Şimdi Ara

The Martian (2015) | Matt Damon | Ridley Scott

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
8
Favori
8.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Daha çok senarist kimliğiyle tanınan Drew Goddard şu sıralar Netflix için “Daredevil”, Sony için “Sinister Six” uyarlamalarını hazırlamakla meşgul. Goddard, “Daredevil” mini dizisini de, “Sinister Six” filmini de yazıp yönetecek. Tabi önce hangisine başlayacağı belli değil. Goddard yoğun bir dönemden geçtiği için yönetmeyi planladığı “The Martian”dan elini çekmek zorunda kaldı. Gelen haberlere göre Fox bu filmin başrolü için Matt Damon ile irtibata geçti. Aktörün filmde rol alıp almayacağı şu an için belli değil. Film internette yayınlanan Andy Weir imzalı bir kitaptan uyarlanacak ve “Gravity”dekine benzer bir hikaye anlatacak: Bir astronot Mars’tayken bir sorunla karşılaşır. Bu sorunla birlikte astronotun hayatta kalma savaşı da başlar. Film astronotun dünyaya dönme çabalarını anlatacak.

26 Mayıs 2014
    The Martian Filmini Ridley Scott Yönetecek

Matt Damon başrolünü üstleneceği “The Martian” adlı projesine aradığı yönetmeni buldu: Ridley Scott. Fox stüdyosunun dağıtımcılığını üstleneceği “The Martian” adlı roman uyarlamasının başrolü için geçen ay Damon ile anlaşılmıştı. Kısa bir sürede de yönetmen belirlendi. Fakat Scott’ın bu uyarlamayı “Prometheus 2″den önce mi, sonra mı çekeceği netleşmedi henüz. Filmin senaryosunu Drew Goddard kaleme alacak. Damon’ın hayat vereceği bir astronotun uzaydayken çıkan bir sorundan ötürü hayatta kalmaya ve dünyaya dönmeye çalışmasını anlatacak bu film.

20 Eylül 2014 - Süperkarga
    Kate Mara, Ridley Scott’ın Marslı’sına Katıldı

Ünlü yönetmen Ridley Scott’ın yeni projeleri her zaman ilgi çekici olmuştur. Bazen yaptığı filmler ortalama ya da ortalamanın biraz üstünde seyretse de (son vizyona giren filmi The Counselor gibi) her zaman bir diğer filmi merak uyandırıcı olur. Nitekim yeni filmi Exodus: Gods and Kings’in (Göç: Tanrılar ve Krallar) vizyona girmesine de artık kısa bir süre kaldı, film 12 Aralık tarihinde ülkemizde vizyona girecek.

Daha Amerika’da bile vizyona girmemiş olsa da ünlü yönetmenin bir sonraki filmi çoktan belli oldu. Bununla da kalmayıp başrolleri de teker teker ortaya çıkmaya başladı.

Andy Weir’ın aynı isimli romanından uyarlama olan The Martian / Marslı filminin erkek başrolü olarak Matt Damon’ın oynayacağı daha önceden belli olmuştu. Şimdi ise filmin kadın başrol oyuncusu ortaya çıktı. Josh Trank’in yeni Fantastic Four filminde başrol oynayan Kate Mara, The Martian filminde Mars’a giden ekibin içinde yer alacak.

Drew Goddard’ın (aynı zamanda Spider-Man evreninde Sinister-Six filminin yazarı ve yönetmeni) senaryosunu yazdığı film, 20th Century Fox tarafından hayata geçiriliyor. Mars’ta sıkışıp kalan astronotların hikayesinin anlatıldığını da belirtelim. Filmin açıklanan Amerika için vizyon tarihi ise 22 Kasım 2015. Bu da çekimlerinin hızlı bir şekilde başlayacağı anlamına geliyor. Ülkemizde de aynı dönemde vizyona girecektir.

Not: Mara soyadı dikkatinizi çektiyse hemen belirtelim; Ejderha Dövmeli Kız’ın başrolün de oynayan Rooney Mara, Kate Mara’nın kız kardeşi.

4 Ekim 2014 - Bant Magazine
    Jeff Daniels, The Martian'da NASA Başkanını Oynayacak

Ridley Scott, Andy Weir’in 2012 yılında yayınladığı ve geçtiğimiz Şubat basılı olarak da çıkan The Martian adlı bilim-kurgu romanını sinemaya uyarlamaya hazırlanıyor. Jessica Chastain, Michael Pena ve Matt Damon gibi isimlerin rol alması gündemde olan filmde NASA başkanını Jeff Daniels canlandıracak.

Mars’a ayak basan ilk insanlardan biri olan astronot Mark Watney’in orada geçirdiği kaza ve ardından hayatta kalma mücadelesiyle başlayan hikayeyi sinemaya uyarlayacak olan ekipte yapımcı olarak Simon Kinberg ve Aditya Sood yer alıyor.

22 Ekim 2014 - Süperkarga
    Sean Bean, Ridley Scott’ın Marslı’sına Katıldı

Ünlü yönetmen Ridley Scott’ın yeni filmi Exodus: Gods an Kings’in vizyona girmesine artık az bir zaman kaldı. 12 Aralık’ta vizyona girecek olan filmin tanıtımı için galalara katılacak olan Ridley Scott, bu turun hemen ardından yeni filminin çekimlerine başlayacak.

Andy Weir’ın kitabından uyarlama olan ve senaryosunu Drew Goddard’ın yazdığı The Martian / Marslı filminin oyuncu kadrosu giderek genişliyor.

Matt Damon, Jessica Chastain, Michael Pena, Kate Mara, Jeff Daniels, Kristen Wiig gibi isimlere şimdi Sean Bean de katıldı. Tabii Sean Bean’in katılması, kitabı okumayanlar için akla hemen tek sonu getirdi; Sean Bean karakterinin filmde ölecek olması. Malum, Sean Bean’in sinemada böyle bir kariyeri bulunuyor, oynadığı çoğu filmde karakterinin ölmesi artık film çekimlerinde spoiler etkisi yaratıyor. Ancak bu sefer söyleyelim, eğer senaryoda bir değişiklik olmazsa filmin sonunda yaşama şansı epey yüksek.

Sean Bean’in filmde NASA’nın uçuş yöneticisi rolünü üstlendiğini belirtelim. Mars’a giden ve görevini tamamladıktan sonra Dünya’ya dönmek üzereyken hiçbir muhatap bulamayan ekibin yaşam mücadelesinin anlatıldığı film 2015 yılının sonlarında vizyona girecek. Çekimleri ise önümüzdeki sene başlayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 1 Şubat 2015; 11:01:49 >

• Sana katılmıyorum. Ordaki rahatlıktan çok çaresizlik. Kabullenmişlik. Hiç gücünün yetmediği bir anla katşılaşmadın mı? Karşılaştın diyelim. Ne yapıyorsun peki. Oturup bekliyorsun. Kızgınlık, üzüntü, sabırsızlık. Sonra kabullenip bilgini kullanıp harekete geçiyorsın. Filmde bu tür geçişler iyi yansıtılmış bence.

Hayatta kalma türü filmler benim hoşuma gidiyor. Bu film de bu tür filmlere güzel bir örnek olmuş. Ben zevkle izledim.
  • Matt Damon varsa süper olur.Gravity çok iyi filmdi ama Sandra'nın tek kaldığı sahnelerde sıkıldım biraz.Daredevil dizisi takip ettiğim diğer bir olay.İnşallah adam gibi başrol seçerler
  • Jessica chastain ve Kristen Wiig söylentileri var.
  • Bir an Martian Manhunter'ın filmi geliyor sandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord of Atlantis

Bir an Martian Manhunter'ın filmi geliyor sandım.

Ben de şimdi görünce dedim "Bismillah noluyoz?".
  • 7/10 lık film olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batman

quote:

Konu uplanınca yine aynı heyecanı yaşadım. Filmin ismi falan değişsin arkadaş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Konuyu daha önce birçok kez görmüş olmama ve girip bakmış olmama rağmen her görüşümde tekrar tekrar heyecanlanıyorum Martian Manhunter diye

• quote:

Orijinalden alıntı: bLackMumbLe

quote:

quote:

quote:

Konuyu daha önce birçok kez görmüş olmama ve girip bakmış olmama rağmen her görüşümde tekrar tekrar heyecanlanıyorum Martian Manhunter diye

• quote:

quote:

quote:

Başlığa filmin Türkçe ismini de ekledim ama sanırım pek bir değişiklik olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 20 Eylül 2014; 18:47:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MERT*

quote:

quote:

quote:

Böyle dahada beter olmuş.Önceden mesajımın olduğunu hatırlamadım.Matt Damon, Martian Manhunter olucak diye gözlerim parladı

• quote:

Orijinalden alıntı: Jim Carrey

quote:

Orijinalden alıntı: MERT*

quote:

quote:

quote:

Böyle dahada beter olmuş.Önceden mesajımın olduğunu hatırlamadım.Matt Damon, Martian Manhunter olucak diye gözlerim parladı

Söyleyelim de bir tane Martian Manhunter filmi çeksinler. Başlığı eski haline getirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ohooo spoiler'ı yedik şimdiden.
  • MERT* kullanıcısına yanıt
    Yakışır reyize.Interstellar'a bakarken film denk geldi yine.Konusu yine senden, ilk yorum benden
  • Sean bean 5dk gorunup olur herhal ?

•  The Martian (2015) | Matt Damon | Ridley Scott The Martian (2015) | Matt Damon | Ridley Scott The Martian (2015) | Matt Damon | Ridley Scott

• Matt Damon ve Jessica Chastain Sevdiğim oyuncular var.Bekliyorum bu filmi.
  • Artık Ridley Scott adını görünce iki kere düşünüyorum, sağ olsun son çektiği beceriksiz filmler ile soğuttu kendisinden.
  • Ridley scott konuda da belirtildiği gibi son zamanlarda kötü filmler çekse de beklenti oluşturmayı başarıyor eski günlerin hatrına. Kadro güzel umarım counselor gibi harcanmaz. Kitabı da okumayı planlıyorum film öncesi.

• Aynı şekil bende Martian Manhunter filmi sandım

Romanı güzel gibiydi biraz okumuştum tutar bence bu film
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.