Şimdi Ara

The Last of Us Part II, inceleme bombardımanı rüzgârından nasibini aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
6.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Ertelemeler ve sızıntılar derken sonunda oyuncularla buluşan The Last of Us Part II, bundan yaklaşık bir hafta önce yayınlanmaya başlayan basın incelemelerinin çoğunda bir başyapıt olarak adlandırılmış ve oldukça yüksek puanlar almıştı.



    19 Haziran itibariyle ise oyunu satın alan tüm Playstation 4 sahiplerinin erişimine açılan yapım, biranda oyuncu yorumlarının hışmına uğradı. İçeriğin hazırlandığı an itibariyle 26150 kullanıcının yorum yaptığı Metacritic.com’da oyunun kullanıcı puanı 3.4 olarak dikkat çekiyor. İşin ilginç tarafı ise oyun için gelen olumsuz yorumların önemli bir kısmı, The Last of Us Part II piyasaya çıkar çıkmaz yapılmış. Yaklaşık 35 saat oyun süresi vadeden yapım için yapılan yorumlar, açıkçası biraz insafsızmış gibi görünüyor ve birçok kullanıcının yorumunu oyunu bitirmeden yaptığı anlaşılıyor.





    Aslında Metacritic.com’a yeni olmayan bir kavram olan “inceleme bombardımanı” terimini daha önce Warcraft III: Reforged ya da Valorant gibi yapımlarda da görmüştük. İnceleme bombardımanı piyasaya çıkan oyunlara çoğunlukla ve sıklıkla sıfır puan verilmesiyle ortaya çıkıyor. Ancak son yılların en iyi oyunlarından biri olarak değerlendirilen The Last of Us Part II’ye bu puanlar neden layık görüldü?



    Ayrıca Bkz.Saraybosna kuşatmasını konu alan oyun This War of Mine, Polonya’da lise müfredatına girdi



    The Last of Us Part II’nin bu derece yerden yere vurulmasının sebeplerinden biri olarak oyunla ilgili geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan sızıntı haberleri gösteriliyor. Oyunun sonunun dahi öğrenilebildiği bu sızıntı sonrası, oyuncular yapımın piyasaya çıkmasını bekleyip sonrasında yorum bombardımanına tutmuş olabilir.



    Oyunun eleştirildiği noktalardan bir diğeri ise karakter gelişimi ile ilgili. Oyunu politik olmakla suçlayan yorumcular, oyunun LGBT karakterlerine  kafayı takmış görünüyor. Eleştiri oklarının yöneldiği hususlardan biri de senaryonun başarılı bulunmaması. 



    The Last of Us Part II’yi henüz oynamamış olanların, Metacritic.com’daki kullanıcı yorumları sekmesinde dolaşmamasında fayda olduğunu da hatırlatmak isteriz. Zira bu yorumlar arasında oyunla ilgili ciddi spoilerlar da bulunuyor.




    Kaynak:https://metro.co.uk/2020/06/19/last-us-2-review-bombed-people-who-havent-even-finished-12877421/
    Kaynak:https://www.vg247.com/2020/06/19/last-us-part-2-review-bombed-metacritic/







  • O oy veren yaklaşık 30.000 kişinin oyunu böyle anlamsız bir eleştiriyle değerlendiremezsiniz ilk gün 5000 kişi oy verdi diyelim kalan 25.000 oy nerden geliyor bu kadar kişi aptal o inceleyen 90 tane inceleme şirketi doğru öyle değil mi? ben onlar niye 100 veriyor söyleyeyim mi çünkü bitirmesi ve incelemesi kolay bir oyun bu yazarlar sürekli böyle oyunlar isterki rahat rahat inceleme yapabilsinler. bir civilization bir europe univarsalis bir football manager incelemek veya açık dünyada 70 saat süren oyunları incelemek zor geliyor bunlara bu tip oyunlara 90 üstü puanı verip geçiyorlar bu yüzden oyunun yüzde 50 si sinematik zaten kalan yarısı da oynaması çok kolay bir gow2 bir pop ww bir dmc3 zorluğu yok ve aslında bu yazdığım üç oyun bu oyundan 100 kat daha kaliteli.

    Saçmalıyorsunuz. Tüm dünya birleşmiş de oyunu sevenlere karşı gelmiş gibi davranıyor insanlar. Homofobiklik de kurtarıcı bir kelime olarak kullanılıyor. Eğer bir kişi oyunu beğenmiyorsa ve siz onu beğenmediği için homofobik ilan ediyorsanız akıl sağlığınız yerinde değildir.


    Bu saatte üşeniyorum, hiç çeviremeyeceğim fakat şu arkadaş çok güzel anlatmış durumun ne olduğunu. Gidin yorumlara bakın, herkes oyunu teknik açıdan 10, hikaye olarak çöp olarak değerlendiriyor. Hayali bir dünyada yaşıyorsunuz homofobi homofobi diyerek. The Last of Us: Left Behind halihazırda eşcinsellik içeriyordu, oyunun puanları maksimum. Life is Strange, eşcinsellik içeriyor, oyunun puanları inanılmaz yüksek. Detroit Become Human, eşcinsellik içeriyor puanlar ortada. Bunun homofobi ile değil kötü oyun dizaynı ve senaryo ile alakası var.


    https://www.reddit.com/r/thelastofus/comments/hbhqgh/spoilers_seattle_day_3_discussion_and_questions/fvew9r1/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf

    Bu nasıl bir haber ya? Derdiniz ne sizin? Ustlerde bir arkadaş daha yazmış, review bombing tek taraflı mi oluyor sanıyorsunuz? Bakin hemen bir gerçeği söyleyeyim size: asıl review bombing yapanlar bu "inceleme editörleri" dir. Neden mi?
    1) Oyunları mümkün olan en kolay ayarlarda oynarlar. Zorluk ayarı yoksa (bkz. Sekiro) hemen oyunu bitirmedim deyip sonunu herkes gibi Youtube dan izlerler(hani eleştiriyorsunuz ya oyun izleyerek yorum yapılmaz deneyimlemek lazım diye) ve "oyun zor" diye puan kırarlar.
    2) Review copyler, etkinlik davetleri vs çok önemlidir bu arkadaşlar için. O yüzden review copy gelirse anında yumusarlar. Bakın oyuna direk 100 verirler demiyorum. Oyun gerçekten kötü olsa bile "ya işte oyun bazı kesimlere güzel gelebilir ama ben pek beğenmedim" gibi dikkatli cümleler kurarlar. Ama review copy gelmezse atış serbest. "waste of time" da derler, "garbage" da derler.
    3) Verdiği puanlarda neyi ne kadar dikkate alıyorlar kimse bilmiyor (kendileri bile bilmiyordur eminim). Last of us'a gelelim. Bir inceleyen arkadaş oyunu genel anlamda çok beğendiğini, ancak hikayeyi beğenmediğini söylüyor. Ok. Genel düşünce de bu yönde zaten. Hikayeyi beğenen de olabilir bu arada. Zevk meselesi. AMA sonrasında bu oyun için 100 puan verip "masterpiece" diyorsa sizce de burada bir tuhaflık yok mu? Hele ki last of us gibi, hikayenin ve hikaye anlatımının çok önemli olduğu bir oyun için? Bu review bombing kategorisine girmiyor mu mesela? Yani tamam, kimse sana git yerin dibine göm demiyor, ancak puanlamanda şeffaf ol ve en azından biraz "adil" gözükmeye çalış.

    Oyunun 1 buçuk saatlik oynanış vidyosu sızdı zaten. İnsanların o yüzden oyun çıkar çıkmaz yorum girmesi çok normal bu durumda. Kaldı ki oynanış vidyolarina bakarak, oyunun vidyolarini izleyerek de yorum yapabilir. "Sadece satın alanların" yorumlarını da dikkate almak saçmadır, çünkü insan satın aldığı eşyalara bir taraf tutma eğilimindedir. LGBT konusuna zaten cevap verilmiş: Left Behind.

    Bu haberlerin çok benzerleri Death Strandingte de yapılmıştı. Hatta buradaki editör arkadaşlar oyunu aylarca övdü durdu. Sırada bu var galiba. O zaman güle güle.

    Rezil bir yazı yazmışsınız. Koskoca site, insanları yanlış yönlendiriyorsunuz resmen. Review Bomb denen olgu içerisinde illa ki her iki tarafta da saçma sapan incelemeler ortaya çıkacaktır; açın bakın 10 verenlere de 0 verenlere de, hepsi birbirinden saçma. Fakat Negative Review Bomb denen incelemelerin birçoğu, oyunu neden sevmediklerini yazarak çatır çatır anlatıyor. Positive Review Bomb olanlara bakın sonra, hiçbir açıklama yok. Neden sevdin, neyini sevdin, neden 10/10 bir oyun... Yazılan yegane şey, "homofobiksiniz". Sizin de onlardan farkınız kalmamış maalesef, saygı duyulacak bir yazı değil.


    Ek olarak, gidin oyunun IMDb sayfasına bakın, histogramda nasıl bir dağılım olduğunu gösteriyor. Oyuna Negative Review Bomb olduğu gibi, Positive Review Bomb da var. Ben sizin için ekleyeyim, zira siz araştırma yapmamışsınız en azından görme şansınız olur:


    IMDb Puan Dağılımı

    IMDb Top 1000 Puan Dağılımı (12 kişi içerisinde bile 5 kişi 9/10 vermiş, burada bile Positive Review Bomb var)


  • ghfhfhfhgl yazan adam senaryodan daha mantıklı şey yazmış

  • İlk oyun çok övülmüştü ama ben beğenmemiştim sanırım benzer bir durum bu oyun içinde geçerli olabilir tabi ilk oyunu beğenmeme sebeplerim çok ağar ilerleyiş çok fazla diyalog ve vasat grafikler

  • Muamele den sonra okumadım

  • DUNYA genelinde o kadar cok kisi begenmediyse demekki guzel degil

  • Bu oynamadan 0 verenleri yıl sonu Last of us part 2 yılın oyunu seçildiğinde de gülerek izlemeye devam edicem. Oyunun 15.saatindeyim, tam bir başyapıt olarak devam ediyor oyun. Vuruş hissi gelmiş geçmiş en iyisi, düşmanların tepkileri inanılmaz gerçekçi. Grafikler, ışıklandırma, animasyonlar yine neslin en iyisi. Hikaye de çok karanlık gidiyor çok beğendim. Oyun dünyasındaki detaylar, önceki Naughty Dog oyunlarına göndermeler falan çok iyi. Metacritic ortalaması boşuna 96 değil yani
    Bu dünya Last of us dünyası, şeker kız candy hikayesi bekleyenler oynamasın


    The Last of Us Part II, inceleme bombardımanı rüzgârından nasibini aldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 21 Haziran 2020; 7:23:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Politik olduğu için yerden yere vurulması şu zamanda normal galiba. Sanatçısında artistine dünya parça pinçik olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hikayesi biraz tırt

  • O oy veren yaklaşık 30.000 kişinin oyunu böyle anlamsız bir eleştiriyle değerlendiremezsiniz ilk gün 5000 kişi oy verdi diyelim kalan 25.000 oy nerden geliyor bu kadar kişi aptal o inceleyen 90 tane inceleme şirketi doğru öyle değil mi? ben onlar niye 100 veriyor söyleyeyim mi çünkü bitirmesi ve incelemesi kolay bir oyun bu yazarlar sürekli böyle oyunlar isterki rahat rahat inceleme yapabilsinler. bir civilization bir europe univarsalis bir football manager incelemek veya açık dünyada 70 saat süren oyunları incelemek zor geliyor bunlara bu tip oyunlara 90 üstü puanı verip geçiyorlar bu yüzden oyunun yüzde 50 si sinematik zaten kalan yarısı da oynaması çok kolay bir gow2 bir pop ww bir dmc3 zorluğu yok ve aslında bu yazdığım üç oyun bu oyundan 100 kat daha kaliteli.

  • Valla kimse yazmamış neden düşük verildiğini ben de yazmıyorum spoiler olmasın. Reddit, 9gag vb. ortamlarda takılanlar anladı zaten ma'am. Aslında oyun teknik, grafik, oynanış anlamında top noktada.

  • cimer vs mesaj atacağım bu gece şu pisliği bile bile insanlara empoze ediyorlar, hem gündem şenşenir hem çocuklarımızı koruruz..

  • Rezil bir yazı yazmışsınız. Koskoca site, insanları yanlış yönlendiriyorsunuz resmen. Review Bomb denen olgu içerisinde illa ki her iki tarafta da saçma sapan incelemeler ortaya çıkacaktır; açın bakın 10 verenlere de 0 verenlere de, hepsi birbirinden saçma. Fakat Negative Review Bomb denen incelemelerin birçoğu, oyunu neden sevmediklerini yazarak çatır çatır anlatıyor. Positive Review Bomb olanlara bakın sonra, hiçbir açıklama yok. Neden sevdin, neyini sevdin, neden 10/10 bir oyun... Yazılan yegane şey, "homofobiksiniz". Sizin de onlardan farkınız kalmamış maalesef, saygı duyulacak bir yazı değil.


    Ek olarak, gidin oyunun IMDb sayfasına bakın, histogramda nasıl bir dağılım olduğunu gösteriyor. Oyuna Negative Review Bomb olduğu gibi, Positive Review Bomb da var. Ben sizin için ekleyeyim, zira siz araştırma yapmamışsınız en azından görme şansınız olur:


    IMDb Puan Dağılımı

    The Last of Us Part II, inceleme bombardımanı rüzgârından nasibini aldı

    IMDb Top 1000 Puan Dağılımı (12 kişi içerisinde bile 5 kişi 9/10 vermiş, burada bile Positive Review Bomb var)


    The Last of Us Part II, inceleme bombardımanı rüzgârından nasibini aldı




  • The Last of Us Part II, inceleme bombardımanı rüzgârından nasibini aldı

    Oyuna 0 verenlerden bazıları crackdown 3 e 10 vermiş. Düşünün artık kimler oy veriyor. Tüm basın dalga geçiyor bu tiplerle twitterda. Kimsenin umrunda değil sizin 0 vermeniz troller. Gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan birisi oldu last of us part 2 isteseniz de istemesenizde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 21 Haziran 2020; 1:1:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sen ilk oyunun hikaye ve karakter derinliğini hic edeceksin. Insanlara kendileri ile baglantı kuramayacakları karakterler ve mantık hataları ile dolu bir senaryo vereceksin. Bunu bir de aklı başında kimsenin beğenmeyeceği bir sonla bitireceksin.. Içindeki Lgbt/sjw propagandasından herkes rahatsız olmuyor zaten, Left Behind'a inceleme bombardımanı neden yapılmamış? Kimse kendini kandırmasın; önceden sızan sonradan sızan diye. Gerçekten kötü bir hikaye var ortada ve hikayeli oyunda bu; bir binanın sakat temelli olması demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 21 Haziran 2020; 8:19:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oyun teknik olarak ne kadar iyi olsada hikaye olarak o kadar kötü ortalama EN FAZLA 65 lik oyun

  • lgbt moda diye her yere sokuyorlar tamam hikayenin akışına uygunsa olur da sırf moda diye yerli yersiz her diziye, filme, oyuna sokarsanız hikaye saçma bir hale gelir.

  • kimse enden beğenmediğini açık açık yazamıyor. senrayo diyor. yahu zaten sony tarafı asla diğer oyunun birebir devamı demedi ki;
    oyuna eksi verenlerin çoğu daha oyunu oynamış değil.
    bunlar baya baya homofobik tipler.
    ayrıca şunu kafanıza yazın; artık her oyunda her film ve dizi de lgbt olacak çünkü 2020 de yaşıyoruz 1940 lar alabamasında değil. bu iş bir sektçr ve bu şirketlerin müşterileri de sadece hetero beyaz insanlar değil. alışın, yoksa sadece kendi kendinizin canını sıkarsınız.

  • Yusuf_Piskin kullanıcısına yanıt

    Saçmalıyorsunuz. Tüm dünya birleşmiş de oyunu sevenlere karşı gelmiş gibi davranıyor insanlar. Homofobiklik de kurtarıcı bir kelime olarak kullanılıyor. Eğer bir kişi oyunu beğenmiyorsa ve siz onu beğenmediği için homofobik ilan ediyorsanız akıl sağlığınız yerinde değildir.


    Bu saatte üşeniyorum, hiç çeviremeyeceğim fakat şu arkadaş çok güzel anlatmış durumun ne olduğunu. Gidin yorumlara bakın, herkes oyunu teknik açıdan 10, hikaye olarak çöp olarak değerlendiriyor. Hayali bir dünyada yaşıyorsunuz homofobi homofobi diyerek. The Last of Us: Left Behind halihazırda eşcinsellik içeriyordu, oyunun puanları maksimum. Life is Strange, eşcinsellik içeriyor, oyunun puanları inanılmaz yüksek. Detroit Become Human, eşcinsellik içeriyor puanlar ortada. Bunun homofobi ile değil kötü oyun dizaynı ve senaryo ile alakası var.


    https://www.reddit.com/r/thelastofus/comments/hbhqgh/spoilers_seattle_day_3_discussion_and_questions/fvew9r1/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 21 Haziran 2020; 3:12:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.