Şimdi Ara

THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (1084. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25.343
Cevap
140
Favori
1.206.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10821083108410851086
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam oven kral adamdı rahmetlinin arkasından kötü konuşmanıza üzüldüm abby tarafında sevdiğim tek adamdı orada abby e aşık olduğundan mel söylemesin diye engel olmaya çalıştı meli öldürürken iyi oldu dedim ama oven a vurmasaydık keşke hem ilk yerde bu olmasa 2 sinide öldürmek istiyor diğerleri oven kurtarıyor bunları keşke oven olsaydı çoçuk bununla görseydik madalyonun diğer yüzünü o zaman empati yapmak daha kolay olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 15 Temmuz 2020; 15:22:4 >

• Owen oyundaki en kral karakterlerden biridir. Rahmetli bizi kurtarmıştır ve samimi bir karakterdir. Flashbacklerde ne kadar da sevgi ve hayat dolu olduğunu görüyoruz.

Hocam orda bir salak var o da MEL. Arkadaşının yerini direkt satmaya çalışıyor. Owen da engel olmaya çalışırken ölüyor. Ellie’nin canı olduğunu düşünmek sacmalik zaten. Joel’u öldüren kişileri öldurmeyip ne yapacaksın ?

Galiba farklı bir senaryo bekliyordunuz hocam. Yoksa anlatmak istediğini güzel anlatmış. Beğenmediğiniz icin üzüldüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunun 2. el piyasası felaket düşmüş ya millet 100 TL primary hak satıyor. Ölü fiyata vermek istemiyorum. PS5 e güncelleme olacaksa tutayım elimde multi oynarız en azından

• Doğru hocam o kurtarma olaylarını vesaire unutmuşum Owen'a biraz haksızlık olmuş ama orada yaptığı yine de aptallık, silaha atlaması vesaire ne bileyim hak etti biraz da. Dediğiniz gibi belki Owen'ı gösterseler daha iyi olabilirdi

@Tospik evet hocam farklı bir hikaye bekliyordum ben. Aslında bu hikayeyi bile sevebilirim ancak 10 saat Abby'e katlanmak cidden mümkün değil, çok gereksiz ve saçma bir karar olmuş. Benim için hayal kırıklığı oldu fakat tatmin oldum güzel bir deneyimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levenbreh -- 15 Temmuz 2020; 17:47:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tospik

Hocam mantıklı bir şekilde isterseniz 10 paragraf yazın okur yine cevap veririm. Yeter ki saygı çerçevesinde devam etsin tartışmalar/fikir alışverişleri.

Hocam mesela ben de dina karakterine ayar oluyorum. Aslında onun yüzünden joel ölüyor. Ellie tek basına gitse joel’un yanına giderdi. Dina bütün yolculuk boyunca saçma sapan konuşması özellikle biz çiftlikten ayrılırken joel’a sallaması beni deli etti ellie’nin yerinde olsam elimin tersiyle yapıştırırdım :)) ama anlatmaya çalıştığı hikayeyi anlamaya çalıştım. Mesela sizin siniriniz joel’u ölduren karakter abby’de. O da normal 1-2 haftaya geçer siniriniz hocam. Yoksa oyun anlatımında aman aman bir hata yok.

2-Hocam ellie yalvartmıyor direkt gırtlak kesiyor :)) Yaparken de hiç bu kadar yapma yeter demedim (sadece oyun sonu abby-ellie savaşında dedim. Onun da nedenleri var zaten)

4- Hocam ellie keserdi direkt. O yaşadığı sinir harbiyle düzgün karar veremediğini çok gördük oyunda. Mesela ben owen’nin ölmesine üzüldüm ama mel’inkine sevindim. Mel direkt olarak arkadaşı abby’nin yerini satmaya çalışıyor ama Owen direniyor. Hatta mel yüzünden isler sarpa sarıyor.

4.5- Hocam ben ikinciyi oynadığım zaman farkettim aslında vurmalarını Owen engelliyor abby’de bağırarak bitiriyor kavgayı. Owen’in aslında kötü bir karakter olmadığı çok belli.

5- Hocam (Allah korusun) sizin babanız aynı şekilde öldurulse düşünür müsünüz ? Ben düşünmem mesela. Abby’nin babasıyla ne kadar yakın iliski kurduğunu ilk flashback’te görüyoruz. Gerisi sizin düşünceniz katılmamakla beraber saygı duyarım.

Mesela hocam flashbackler olmasa çoğu sorunun cevabını ogrenemezdik. Hattan bence flashbackler oyunu yukarı çeken unsur. Mesela son flashback. Duygulanmayan yoktur herhalde. Uzay mekiği sahnesi 10/10. Ellie’nin gerçeği ogrenmesi güzel yerde koyulmuş hikayeyi bölmüyor hatta vay bee dedirtiyor yüzden araları bozukmuş diyorsun. Abby flashbacklerle başlıyor zaten. Abby’i orda yavaş yavaş tanıyoruz.

Hocam ben zaten oyuna hiçbir zaman 10/10 demedim ama 0/10 da VERİLEMEZ. Zaten oynanisi ve animasyonları koyduğun zaman 7-8 puan yapıyor (last of us part 2 oynadiktan hemen sonra başka hikayeli [RDR2 hariç] oyun oynayin hocam. Ne demek istediğimi anlarsınız. Ben denedim 2 saat dayanabildim)
    2-
    Ellie elindeki aletle Noraya işkence ediyordu sanki nereden bahsediyorsun? İşkenceden sonra da travma yaşıyor Abby'nin aksine. Son fightta ben de Abby'e vururken çok istekli değildim. Orada asılı bıraksa daha iyiydi.
    4- Ellie'nin yaptıklarından ne denli vicdan azabı duyduğunu oyun gözümüze sokuyor. Orada Ellie hamile olduğunu duyduğunda eminim duraksardı bence. Bir de Abby orada Dina'yı öldürmüyor ama Ellie'yi öldürmemek için bir sebebi yok. Tommy'i ve Jesse'yi gözünü kırpmadan öldürmüş, Dina'yı hadi Lev sağolsun bırakmış ama Ellie'yi vurucak diye bekliyordum ben. Gene oyunun başındaki gibi salıyor Ellie'yi. Zaten herkes çatur çutur ölüyor oyunda vursana orada. .

İşte oyunun başında Tommy ve Ellie'yi saçma bi şekilde saldıkları için Abby'nin "sizi öldürmedik" cümlesi saçma olmak zorunda kalıyor. Joel'ın ölümünde Owen dışında herkes arkamızda iz bırakmayalım diyor ama Abby Owen'a arka çıkıyor ve Tommy&Ellie'yi öldürmüyor. Düpedüz salaklık yani hikaye ilerlesin diye çok ucuz bir yazım. Sence genel olarak yazarlar daha iyi kotaramaz mıydı burayı?

O veranda sahnesi güçlü bir sahne, çok beğendim Troy Baker müthiş iş çıkarmış. Oyuna 1 puan kattı benim için. Ve Joel'a sempatimi daha da artırdı.
    Abby-Lev
    falan hikaye yani Joel-Ellie'ye kıyasla.

Dediğiniz gibi flashbackler olmasa... Oyun her şeyi flashbacklerle açıklıyor. Mesela bir karakter bir şey yapıyor, sonra flashbacki görüyoruz "haa ondan böyle yapmış" diyoruz. Oyun bunu çok sık yapıyor. Sanki hikaye yerinde sayıyor gibi oluyor(öyle olmasa da) Çok fazla flashback kullanımı var sıkıntı bu, yoksa her hikayede olabilir flashback. İyi kullanılmazsa karakterlerin motivasyonlarını ve davranışlarını sebeplendirmek için güzel bir anlatım tekniği değil. TLOU1'in anlatımı ile kıyaslayınca yavan kalıyor kopukluk yaşatıyor.
    Ellie ile 3 gün ve Ellie'nin flashbacklerini sonra Abby ile aynı 3 günü ve onun da flashbacklerini oynuyoruz. Akıcı bir deneyim değil kesinlikle. Bütün oyun boyunca Ellie, Joel ile arası kötü ayrıldı diye düşünüyoruz. Sonra flashback geliyor bu sefer tam da araları iyileşmeye başlayacakmış deyip daha da üzülüyoruz.
    Agresif bir duygu sömürüsü var oyunda ama güzel bir tat bırakmıyor TLOU1'deki gibi.

Owen
    sempati duyulabilen bir karakter ve dediğiniz gibi özünde iyi birine benziyor. Skarların da WLF'un da çok farklı olmadığını düşünüyor. Akıllı adam ama Mel'i bebeği varken aldatıyor pislik onu da bir gram umursamadım ölürken. Ellie, Dina ölecekken "dur o hamile" diyebiliyor ama Owen bunu demekten aciz bir de. (gereksiz seks sahnesi de bunu taçlandırıyor ).

Bu oyunun bir kaç sıkıntısı var ama öncelikle Abby başı çekiyor ve bunu söyleyince siz Abby'e takmışsınız oluyor. Oyun Abby'nin hikayesini anlatmak ve karakter gelişimini göstermek için hikaye anlatımından ödün veriyor. Hikaye paso Abby'e biraz da babasına çalışıyor yani. Ellie'nin haritayı akvaryumda bırakması ve o haritanın üstünde tam da güvenli bölgelerini işaretlerle göstermiş olması, Jackson'daki zombi sürüsünün o an ve sadece o an için orada bulunması ve Abby'nin inanılmaz bir tesadüf eseri Joel'ı bulmasına sebep olması. Sonra oyunda bir daha zombi sürüsüne rastlamamamız Tiyatroda Ellie'nin çantasında bir sürü silah varken Abby geldiğinde sopayla saldırmayı seçmesi vs. Ya da Jerry'nin günlük hayatında zebraları kurtaran bir iyilik meleği olması gibi bir ton manipülatif yazım var. Bunlar birine hiç batmayabilir ama Joel ve Ellie'yi benim gibi çok sevenlere batacaktır. Ayrıca ilk oyundaki hastane odası leş pislik içindeydi organ mafyasından hallice ama ne olduysa ikinci oyunda tertemiz pırıl pırıl bir ameliyathaneye çevirmişler baya retcon yani.

Tutarsızlıklar da üstüne ekleniyor bunların, hikayeye bütün olarak bakınca da başarısız buluyorum. Tommy 4 kere değişim yaşadı be. İlk kardeşinin intikamı için isteksizdi sonra tek başına çıktı terminator, sonra Abby'i bırakıp dönelim Jackson'a dedi sonra Ellie intikam için isteksiz olunca kızıyor falan. Ellie de Dina'nın hayatını kurtaran baygın Lev'in boğazına bıçak falan tutuyor yuh yani. Sevdiğimiz karakterlere hazırladıkları sonlar berbat. Anlatma daha iyi ya .

Bir diğer sıkıntı zayıf yan karakterler. Jesse ilginç bir karaktere benzese de oyundaki bütün karakteri asyalı olması ve sperm donörlüğü . Manny'nin bütün karakteri kızları avlayan ve cümlelerine ispanyolca karıştıran bir meksikalı/ispanyol. Dina'nın yol arkadaşlığı zaten sizin de dediğiniz gibi sinir bozucu. Mesela Danny ölmüş diye başlıyor ikinci yarı ulan Danny kim? Yoksa onu da mı flashbackte cevaplayacaksınız.. Abby'nin yancılarının isimlerini takip etmekte zorlanıyordum şahsen. Yani yan karakterleri TLOU1 ile kıyasladığımda derinlikleri yok gibi bir şey. Veya işlenmeden harcanıyorlar TLOU2'de. Bir Sam & Henry veya Bill var mı bu oyunda?

Son olarak hikaye dümdüz söylemese de intikam kötüdür temasını anlatıyor. Ama bu intikam kötüdür sadece Ellie için işledi. Abby intikamını altın tepside aldı. Abby oyun boyunca nefret ettiğim ve umursamadığım arkadaşlarını kaybetmiş olabilir ama şimdi Lev ile yolculuğunda belki içindeki iyiliği(!) bulacak ve bir şekilde devam edecek. Peki Ellie? Ellie iki parmağını, Joel'ın hatırasını, Dina'yı, her şeyi kaybetti ve en büyük korkusu gerçekleşti, artık yapayalnız. Lev olmasa psikopatın teki olacak Abby'nin bu şansı hak ettiğini düşünmüyorum.

Çok istedim bu oyunu sevmeyi ama ilk oyunla kıyasladığım anda bitiyor. 6/10 O veranda sahnesi için 7/10.

Piyasada güzel oyun yok ki oynayalım TLOU2 hayal kırıklığı olmasa bu seneyi dolduracaktı işte Cyberpunk bekliyoruz bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0F7B056BC -- 15 Temmuz 2020; 17:59:27 >

• İlk oyunla aşırı bağı olanların tatmin olmayacağı ve sevmeyeceği bir hikaye olmuş. Ben ve sen gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2- Hocam oyun genelinde ellie boğaz (arkadan yaklaşıp sessiz öldurursen) kesiyor ya şaka amaçlı yazdım hocam :))
    4- Yanı hocam o kadar emin değilim cunku ellie’nin gözü kan büründüğü zaman ne denli katliam yaptığını gördük (son dövüş sahnesinde lev’e bile bıçak çekmesi örneğini vereyim sizden çaldım :)) ). Abby orda dina’yi öldurup bana yaşattığın acının aynısını sana yaşatacağım diyor ama lev durduruyor. Zaten intikamların tatmin duygusundan çok acı duygusu getirdiğini görüyoruz. Hocam tommy’i öldurmuyor sakat bırakıyor. Jesse ise silahla çıktığı icin hedef oluyor. Abby sandığınız gibi vahşi degil. Sadece intikam almaya (haklı olarak) çalışan birisi. Bu duruma da kendisi girmiyor ve eminim girmek istemezdi cunku çok mutlu bir hayatı vardı. Jesse ve Tommy vurulduğu sahne yuh neil oyunda karakter bırakmadın dedim :))

Çok inatlaşmak istemiyorum bu konuda hocam. Abby sadece intikam icin gidiyor katliam yapmaya degil. İsteseler içeri sızıp herkesi de öldürebilirler ama amaçları sadece hayatlarını altüst eden JOEL’u öldurmek diğerlerini öldurmek ne getirecek ki onlara . O öldukten sonra başka amaçları kalmıyor. Owen ve abby kötü birisi olsa ölurdu orda o yüzden abby’e gri diyorum.

Hocam bir hatanızı düzelteyim Owen yerde vurulduktan sonda ellie geliyor bogazina silah dayıyor orda Owen she is pregnant demeye çalışıyor ama she diyebiliyor sadece ellie ordan çakıyor olayı. (Bugün tekrar o sahneyi oynadim o yüzden eminim) Aslında Owen Abby ile olmak isteyen biri ama abby amaçları yüzünden owen’a sevgisini gösteremiyor. Aslında ikisi birbirini seviyor oyun boyunca görüyoruz zaten.

Hocam aslında ben de kötü ayrıldılar diye düşünmüştüm oyunun basında ama ikinci oynasimda farkettim. Daha dina ve ellie devriyeye çıkmadan önce yıkık bir mahalleden geçerken orda diyor. Aramız düzeldi joel ile akşam sevdiği film olan viper 4(onun gibi bir film söylüyor) izlemeye davet edeceğim diyor. Biraz dikkat etsek orda anlarmışız ama ben de anlamadım :)) Aslında bir iki ipucu veriyo flashbackler olmasa bile. Flashbackler tamamlıyor sadece.

Bana göre de abby’nin karakter gelişimi hızlı atlanmış. Saha iyi anlatilabilirdi. Herkese göre değişiyor hocam :))

O şok sonrası unutması normal hocam. O an ellie’ye ismini sorsalar söyleyemez. Zombi sürüleri oyunda bolca var hocam. Flashbacklerde olsun abby’nin esir düşme sahnesinde olsun hillcrest olsun bolca var. Abby tiyatroya geldiği zaman ellie molotof, bomba ve silah kullanıyor hocam. Orda dusmanimiz olan ateş böceklerinin bile normal veya iyi olabileceğini gösteriyor. Örneğin Marlene nasıl izin verdik diyorduk ilk oyunda ama aslında çok direniyormuş.

Tommy değişim geçirmiyor hocam. Aslında intikamın alınmasını istiyor zaten ilk geceki konuşmalardan anlıyorsunuz. Hatta ellie laf sokuyor sen mi konuşuyorsun maria mi ? Jesse dina’nin hamile olduğunu söylemiştir büyük ihtimalle o yüzden geri donmek istemiştir. Geri dönünce bile takip etmeye çalıştığını görüyoruz. Uzun suredir araştırıyorum diyordu tommy.

Hocam last of us’ta da hikayesi çok iyi anlatılmış YAN karakter yok ki ? Tess sadece kaçakçı deniliyor. Sam ve abisi sadece bir topluluktan tek ikisi kaldığını söylüyorlar.

Ellie sadece 2 parmağını ve joel’u kaybediyor. Dina ile eve gitmeden önce görüşüyorlar (eve girdiği zaman sasirmamasi, dina diye seslenmemesi, bilezik detayı, üstündeki dina kıyafeti detayı). İki taraf da ikinci intikamı almayarak mutlu sona ulaşıyor (Abby ateş böceklerine katılıyor ve ellie dina ile barışıyor). İntikam aldıkları zaman ise sonucu hep hüsran oluyor ( Abby arkadaşlarını ve sevgilisini kaybediyor. Ellie joel’un mirası olan gitar çalmayı, Jesse’yi kaybediyor ).

Ben bu oyunu niye sevdiğime gelecek olursak. Hikaye anlatımında bana göre büyük eksiklikleri yok. Keske söyle olsaydi dediklerim var. Beni duygudan duyguya kolayca sokabiliyor (Normalde böyle şeylere hiç üzülmem ama son sahnede bogazim düğümlendi ve gözüm doldu. Bence bu büyük bir başarı ki zaten vaadettikleri bu sizi oynarken yıpratacağız duygusal olarak) . Oynanis, müzik, animasyonlar,mekanlar, atmosfer güzel olunca tamamdır :)) Benim icin 9.5/10’lik bir oyun.

Bir ekleme yapmak istiyorum. Bu arada benim de görmek istediğim bir hikaye değil ama bu oyuna kötü demek icin yeterli DEGİLDİR.Yaptıklarını bence güzel yapmışlar. O yüzden tekrar oynuyorum. Benim icin bir ilktir. Normalde ben hikayeli oyunlar 1 kere oynar sonra silerim

Bu oyun sevinmeyi degil üzülmemizi isteyen bir oyun o yüzden bazıları beğenmiyor. Bakarsınız 3. Oyunda UMUT teması ile bizi tekrar mutlu ederler :))

Cyberpunk insallah patlamaz hocam. İnanilmaz hype oluşturdu adamlar (bence büyük bir hata. En küçük eksiklerinde linc yiyecekler orn:last of us part 2). Bu sene bereketli en azından. Geçen sene hiç iyi değildi oyun konusunda :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tospik -- 15 Temmuz 2020; 21:42:13 >

• tospik kullanıcısına yanıt
    2 ci.oyunun senaryosu genel olarak şok etkisi olmak için yapılmış. Ters köşe yapıyor oyun birçok noktada.

Bir devam oyunu olduğu için çok fazla eksik vardı hikayede bence.

Ama sıfırdan bir oyun olsaydı bu hikaye çoğu insan tarafından beğenilebilirdi.

• Hiko999 H kullanıcısına yanıt
    Amaçları da o zaten. Sürekli duygu durumunu değiştirmek. Bir uzuyor bir şaşırtıyor bir sevindiriyor sonra tekrar uzuyor gibi gibi.

İlk hikayedeki aklımızda kalan büyük soru işaretlerini tamamlıyor oyun zaten. Devam hikayesinden bu beklenir. Neil biraz da evreni genisleteyim demiş. Malum dizisi çıkacak bir de sürekli aynı hikayeyi anlatmak insanları bayabiliyor.

0’dan bir oyun olsaydi benim zerre umrumda olmazdı intikam duygusu cunku bağ kurabildiğim bir karakterin basına bir iş gelirse intikam isterim. Örnek vereyim kim Jesse’nin intikamını ister. Ben cevap vereyim 0 kişi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tospik -- 15 Temmuz 2020; 21:8:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levenbreh

Herkes Ellie, Owen ve hamile Mel'i öldürmüş diye Ellie'ye cani diyor ama Ellie orada kendisi bile açıkladı onlara. "Benim buraya gelme amacım siz değilsiniz" demişti. Ama gerizekali, oyunda zerre mantığı olmayan Owen karakteri Ellie'nin üstüne çullanıyor, Ellie'de mecburen ikisini öldürmek zorunda kalıyor. Bu oyun last of us markasına yapılmış büyük bir haksızlık bence. Uğraşsalar bu kadar kötü senaryo yazamazlardı sanırım. Sadece, üzücü

Canilik derken o evrende nasıl olunması gerekiyorsa öyle olmak zorundaydılar. Abby ve Ellienin sevdikleri gidince intikam için ne hallere geldiklerini gördük. Mesela o naif kılıbık diye lanse edilen Tommy'nin bile geçmişte hayatta kalmak için neler yaptığını dinanın ağzından dinledik. Oyun sana kimse temiz değil diyor zaten.

Ayrıca owen atak yapmasa bile ikisini yine öldürecekti diye düşünüyorum çünkü her bir ateş böceği öldürünce kaldı 4 kaldı 3 gibi cümleler kullanıyordu ellie. O odada bulunan herkesten intikam alacağını kaç defa da söyledi. Bunlara rağmen affedermiydi bilemem orası ayrı.

• Takıldı böyle :)
    THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU

• THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU

merhaba epeydir konuyu takip ediyorum oyunu henüz oynamadım ama hemen hemen bütün yorumları okudum ve 2005 yapımı Hard Candy diye bir film var oyunu oynayan herkese tavsiye ederim izleyin. fotolar baş rol oyuncusuna ait .

• film reklamı yapanı da ilk kez görüyorum
  • Thejoker58906 T kullanıcısına yanıt
    kusura bakmayın
    filmin başrol oyuncusu Ellen page namı değer eli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maria volonte -- 16 Temmuz 2020; 0:36:48 >
  • abidig kullanıcısına yanıt
    Tadını çıkar.

• kingofbet K kullanıcısına yanıt
    Multi ayrı bir oyun olarak gelecek. PS5'te grafik ve 60FPS güncellemesi gelir mutlaka.

• Himurajutsu kullanıcısına yanıt

Instagram'ı yanlış linklemişsin dostum.

• ReflexAction kullanıcısına yanıt
    Hocam, eksik toplanabilirleri Yeni Oyun+ dan oynayarak mı topladın, yoksa Bölümler kısmından seçerek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-156629339 -- 16 Temmuz 2020; 12:46:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-156629339

Hocam, eksik toplanabilirleri Yeni Oyun+ dan oynayarak mı topladın, yoksa Bölümler kısmından seçerek mi?
    yeni oyun+ daha mantıklı her türlü diğer kupaları yapmak için oynayacaksınız zaten very easy de başlayın ara sahneleri geçip bam güm giriyorsunuz zaten ölmeden bitiyor oyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-156629339

Instagram'ı yanlış linklemişsin dostum.

Aslında normal paylaştım ama forum sistemi değiştirmiş. Bu olmuştur galiba.

• 
Sayfa: önceki 10821083108410851086
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.