Şimdi Ara

The Hobbit: The Battle of the Five Armies || Extended Edt. Çıktı! (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.837
Cevap
39
Favori
128.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jeolog.

Düzenlemelerden sonra bile animasyonlar çöptü. Özellikle ek çekimlerle gelen sahneler.

Bu arada konuya beklerim.
    http://beta.donanimhaber.com/m_88619740/tm.htm

haberim var senin konudan. ama ist. oldugundan bir şey yazmamıştım.(ben Ankara dayım). haziran 8 deki iş görüşmem var olursa sakal bıyık bırakma işi yatıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yafoo

quote:

Orijinalden alıntı: BLacKeLDiaBLo

Kötü haberler bunlar!
    Thorin must die! !!!

Ne gerek var ki durduk yere böyle bir spoilera ?

Bu spoiler'i okuduğuna göre (Bilgi sahibisindir, okursun. Bilgin yoksa da zaten adı üstünde: "spoiler"! Okumadan geçersin) yukarıda Jeolog'un yazmış olduğu spoiler'i de okumuşsundur. Asıl spoiler orada...

Umarım o şekilde de olmaz!

• Bu arada videoyu izledim ama görüşlerim hala değişmedi. Elbette ki birçok filmden çok çok daha iyi efektlere sahip, dünyanın emeği var filmde ve buna da çok büyük saygı duyuyorum.

Bizim gibi Orta Dünya hayranları malesef kolay kolay tatmin olmuyor. Her zaman daha iyisini istiyoruz çünkü Orta Dünya'yı resmetmek; "her babayiğidin harcı değildir"!
  • Yazacaklarım biraz teorik olacak ama,

Kızdığım bir çok konu olsada Peter Jackson hayranıyım ve çoğu zaman pek tarafsızda yazamıyorum işin aslı ama hazır konuda pek hareketli değilken aklımdakileri yazayım istiyorum.

Herşeyden önce pek anlam veremediğim bir problem var ilk 2 film itibariyle.Kitap fanlarını bir kenara koyarak yazıyorum bu mesajı ağır LOTR fanları olarak ilk 2 film çoğunlukla efektlerden eleştiri aldı ilk film yine daha fazla doğal ortam barındırsada 2.film neredeyse tamamen yeşil perde çekimleriydi.

Burada aklıma takılan Weta FX'in durumu.Weta FX şu anda dünyanın en iyi görsel efekt firması kurucularından biride PJ zaten.The Hunger Games: Catching Fire,Man of Steel,Iron Man 3,The Avengers,Avatar bu adamların elinden çıktı dahası için aşağıda link attım yalnız sadece bu isimlere bile bakarsanız demek istediğim şeyi anlayacaksınız.Şu saydığım filmler son dönemin en iyi görsel efektli filmleri ve bunlarda görsel efekt adına sırıtan akılda kalmış hiçbirşey yok hatırlayın Avatar denen şey tamamen bilgisayar ürünü ama filmde sırıtan animasyon,mekan ben hatırlamıyorum.

Konuyu getirmek istediğim kısım şu ya Peter Jackson Weta FX'i çok aceleye getiriyor yada 2014 yılındaki bir Weta FX bile henüz PJ'in yapmak istediği seviyede görsel efekt sunamıyor.Yukarıda saydığım filmlerle Hobbit'i kıyaslarsak Hobbit bence Weta'nın en kötü işi olarak akıllarda kalacak eğer 3.film herşeyi değiştirmezse.

Ian McKellen Hobbit'lerin boy farkından dolayı onlarla aynı yerde olduğu sahneyi farklı perdeler önünde oynadığı bir çekim sırasında isyan edip "ben bunun için oyuncu olmadım" gibisinden birşey söylemişti böyle bir haber vardı.PJ insan üstü bir emek verdi orası kesin adamın çekime başladığı fotoğrafları hatılayın bu işi ilk günden beri takip edenler bilir adam resmen 25-30 kilo aldı sırf şu film için hayatını harcadı resmen.Peki ilk iki film adına konuşursak gerçekten elimizde 2 adet efsane mi var?PJ ve onun yarattığı evrenin benim gibi en ağır fanlarından biri bile biliyor ki ilk 2 film senelerce hayalini kurduğumuz "O" filmler değillerdi.

Elinin altında dünyanın en iyi teknolojisi olsada bence ilk büyük hata PJ'in çok az doğal ortam çekimi yapmasından kaynaklandı.Yine konu Weta'ya gelecek ama Weta'nın listesine bakıyorum yaptığı filmler arasında en yapan duranı yine bizim Hobbit.Doğal ortam çekimleri olan sahneler Oscar'ı hak ederken (Hobbiton muazzam mesela) perde önü çekimleri genelde göze batıyor.

Ayrıca en sağlam fanatiklerin bir araya geldiği bir anket düzenlense Hobbit çocuk kitabıydı o yüzden rengarenk yapın film çok neşeli olsun demezlerdi aksine herkes biliyor ki şu filmler (kitap çocuk kitabı olsada) LOTR havasında olsa belkide şu anda hala konuşup üzerinde kafa yorduğumuz 2 film ortaya çıkabilirdi.

Zaten filmlerin sonradan izlenebilirliğinin LOTR ile alakasız derecede az olmasından da olay az çok anlaşılıyor ben ki arada kahvaltı yaparken hala açıp LOTR izliyorsam Hobbit birşeyleri tam yapamamış demektir.Ha sinemadaki izleme olayından bahsetmiyorum iki filmede 3'er kez gittim.

Toparlarsak PJ'in aklında ne tilkiler dolanıyor bilemiyorum ancak Weta en iyi eforunu sarf edecekse,film tam bir efsane olacaksa 2015'e erteleseler bile sesim çıkmaz.

Ayrıca C.Tolkien'in artık film haklarını satmayacağız demeside üzücü ne kadar kızsakta PJ'in daha iyi yansıtabileceği belki günün birinde karanlık atmosfer mi istediniz alın size diye yüzümüze vurabileceği nice hikayeler var bu evrenin içerisinde.Umarım bir sonraki Orta-dünya filmi için 10 sene daha beklemeyiz.

• Lotr yıllarca düzenleme gördü.

İlk çıktığındaki hali ile son Extended Edition arasında dağlar kadar fark var ve aradan kaç yıl geçti.

The Hobiit, Lotr, Avatar gibi filmlerle Gravity, Pasific Rim, Man of Steel gibi filmleri bir tutmayın.

İlk yazdıklarım yıllarca emek istiyor. O metal görünümlü robotlar gibi değil onlar.

Bir Robot yapmakla Smaug yapmak arasında yıllar var. Smaug'un sade dış deri kaplaması 4 yıldan fazla sürdü ve bu trigoly extended versiyona kadar devam eder.

Ayrıca PJ en son teknoloji kullanarak en iyisini yaptı. Belki 10 yıl sonraki yeni teknolojilerle izleyebileceğin bir film olacak.

Kimse böyle bir filmi heba etmek istemez. PJ gerektiğinden daha fazla değer vermeye çalışıyor.

Dijital efektli filmlerin şu zamanda bu kadar büyümesinde parmağı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tinúviel kullanıcısına yanıt
    Büyük bi kısmına katılmakla birlikte filmden bi kaç görüntü ekleyip bir şeyler söylemek istiyorum.

Weta gerçekten işinin en iyilerinden, muhtemelen de hobbit 2 en kötü işleri ama ben burada weta'ya suç bulmuyorum. PJ serinin üçleme olacağını duyurduktan sonra apar topar ek çekimler yapıldı. Hatırlarsanız video bloglarının birinde hobbit1'in öngösterimden bir gün önce anca hazır hazır olabildiğini söylemişti. Aynı şey ikinci film içinde oldu. Sonradan eklenen sahneler, onların çekimleri, animasyonların renderları yetişsin diye belli ki acele edilmiş. Bi kaç görüntü aldım filmden bi bakın;

Mesela şu resimde ki orklar. Üzerlerinde ne doku ne kaplama var, resmen saf model olarak koymuşlar. Doğru düzgün render bile almamışlar.

Ya da şu sahnede ki Gandalf. İan Mckellen olmadığı o kadar belli ki. Yine başarısız bir animasyon.

Ya da Legolas'ın Bolg'u atla takip ettiği sahne.

Tüm bunları filmi kötülemek için söylemiyorum. Suçlu şudur da demiyorum. Ama tüm bu söylediklerim, söyledikleriniz filmin neden Lotr gibi efsane olmadığını, neden ödüllere boğulmadığının izahıdır bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeolog. -- 31 Mayıs 2014; 15:06:59 >

• son filmde Aragornu görürmüyüz,son 30 dakkası LOTR a bağlanacak diyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mali_1907

son filmde Aragornu görürmüyüz,son 30 dakkası LOTR a bağlanacak diyolar.

İnşallah.

• mali_1907 kullanıcısına yanıt
    Olmasa da olur olursa daha da güzel olur tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

Lotr yıllarca düzenleme gördü.

İlk çıktığındaki hali ile son Extended Edition arasında dağlar kadar fark var ve aradan kaç yıl geçti.

The Hobiit, Lotr, Avatar gibi filmlerle Gravity, Pasific Rim, Man of Steel gibi filmleri bir tutmayın.

İlk yazdıklarım yıllarca emek istiyor. O metal görünümlü robotlar gibi değil onlar.

Bir Robot yapmakla Smaug yapmak arasında yıllar var. Smaug'un sade dış deri kaplaması 4 yıldan fazla sürdü ve bu trigoly extended versiyona kadar devam eder.

Ayrıca PJ en son teknoloji kullanarak en iyisini yaptı. Belki 10 yıl sonraki yeni teknolojilerle izleyebileceğin bir film olacak.

Kimse böyle bir filmi heba etmek istemez. PJ gerektiğinden daha fazla değer vermeye çalışıyor.

Dijital efektli filmlerin şu zamanda bu kadar büyümesinde parmağı var.

Ne farkı varmış? Bütün lotr serisini sinemada izledim aynı. Sallamayalım lütfen

• Éowyn diş dolgusunu hiç unutamam ama en son çıkan blu-ray de bu yok.

Şimdi en son çıkan blu-ray den bile onlarca hata sayarım animasyonun çok berbat olduğu yerler vs.

Bu sizin The Hobbit animasyon derdiniz filmi beğenmediğimizden kaynaklanıyor.

Yoksa Hobbit animasyonları Lotr'dan kat kat üstün.
  • http://youtu.be/U_usC2EQcDo

Yeni video yayınlandı. Geçenlerde bir arkadaş su altı kamerası hiç iyi değil demişti. Su altında çekildiğini düşündürüp kamerayı kötüleyecek kadar gerçekçiymiş demek.

• theonering'in twitter hesabından dün attığı tweete göre fragman full aksiyondan oluşuyor ve efektleei tamamlanmış. Bugünlerde herhangi bir an yayınlanabilir.

• Orta dünyanin son filmi olacağı doğru mu acaba?

• oneidiot kullanıcısına yanıt
    Henüz erken değil mi, fragmanlarla, tv spotlarla filmin tüm heyecanını mahvediyorlar :(

• Hiç erken değil ikinci filmin fragmanı bugünlerde yayınlanmıştı geçen sene. Fragmanı izlemeyen arkadaşlarım var heyecani kaçmasın diye siz de izlemeyebilirsiniz.

• Fragman yayınlandımıki

• quote:

Orijinalden alıntı: MarcusAntonius

Orta dünyanin son filmi olacağı doğru mu acaba?

malesef son filmi tabi tolkien elindekilerin telif haklarını satmazsa zor bir ihtimal
  • quote:

Orijinalden alıntı: call of cthulhu

quote:

malesef son filmi tabi tolkien elindekilerin telif haklarını satmazsa zor bir ihtimal

Tolkien ölmemişmiydi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: call of cthulhu

quote:

Tolkien ölmemişmiydi

oğlu varya christopher tolkien
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.