Şimdi Ara

The Hobbit: The Battle of the Five Armies || Extended Edt. Çıktı! (216. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.837
Cevap
39
Favori
128.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Aragorn lotr'da 87 yaşındaydı. Hobbit 60 sene öncesini anlattığına göre 27 yaşlarında o sıralar.

Ben zaten Aragorn o esnada yasamiyor demedim ki.Sadece kitapta bahsi gecmiyor(hobbit)hakikaten de oyle.Hocam Aragorn un Dunedain oldugunu ve uzun yasadigini biliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aragorn lotr'da 87 yaşındaydı. Hobbit 60 sene öncesini anlattığına göre 27 yaşlarında o sıralar.

Hobbit 60 degil 77 sene öncesini anlatıyor yani aragorn 10 yasinda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Aslında filmlerle ilgili soru soruyorum ancak siteyi ilk defa kullandığım için nerede bu soruma cevap alacağımı bilemedim. Birden ortaya daldım. Kusura bakmayın. Beni yönlendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elured

quote:

http://i.imgur.com/mVrkpxg.jpg

Nerenizle izliyosunuz filmi anlamıyorum ki

• quote:

quote:

quote:

Film 77 yıl öncesini anlatıyor,Aragorn 10 yaşında.Yuzuk kardesliginde Gandalf Frodoya yüzüğü verdikten 17 yıl sonra geri dönüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Big-Long-Pink-Strong

quote:

quote:

quote:

Film 77 yıl öncesini anlatıyor,Aragorn 10 yaşında.Yuzuk kardesliginde Gandalf Frodoya yüzüğü verdikten 17 yıl sonra geri dönüyor.

Kitaba göre filme göre yorumlayın. Kitapla aynı olacak herşey diye birşey yok. Sonra gelip yok thraduil aragorndan bahsediyo nasıl olabilir aragorn 10 yaşında daha bilmem ne diye dolaşırsınız. Demekki 10 yaşında değil.

• yüzüklerin efendisi hobbit'ten çok çok sonraları yazıldı. arada 20 yıl falan var. o zaman düşünülmemiş şeyler aragorn falan. bu arada evet 10 yaşında! yukarıda biri, DaYWaLkeR mı ne saçmalamış, işin içinden de çıkamayınca her şeyi de kitaba göre yorumlamayın gibi trajikomik laflar etmiş. yapmayın böyle şeyler, üzüyosunuz bizi. aragorn erişkin biri haline gelene kadar da ayrıkvadi'de yaşamıştır, gerçek kimliği de kendinden saklanmış olarak. hobbit'in kapanışında niye var derseniz, işte P.J. nin yüzüklerin efendisi'ne bağlama kasıntısı başka bir şey değil. ona gelene kadar daha çok şeyi katletti P.J. şahsen ben yaşında değilim çok.
  • Ben filmi ilk izlediğimde düşüncelerimi yazmıştım buraya bir kaç defa daha izledikten sonra tekrar yazma hissi duydum

Tolkien'nin eserlerini ve Orta Dünyayı yaklaşık 12 yıldır takip eden biri olarak söylüyorum film tartışmasız ''hayal kırıklığı''

Tekrar tekrar izlememe rağmen maalesef övülecek doğru düzgün yer bulamadım

İnsanı en çok üzen şeyde şu kesinlikle; Miğfer Dibi Savaşı ve Pelennor Çayırları Savaşı gibi belki de sinema tarihini en iyi savaş sahneleri çekmiş
    bir yönetmenin bu filmde 'İnsanlar-Cüceler-Elfler'in bir arada savaştığı Beş Ordular Savaşı'nı rezalet bir biçimde çekmesi yani olucak iş değil

Filme dönersek:

-Zaten en kısa orta dünya filmini çekiyorsun bari her zaman koyduğun flashback sahnesi koysan ölür müydün PJ ?
    -Gandalf neden bu kadar geri planda bu fimde? Hiç abartmıyorum savaş sahnelerinde o Alfrid midir nedir daha çok gözükmüştür
    -Savaşı orkların nasıl kaybettiği zaten tam bi faili meçhul.Baktın Kartallar mı geliyo eh bi ork kardeşim kaldır bi kaç ok at dümdüz yürümeye devam ediyorsun
    -Ok demişken neden elfler hiç ok fırlatmadı filmde? Ben mi hatırlamıyorum yoksa Legolas haricinde ok atan elf yok,okları da olması rağmen
    -Savaş sahnelerinin 45 dk olduğu koskocaman bir yalan. Toplasan teke tekleri saymadan 15-20 dkdır

İzleyenlerde farketmiştir inanın daha çok var eleştirilecek ama aklıma gelmedi şu an

Ve son olarak bu filmi Tolkien ailesinin de izlediğini varsayarak Silmarillion'nun haklarını asla satmayacaklardır hele hele bu hayal kırıklığı filmden sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: zeqqqqq

Ben filmi ilk izlediğimde düşüncelerimi yazmıştım buraya bir kaç defa daha izledikten sonra tekrar yazma hissi duydum

Tolkien'nin eserlerini ve Orta Dünyayı yaklaşık 12 yıldır takip eden biri olarak söylüyorum film tartışmasız ''hayal kırıklığı''

Tekrar tekrar izlememe rağmen maalesef övülecek doğru düzgün yer bulamadım

İnsanı en çok üzen şeyde şu kesinlikle; Miğfer Dibi Savaşı ve Pelennor Çayırları Savaşı gibi belki de sinema tarihini en iyi savaş sahneleri çekmiş
    bir yönetmenin bu filmde 'İnsanlar-Cüceler-Elfler'in bir arada savaştığı Beş Ordular Savaşı'nı rezalet bir biçimde çekmesi yani olucak iş değil

Filme dönersek:

-Zaten en kısa orta dünya filmini çekiyorsun bari her zaman koyduğun flashback sahnesi koysan ölür müydün PJ ?
    -Gandalf neden bu kadar geri planda bu fimde? Hiç abartmıyorum savaş sahnelerinde o Alfrid midir nedir daha çok gözükmüştür
    -Savaşı orkların nasıl kaybettiği zaten tam bi faili meçhul.Baktın Kartallar mı geliyo eh bi ork kardeşim kaldır bi kaç ok at dümdüz yürümeye devam ediyorsun
    -Ok demişken neden elfler hiç ok fırlatmadı filmde? Ben mi hatırlamıyorum yoksa Legolas haricinde ok atan elf yok,okları da olması rağmen
    -Savaş sahnelerinin 45 dk olduğu koskocaman bir yalan. Toplasan teke tekleri saymadan 15-20 dkdır

İzleyenlerde farketmiştir inanın daha çok var eleştirilecek ama aklıma gelmedi şu an

Ve son olarak bu filmi Tolkien ailesinin de izlediğini varsayarak Silmarillion'nun haklarını asla satmayacaklardır hele hele bu hayal kırıklığı filmden sonra

Katılmamak mümkün değil gerçekten yüzüklerin efendisinden sonra bu film rezalet olmuş aynı yönetmenin yapması şaşırtıyor insanı

• Filmden eksik sahnelerin çıkartılması saçmalıktan başka birşey değil filmin sonundan hiç birşey anlamadım karakterlerin kaderi tam olarak anlatılmamış mesela bard savaştan sonra ne yapıyor güzeller güzeli elf kızımız tauriel kilinin ölümünden sonra nereye gidiyor bilbonun vedalaşmasıda anlamsızdı herşey bitti ben biran önce kaçayım tarzında thorin ve kardeşleri için yapılan cenaze töreni yoktu kısaca anlatmak gerekirse lotrda yer almayan karakterlerin sonu havada kalmış umarım extended versiyonda bu eksiklikleri tamamlarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Z1mBaBwE

Filmden eksik sahnelerin çıkartılması saçmalıktan başka birşey değil filmin sonundan hiç birşey anlamadım karakterlerin kaderi tam olarak anlatılmamış mesela bard savaştan sonra ne yapıyor güzeller güzeli elf kızımız tauriel kilinin ölümünden sonra nereye gidiyor bilbonun vedalaşmasıda anlamsızdı herşey bitti ben biran önce kaçayım tarzında thorin ve kardeşleri için yapılan cenaze töreni yoktu kısaca anlatmak gerekirse lotrda yer almayan karakterlerin sonu havada kalmış umarım extended versiyonda bu eksiklikleri tamamlarlar.

bard: Savaş sonunda göl-insanlarının bir kısmı vadi kasabasını yeniden kurmuş ve insanların lideri Bard'ı kral olarak seçmişler, göl-insanları ise yeni bir efendi seçmişlerdir.

tauriel : öye biri yok. yönetmen kafasından uydurdu. ana baba bellli değil sonu belli değil sadece o izlediğin kadarı var okadar

• Hobbit serilerinin tamamında sauronu hep merak etmişimdir. Birinci filmde ölü büyücüsü olarak lanse edildi ve karanlığın içinden kendini gösterdi. Merakla ikinci filmi bekledim. İkide ise gandalf ile kapışması harikaydı ve gandalf duvara monte edilmiş şekilde can çekişirken sauronu farketmesi ve bu sahnenin kesilmesi üçüncü filmi beklememe sebep oldu. İnsan final filminde tam vücut olarak ateş gözün içinden çıkartır ve ucundan da olsa gösterir be kardeşim
    Bi ara ateş gözden çıkar gibi oldu. En azından net bir şekilde kapıştığını görmek isterdim. Galadriel hatun ile güç gösterisi yapıp kayboldu, Sauronun sahnesi bana göre çok kısa olmuş.

• aslında tauriel için bir son yapabilirdi mesela gri limana gidip deniz ötesine gidişini gösterebilirlerdi onun dışında hayatta kalan cücelerinde akıbeti belli değil lotrda yer almıyorlar mesela

• Cüceler lotra kadar ölüyorlardır diye tahmin ediyorum. Çünkü aradan 60 yıl geçiyor.

• AVSEQ01.DAT kullanıcısına yanıt
    Umarım extented versiyonda bu soruların cevabını buluruz ne zaman çıkacağı hakkında bir bilgi varmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

quote:

Orijinalden alıntı: joker-38

yuh konudaki spoillere bak.
    uyelik tarihi 2006 mesaj sayisi 3800 ama spoiler tusunu kullanmiyor
    çok mu zor beyler spoiler tusunu kullanmak?
    filmi izlemeyenlere acirdim konuya girip bu mesajlari görürlerse

izlemesinler izlemesinlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.izlencek bişey yok cunku.

Nasıl bir kafayla filme gittin anlamadım

• filmi indiren arkadaşlardan kalitesi beğenen bir arkadaş, pm ile link gönderebilir mi acaba? iyi kötü arşivim tamamlanmış olsun :)
  • quote:

quote:

unexpected journeyin en basina bakarsan hocam 60 yil once yazdigini gorursun. bunun ustunede 3. filmin sonuna kadar en azindan 3 yil gecmis olduğunu hesaba katarsak epey bir zaman ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: exponent

filmi indiren arkadaşlardan kalitesi beğenen bir arkadaş, pm ile link gönderebilir mi acaba? iyi kötü arşivim tamamlanmış olsun :)

hocam madem arşiv yapıyorsun bari bluray çıkmasını bekle.sinema çekimi görüntüyle arşiv mi yapılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

quote:

Orijinalden alıntı: exponent

filmi indiren arkadaşlardan kalitesi beğenen bir arkadaş, pm ile link gönderebilir mi acaba? iyi kötü arşivim tamamlanmış olsun :)

hocam madem arşiv yapıyorsun bari bluray çıkmasını bekle.sinema çekimi görüntüyle arşiv mi yapılır

diğer beş filmim full hd, lotr komple ex versiyon. beş ordunun da genişletişmişi çıkınca hobbiti komple ex indirip arşivi tamamlamış olcam. nerden baksan 8-9 ay var. o zaman kadar açar açar izlerim :)

• 
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.