Şimdi Ara

The Expendables (2010) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
0
Favori
36.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gidenlerden yorum alalım. Haftasonu ifatr sonrası gitmeyi düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: maviyolcu

Ramazan ayında sinemaya pek giden olmaz. Boş salonda izlemek sarmıyor o yüzden gidecegimi zannetmiyorum.

Ne ilginç bir bakış açısı millet para verip salon kapattırır bu arkadaşta salon boş olur diye güzelim filme gitmiyor komik valla.

Feel True Power

The most powerful console ever!
  • Mickey Rourke'a film için Stallone'den telefonun geldiği sıralar İron Man 2'nin çekimleri daha sürüyormuş sanırım, ona filmden biraz bahsetmiş ve Mickey'e İron Man'i boşvermesini gelecek vaatetmediğini Expendables'in ise 2 3 4 5'inin çıkacağını söylemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eru ilúvatar -- 13 Ağustos 2010; 16:46:33 >
    jet li digerlerine göre ezik gibi görünüyor
    schwarzenegger sadece bir sahnede görünüyor .
    bir kaç sahne gayet artistikti.
    jasona daha fazla sahne verilmis

Orijinalden alıntı: aslimdayok

beklentilerinizi üst düzeyde tutmayın .
    bazı sahneler cok hızlı geciyor .
    kamera acılarını begenmedim .

güzelll

• İmdb puanından haberiniz var mı
  • Giden yok mu?

"I will not die at the hand of a fucking slave."
    "I am a free man!"

Je suis etudiant a Hacettepe University
  • quote:

Orijinalden alıntı: RonaldW

İmdb puanından haberiniz var mı

8.5/10
    Ben bugün ilk seansa gidektim de kartta limit kalmamış. Yarın Hürriyet 212 AVM'de bilet veriyormuş. Giderim artık beleşe
    Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2
  • Gece gündüz programında türk eleştirmenlere sordular.Bir küfretmedikleri kaldı filme.5. sınıf aksiyon filmiymiş.

Kadro geniş ama bu geniş kadroda roller küçük. Genelde Stallone ve Jason ağırlıklı.

Sonuç olarak, bol patlamalı, bol silahlı, bol aksiyonlu bir film.

Orijinalden alıntı: aslimdayok

beklentilerinizi üst düzeyde tutmayın .
    bazı sahneler cok hızlı geciyor .
    kamera acılarını begenmedim .

+
    oyuncuların yaşlandıkları cok belli oluyor
    (stallone , arnold , bruce wills ..)

Orijinalden alıntı: KarpuzcuTR
    Kadro geniş ama bu geniş kadroda roller küçük. Genelde Stallone ve Jason ağırlıklı.

Bu kadar kalabalık kadronun hepsinin her sahnede görülmesi imkansız zaten. 2-3 baş rol haricinde diğerleri az görünecektir elbette.
    Buna Arnold, Bruce falan dahil. Sanmıyorum öyle çok sahnede olacaklarını.

Orijinalden alıntı: KarpuzcuTR

Bende şimdi filmden geliyorum. Öyle beklentilerinizi çok yüksek tutmayın. Klasik aksiyon filmi.

Sonuç olarak, bol patlamalı, bol silahlı, bol aksiyonlu bir film.

En azından bu sıkıcı günlerde gidilecek filmdir?
  • Az önce izledim sinemada ve şöyle söyleyebilirim. Bu bir Stallone filmi olsa ya da bir Statham veya bir Li filmi, kuvvetle muhtemeldirki 5 yada 6 puanlık bir film olurdu. Ama Stallone biraz cesaret edip tüm aksiyon yıldızlarını topladığında Eastwood'un Space Cowboys saçmalığı gibi değil de sanki bir Li'nin en iyi filmi ya da bir Statham'ın ilk Transporter'ı veya bir kendinin First Blood'ı gibi gerçekten 7-8 puan verince pişman olmayacağınız bir film yapmış.

Filmde Bruce Willis ve Vali'de rol alıyor ve onların olduğu kısımda özellikle Stallone'nin Arnold'a saygı için onu davet ettiğini anlıyorsunuz. Bu iki eleman aynı dönemin aksiyon yıldızlarıydı ve hatırlarsanız Arnold'ın bir filminde Terminator posterini Stallone ile yapmıştı ve onu çok beğendiğini ifade etmişti.

Neyse konu olarak klişe ama zaten bir aksiyon filminden derin konu beklediğinizde ya s.çıp sıvıyorlar ya da Matrix yapıyorlar. Ama bu çok zor olduğu için basit bir konu ama aksiyonun düşmediği bir film yapmayı tercih etmişler. Özellikle dövüş sahnelerindeki Brutal Force ( gerçekten çok sert ve vahşi vuruşlar olduğu hissini verme ) etkileyici olmuş.

Bir diğer nokta da Stallone 1 ya da 2 oyuncuyu öne plana çıkarmak yerine genel olarak önemli işleri dağıtmaya çalışmış. Yine de Li,Stallone ve Statham ağırlıklı olsa da en güçlü kötü adamı başrol oyuncusu pataklar klişesinden kaçınmaya çalışılmış.

2. filminde çekileceğini düşünürsek elini biraz hızlı tutsa iyi olur. Hem belki ilk filme katılamayan Van Damme ikinci filme gelebilir.

Son olarak şöyle söyleyim, Inception'ı izlemişseniz ve Grown Ups vs. size hitap etmiyorsa ( Salt'ı filmden saymıyorum bile ) harcadığınız zaman ve paraya gerçekten değiyor.

• şimdi geldim filmden.. beklentim zaten yuksek değildi normal bir aksiyon filmi gibi konusu 10/6 lık bir film gibi fakat kadro ve araya serpiştirlmiş espriler icin 10/8.5 veriyorum filme.. gidin gorun pişman olmazsınız

Bruce Willis ile Arnold'u biraz daha fazla görsek iyi olurdu aslında.Altyazılar tam saçmalıktı zaten. Stallone çatışma sahnesinde "i'm out" diyor mermim bitti olduğunu herkes bilir ama müthiş çevirmenimiz "dışarıdayım" olarak çevirerek müthiş filmi altyazılarıyla katletmeye çalışmış sanırım.Onun dışında bir sürü benzer hata vardı(Tie olayı vardı bide) altyazıda.Ama film gayet güzeldi.
    Altyazıdaki hüsranı saymazsak filmi ne kadar beğendiğimi söylememe gerek yok heralde tekrardan.Tavsiye ederim herkese.Özellikle aksiyon severlere.
    9/10

• Bu arada sanırım tüm Türkiye çapında altyazılar aynı oluyor. Bu nedenle hepiniz farkedeceksinizdir. Statham ve Stallone'nin 2 sahnesinde "Tie" kelimesi geçiyor. Bununla kastedilen şey "berabere" zaten izleyince anlıyorsunuz ama çeviriyi yapan cahil şahıs bunu "kravat" olarak çevirmiş.

Pes diyorum sadece, böyle tüm Türkiye'de dağıtımı yapılan bir filmin çevirmeni divxplanet çevirmenlerinden bile daha kötü ya helal olsun... Muhtemelen Expendables'ı bir İnglorius Basterds'ta olduğu gibi direkt olarak Gereksiz Şeyler ya da Harcanabilenler vs. olarak çevirseler eminim Cehennem Melekleri'nden daha iyi olurdu. Utanmasalar Charlie'nin Melekleri diyecekler. Bu dağıtımcı şirketlerin başındaki cühela tabakaya katlanamıyorum malesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouL InvictuS -- 14 Ağustos 2010; 0:23:02 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.