Şimdi Ara

THE EVIL WITHIN 2|PS4 ANA KONU (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
872
Cevap
5
Favori
29.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kubi Mimar adamsın zaten ne işin var senin konsolda bu zamana kadar PC ye geçmediğin kabahat kardeşim:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsollar hiç bir zaman grafik, fps, çözünürlük s.d.k yarışı yapmadı. Konsollar her zaman kendi özel oyunlarıyla aralarında olan bir rekabet vardı fakat Xbox One çıkmasıyla itibaren Phill Spencer exc oyun kavramını bitirdi. Sony tekel olma yolunda ilerliyor, Xbox ise grafiğe abandı. Tercih insanların.

Konsollar her zaman tak çalıştır mantığı ile alınıyor. Kimse PC gibi çözünürlük, grafik, ayar kıs, yok kasıcak mı, sorunu sıkıntısı olur mu diye düşünmek istemiyor. Zamanında hangimiz 360p 10 fps oyun oynarken sorun yaratıyordu? gayet o zamanlar akıcı geliyordu, o zamanlar ağzımızın suları aka aka oynuyorduk. Yeni nesil oyuncuların yüzünden teknolojiyi hızlı ilerletiyor adamlar sürekli ekran kartları, sürekli işlemci tanıtmaları. Bunla uğraşmak istemeyen kesim, konsol alıyor. Bir konsol ortalama 5-7 yıl gidiyor artık. Buda gayet iyi bir rakam. Çok fazla grafik takıntısı olan adamın zaten konsol alacağını düşünmüyorum, zaten o kesim sürekli konsolu ezmeye çalışıyor yıllardır beridir böyle. Gamepad ile FPS oynanır mı? valla oynayan oynuyor demek ki. Sen oynamıyorsan o senin sorunun derler adama. Yıllardır aynı soruları soran kitle PC kullanıyor.

Ben PS5 döneminde de 4K 60Fps olacağını düşünmüyorum. 4K 30fps olursa olucaktır. 30fps konsollar için gayet yeterli. Oynayan kitle 30fps ye alıştı, oyun kasmadan, donmadan, akıcı şekilde oynattığı sürece benim için problem yok. İki tercih yapabilir 1080p 60fps, 4k 30fps. Ayarlarda en son seviyede güçlü donamımlı bir PS5 çıkartırlar.

Şunuda yazayım: Hikaye tür oyunlar için 30fps gayet iyi. Multi için ise 60fps yapıyorlar çözünürlükten kısıp, ayarlardan kısıp. Ben açıkcası 30fps olsun ama ayarlar yüksek olsun isterim. 60fps olup ayarlardan kısılmasını istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 13 Ekim 2017; 16:33:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkerdi

30 yasinda bir oyuncu olarak ilk oyunu bende cok begenmistim:) boyle oyunlar piyasaya fazla dusmuyo çöp gibi oldu oyun piyasasi.

kesinlikle katılıyorum böyle oyunlar zor bulunur ; hep satın alıp destek olmaya çalışıyorum yoksa online oyundan geçilmeyecek ortalık
  • Aşağıdaki kullanıcı yorumu oyunu kısaca özetlemiş

Do you like Resident Evil?

Do you like Silent Hill?

Do you like Alan Wake?

Do you overall like 3rd person atmospheric survival horror?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubillian

quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Orijinalden alıntı: kubillian

Uzun zaman önce platform değiştirip steam'e geçtim. Playstation 4 ü sadece netflix için açıyorum (malum, tv ye bağlı diye) bir de bir kaç exc için bekletiyorum. Gow, last of us red dead redemption vs. Bunlar dışında genelde işim olmuyor.

Forumun ps bölümüne de koca forumda oyun konuşulabilen tek yer olarak gördüğüm için arada takılıyorum. Neyse. Az önce 60 fps ne ya gereksiz diyen biri gördüm. Sinirlerim bozuldu :). Bir yanlışı, bir eksikliği, 'gereksiz, böyle de güzel ' diye diretmek gerçekten çok anlamsız. Ağır bir from software fanıyım. Ds3 ü çıkar çıkmaz ps4 e aldım. Keyifle bir süre oynadım. Sonra sevdiğim bir arkadaş steamden hediye etmiş sağolsun. Boş zamanım vardı, format falan derken bir de pc de göreyim dedim. 10 dk sonra ilk dediğim 'yahu ben çile çekiyormuşum' oldu.

Bakın ben bu cihazda keyifle uncharted 4 de oynadım. Bloodborne da oynadım. ben ayıla bayıla saniyede 10 kareye kadar bile düşen shadow of colossusu ps2 de bitirdim. Gram gocunmadım. ama yıl olmuş 2017. Elimizin altında ferrariler var. Ve biz 100 ün üstüne çıkamıyoruz. Açın youtube'u herhangi bir multiplatform oyunun ps4 walkthrough'ını izleyin. Bir de gidin onu pc 60 fps ultra diye aratın da görün hangisini rahatça izleyebiliyorsunuz diye. Çözünürlüğe bir şey diyemem. Çok mu elzem tartışılır ama şu 60 fps kare sayısı bence bu devirde artık bir şekilde sağlanmalı. Yeteneksiz developerlar yüzünden kısır bir jenerasyon gördük bu bir kaç sene. Bir de kalkıp oyuncular da savunmaz mı 30 fps yi. neymiş sinematik oluyormuş. Git redditte anlat hadi evrensel olsun bu söylediğin. Nasıl çullanıyorlar üstüne adamın :).

Ben bu oyunun ilkini o kadar beklemiştim ki.Sonra çıktı 1 saat zor dayandım o dönem. Grafik ps2-3 arası, oyun kasım kasım kasılıyor. Oynayamadım. Ki ben gerçekten aramazdım o zaman böyle fps falan. Farkın bu kadar gerekli olduğunu bilmezdim. Ama o animasyonlar oynatmıyordu oyunu bana. Birileri de kalkıp sinematik atmosfer diyor. Hay sinematikler ısırsın seni.

Hayranim su alinti yapmaya çekinip alttan alttan giydirmeye calisanlara. Hayranim

O izledigin filmler kac fps'de cekiliyor bir git bak bakalim. Filmleri 60 fps izliyor sanki zaar. 30 60 farkini bilmiyoruz sanki sagol youtube'dan izlememizi onerdigin icin tuh ya bak goruyomusun 60 olunca nasil guzel izleniyormus bak sen hemen gidip bir izleyeyim bari.

Bu oyunun kilit noktasi sinematik deneyim vermesidir burada bos bos konusacagina oyunu acip oynarsan grafiklere uygulanmis filtrelerden, kamera acilarindan, isiklandirmalardan tut her pikselinin sinema yapisi olusturmak icin tasarlanmis oldugunu gorursun. 60 fps bu oyunu yapaylastirir yapilip yapilamama konusu degil bu. Keske sizin gibi robotlar icin 60 fps dusurulmus grafik secenegi eklenseydi de su oyunu bir rahat birakip robot gibi oynayip bitirip cekip gitseydiniz.

Sanki oynadigi oyun bir fifa bir gran turismo da 30 fps diye eriniyor pasam. Ilk defa renkli televizyon alip bizimki en renklisi deyip renk ayarini sona dayayanlar gibisiniz her oyun 60 olsun 60 60 60 istiyoruz!!!!!! 60 fps oyunlar 20 senedir oynanabiliyor pc'de neden o zamanlar tutturmuyordunuz her oyun 60 olsun diye. Aman bir sey populer olmasin 60 4k muhabbeti cikti ya herkes pesinde kossun butun oyunlar 60 olsun yakissin yakismasin onemli degil 60 olsun cocugumu keserim 60 olsun!!!

Alıntı yapmaya çekindiğimi mi düşünüyorsun bu varsayım ve gocunma niye?. Ayrıca ben senin değil farklı birinin yorumunu gördüm. Direk alıntı yapmaya da gerek duymadım. Farklı şeylerden bahsediyorum. istediğim gibi alıntı da yaparım cevap da yazarım. Sana mı soracağım ? Harbi harbi bir şeylerden çekindiğimi korktuğumu falan mı zannediyorsun sen ya ? Ahaha

Ben bir oyuncu olarak daha iyisini istiyorum. Daha azını istemenin mantıksız olduğunu, bu devrin kaldırabileceği bir değer olduğunu düşünüyorum saniyede 60 kare sayısının. Evet elzem güzel kardeşim. Sen taşla ben seninle böyle konuşurum önemli değil. EVET EŞŞEK GİBİ DE ELZEM 60 fps kare sayısı. Bir kere nasıl bir akıcılık sağladığını görünce bırakamıyorsun. Bu mekanik klavye ve membran klavye kullanma arasındaki fark gibi bir şey. Açıklamak için bir çok yönden bakmak gerekiyor. İnsan gibi tartışacaksan konuşuruz. Tavrını değiştir lütfen.

Konu kaldirip kaldirmamak degil guzel kardesim. Yakisip yakismamasi. Konu devir/cag da degil. 30 Fps oyunlar 460 sene sonra da olacak. Bilincli olarak yapilacak, kaldiriyor kaldirmiyor diye degil. Goz hissiyati meselesidir. 30 FPS ve hatta ki 24 FPS her zaman sinematik hissiyat verir. Neden konsollari bir guc kanitlamalari kafasinda kullaniyorsunuz nedir bu "60 fps oynatsin ya yeni nesil konsolsun sen uf :(((" yakarislari. Yakisan oyuna yapilir yakismayana yapilmaz bu kadar basit. Sana yazdigim hicbir konuya cevap vermemis ayni seyleri sayiklamissin hala. Tek dedigin elzem elzem. Degil elzem. Neden degil yazmisim. Hala ayni seyleri diyorsun. Neyse sen 60 elzem diyorsun ya ben de bu tur oyunlara 60 FPS ESSEK GIBI ELZEM DEGIL diyorum ne oldu simdi kisiye gore fikirler olustu. Sonuc olarak Evil Within 2 60 fps degil, iyi ki de degil. Ya "neden 60 degil" haykirislarina devam edeceksin ya da oturup oynayacaksin bu kadar basit. Ama biz biktik sizin bu her oyunda gelip 60 60 60 60 bagrinmalarinizdan. Yeter artik ya anladik devir 60 fps (20 senedir 60 fps oyun oynanabildigini tekrar yazayim, siz devrin simdi oldugunu zannediyorsunuz herhalde yapimcilarin ureticilerin yaptirimlari, 60 fps populer yapma cabalarindan dolayi) ama yeter daha bu oyun 60 FPS degil, Evil Within 3 de 60 fps olmayacak, olacaksa bile sinematik modu 30 fps secenegi sittin sene o-la-cak.

Sinematik mod diyenleri "isiriyorsun" ya, sana karsi tavrimi degistiremem cok uzgunum kusura bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 13 Ekim 2017; 17:14:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gamer-x

Aşağıdaki kullanıcı yorumu oyunu kısaca özetlemiş

Do you like Resident Evil?

Do you like Silent Hill?

Do you like Alan Wake?

Do you overall like 3rd person atmospheric survival horror?

Oraya bir de "Do you like The Last of Us?" Eklemenizi rica edicigim Oyun The Last of Us kokuyor her an hissettiriyor.

• THE EVIL WITHIN 2|PS4 ANA KONUTHE EVIL WITHIN 2|PS4 ANA KONUTHE EVIL WITHIN 2|PS4 ANA KONUTHE EVIL WITHIN 2|PS4 ANA KONU

• Yahu arkadaş 60 fps mi oynuyorsunuz 160 fps demi oynuyorsunuz gidin PC de oynayın ne güzel ucu açık donanım ultra yapın 4k yapın ne yapıyorsanız yapın kardeşim....

Bırakın bizim şikayetimiz yok 30 fps den gayet de memnunuz yeterki böyle kaliteli oyunlar çıksın....

Yapımcının vardır bir bildiği ki 30 fps yapmış demekki limitler bu kadar ne yapıcak adamlar size özel oyun mu yapıcak....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 120 fps minecraft oynuyorum çok güzel valla

• 60 fps’den nefret ederim, neden mi çünkü 60 fps yapmak içim grafikleri acayip kısıyorlar. Ben konsolumda horizon, uncharted 4 gibi stabil 30 fps’de inanılmaz grafikler görmek istiyorum. 60 fps’ciler yallah pc’ye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın oyunu alıyorum sabahın köründe kalkıp koşa koşa spota giderim artık. 2 gün boşum gel keyfim gel uykusuz geceler
  • 60 fps her anlamda 30 fps den üstündür. Bambaşka bir deneyim sunar. Özellikle aynı oyunu farklı fps lerde deneyen 30 a dönünce lanet eder. Aksini söyleyen net sallıyordur sinematik deneyim şu bu. Aynı olayı last of us dada söylediler film gibi oyun diye. Gerçektende öyle. Remastered sürüm 60 gelince millet nasıl oynadık 30 fps de diyordu.

Elimizdeki konsol en çok bunu yapabiliyor buna bir sözümüz Yok zaten sistem belli ama 30 fps tercih ederim diyenler fakir edebiyatı yapar, cevap bile vermem. Bu kadar net.

Oyuna hazır, yarın başlıyorum. İlk oyunda efsanedir benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 13 Ekim 2017; 18:21:34 >
  • beyler oyuna last of us çakması diyorlar doğru mu
  • Arkadaş gözünüzü seveyim oyunu tartışın :D shadow of war bitti evil withine başlamadan bi foruma giriyim bakayım yorumlara dedim oyunun nasıl olduğundan çok 60 fps 30 fps tartışması dönmüş. Bari şu oyunu bi rahat bırakın :D oynayan arkadaşlar oyunun zorluk seviyesiyle ilgili yorum yaparlarsa sevinirim ilk oyunda survivalda başlayıp daha sonra bir yerde kanser olup casuale düşürmüştüm çünkü :D

• quote:

Orijinalden alıntı: french press

beyler oyuna last of us çakması diyorlar doğru mu

Kim diyorsa sağlam kafa bulmuş oynanış olarak esinlenmeler olabilir ama ikisi çok farklı tarzda oyunlar hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

Beyler, hikayeden anlayan bir arkadaş bana bu STEM'in ne olduğunu kısaca açıklayabilir mi?

Birçok zihnin bir araya getirilmesini ve bağlanmasını sağlayan bi sistem. Subject dediğimiz bu insanlar küvete benzeyen terminuslar kullanarak belirli bir zihne bağlanarak o kişinin anılarını veya algılarını yaşayabiliyo. STEM aslında zihinsel hastalıkların iyileştirilmesinde, suçluların sorgulanmasında , insanların anılarını öğrenmek gibi şeyler için tasarlanmış diye biliyorum. STEM'in çalışabilmesi için de kendi dünyasını temel olarak yükleyecek diğerlerinin bağlanabileceği bir ana beyin/zihne ihtiyacı var. İlk oyunda ana beyin Ruvik di. Bu oyunda Sebastian'ın kızı. Matrix'i izledin mi bilmiyorum ama temel mantığını öyle düşünebilirsin, Matrix'te ana beyin falan yoktu veya bu tip şeyler. Makineye bağlanma ve yapay bi dünyada olma kısmı aynı sadece.

• Benim duyduğum ve gördüğüm kadarıyla oyundaki bazı ufak detaylar var.

Mesela ilk oyuna göre zombilerin sesleri The Last of Us'un tıkırdayanlarına esinlenmiş. Yerde yatan zombiler bir an kalkıyor, siz onu ölü sanıyorsanız :) sanırım artık yakma yok, onu kaldırmışlar ya da varsa ben duymadım.

Onun dışında ilk oyuna göre çizgisel ilerliyor fakat mekanlar çok büyük, harita felan geniş geniş yerler varmış loot yapabileceğin eşyalar veriyormuş, silahlar, beyinler vb. Yarı açık dünya olmuş.

Konuşma penceresi çıkmış buda güzel olmuş Witcher 3 gibi ama hikayeye etkilemiyor bunlar sanırım.

Birde Sebastian karakterimiz ilk oyuna göre çok değişmiş sakal felan bırakmış, bakımsızlaşmış bana aşırı Joel'e anımsattı bilemiyorum bu yüzden oyunu daha çok sevmeye başladım. Mikami baba gerçekten oyunun üzerine baya baya koymuş başarılı satış yaparlar umarım hakkı yenmez inş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 13 Ekim 2017; 19:51:50 >

• Uzun zamandır oyunlarda bunun gibi bir son oynamamıştım.Hikayeyi anlayarak ilerleyenler için oyunun son chapterları dillere destan. Ayrıca ilk oyunu oynayanları chapter 14'te bir hatta üç sürpriz bekliyor :) Fotolarını çektim ama paylaşmak istemiyorum spoiler olur.

New Game + 'da Sebastian'ın bir kaç tane outfiti açılıyor dilediğimiz giysiyle oynayabiliriz tekrardan. Hatta ilk oyundaki outifitimiz de var. Bu detay çok hoşuma gitti.

THE EVIL WITHIN 2|PS4 ANA KONUTHE EVIL WITHIN 2|PS4 ANA KONUTHE EVIL WITHIN 2|PS4 ANA KONU

• Last of us havasi varsa bu kotu degil iyiye isaretdir

• Akşam 6 dan şu saate kadar aralıksız oynadım harika olmuş, Atmosferi, ara sahneleri, sinematikler çeşitlilik harika ve sürekli sizi merak ettirerek oynatıyor 6 saat soluksuz oynadım.

Oyun, Silent Hill: Downpour'un açık dünyasını ve yan görevlerini, The Last of Us'ın gizlilik, combat, upgrade ve clickers larını, Resident Evil 7'nin safe house'ını alıp harmanlayarak 3ü1 arada harika bir Sinematik TPS korku oyunu etmiş. Karakter geliştimi ve silah geliştirmeleri ise kendini diğer o üç oyundan ayıran en net özelliği çünkü daha derin ve daha fazla seçenek sunuyor.

Bu tarz oyunlara hasretseniz kesinlikle alıp oynayın derim.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.