Şimdi Ara

The Event (2010) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
31.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet güzel giriş gerçkten , uzun süre sonra bir diziye başlayacam sanırım fw ile pek bir alakası yok daha çok 4400 tadında olacaktır , zaten konuda baya benzer çıkcak ...

bakalım ne oluyor dizide

- mahkumlar ın başına bir olay gelmiş ve bunun sonucu farklılar , yavaş yavaş öğreniriz o durumu ( bu uzaylılar tarafından kaçırılma benzeri bişeyde olabilir ) , halktan saklanan da bu olay , tabi yine iyi kötü olacaktır birileri olay açığa çıkmasın istiyor dünyalı bir gizli örgüt olabilir , diğer taraftan uçağı kurtaran yada ışınlayanda "olay" ı gerçekleştirn güçtü
  • Bu kadar övgüye değmiş mi diye 1.bölümü izledim sonuç olarak değdiğine karar verdim... Ama umarım The 4400 ve Flashforward ta olduğu gibi hiçbirşey açığa kavuşturulmadan p.ç gibi ortada bırakılmayız... Neyse onlar gibi olmayacağına dair umutluyum, 1.bölümü 11 milyon kişinin izlemesi Amerika'da dizinin geleceğine dair daha umutlu bakmamı sağlıyor...
  • Hem de Nbc gibi tutucu bi kanal veriyor.Ne diyelim 2. sezon teklifini alsın dişimizi kırmak farz oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

evet güzel giriş gerçkten , uzun süre sonra bir diziye başlayacam sanırım fw ile pek bir alakası yok daha çok 4400 tadında olacaktır , zaten konuda baya benzer çıkcak ...

katılıyorum buna, 4400 çakması gibi hissetim zaten
  • Dizi gerçekten müthiş. Anlamamız için 2 bölüm daha olması lazım. Her şey bilinmeyenlerle dolu, bu da diziyi merakla sonuna kadar izletir.
  • Lost konusuna dönmese burası bari
  • bence lost gibi gizemleri ciklet edemezler seyirci hemen uzaklaşır diziden eminim :) zaten ilk bölüm itibari ile belli şeyler oturmuş sadece saklı olarak anlatılıyor , durum bir güç müsadelesine döner kısa zamanda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ne[M]esis

İlk bölümü izledim.Biraz karışıktı.

En sondaki kadın kim

En baştaki kadın var ya, işte o.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tayfa-140

quote:

Orijinalden alıntı: Ne[M]esis

İlk bölümü izledim.Biraz karışıktı.

En sondaki kadın kim

En baştaki kadın var ya, işte o.

mahkumların başı , bölgeden alıp getirdiler onu sırlarını açıklayacaklardı yada "olay" ı ve kadın daha herşeyi anlatmamış başkana :)

• İndirmeye başlıyorum deneyelim bakalım nasıl bişeymiş.
  • yeni sezonda takip etmek istediğim dizilerden birisi,birazdan pilot bölümü izleyeceğim bakalım,hoşuma giderse devam ederim.

ekleme:dizinin pilot bölümünü izledim ve bu tarz bilim-kurgu dizilerini seven ve takip eden biri olarak bence bu dizi gelecek vaad ediyor,gerçi ilk bölümden olayla ilgili pek birşey öğrenemedik ama güzel bir bölümdü ve şimdiden merak uyandırmaya başladı,kesinlikle bu sezon takip edeceğim dizilerden biri olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ©em -- 24 Eylül 2010; 19:17:06 >
  • İlk bölümü iyi başladı umarım sonrasında batırmazlarda zevkle izleriz. Diziyi The 4400'e benzetenler olmuş ben aralarında bir bağ kuramadım.
  • 4400 e neresi benzemiyor desek daha doğru olur bence

özel insanlar
    bunları özel yapan bir olay
    bu insaların kendi içinde örgütlenmesi , başka bir ırk gibi davranmaları , halkatan gizlenmeleri

vs. daha ne olsun :)
  • tabi daha o özel insanların neden özel olduğunu tam anlayamadık

4400 ü bende izledim bitirdim,ancak The Event ve 4400 benzerliğini konuşmak için biraz erken,hiç benzemiyor demiyorum ama ben ilk bölüm itibariyle cok da benzetemedim,sadece "olay" konusu olabilir belki,

bu arada 4400ün ilk bölümünü hatırladım da şimdi ne güzel bir bölümdü,insanların o gölün etrafında birden ortaya çıkması falan,güzel diziydi yazık ettiler.
    umarım The Event'in sonu da ona benzemez bu Amerikalıların neyi sevip neyi sevmediği belli olmuyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ©em -- 25 Eylül 2010; 1:42:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NéGRo

quote:

Orijinalden alıntı: ©em

tabi daha o özel insanların neden özel olduğunu tam anlayamadık

4400 ü bende izledim bitirdim,ancak The Event ve 4400 benzerliğini konuşmak için biraz erken,hiç benzemiyor demiyorum ama ben ilk bölüm itibariyle cok da benzetemedim,sadece "olay" konusu olabilir belki,

bu arada 4400ün ilk bölümünü hatırladım da şimdi ne güzel bir bölümdü,insanların o gölün etrafında birden ortaya çıkması falan,güzel diziydi yazık ettiler.
    umarım The Event'in sonu da ona benzemez bu Amerikalıların neyi sevip neyi sevmediği belli olmuyor çünkü.

Neyi sevip sevmedikleri belli sevdikleri yarışma programları ve polisiye diziler (NCIS CSI The Mentalist vb...) bunların reytinglerine bakarsan 15milyonun altına düşmüyor neyleri sevmedikleride belli bilmkurgu/fantastik bu tarz dizilerin reytinglerine bakarsanda ortalama +-5milyon tabi birde maliyet olayı var bilikurgu yapımı bi polisiye diziye göre bölüm başına maliyet daha fazla reytingde düşük olunca iptal kaçınılmaz oluyor kanalların suçu yok bu amerikan milleti diziden anlamıyor

Böyle bir tutum yalnış adamlar Sci-Fi beğenmiyor değil. Benzer şeylerden bıktılar artık.

Lost-Heroes-Fringe-Flashforward-The 4400-The Event hepsi birbirinin kpyası ve benzeri. Diyaloglar sönük ve aynı. Oyuncluklar ortalama ve tek unsur merak unsuru e tabi sıkılırsın çünkü bunlar Sci-Fi bile değil.

Bak mesela kabloda yayınlanan Battlestar Galactica ve Stargate serilerine kaç yıldır yayınlanıyor ve iptal ya kesilme söz konusu değil. Çünkü bunlardır gerçekten Sci-Fi diyebileceğin diziler.

Eğer cidden bilimkurgu istiyorsanız Doctor Who, BSG,SG gibi şeyleri takip edin. Şu çakmalardan kopmak lazım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: qRueL

Böyle bir tutum yalnış adamlar Sci-Fi beğenmiyor değil. Benzer şeylerden bıktılar artık.

Lost-Heroes-Fringe-Flashforward-The 4400-The Event hepsi birbirinin kpyası ve benzeri. Diyaloglar sönük ve aynı. Oyuncluklar ortalama ve tek unsur merak unsuru e tabi sıkılırsın çünkü bunlar Sci-Fi bile değil.

Bak mesela kabloda yayınlanan Battlestar Galactica ve Stargate serilerine kaç yıldır yayınlanıyor ve iptal ya kesilme söz konusu değil. Çünkü bunlardır gerçekten Sci-Fi diyebileceğin diziler.

Eğer cidden bilimkurgu istiyorsanız Doctor Who, BSG,SG gibi şeyleri takip edin. Şu çakmalardan kopmak lazım artık.

benim halen izlediğim yada izleyip bitirdiğim diziler 1 değil 5 değil,o yüzden dediğin dizileri zaten izledim hatta 2.ye dönüyorum bilim-kurguyu çok fazla sevdiğimden ötürü bu tarz diziler aşırı kötü değilse sıkılmadan izleyebiliyorum ancak tabiki de dediğin gibi kaliteli olursa izlemesi ayrı bir zevk veriyor.sadece kaliteli dizilerin yayında kaldığını savunmak da biraz zor tabiki,ilk aklıma gelen Firefly ve Jericho gibi kaliteli bilim-kurgular da yayından kaldırıldı zamanında,hatta yayınlarının devam etmesi için baya da eylem falan yapıldı,neyse demekki ABD'de kaliteli diziler tutulur diye bir kanıya varamıyoruz.ben ilk başta ABDlilerin neyi sevip neyi sevmediği belli olmuyor derken bunu demek istemiştim aslında neyse sonuç olarak ben sadece bilim-kurgu izleyen biri değilim ama bu türün de büyük bir hayranıyım umarım ABDlilerinde seveceği tarzda bilim-kurgu diziler bolca yapılır da biz de keyifle izleriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ©em -- 25 Eylül 2010; 15:35:47 >

• Benzer şeylerden bıktılar artık diyorsun da her sene başlayan sürüyle polisiye dizisini izliyorlar.
  • gizem artı bilimkurguyu bir kefede eritmek zordur onun için böyle başlayan diziler sonunda mala bağlıyor genelde :) ha normal gizem dizilerinden adam akıllı biten az dır zaten ...

benim bilfiğim bir "twin peaks" birde "veronica mars" ( ki buda 3. sezondan sonra konu değiştirmişti falan ) var
  • Aslında aynı dediğiniz polisiyelere daha ayrıntılı bakmak lazım. Mesela CSI ve The Mentalist aynı konu üzerinde durmuyorlar ya da Law and Order bunlar birbirinden konu olarak ta işleyiş olarak ta farklılar. Bunların tutmaması garip değil tabiki.

Adamlar polisiye izliyor diyorsunuzda

The Mentalist
    L&O
    CSI
    CSI:New York (şu ikisi aynı format lafım yok)
    Without A Trace bir de olsa olsa Bones izleniyor

bunlar cidden başarılı ve kaliteli diziler. Özellikle Law&Order ve The Mentalist hakkatten oturup oturup izlediğim diziler.

Hastane dizileri dediğiniz iki dizi var biri Grey's Anatomy biri de House ki ikisi tamamen ayrı kesime hitap eder. Biri Kadınlara ve biri de Erkeklere

Grey's Anatomy genellikle pempe dizi tadında bir dramdır. Tamamen hastane işi dizi diyemeyiz (Onun için ER var)

House ise dizilerin babasıdır. BU diziye laf söyletmem! Bu dizi olduğu yeri sonuna kadar hakediyor.

Sit-Com olayına gelirsek.

Community
    Bing Bang Theory
    New Adventures of Old Christine
    Two and A Half Guy
    How I Met Your Mother

bunlar baskınlığını gösterir bunları TR'de ki ben 5'te 4'ünü izlerim bu serinin. Amerika'da her yıl onlarca sitcom gelir 10'larcası da gider. Hepsi tutmaz yani. Bir de Amerika sitcom'un anavatanıdır bırakın bu kadarı da olsun yani.

Ben tezimde halen iddialıyım. Bu diziler birbirinin benzeri olduğundan izlenmedi. İzlenmeyecek te artık bence çok zorlamanın bir mantığı yok.

• Tamam saydığın polisiye dizileri bir noktada birbirlerinden ayrılıyorlar ama bilimkurgu/fantastik yapımların aksine polisiye dizileri epey bir fazla. Daha bu yıl 3-4 tane yeni dizi geldi. Ve çoğu benzer yapımlar. Sitcom olayı ise bazıları cidden komik. Big bang, Two and a Half Men gibi. Ama gel gör ki çok gereksiz yapımlar da var. Mesela yeni başlayan Mike & Molly. İzlerken tebessüm bile etmedim. Ama reyting 12.24. Yine yeni başlayanlardan Shit My Dad Says de hiç güldürmedi. Bunların sanırım daha altyazısı yok. Emin ol çevrilmesede kayıp olmaz. Benim görüşüm fantastik/bilim kurgu yapımlardan sıkılmak yerine bu yapımlardan haz etmemeleri. Mesela biz türkler de kan, dövüş, süper güç vs. yapımları seviyoruz. Bak Boardwalk Empire gibi kaliteli bir dizi ne kadar mesaj aldı bu dizi ne kadar aldı. Sopranos gibi bir diziyi izleyen bile çok çok azdır.

Neyse fazla dağıttık promoyu verelim.

Bu dizi içinde patlamayacağını umuyorum. En azından sıkılmadan heyecanla izleyeceğimiz, bol aksiyonlu bir dizi olacak. 4400 benzetmelerine katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Crowley -- 25 Eylül 2010; 19:46:26 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.