Şimdi Ara

The Event (2010) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
31.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tabiki ben Amerikalılar'ın çok mükemmel seyir zevki olduklarını söylemiyorum ki NBC,FOX,CBS,The CW,ABC bunlar bizim Kanal D, Star TV, Show TV gibi ulusal yayınlanan kanallardır. Share'ları yüksektir izleyici elit değildir. Ve bu adamlar reyting killer fazlasıyla uygularlar. İçlerinden belki bir ABC ve bir de NBC nin yayınladığı dizileri izlerim. Zaten böyle kanallarda rekabet zten yeterince yüksek. Bir de böyle Lost türevlerini görünce insanların bıkası geldi artık.

Ama bak aksine Cable dedikleri bizim Kablo olan ki onlarda biraz daha farklı işliyor bu iş. Daha elit bir sistem ve seyirci olduğundan dizileri ister istemez daha iyi oluyor.

Mesela Mad Men FOX gibi bir kanalda yayınlansa belki de ilk sezondan şutlarlardı.

Neyse konuyu yeter baltaladım...

Dizi iyi güzel hızlı ama:

bir daha izle bak çok klişe abi ya. Dizi baştan aşağı klişe akıyor resmen.

Mesela tipik kız isteme durumu ve babanın " Eğer ona birşey olursa seni öldürmek zorunda kalabilirim" böh artık be. her yerde kullanılır bu laf.

Başka bir yerde mesela "Güvenlik bunu tutuyor odaya götürüyor demi, yardımcı olabilmek için. Bu ne yapıyor tutup kaçıyor." Niye kaçıyorsun be adam, senin kız arkadaşın kaybolmadı mı? Senin en çok yardıma ihtiyacın duyduğunda nere be.

Mesela uçağa silah ilen girebiliyor. Bu konuda şimdilik konuşmak istemiyorum ama mesela şu sahne hakkında konuşabilirim. Şu görevli araba ile nasıl havayoluna girebiliyor?? Bunun imkanı olduğunu düşünen varsa gitsin girsin bakayımaraba ile Atatürk Hava Limanına.

Başlangıçta da mesela "Şu adam ile uçak kontrolun konuşması saçmaydı?" Klişeydi ya da öyle diyeyim.

Ya da kardeşim başkanı arabaya alıyorlar, lan mal gibi eğilmiş bekliyorlar. Neyi bekliyorsun kardeşim basip gitsenize! Böyle çok mesela ve ileride olacaktır elbet. Diziye 5 bölüm veriyorum ben. Düzelirse güzel olur, düzelmezse de düzelmez artık.

• @qRueL Onlar diziyi ilerletme amaçlı yapılan şeyler aslında. Ha seviyorum demiyorum ama dizinin ilerlemesi için de yapılması gerekli şeyler.
    Flashforward, 4400 gibi olacak diyorsunuz da onların reytingi düşüktü. Flashforward yanlış hatırlamıyor isem 8 milyon ile açılış yapmıştı. Bunun reytingi bayağı bir iyi. Ama haftaya reytingler tepe taklak olursa o reyting bir daha düzelmez ve dizi sezon sonu çöpe gider. Olan gene ağzı açık bekleyen bize olur.
  • Herkes beğenmiş ama bence flashbackler içine etmiş resmen çok karmaşık beğenmedim.
  • Bende izledim ilk bölümü.Daha ilk bölüm olduğundan dizi hakkında birşey demem için çok erken ama uzaylılara falan bağlarlarlarsa konuyu kesin izlerim.Umarım öyle gizemli birşeyler yaparlar.Ayrıca
    Bence o yeni tanıştıkları arkadaşları yüzünden oldu bu başlarına gelenler çünkü içki içelim dediler iyice sarhoş oldular.Hatta bence o kolu kırık adam numara yapıyordu gemiyle Sean ve kendi sevgilisi olan kızla gitmemek için.Sonrada onlar deniz gezisine gidince gitti kızı kaçırdı.Bakalım neler olcak merak ediyorum bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fyodor Dostoyevski -- 26 Eylül 2010; 2:24:42 >
  • yorumlara bakılırsa beğenen de var beğenmeyen de indirip deneyeceğim bakalım nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz

quote:

Orijinalden alıntı: NéGRo

dizide merak unsuru olduktan sonra klişe olsun yada olmasın bilm kurgu fantastik hiç farketmez her türlü izlettiriyor bence kendini ama dizini ilk bölüm reytingeleri iyi olsa bile ben iptal olcağı düşüncesindeyin bu tarz dizilerin hiç şansı yok zaten 2 seçenek var ya iptal olur yada lost gibi saçma bir finalle biter başka alternatif düşünülemez daha ilk bölümden bunları söylemek için çok erken ama sonuçta bilimkurgu tarzda bişey olcağı belli dolayısıylada yazdığım 2 seçenekten biri gerçek olucaktır çünkü bu tarz dizilerin kaderi bu ne yazkki

Katılıyorum. Dizi flashbacklerle devam ederse ne yazık ki pek şansı yok. Umarım bir sonraki bölümde karakterlerin geçmişlerine inmek yerine kaldığı yerden devam etmeyi tercih ederler.

daha ilk bölümde flashback ler başlamış.3 dakka önce 3dakkadan önce bu nedir ya.

Bence bu dizinin pek bir şansı yok.

• Bu flashback olayına neden bu kadar takıldınız anlamadım,adamlar yeni başlayan hikayenin olay örgüsünü anlatabilmek için bu şekilde bir yol izlemişler ve gayet anlaşılır ve güzel olmuş bence,belki sonraki bölümler flashbacklere bu kadar yer vermezler kaldıki verseler bile dediğim gibi bence sorun yok flasback olayıyla ilgili.
  • flashbackler bencede güzeldi zaten flashbackler için değil bilimkurgu olmasından dolayı dizi tutmaz demiştim yoksa flashbackler güzel ve anlaşılırdı 3 months earlier , 1 hour earlier gibi yazıların anlamaını bildikten ve kaçırmadıktan sonra anlamıcak hiçbirşey yoktu ben sadece flashbackler için ilk bölümü tekrar izlerim o derece yani
  • Aslında polisiye dizilerin daha fazla rağbet görmesi çok normal.Her bölümde ayrı konu işliyorlar.
    Bir bölümde olaylar sonuçlanıyor.Bir bölüm kaçırsanızda kaybettiğiniz birşey olmuyor.
    Öbür türlü en heyecanlı yerde bölüm bitiyor ve siz ne olduğunu anlamadan 1 hafta beklemek zorunda kalıyorsunuz.
    Bu tarz diziler genelde bizimde yaptığımız gibi internetten takip ediliyor.Düşünsenize bir dizi takip ediyorsunuz,
    en heyecanlı yerinde bitiyor.Bir hafta beklemek zorundasınız.Bir hafta sonra o gün başka bir işiniz çıktı.O zamanda diziden
    aldığınız zevk azalıyor.
  • Dizi 2. sezonu garantiledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NéGRo

quote:

Orijinalden alıntı: smd

Dizi 2. sezonu garantiledi.

Şaka hiç inanasım gelmiyor ama doğrudur herhalde fakat nbc eğer ilk bölüm reytinglerine güvenerek böyle birşey yaptıysa büyük salaklık etmiş demektir

Adamlar ilk bölüm reytingine bakarak dizi iptal etti daha ne yapsınlar.

• büyük cesaret. oyunculara acıdım yav

1 umut girmişlerdir işe...
  • 2. bölümü bu akşam izleyeceğim altyazısıda çıkmış.
  • Güzel bölümdü.
    43 dk nasıl geçti anlamadım,Hemen bitiverdi.
  • Yine güzel bir bölümdü.

Yanlız şu zamanda atlamaları biraz az yapsalar daha iyi olacak insanın kafası karışıyor.
    Lee hiç aklıma gelmemişti.
    Bölüm sonu da güzeldi.Herkes balık istifi gibi yayılmış yere.
  • quote:

Dizi 2. sezonu garantiledi.

Bu haber kesin mi hocam?

Bu arada ben de bu dizideki flashbackleri sevenlerdenim... Her birinde parçalar oturuyor falan güzel oluyor, hem bu tarz bir kurguyu hatasız ayakta tutmak zordur bakalım kotarabilecekleri mi... Evet normale nazaran flashbackler biraz fazla ve süre olarak aralarındaki fark çok değişken olsa da şahsen hoşuma gidiyor yine de, zamanla bu tempoya alışılır zaten.

2.bölüm için ise;

Tek isteğim bu insanların uzaylı çıkmaması, farklı bir şey olsun mesela genetik yapıları değişken farklı ırktaki bir tür olsun falan...

Dizinin temposu gayet iyi, izlerken zaman nasıl geçiyor anlamıyorum bile, su gibi akıp gidiyor, oyuncu performanslarını da beğenmeye başladım.

Gelsin 3.bölüm

• @BARTU evet kesin hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARTU

2.bölüm için ise;

Tek isteğim bu insanların uzaylı çıkmaması, farklı bir şey olsun mesela genetik yapıları değişken farklı ırktaki bir tür olsun falan...

X-Men gibi mi diyorsun?
  • quote:

@BARTU evet kesin hocam.

Hayırlısı olsun ne diyelim

quote:

Orijinalden alıntı: onur*

quote:

Orijinalden alıntı: BARTU

2.bölüm için ise;

X-Men gibi mi diyorsun?

X-Men'i fantastik yapımları pek sevmediğimden izlememiştim ama konu olarak andırıyor olabilir. Şimdi tam konusunu okuduğuma göre; onda daha uçuk şekilde ele alınan bir nevi hayali kahramanlar varmış sanırım.

Beklentim; şöyle daha realist ve yer yer politik de bir gizem-drama

Bilimin sınırı pek aşılmadan yani fantastikliğin dibine vurulmadan ilerleyecek ; uzaylı olacağına şöyle özelliklerini pek kestiremeyeceğimiz, farklı bir ırka mensup canlı kolonisi olabilir mesela... Hiç zikredilmemiş bu türün geçmişi irdelenir, insanlıkla olan kontakları, amaçları, tehdit seviyeleri v.s. derken... kurgu kalitesi ve yüksek tempo-akıcılık birleşirse kopup gideriz zaten

Bir de mümkünse işin içinde CIA etkisi ve atraksiyonu, derin devlet, ülke politikaları gibi olgular da yer alsın.

" 24 havasında bir bilim kurgu " gibi çok şey istedim ama umarım olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 28 Eylül 2010; 23:43:37 >

• 2. bölümde çok güzeldi

Lee'nin de onlardan çıkması şaşırttı beni
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.