Şimdi Ara

The Elder Scrolls Online [ANA KONU] (239. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.525
Cevap
88
Favori
380.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Giriş
  • Oyunun Konsola çıkacağı aylardır biliniyor, kimsenin PC kullanıcıları üzerinden konsola zıpladığı falan yok. Eğer bu haber doğru ise adamlar sadece oyununa konsolda devam ettirmek isteyen ilk üyelerine bir nevi jest yapmışlar hepsi bu.

Azıcık geniş çaplı bakmak lazım. Zenimax media bu oyunu çalışanları açsın oynasın diye yapmıyor, bir vakıf değil, bir şirket... Ve açılabileceği bir konsol piyasası varken de bunu değerlendirmek en doğal hakkı. D3 konsola indiğinde Blizzard'ın deneği olmadığımız gibi da ESO'da da durum aynı. Geniş tabanlı oyunların önce PC'ye çıkması programcılık, pazarlama ve işleyiş açısından da çok normaldir. PC oyuncusunun etkileşimi fazladır, internet ve medya yönünden eli konsola göre çok güçlüdür. PC Gaming, teknik olarak da imkanları çok daha geniş bir alan. Ama bu "kullanıldığımız" anlamına gelmez, kimse elimizden birşeyi alıp başkasına vermiyor.

Bu Zenimax Media 'nın ne ilk oyunu ne son oyunu... PC'den beslenen hiçbir firma PC kullanıcısını ikinci plana atmaz. Bu PC Gamer'ların çok süper tatlı insanlar olmasından dolayı değil, her yeni başlangıçta kürkçü dükkanı pozisyonunda olduğu içindir. Tüm firmalar bunun farkındadır, kırılacak en son kalp PC oyuncularınındır, mantıklı bir CEO, mantıklı bir oyun şirketi bunu asla yapmaz. Zenimax Media'nıun da böyle bir niyeti yok, sadece her şirket gibi elindeki ürünü satabileceği yeni pazarlara açıyor hepsi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Totomushen -- 17 Ocak 2015; 21:43:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Totomushen

Oyunun Konsola çıkacağı aylardır biliniyor, kimsenin PC kullanıcıları üzerinden konsola zıpladığı falan yok. Eğer bu haber doğru ise adamlar sadece oyununa konsolda devam ettirmek isteyen ilk üyelerine bir nevi jest yapmışlar hepsi bu.

Azıcık geniş çaplı bakmak lazım. Zenimax media bu oyunu çalışanları açsın oynasın diye yapmıyor, bir vakıf değil, bir şirket... Ve açılabileceği bir konsol piyasası varken de bunu değerlendirmek en doğal hakkı. D3 konsola indiğinde Blizzard'ın deneği olmadığımız gibi da ESO'da da durum aynı. Geniş tabanlı oyunların önce PC'ye çıkması programcılık, pazarlama ve işleyiş açısından da çok normaldir. PC oyuncusunun etkileşimi fazladır, internet ve medya yönünden eli konsola göre çok güçlüdür. PC Gaming, teknik olarak da imkanları çok daha geniş bir alan. Ama bu "kullanıldığımız" anlamına gelmez, kimse elimizden birşeyi alıp başkasına vermiyor.

Bu Zenimax Media 'nın ne ilk oyunu ne son oyunu... PC'den beslenen hiçbir firma PC kullanıcısını ikinci plana atmaz. Bu PC Gamer'ların çok süper tatlı insanlar olmasından dolayı değil, her yeni başlangıçta kürkçü dükkanı pozisyonunda olduğu içindir. Tüm firmalar bunun farkındadır, kırılacak en son kalp PC oyuncularınındır, mantıklı bir CEO, mantıklı bir oyun şirketi bunu asla yapmaz. Zenimax Media'nıun da böyle bir niyeti yok, sadece her şirket gibi elindeki ürünü satabileceği yeni pazarlara açıyor hepsi bu.

Zenimax'in ilk oyunu olmadığını biliyorsanız PC'yi ikinci plana atmaktan hiçbir zaman çekinmediğini de bilirsiniz. Skyrim'in grafikleri bunun net bir örneğidir. ESO'nun skill bar yapısı bunun net örneğidir. Zenimax media oyunu konsollara hazırlıyor. Konsollar için oyun yapmak çok daha kolayken önce PC sürümünü çıkartıp oyunun mekaniklerini PC oyuncularının feedback'leriyle geliştiriyor ve konsol oyuncularına daha doyurucu bir oyun sunmaya çalışıyor. D3'ün konsollara gelme sebebi Blizzard'ın D3'ten gelir elde etmeye çalışmasıydı. Dediğin gibi Zenimax bu anlayışla hiçbir zaman kaybetmeyeceği kemik kitleyi oturtmuş durumda halihazırda, doğru yolda sıkıntısız ilerliyorlar şu anda.

• Totomushen kullanıcısına yanıt
    İyi ya işte.Bizde aynı şeyi söylüyoruz.....

Sonuçta oyun pc üzerinde 1 yıl süre ile sanki betadaymış gibi test edildi ve konsollara sunuluyor. Dediğiniz gibi bu gayet mantıklı bir satış politikası.....

Üstelik buna üzülüyor değil,tam aksine seviniyorum.Böyle bir oyunun F2P olmasına gönlüm elvermiyordu zira.Bu oyundaki altyapı,bugüne kadar birçok MMORPG oynamış birisi olarak söylüyorum İNANILMAZ.O kadar ucu açık bir oyunki istediğiniz tarafa çekebilirsiniz......

Üstelik konsollarda çok ciddi bir MMO sıkıntısı var.En son MMO diye çıkarılan destiny aslında bir MMO değil ve oyuncular bunun farkında. Oyun konsollarda warcraft'ın pc üzerindeki yarattığı ettkiyi yaratmaya açık........Ve öyle olursa harika olur.....

Sizi bilemem ama bir Ps4 sahibi olarak hesabımı konsollara taşıyıp bu süreci izlemeye devam edicem...Umarım haklı çıkarım..........

• TRojka kullanıcısına yanıt
    Bu çok normaldir. Oyunu konsola çıkarıp oradan dönüt alarak PC 'ye çıkarmalarını mı bekliyorsunuz?

Electronic Arts da aynısını yaptı, Blizzard da Zenimax da.. Bu gayet normal, ve olağan bir durum; bunun garip bir tarafı yok. PC de değişkenler çok fazladır, konsol üreticilerinin tercih ettiği donanımlardan çok daha geniş bir yelpaze vardır, oyuncu kitlesi detaycıdır, programlama ve geliştirme, kullanıcı dönütü çok daha güçlüdür, vb..
    Saymakla bitmez... Hani mübalağa ederek söylüyorum, 40 yıldır olanı sanki Zenimax Media ilk defa yapıyormuş gibi anlatmışsınız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Totomushen -- 18 Ocak 2015; 0:09:04 >
  • Doğal süreç. Düşünsenize, dediğiniz gibi elinizde milyon dolarlık muhteşem bir potansiyele ve altyapıya sahip bir oyun var, hedeflediğiniz kitle buna aç ve işte tam o hedefte oyun satma imkanınız var, Zenimax da dahil bir şirketin bunu elini tersiyle itmesi için çıldırmış olması lazım :)

Konsolda oyun oynamaktan hiç haz etmeyen biri olarak tercihim PC 'de kalmak tabi ancak konsolda oyun oynamayı seven kitle için kaliteli ve hoş bir tecrübe olacağını düşünüyorum ben de.
  • Mesela tam tersini Rockstar yapıyor. Adamların asıl platformu pc değil konsol. Asıl hedefi ile olan piyasaya doyduğu anda diğer piyasalara geçiyorlar. Ancak Zenimax'ın pcyi ikinci plana atabileceğini sanmıyorum. Evet daha önceki satış rakamları Rockstar ile benzerlik gösteriyor. Konsol daha önceki oyunlarda yüzde 80'e 20 gibi bir rakamda ancak o oyunlar birer mmorpg değil. Mmorpglerin asıl platformu pc bu zaman kadar.Piyasada online olarak hem konsol hem pc'de olan diablo ve final fantasy dışında örnek yok. Diablo pc oyuncularının uzun yıllardır beklediği bir oyundu ve rakamlar pc'de çok fazladır. Final fantasy ise rakam açıklamamış platform olarak. Bence birer tester değiliz. Oyunu neredeyse 9 aydır oynuyorum ve oynadığım zamandan zevk alıyorum. Konsola çıkışını beklesem 1 seneden daha fazla beklemiş olacaktım. Benim açımdan böyle denekliğe can kurban :P

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Orijinalden alıntı: can_38

Yeni bilgi.......

30 Haziran 2014 tarihinden önce açmış olduğunuz hesaplarınızı konsollara taşıyabileceksiniz.........

Ben taşımayı düşünüyorum........

Bana göre zenimax bu 1 yıllık süre içerisinde pc'yi resmen denek olarak kullandı. Oyunun tüm eksiklerini görüp temizledikten sonra golünü konsolda atacak.......

az önce twitch de canlı yayını izledim , oyununun tamamiyle makyajlanmış hali yani sizin dediğiniz gibi golü konsol versiyonu çıkarken atacak.

animasyonlar felan harika olmuş. arada gösterdikleri yeni animasyon videolarında konsol joystickleri için simgeler vardı.Bu demek oluyor ki şu anda aynı yamayı konsollara yetiştirmiş ve entegre etmişler 1.6 yaması çıkıp iyice bugları temizledikten sonra konsollar için çıkış vereceklerdir diye tahmin ediyorum.

peki pc kullanıcıları ne yapsın onlar sanki oyunu satın alıp birde abonelik parası ödemiyorlar mı veya tüm haritayı temizleyenler ne yapsın

• Arkadaşlar ben oyuna başlamayı düşünüyorum.D&R'dan satın almayı düşünüyorum 50 lira gibi ücreti var ama sanırsam normal edition'ın fiyatı bu.Imperial ve normalin arasında çok büyük farkın olmadığını öğrendim ama genede Imperial almayı düşünüyorum.Ayrıca Time Card satışı olduğunu gördüm gene aynı firmada 60 günlük fiyatı bana çok pahalı gelmedi.İnanılmaz derecede mmorpg açlığım var evime işten geldikten sonra gece yatana kadar zamanın nasıl geçtiğini farketmediğim ve kendimi kaptırdığım zamanları özlüyorum.Bir çok oyun denedim ve hali hazırda Pc'de Tera PS3'te DCUO oynuyorum ama ikisinden memnun değilim sadece zaman öldürsün diye oynuyorum ikisinide.Uzun lafı kısası çok araştırdım çok okudum ama başlamaya karar verdim oyuna.Benim merak ettiğim konu aylık üyeliği devam ettirme konusunda sitesinden mi steamden mi nasıl üyeliğimi devam ettiriyorum ve D&R'dan satın aldığımda bana herhangi bi cod gibi bişey mi veriyolada indirebiliyorum yoksa direk old school cd veriyolarda mı yüklüyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

• Enigma77 E kullanıcısına yanıt
    İmperial edition farkı; imperial ırkını seçebiliyor olman ve oyuna direk at sahibi olarak başlaman. Oyunda at pahalı 19k olması lazım. Bu parayıda normal şartlarda level 25-30 gibi toplamış olursun. Oyunun 60 günlük oyun kartı bizde 100TL iken yurtdışında 50-55tl arasına denk geliyor.www.kinguin.net adresinden alıyorum ben. Oyunuda buradan alabilirsin. Oyunu ister yurtdışından, ister D&R dan, istersende steam den al ödeme kısımları hep ESO nun kendi sitesinden. Oyunun aylık ödeme kısımlarıyla diğer firmalrın bir alakası yok. Ödeme şekli ya game kart yada kredi kartı ile ödeme.
    Oyunu türkiyeden alırsan biraz pahalı gibi oluyor ama içinde DVD leri oluyor. Senide 20-30gb lık kısmı indirmekten kurtarıyor.

• Peki anladım sağolasın verdiğin bilgiler için.Kredi kartımın borcunu ödediğim için yurtdışı seçenekleri şuanlık zorlar beni.Kafamda ki olay şu D&R'dan satın alıp direk cd ile yükleyip patch attırmak.Peki bunu yaptığım zaman oyun zamanıda satın almış mı oluyorum yoksa sadece yüklemiş mi oluyorum.Yani satın aldığımda 1-2 ay gibi oyun süresine sahip olabilecekmiyim yoksa yanında time card'da almam mı lazım.Bide bu oyun zamanımı herhangi bi yerden kontrol edebilirmiyim.40 gün 50 gün 10 gün kaldı gibi ? Ya da oyun kartımın süresi bitmeden yeniden alıp yüklesem üstüne mi yüklüyor yoksa bitmeden yüklenmiyor mu .Bide şunu sorim aldım yükledim patch attırdım sitesine girdim üyelik aldım sonra ne yapmam gerekiyodu onu tam anlayamadım
    D&R dan aldığını düşünürsek içinde 30 günlük oyun süreside oluyor. Ama aktifleştirebilmen için öncesinde sisteme bir ödeme planı sunman lazım. Kaç günlük süren kaldığını oyunun sitesinden giriş yaptıktan sonra görebilirsin, orada yazar. Yeniden aldığın oyun süresi eskisinin üstüne eklenir, sıfırlama gibi olmuyor. 5 günün kalmışken 60 günlük oyun süresi kartı alıp sisteme girersen 65 gün diye yazar. Oyunu aldın bilgisayarına yükledin patch tamamladın, artık girmeye hazırsın. Ama girebilmek için hesabının olması lazım bunuda oyunun kendi sitesinde aldığın dvd de key ile oluşturup ödeme planı sunduktan sonra hazır oluyor. Sonrasında oyun akar......
  • kingof98 kullanıcısına yanıt
    Setlere henüz tam olarak hakim değilsiniz anladığım kadarı ile. Öncelikle, setlerin verdiği bonuslar leveline göre artıp azalır ancak hiçbir zaman levele göre farklılaşmaz.

Eğer set crafted ise; level 1'den veteran 14 'e kadar istediğiniz levele esnetilebilir, item'ı yaparken kullandığınız materyal ve yanındaki + / - ile bunu çözersiniz.

Eğer drop/loot ise item'in leveli loot aldığınız yaratık ve sizin leveliniz baz alınır. Düşen item'lardan/setlerden bazılarının level aralığı çok geniştir; 30 level halini de bulursunuz, v12 halini de. Bazıları ise top tier'dir, v12 den başlar. Ayrıca belirli bir level seviyesinin üstüne çıkamayan low lvl setler de var şüphesiz. Özcümle, oyunda zengin bir set yelpazesi var, bahsettiğiniz set yetersizliği durumun herhangibir koşulda, herhangibir benzerinin olması söz konusu değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Totomushen -- 20 Ocak 2015; 13:38:45 >
  • _____________________________

Ryzen 9 3900x | ASUS ROG x570-f | ASUS ROG RTX 2080 SUPER | Gskill Neo 32GB
  • TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Bedavadan 1 gıdım pahalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kaynak ESO facebook resmi sayfası

ESO Plus üyelik alırsanız DLC lere vs erişebileceksiniz vs vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 21 Ocak 2015; 17:26:17 >
    Bilgisayar donanım konusunda yazılım bazlı geniş kapsamlı tavsiye için mesaj atınız (internet,oyun,autocad ,solidworks,3dmax,maya,zbrush,video render,ses işleme,video çekim)Mesaj kutum kapalı değil. Mesaj atamıyorsanız engellenmişsinizdir.
  • Pc için de B2P..

Eurogamer.net
    Elder Scrolls Online gets console release date, drops subscription
    http://www.eurogamer.net/articles/2015-01-21-elder-scrolls-online-gets-console-release-date-drops-subscription

• Oyun F2P veya B2P olmayacak diyen arkadaşlara duyurulur,oyun B2P olacak duyuruya göre.Artık oynayabilirim bende ESO'yu.5 yaşındaki çocuk anlardı zaten P2P'nin işe yaramayacağını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadima -- 21 Ocak 2015; 17:21:58 >

Orijinalden alıntı: VoldyTheAce

Oyun F2P veya B2P olmayacak diyen arkadaşlara duyurulur,oyun B2P olacak duyuruya göre.Artık oynayabilirim bende ESO'yu.5 yaşındaki çocuk anlardı zaten P2P'nin işe yaramayacağını.

oyunun P2P olması benim için çok daha iyi olacaktı ancak ben 2. aydan sonra 4-5 tane guildin boşalması nedeniyle guild değiştirince birşeylerin ters gittiği az buçuk kestirdim ancak B2P - f2P tarzında olacağını zannetmiyordum.

gerçi şu andaki durumu F2P, B2P ve P2P nin karışık hali.

yeni dlcler için hala aylık ücret ödemeniz gerekli diyor Zenimax. trial vs yapmak için aylık ücret ödemeniz gerekecek.Bazı şeylere oyun için kısıtlama gelecek.

Ben pek zannetmiyorum bu modelinde uzun süreceğini.Oyun muhtemelen B2P-F2P olacak konsol sürümü tamamen çıktığında.
    Bilgisayar donanım konusunda yazılım bazlı geniş kapsamlı tavsiye için mesaj atınız (internet,oyun,autocad ,solidworks,3dmax,maya,zbrush,video render,ses işleme,video çekim)Mesaj kutum kapalı değil. Mesaj atamıyorsanız engellenmişsinizdir.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.