< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} (21. sayfa)

-
-
Fps'den bağımsız, stutter sorunu her türlü var. Digital Foundry üst düzey sistemler için bile High öneriyor. Görüntüde fark az ama performans farkı az değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eski oyunun günümüzde boktan görünmesinin rasyonelliğinden bağımsız, eskiden pikselleri sayılan ambiyansı ve ceset suratından daha korkunç olan NPC suratlarının oluştuğudu anlamsız grafiklere görünen o ki hayal dünyanda çok anlam yüklemişsin hociam. Aynı şekilde hayal dünyanda ''oblivion ruhu'' oluşturmuşsun.
Günümüzün yeni oyunlarında her şey net ve yüksek kaliteli olduğundan bazı insanların hayal gücünü kullanmasına yer bırakmıyor bu durum. Ama bu ''bazıları'' için. Yoksa ''oblivion ruhunu'' seven elder scrolls hayranları için bu oyun her türlü odunluğu, eskiliği, cansızlığı ile bir nimet. '''Hazır UE5 assetleri'' falan demen ise iddialarına pekte hakim olmadığını gösteriyor aslında.
Sıkıntıları yok değil elbet var, Bethesda her zaman kulağı çekilmelik bir firma. Oyunun sırıtan büyük sıkıntılarından biri şehirleri popülasyon olarak cansız görünmesi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 26 Nisan 2025; 19:5:59 >
-
-
nexus mods :: oblivion remastered
Ultimate Engine Tweaks (Anti-Stutters - Lower Latency - No Film Grain - No Chromatic Aberration - Lossless)https://www.nexusmods.com/oblivionremastered/mods/35Az önce şunu test etttim. Geniş alanda takılmayı ciddi anlamda azaltıyor. Daha önce optimize için bir ayar yaptıysanız sıfırlamayı unutmayın.
Yüksek ayarlar-reflex açık- DLSS kalite
Laptop kullanıyorum.
İç mekan:
Dış mekan:
Resimlerden anlayacağınız üzere dış mekanlarda MS gecikme süresi fırlıyor ayrıca işlemciye iyi yük biniyor :) Belki işlemci için undervolt uygulanabilir. Tabi hala ortada nvdia sürücüsü yok. Gamepass'e gelen yama steam'e ne zaman gelir o da şimdilik belli değil ancak virtuos games hala üzerinde çalışıyor belli ki.
Bonus: 4 milyon oyuncuya ulaşmış bu arada..
-
Bende Steam'den sahibim daha güncelleme yok. Gamapess'e gelen güncelleme opt. sorunununda iyileştirme yapmış mı acaba?
-
The Elder Scrolls 6'ya nasıl gidilir?
-
Bu arada şu zorluk konusu hakkında da bir şeyler söyleyim. Şuanki hali ile oyunda ciddi bir dengeleme sorunu var.. Özellikle "Normal" ve "Hard" zorluk arasında uçurum var. Normal seviyede oyun çok kolayken, bir üst seviye de ise oyun çok zorlaşıyor.. Normalde seviyede herkese 1-2 kılıç darbesi ile öldürürken, bu durum hard'da hele ki çevrenizde kalabalık bir düşman grubu varsa neredeyse ölüyorsunuz. Buna da bir el atmaları gerekiyor.. Malum oyun kolay olunca keyifli de olmuyor. Zor'a geçince de sizi zorluyor.. Tavsiyem oyunu hard'da yavaş yavaş oynayın.. (güncelleme gelene kadar) (:
-
Bir bilgi şimdilik yok hocam (1.9GB'lik bir patch) lakin Bethesta'nın topluluk yöneticisi tüm sorunları takip ediyor görünüyor.
Son açıklaması burada;
reddit
BethesdaGameStudios_'s comment on "New update?"https://www.reddit.com/r/oblivion/comments/1k7lsaz/comment/mp04r76 -
Arkadaşlar hangi Türkçe yamayı kullanıyorsunuz? Ben bir tane indirdim en çok tercih edilen yamaydı sanırım. Çeviriler iyi denebilir ancak bazı detay ve menülerde yüzde %& gibi işaretler çıkıyor. En güncel Türkçe yama hangisidir?
-
Hocam ben zorluk için bu modu kullanıyorum ve güncelleme gelene kadar kesinlikle öneririm. Bende zor modda oynamayı seviyorum, özellikle tes oyunlarını. BU oyunda oyunun zor modunda düşmanların süngere dönmesini geçtim de, biz scamplaraın bile 3 vuruşunda ölüyoruz bu büyük sıkıntı oluyor. Çok bozuk oyunun zorluk sistemi.
Bu modu 2. günde çıkarttılar ilaç gibi geldi.
nexus mods :: oblivion remastered
Difficulty Slider Fixedhttps://www.nexusmods.com/oblivionremastered/mods/58 -
Teşekkürler hocam. En azından oyunun çok kolay olmasından şikayet edecek olan arkadaşlar varsa onlar da yararlanacaktır.
-
Yabancı forumlarda hatta digital foundry`nin videosunda da benim dediğim şeylerin benzerlerine değinilmiş. Bunlardan tamamen bihabersin sanırım, Teknik kaliteden ya da `graphical fidelity`den bahsetmediğim bu kadar bariz iken bu mesajın tuhaf olmuş. Bahsetttiğim esas şey seçilen renk paletleri ve atmosfer. Sen cok seviysen tabii ki oyna. Ben 10 saat kadar oynayıp sildim. Renk paleti ve yeni tercihleri beğenmedim, Oblivion ruhuna ve a tmosferine bir türlü yakıştıramadım. Bu konuda da asla yalnız olmadığımı biliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 26 Nisan 2025; 22:10:10 > -
Renk paleti iyi değil orijinalinden de çok farklı. Ama silmenize gerek yoktu. Basit bir reshade ile çözerdiniz. Nexus'ta var.
-
Reshade bir yere kadar düzeltebiliyor. Ağaçların rengini, günbatımlarının ve gün doğumlarının rengini düzeltemiyor. Çirkin sisi de yok edemiyor gördüğüm kadarıyla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 26 Nisan 2025; 22:12:1 > -
Denemedim ama sis olayı UE oyunlarında basit bir komut ile yok edilebiliyor. r.Fog ve r.VolumetricFog ikilisini 0 set ederseniz muhtemelen tüm sisler yok olacaktır.
-
Tekrar yüklersem komutla sisi yok etmeyi deneyeceğim, teşekkürler.
-
Yalnızsın demedim ki niçin birilerinden destek buluyorsun. Bak misak ben tek olarak karşı argüman sunmuşum kim ne demiş pek bakmam. Ha milyonların oynadığı ve sorun etmediği şey hakkında birileri rengi sorun etmişse yani çokta önemli değildir. Birileri için önemli olabilir ayrı. Zira sosyal medya kullanmayan ancak çizim-büküm işlerinde bir tasarımcı olarak bu konularda ''seviye'' bir tipim. Misal bahsedilen Nexus'daki renk paletini orijinal oyuna çeviren modu gördüm o da bana iğrenç geldi. ''Zevk / renk '' meselesi diyip geçiştirelecek bir konuya, yaptığın gibi kesin ve net cevaplarla çıkış yapmak, hatta bunu ana sorun haline getirip püften bir konudan koca oyuna ''olmamış'', ''ruhuna aykırı'' diyebilecek kadar loremaster'lardan daha cüretkar davranıyorsan, elbette oyunu silmek çok yerinde. Oyunu silmekle yapabileceğinin en iyisini yapmışsın. Uğraşmaya değmez. Bakalım konuda başka yorumlarını görecek miyiz.
-
Hocam ben renk paletinin kasıtlı olarak bu şekilde yapıldığını düşünüyorum. Önceden etrafı neredeyse tek renk (yeşil) gibi görürken şimdi ise yeşil'in her tonunu görüyoruz. Elbette zevkler ve renkler tartışılmaz ama yine de istediğiniz gibi özelleştirebileceğiniz bir mod dünyası var sonuçta bu oyunda. Örneğin bana da şu "sprint" olayı özellikle karakterin TPS açısından koşuşu çok saçma hatta japon anime karakterlerinden çıkmış gibi hissettiriyordu. Sonra şunu yükledim ve tüm sorunum çözüldü. Her geçen gün mod sayısı artıyor ve sizin sorununuzu çözecek bir mod'da mutlaka yakında çıkacaktır hatta JePinkman'ın dediği gibi çıkmış bile olabilir. Bence oyunu silmek yerine beklemek, arada girip nefes almak için birebir olacaktır. Elbette son karar sizin.
Bonus: Şuan steamdb verilerine göre anlık oyuncu sayısı 205.435 görünüyor. Hiç bir reklamı yapılmadan ve gamepass ile bedava olan (sadece konsol değil, pc oyuncuları için de geçerli) bir oyun için gerçekten inanılmaz bir rakam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undy1ng -- 26 Nisan 2025; 23:6:14 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X