Şimdi Ara

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
669
Cevap
25
Favori
20.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hadi inş o zaman Fallout 3, Fallout NV ve Morrowind dermiyiz ?

• undy1ng kullanıcısına yanıt

Dün merak edip topluluktan baktığımda Steamde 180b kişi oynuyordu. Dediğiniz gibi düşününce çok yüksek rakam. Gamespass'i unutmuştum ben. Millet aç kalmış şu seriye.

Renk paleti konusunda katılıyorum 'neredeyse' değil sadece tek renkten oluşuyordu hocam Oblivion. Tesadüf oyun çıkmadan bir kaç gün önce başlamıştım ben. Yani orj oyunda atmosfer zaten yok :) arkadaşın atmosfer dediği şeyi yapabilecek bir alt yapı zaten yoktu o zamanlar. Yerler sadece yeşil, Cyrodiil klişe kırık beyaz. Hatta lore u yazan Michael Kirkbride Cyrodiil'den çok şikayetçiydi Oblivion'da. Yani oyunda şuan yeri geliyor yem yeşil, yeri geliyor sarı/turuncu, sisli, yağmurlu Oblivion kapısı varsa kızıla dönüyor, gökyüzü kızarıyor falan. Sise çok takmış ancak çok oynadığını sanmıyorum. Gün batımı/doğuşu ise şiir gibi. Ufuktan, dağların ardından doğan güneş ışıkları anlık olarak süzülerek yeri aydınlatarak gelmesi çok güzel. Eski oyunda bunların hiç birisi yok doğal olarak. Bence diğer arkadaşın dediği gibi, öyle düşünenler eski oyunu ve eskileri içselleştirmiş sadece.

Bu arada run animasyonu gerçekten anime gibi. Ve bu kadar çabuk animasyon modu çıkacağını sanmıyordum... Modderlar sanki bu oyunun çıkmasını bekliyormuş gibi gerçekten.

• undy1ng kullanıcısına yanıt

Kimse hardda oynamaz merak etme. 7/24 oyun oynayan yayıncılar bile normalde oynuyor. Yemiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://youtu.be/TMwDCxa2u7A?si=zUz5MPZehExayYSE

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eagleoneye E kullanıcısına yanıt

Yemiyor degil, tamamiyle sacmaliktan ibaret. Zorluk dedigin oyuna zorluk ekler. Burda ki zorluk oyuna zorluk eklemiyor oyunu mahvediyor ve can sikici hale getiriyor.

Level atlamak zarar veriyor, cunku dusman da level atliyor. Yuksek seviye silah armor giymek bir fark yaratmiyor, zorlugun ekledigi sacmaliktan dolayi gidim hasar vuruyorsun, bir dusman icin 15 dakika harciyorsun.

Bu zorluk degil, her oyunu en son zorlukta oynayip bitiren bir insanim, zevk aldigim icin baska bir sey yok. Ama bu oyunda adept oynuyorum, ustu tamamen sacmaliktan ibaret.

Quin69 isimli yayinciya bakabilirsiniz aksam 6 gibi yayin aciyor. Expertte hardcore olarak oynuyor tek can. Leveli 20yi gecti, ustu basi yuksek seviye. Gel gor ki hala daha basit bi dusman Ile 15 dakika kapisiyor, surekli envanterden bir seyler kullaniyor.

O content icin yapiyor ayri mevzu ama normal bi oyuncu bununla asla ugrasmaz.

• Kage. kullanıcısına yanıt
    Bence genel olarak level scaling denen sistem hep berbat zaten her oyunda. Gelişmek anlamını yitiriyor bu sistemden dolayı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • JePinkman kullanıcısına yanıt

Oyle tabi, eski oyun oldugu icin kimse bir sey diyemiyor tabi o zamanlar oyle yapmislar. Ama oyunda orta zorluk diye bir sey yok. Adept sozde orta zorluk ama degil, cok basitlesiyor oyun, bi ustu expert secsen mahvediyor.

Sanirim mod gelmis bununla ilgili, zorluk seviyelerini daha mantikli hale getiriyormus, onu kullanmak lazim olmadi.

• Ben adept oynuyorum çünkü oyunun fight mekanikleri hala eski dolayısıyla keyif alamayacağım bir fight için dakikalarca uğraşamam

Ben keşfetmek yeni hikayeler görmek vs için oynuyorum oyundan aksiyonuyla ilgili en ufak beklentim yok olmadığı için de adept e alıp geçtim bu kadar eski mekaniklerle keyif alamayacağım birşeyi zor da oynamam

• The Man in the Suit kullanıcısına yanıt
    Bu bakış da doğru. Melee fight özellikle eskiden kalma olduğu için hantal ve boşa vuruyor hissi veriyor. O yüzden zorluk olayına pek takılmıyorum ben de.

Adept ne demek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JePinkman kullanıcısına yanıt

ya hocam zaten bu oyunun mevzusu hikayeleri, görevleri, olur olmadık yerden birşeyler çıkması falan.. prime zamanında bile fight atmanın keyifli olduğunu sanmıyorum.. O yüzden remastered versiyonda da oyunun iyi yaptığı şeylere odaklanmak daha mantıklı..

Zora alıcam da 10 dk gram keyif alamadığım birşeyi kesmekle uğraşıcam falan.. vakit kaybı geliyor bana.. nitekim yanlışta anlaşılmasın herkesin de oynayış tercihine saygım var. herkesin kendi keyfi, oyun sonuçta.

• 26 level nerdeyse her statı 100 olmuş karakterin extremedeki combatını merak edenler;

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}twitch
    Quin69 - Twitch
    https://www.twitch.tv/quin69

Hocam hard'da oynamaktan bağımsız olarak diyorum, bu oyunun zorluk sisteminin bozuk olduğundan adept / normal de aşşşşırı kolay oluyor. İlk başta Hard'da başladım, fareye bile ölünce normale çektim bu seferde very easy oldu oyun... Sonra bakınca zaten bozuk olduğu ve hemen mod çıktığını gördüm. Düzgün bir şekilde hardda oynuyorum şuan.

Normal zorlukta en baba düşmanlara ve mücadele etmemiz gereken düşanlara bile iki atıyoruz ki bu sizin bahsettiğiniz oyunun hikayesinin önemini düşürüyor. Hikayeyi dikkate almaya değer bir motivasyon bırakmaz insanda. Oyunlarda çok önemli olan ''başarma'' hissiyatını çok götürüyor. Bilirsiniz tes serisi zaten evreni ve loreuyla çok meşhurdur. NPC'nin görevde yücelte yücelte anlatıığı yere gidip herkesi üfürerek öldürünce, ne kazanılan item'ın bir değeri kalıyor ne de hikayenin.

Özellikle bu oyun serisinde yer yer zorlaması-mücadele ettirmesi lazım oyuncuyu. Kanatimce tadında olacak şekilde zorlanmak çok daha değerli kılıyor böyle oyunların dünyasını.

Ama işte oyunun zorluk dengesi bozuk, bu da bariz ortada ve eminim ilk patch ile bunu düzelteceklerdir.

• Oyunda lanet vampierler savaşırken vampir oldum... Unutmuşum vampirlere mevzuya girmeden önce her zaman tedavi iksiri taşıyıp, karakter durumunu kontrol etmek gerektiğini. Son aşamalarda farkettim vampir olduğumu, güneşe çıkamıyorum The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}  Cyrodiil'den biriyle konuşup quest serisi ile çıkıldığını hatırlıyordum, onu başlattım cadıya kadar gittim ama istediği şeyler acayip zor... 5 büyük soul gemi buldum getirdim bu sefer daha zorunu istedi.

Kolay çıkmak için bir yolu var mı arkadaşlar? Sanki bir ibadetle çıkılıyordu diye hatırlıyorum... Hatırlayanlar bilenler varsa yardım etsin bu vampir arkadaşınıza birisi... Durumum çok kötü. Dertsiz başıma dert açtım iki gündür buna uğraşıyorum The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} 

• kocankoi kullanıcısına yanıt
    oyungezer online
    The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Nedir Bu Vampirlik?
    https://oyungezer.com.tr/haber/the-elder-scrolls-iv-oblivion-remastered-nedir-bu-vampirlik

• @Psikotrex Sızıntılardan Fallout3'ü biliyoruz ama morrowind başka bir seviye.. Yani şuan oblivion'a hantal diyenler morrowind'i görse bunu insanlar nasıl oynamış zamanında diye şaşırır. Özetle özüne dokunulmamış bir morrowind ben pek ihtimal vermiyorum. Neyse yine de umut diyelim..

@kocankoi daha önce belirttiğim gibi bir arayüz programı gerekli aslında. Şuan çıkan mod'lar ue'e hakim insanlar tarafından yapılan mod'lar.. Resmi olarak bethesda'nın hazırlamış olduğu bir arayüz programı çıksa (creation engine'dan ue'a geçiş için) 2 ay içinde daha önce oblivion için yapılmış modların büyük bir çoğunluğunun çıkacağını düşünüyorum. Zamanı gelince onu da çıkaracaklardır diye düşünüyorum çünkü bethesda oyunları malum modsuz olmaz.

Oyunun zorluğu ile ilgili yorumlarını paylaşan arkadaşlar için ; Bu oyun eskiden de zordu arkadaşlar. Bunu bildiğim için oyuna zorlanmadan başlamak adına ilk başta umbra'yı nasıl öldürebileceğinizi anlattım. Tabi o zaman ki zorluk seviyesi ile şimdiki zorluk seviyesi aynı mıydı hatırlamıyorum ama bu oyun en azından mekanik derinliği olan bir oyun. Yani d2'de örnek aldığı bazı dikey (derinleşmiş) mekanikler var ve bu oyuna güzel yedirilmiş durumda..

Şu mesajımda ölümsüzlüğe yakın bir güce ulaşabildiğinizden bahsettim. Bunlar damage reduce by%X, magic reduce by%X hatta bunlara Reflect Damage'i de ekleyelim. Oyunda bunları sağlayan uniqe itemlerın olması dışında etkileşimi olan durumlar da var. Mesela umbra'nın kılıcını azura star ile kullanmak..vs Ya da oyunda ki şansın ciddi anlamda önemli olması. Çünkü bir uniqe itemı'ı görev dışında arayarak da bulabiliyorsunuz. Yani bildiğiniz d2 mantığı var. (d2 seviyesinde değil ama yine de var) Sonuç olarak evet bu oyun zordu ama güçlenmek de sizin elinizde. Keşif yapıp oyunun mekaniklerini, işleyişini öğrenmeniz gerekiyor.

• ThomasAngelo89 kullanıcısına yanıt

Hocam yok ya burada yazanı yapıyorum zaten... Yapılacak gibi değil düşük seviyede ve ilerlemiş seviye vamprilikte yakalandım. Güneşe çıkamıyorum TP falan atamıyorum aşırı zor oluyor.

...Daha kolay bir yöntemi vardı sanki yok mu böyle bir şey hatırlayan ya The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} 

Hocam uesp den bakmak lazım. Ya kutsama mı ne alıyorduk sanki ama hatırlayamadım. Ya da imperial city de mages guild de mi birisi vardı. Öyle bişeyler 😄

Öncelikle Molag Bal'ın bu güzel lütfundan kurtulmak istediğin için seni kınıyor ve ayıplıyorum hocam. Tedavi olduktan sonra ne kadar değerli olduğunu anlayacaksın. O beleşten gelen hız ve taşıma kapasitesini hiç bri tanrı vermez san öyle.

Bahsettiğin gibi tek tıkla kurtulma yöntemi var ever, yalnız bu DLC ile oluyordu. Remastered'de DLC'ler zaten olduğundan oraya gidebilirsin. Leyawiin'e TP ol ve aşağıda işaretlediğim ''Deepscron Hollow''a ulaş. O adacığa ulaştığında görev başlayacak. Görevi kabul et ve gizli girişten gir, içeride sol taraftaki odada suyun içinde bulunan bir dikili taş göreceksin. O senden bir taş isteyecek, aynı taş hemen aynı odanın girişindeki sol köşede duran taş yığınında var. Onu al dikitaşa tekrar tapın. Vampirlikten arınmış olacaksın.

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 27 Nisan 2025; 21:4:16 >

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.