Şimdi Ara

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
669
Cevap
25
Favori
20.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu saatten sonra bu tarz bol dialoglu, bol içerikli oyunları az biraz parayla saf el ile çevireceklerini düşünüyorsanız kafanız uçuk demektir. Sizden para talep eden çeviriler de yapay zeka kullanıyor, kimse 200-300tl ye saf el ile çeviri yapmaz günlerce 7/24 şekilde. Basıyor yapay zekayı, 1 hafta full kontrol çekip düzeltme yapılıyor ve sunuluyor.

Witcher 3 dediğiniz oyun çevrildiğinde adam gibi ai yoktu ortada, saf el çevirileri onlar ki zamanına göre güzel para almışlardır stüdyodan zaten, o tarz çeviriler bi zahmet el çevirisi olsun iş direkt onlar.

Ama böyle fan çevirileri sizden para talep edenler dahil hepsi yapay zeka kullanıyor core olarak.

• OptimizedSettings kullanıcısına yanıt
    Onları bekliyorum bende bakamadım discord kanallarına bir haber ya da bu tarz bir hareket var mi kendilerinden ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cnbzkrt kullanıcısına yanıt
    Sitelerinde remastered için güncellenecek diye bilgi geçmişler
    Belki biraz zaman alır ama mutlaka uyarlarlar yamayı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 saattir forumdan story master ın yaması ile oynuyorum şahane yama olmuş.

öyle aylarca yama beklemeye hiç gerek yok o devir bitti, artık 1. günden türkçe oynama devri başladı.

• Kage. kullanıcısına yanıt

Hocam Persuading tuşuna basın. Karşınıza gelen menüde start ve brible var. Start oyunu başlatır brible ise rüşvet vermek anlamına gelir. Rüşvet kısmı her zaman dialog oyununda başarısız olduğunuzda mecbur kalırsanız rüşvet verirsiniz. Çünkü bazı görevleri alabilmek için aranızın iyi olması gerekiyor ve sizi tersliyorlar. Dialog ile sorunu çözemezseniz rüşvet vererek sorunu çözeceksiniz. Bu da olmazsa zaten daha farklı NPC'lerden duyum, haber hatta kendiniz keşif ile yine aynı amaca ulaşabilirsiniz. Bir kişi ile sürekli dialog oyunu oynayamazsınız. Saymadım ama 6-7 kere dialog oyunu oynadıktan sonra oynama kısmı kapanıyor ve sadece rüşvet kalıyor. Genelde normalde dialog oyunu ile 60-70 seviyelerine getirip kalanı da rüşvet ile tamamlayarak sanırım 80 civarından sonra size sırlarını paylaşmaya başlıyorlardı.

Start tuşuna basıp oynamaya başladıktan sonra ilk aşamada gri bir menü gelecek. Genelde ilk kez iletişim kurduğunuzda NPC'leri tanımadığınız için gri gelir ve yüz ifadelerine bakarsınız. Temel amaç şunu anlamak "mutlu, az mutlu, mutsuz, çok mutsuz'u" ayırabilmek.. (Yani totalde 4 seçenek ve 4 ruh hali var diyelim) Yani şakadan mı hoşlanıyor yoksa övünmekten mi..vs bunları tespit ediyoruz aslında. Ortada bir rakam var ve siz bekledikçe düşmeye başlar. Yani zamana karşı hızlı karar vermenizi ve hata yapmanızı istiyor oyun.. Oyun başladıktan sonra 4 seçeneği de sırasıyla seçmeniz gerekiyor. Seçim yapmama ihtimaliniz yok.

Şimdi asıl olay yani oyun kısmı şu şekilde..

Her bir 4 seçeneğin 4 kademesi var. Bu kademeler 1-4'e kadar sıralanıyor. Bir saat düşünün ve bu saat siz bir seçim yaptıktan sonra saat yönünde ilerliyor. Yani kademeler de yer değiştiriyor.

Örneğin şaka'nın yanında 4 tane kademe var ve bu kademe 4. seviyesinde. Ve yüz ifadesi çok mutlu görünüyor. Buna basarsanız 16+ puan alırsınız. Aynı şekilde çok mutsuz olsaydı -16 puan alırdınız. Az mutlu olsaydı bu seçenek +8, az mutsuz olsaydı -8 alırdınız.

Şimdi asıl püf noktaya gelelim yani saat yönüne.. 4 seçeneğiniz var ve her bir 4 seçeneği sırasıyla seçtiğinizde bu kademeler sırasıyla artıyor ve başa dönüyor. Yani şaka 3 kademede ise, 3 kademe puanını alırım ama kalan 3 seçenek kademeleri de saat yönünde dönerek 1 er artacak. (İlginç olan kısmı bazen 2 ya da 3 de artabiliyor şans meselesi ancak saat yönünde dönmeye devam ediyor) Örneğin övmek şakayı seçmeden önce 1 kademedeyse, 2 kademeye çıkar, 4 kademede olsaydı 1. kademeye dönerdi çünkü 1-2-3-4 sonra tekrar 1'e dönüyor..

Örnek görsel;

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}

Gördüğün gibi normalde bu NPC şakadan hiç hoşlanmıyor ama kademe 1'de. Önce bunu seçmeliyim ki -16 yerine -1 puan alarak en kötü olumsuz durumdan kurtulayım. Çünkü tüm seçenekleri seçmek zorundayım. Ama bunu yaparsam saat yönünde dönecek ve Coerce 1. kademeye, Boast 4. kademeye Admire ise 3. kademeye çıkacak. Yani seçimimi yaptıktan sonra ki aşamayı düşünmem ve en iyi ihtimalle en yüksek puanı almalıyım. Temel mantık bu.

Oyunu aynı NPC ile ikinci kez oynadığında artık neyden hoşandığınızı bildiğiniz için yüz ifadesine bakmak yerine renklere bakmanız yeterli. "Yeşil en iyi ruh hali (+16) demekken, kırmızı en kötü durum (-16) anlamına geliyor. Yeşil'e yakın olan az mutlu (+8), kırmızıya yakın olan açık kahvarengi az mutsuz (-8)" demek..

Örnek resim:

Yani özetle Kırmızı ve turuncuyu 1. kademede, Açık ve koyu yeşili de 4 kademe de yakalamaya çalış. Bunu yaparken de çok zaman kaybetme çünkü geriye doğru sayım da başlıyor tabi..

Yazı ile bunu anlatmaya çalıştım ama anlayabildiysen ne ala.. :)

• ElderScrollsTürk orjinal yamayı uyarlamaya çalışıyor şuan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • undy1ng kullanıcısına yanıt

Sagolsın kaptım şimdi birkaç pratik yaptım, çözdüm mantığı eline sağlık The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} 

• Kage. kullanıcısına yanıt

Rica ederim.

Bu arada eskiden yazılan rehberler gün yüzüne yeniden çıkmaya başladı..

İşinize yarar diyerek rehberleri buraya eklemek mantıklı.

Deadric Shrine Rehberi

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}oyungezer online
    The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Daedric Shrine Rehberi
    https://oyungezer.com.tr/haber/the-elder-scrolls-iv-oblivion-remastered-daedric-shrine-rehberi

Vampirlik

(Bu oyunda vampirlik başa beladır haberiniz olsun) The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} 

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}oyungezer online
    The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Nedir Bu Vampirlik?
    https://oyungezer.com.tr/haber/the-elder-scrolls-iv-oblivion-remastered-nedir-bu-vampirlik

• Oblivion Remastered bir remaster'dan daha fazlası ve "neredeyse kendi kelimesine ihtiyacı var" diyor OG 2006 RPG'sinin arkasındaki eski Bethesda geliştiricisi: "Gelebilecek en yakın şey Oblivion 2.0"

• OptimizedSettings kullanıcısına yanıt

Yani hocam cidden çok büyük bir emek var.. Şöyle hayal edin. Skyrim'in tüm içerikleri ile birlikte son halinin unreal engine ile remestered yapıldığını ancak şuan ki neslin skyrimi hiç oynamadığını, sadece skyrim ismini çok duyduğunu düşünün. Oblivion 20 yıllık bir oyun şuan bu yaşanıyor. En azından bizim nesil için durum bu.. Yani ortada çok büyük bir oyun var ve biz elimize çekirdek almışız izliyoruz. (: Şuan ben bile tek bir görev dahi yapmadım. Atmosferin, müziklerin tadını çıkarıyorum. :)

Bilmeyenler için süper olmuş. Bu olay önemli birşey aslında bir çok görev için. Oyun bunu belirtmemiş.

• Şu sinematik grafikler seviyesinde açık dünya bir oyun. Üstelik bu oyun Elder Scrolls. Ahanda üstelik Cyrodiil. The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} 

• xboxta var mı arkadaşlar

• 20 senelik buglar duruyormus oyunda. Keske o tarafa da el atsalarmis grafik kastiklari kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2008 öncesi tüm popüler oyunlar remake yapılmayı hak ediyor. Remake yapılmasa bile bu seviyede remastered yapılabilir.
    Düşünsenize tes 1 2 3 te yapılıyor ortalık yıkılır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OptimizedSettings -- 25 Nisan 2025; 9:2:12 >
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Onun adı remake oluyor.

• Jedi_masterr kullanıcısına yanıt

Kesinlikle.

Son oyunlarımın çoğunu onların yamalarıyla oynadım gayet akıcı, anlaşılır, düzgün.

Valla büyük keyif oldu oyun yüklemeye açıldığı gibi Türkçe yaması da geliyor artık The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} 

• Zebercet kullanıcısına yanıt

Hocam bug'sız bethesda oyunu düşünülemez, onlar tuzu biberi The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} 

• Başlar başlamaz oblivion kapısı mı olur yav

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 25 Nisan 2025; 11:0:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kage.

Başlar başlamaz oblivion kapısı mı olur yav

Markete giderken yolda oblivion kapısı gördüm. Artık heryerdeler. Dikkat etmekte fayda var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.