Şimdi Ara

The Da Vinci Code (2006) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • filme 4 arkadaş gittik ve filmi beklerken aynen şöyle dedim
    dabbeyi 3 ay bekledim.hayal kırıklığı idi
    kurtlar vadisini 3 ay bekledim.dabbe kadar olmasa da hayal kırıklığı idi
    da vindi şifresini kitabı okuduğpumdan beri yani nerdeyse 6-7 aydır bekliyorum
    umarım öyle olmaz

ve olmadı da
    film çekim olarak çok kaliteli bence
    tom hanks ve diğer oyuncular rollerinin haklarını vermişler
    silas rolü mükemmel oynanmış.
    sophıe yerine başka biri olabilirdi diye düşünüyorum ben.sanki sophıe rolünü yakıştıramadım bu kadına.
    çünkü ben kitabı tam 3 kere okudum.her şey tamamen yerli yerine otursun diye.
    hatta hayalimde bütün oyuncuların nasıl olacaklarını filmden 3 ay önce tamamiyle canlandırmıştım
    longdon mükemmeldi
    teabing mükemmeldi
    fache mükemmeldi
    verne mükemmeldi
    silas mükemmel ötesi idi
    sophıe orta ayardı
    aringorosa kötüydü.yani ben aringorosayı sanki beyaz saçlı bir papaz olarak düşlemiştim hep.fakat farklı çıktı.ama oyunculuğu iyi idi

fakat fakat fakat. . .
    kitaptaki bazı sahnelerin filmde olmaması
    kitabta olmayan bazı sahnelerin filme eklenmesi filmin en kötü tarafı idi şahsi kanaatimce
    mesela:
    kitapta iki tane kripteks vardı.iç içe idi bunlar
    önce uçaktayken kripteksi SOPHIE şifresi ile açıyorlardı
    ve ben bu sahneyi beklerken yanımdaki arkadaşıma dedim ki
    bak iyi izle
    PHI nın ne demek olduğunu longdon açıklayacak şimdi
    eski hikmet sözü açar bunu dedim arkadaşa
    gül ambleminin altından kaşıt çıkacaktı.longdon açtı ama içinden farklı bi yazı çıktı
    papa şövalye gömmüş romada ile başlayan
    ben hayal kırıklığına uğradım.çünkü bu şifrenin kripteksin içinden çıkması gerekiyordu
    onun çıktığı yerde ise eski hikmet sözü çözer bunu ile başlayan tekerlemenin çıkması gerekiyordu
    birinci kripteks sahnesini kesmişler
    ve bence önemli sahnelerden biri idi iki kripteks olması.
    tabi ki benim PHI kelimesinin açılımını beklemem de hayal kırıklığı olmuş oldu

ikinci eksik sahne longdonun kütüphaneye gitme sahnesi
    sophie ile birlikte kütüphaneye gidiyorlardı kitapta ve uzun bi araştırmadan sonra mezarların yerini bulabiliyorlardı
    fakat otobüste bay longdon bir adet sony w550 ile işini halletti
    kitapta çok zor olan bi işin filmde bir cep telefonu ile halledilebilmesi bana aşırı saçma geldi

üçüncü eksik sahne
    kitapta aringorosa hastahaneye kaldırılıyordu.hastahanede yüzüğünü veriyorlardı buna
    filmde ise fache beni kandırdın diyerek aringorosayı tersledi ve hastahane sahnesi yoktu

uzun bi yazı oldu farkındayım
    ama 2.5 saatlik bi filme 3 satır bişey yazarsam filme hakaret edeceğimi düşünüyorum

uzun lafın kısası
    film çok güzeldi
    ama kitaba sadık kalınmasını isterdim ben
    öylesinin çok daha güzel olacağını düşünüyorum.3 saat olurdu ama çok daha iyi olurdu bence

özellikle PHI sahnesini göremeyince gerçekten üzüldüm

yayında ve yapımda emeği geçen herkesin eline sağlık

edit:
    yorumumun tamamı için
    http://forum.donanimhaber.com/m_7175449/tm.htm

filme gitmeyenler bu topiğe girmesin
    çünkü filmden sahneleri de anlattım burda ona göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 20 Mayıs 2006; 15:40:57 >

• PHI arkadaşım, filmde olmayan sahnelerle birlikte olanları da yazmışsın. bu da spoiler olarak sayılabilir. değiştirirsen iyi olur, filme gitmemiş olan çok fazla arkadaş var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barlas -- 20 Mayıs 2006; 15:17:48 >

Samsung Galaxy Z Fold4 (12/256) | M20 Action Cam | Chevrolet Cruze LS AT | NSD Powerball | iPad Pro 11" | LG 49SJ800V | Intel I7 13700k, Noctua NH-D15, MSI MPG Z690 FORCE Wi-Fi, GSkill DDR5 6000MHz CL36 32GB, NZXT H510 Elite (w/ mesh front panel), MSI GeForce RTX 3090 SUPRIM X 24G, ASUS ROG THOR 1200W 80+ Platinum

• Bu sefer kimse hevesimi kıramaz..Gitem işte
  • Dün seyrettim filmi. Kitabı okuyanların daha çok beklentisi olduğundan hayal kırıklığına uğraması doğal ama film yine de bir gerilim-polisiye filmi olarak güzel bence. Filmin böyle olması da doğal bence sonuçtan kitaptan uyarlanan çoğu filmde bazı yerler aşırı uzatılır bazı yerler es geçilir görselliğin doğası gereği. Ama filmin sonunda da bu kitabı "es geçme" olayı olmamalıydı bence, kitabı okumuş olup filmi seyredenler anlarlar ne demek istediğimi.
    Yine de güzel film herkese tavsiye ederim...
  • tek kelime; berbattı.arkadaşlarla birlikteydik hep beraber izledik,gülmekten yerlere yattığımız sahneler oldu.(şaka yapmıyorum 7-8 kişi vardık ve sinema salonu bazı sahnelerde baya bir inledi. bizim yüzümüzden)içine etmişler kitabın.özellikle ingilterede otobüsde geçen bir sahne var telefonlu,kitabın orjinaline bir çok yerde sadık kalmamışlar ama burda resmen son darbeyi vurmuşlar.iğrençdi.izlediğim en kötü filmlerden biriydi.kitapdan aldığınız hazzın binde birini alamıyorsunuz.birçok yeri atlamışlar zaten.ayrıca baya bir saçmalamışlar değiştirdikleri sahnelerde.gülmek ve küfür etmek istiyorsanız gidin arkadaşlar.ama kalite bekliyorsanız ve kitaptan alacağını hazzı ümit ediyorsanız kusura bakmayın ama avucunuzu yalarsınız.

övünmek en doğal hakkımızdır

• ben beğendim film güzeldi ama elbette kitabın yeri farklı...

Bana kalırsa gavur memleketlerinde eleştirmenler halkı filmden soğutmak kafaları DaVinciden uzak tutabilmek için filmi kötülüyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::Banner::: -- 20 Mayıs 2006; 22:18:24 >
  • filmin müzikleri 10 üzerinden 10 du ama geri kalanı için aynı cömertliği gösteremeyeceğim..vasat buldum..langdon ve neveu sanki hayatları tehlike altında değilmişde öyle bir okul araştırması yapan iki sevgili edasındaydı.. kitap daha büyük beklenti bırakıyo insanda..125 milyon dolar bütçeyi ve böyle bir konuyu daha iyi değerlendirmeleri gerekirdi diye düşünüyorum..

saygılar..

Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
    Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
  • film superdi.

Samsung Galaxy Z Fold4 (12/256) | M20 Action Cam | Chevrolet Cruze LS AT | NSD Powerball | iPad Pro 11" | LG 49SJ800V | Intel I7 13700k, Noctua NH-D15, MSI MPG Z690 FORCE Wi-Fi, GSkill DDR5 6000MHz CL36 32GB, NZXT H510 Elite (w/ mesh front panel), MSI GeForce RTX 3090 SUPRIM X 24G, ASUS ROG THOR 1200W 80+ Platinum

• hırıstiyanlık alemine bukadar sert eleştrilerin olması ve bunların gerceklerle dogruluk payının olması cok ilginç dun aksam national da da bu konuda yaklaşık 4 saat lik bir belgesel vardı keske bu filmi izleyen arkadaslar bunuda izleyebilselerdi filmdeki tum acmazlar bununla birlikte yerine oturuyor bence eger imkanı olanlar varsa bu belgeseli izleyin aklınızdaki bir cok soruyu cevaplıyor...
  • gerçekten beklediğim bir filmdi. ama bu yorumlardan sonra kitabın verdiği zevki bozmaması için gitmekten vazgeçtim
  • Film için yorum yapan arkadaşların çoğu filmin asla kitabın başarısını yakalayamadığını ve gülünç olabilecek kadar kötü olduğunu yazdılar. Açıkcası benim de zevkim kaçtı ve filme gitmekten vazgeçtim.
    Bunun sebebi kitabın bende bıraktığı güzel izlenimin bozulmaması idi. Ancak kitabı ilk okuyup bitirdiğimde söylediğim şey şu idi. Yazar bu kitapta anlatılanları aynı edebi bütünlük ve içerik ile bu kitap sayfalarının yarısında da anlatabilirdi. Yani bence gereksiz yere fazla uzatılmış bir kitapdı.

Bu satırları yazmamın amacı bugünkü (23.05.2006) Sabah gazetesinde Hıncal Uluç'un film üzerine yapmış olduğu tesbit. Uluç, buradaki çoğu arkadaşın yazdığının tam tersine filmi kitabından daha çok beğendiği ve kitabın gereksiz yere uzatıldığını yazmış. Hatta bu düşüncesini çok sert bir şekilde "Film romandan iyi..
    Taşır göründüğü büyük iddiaya rağmen Dan Brown, içeriği ve üslubu nerdeyse bilgisayarla belirlenmiş bir best seller yazmıştı.. Okuduğumda fikrimi söylemiştim. Gereksiz yere uzatmak için çırpınılmış, içi boş, sonu kof bir polisiye.. O final için yüzlerce sayfa okumaya değmez. Film, çok daha derli toplu.. Romanı karmakarışık yapan ve okuyanı zaman zaman geriye dönmeye zorlayan gereksiz ayrıntılar atılmış, lüzumsuz kişiler temizlenmiş, ortaya kolay anlaşılır, kolay izlenir bir polisiye gerilim filmi çıkmış."
    diye aktarmış.
    Ve Uluç ısrarla filmin romandan daha iyi olduğunu ve filmin görülmesi gerektiğini yazmış.

Sonuçta en doğrusunun filmi izleyip kendi beğeni standartlarımla değerlendirmenin uygun olacağını düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chakra -- 23 Mayıs 2006; 9:04:07 >

• filmin başında sony ericssonlu sahneye dikkat edin filan dedi web sitesindeki soruyu bilene paris tatili veriyolarmış,gidenler buna dikkat etsinler :) onun dışında film fena değildi,kitabı okuyalı uzun zaman geçmesine rağmen filmle birlikte bazı noktalarda açıklığa kavuştu bende.Ama şöyle söyleyebilirim filmde hep bir telaş var izleyene kitaptaki ayrıntıları atlamadan vermek için diyaloglar fazla uzatılmış gibi geldi bana.Kitabın gölgesinde kalmasın diye kaygıyla çekilmiş bir film.Onun yerine kitabını baz alıp üstüne bazı şeyleri ekleselermiş daha güzel olurmuş,kitabı okuyan birisi için hiç yeni bişey yok filmde.
  • quote:

uyarlama zorlukları, kitaptaki duyguyu asla ve asla yansıtamıyorlar..

Haklısın kardeşim kelimelerin anlattıklarını insan kafasında canlandırınca daha etkili olur
    ekranda gösterilenlkle yetinmek zorundasın
    tom hanks gibi iyi oyuncu var izlemedim filmi
  • BEN GİTTİM FİLME...KİTABINI OKUYAN Bİ İNSAN İÇİN HAYAL KIRIKLIĞI YARATÇAĞI KESİN..MAALESEFF
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.