ben bu yüzden sinemada izlemeyeceğim. |
The Batman (4 Mart 2022) | Matt Reeves | Robert Pattinson - Zoë Kravitz (107. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Tek korkum o valla bayadır gitmiyordum öncesinde, en son spidermane gittim o bile çok karanlıktı yarısını anlamamıştım bu filmde neredeyse gündüz sahnesi yokmuş incelemelerde denildiğine göre. Ne avşar ne cinemaximum hepsinin sahnesi kapkaranlık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sinema biletleri de maşallah
-
Fılme arkadaşlarla okul çıkışı gıttık. Sımdı bıraz fılmden bahsedeyım. Ve de nasıl buldugumdan. Spoılersız anlatcam..
Film iyi. Ama özellikle söylemem gerek klasik süper kahraman filmi kesinlikle değil. Cinayet, gizem, dedektif filmi.
-
Film sinemada izlenmesi gereken filmlerden fakat ah şu perde ışığını kısma durumu zevkin içine ediyor .
Filmde Batman’ın sahneye girişlerini çok iyi yansıtmışlar , oyunlarına bi kaç yerde gönderme yapılmış güzel dokunuşlar var . Sinematografi güzel işlenmiş , uzunluğu beni boğmadı , müzikler iyiydi bazı yerlerde sahne vuruculuğunu çok iyi desteklemişler :)
Nolan’ın Batman bakışıyla bu film başka imajını size yansıtan dedektiflik özelliği üstünde durulan ve özellikle ham Batman’ın olgunluğa geçişini aksettiren güzel bir film .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beckonn -- 4 Mart 2022; 18:2:24 >
Filmografyoutube
Dc'nin son filmi The Batman sonunda çizgi roman severleri güldürdü. The batman filminin spoiler'sız incelemesi dilerim hoşunuza gider. Metin Yazarı: Ali YAŞAR Seslendirmen: Burçin DİRENCİ Kurgu: Mert Esen Beni buradan takip edebilirsiniz. https://www.instagram.com/filmograf https://www.twitch.tv/filmografmedia https://twitter.com/Filmografmedia https://discord.gg/Tv7zetKEg7https://www.youtube.com/watch?v=BKV9XP2qDZs -
Imaxde izlemek bir şey fark ettirir mı?
Maalesef durum bu. Bi gazla bi heyecanla uzun aradan sonra sinemaya gittik. İzlerken uzun uzun bu kadar sıkılacağımı tahmin bile edemezdim. Allah'tan yönetmenin dediği gibi 4 saat filan çıksaydı sinemada uyur kalırdık. Film 3 saate yakın ama abartısız söylüyorum 40 dakikası batman'ın yüzüne odaklanma, yürürken ayaklarına odaklanma, sürekli sabit duruşunu ve yan bakışını çekme ve blurlaştırma.
Film için söyleyebileceğim sadece iki artı var. Birisi Penguin ve makyaj takımı, ikincisi batman'ın Penguin'ı arabası ile yakalamaya çalıştığı aksiyon sahnesi.
Edit: Not ekleyeyim. Şu an aldığı yüksek puanlardan dolayı. Filmi eleştirmeye korkan bir ton adam olacak burada tartışma çıkmaması için. Ya da filmi beğenmediği halde filmin aldığı abartılı yüksek puan ve yüksek övgüler yüzünden kendini filmi beğendirmeyi zorlayacak, kastıracak bi ton adam olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoÇü -- 4 Mart 2022; 23:16:5 > -
Ben IMAX izledim pek numarası yoktu üstelik IMAX'e özel 1.90:1 ratio da yok. Yarı fiyatına normal salonda izlenebilir birkaç güzel çekim vardı ama daha büyük perde gerektiren epik şeyler yoktu.
Filme dair yorumlarım:
-Marvel formülüyle çekilmiş DC filmi. Hiçbir risk almamışlar.
-Yavaş çekim çok fazla sahne var bayıyor.
-Kurgu çok kötü hayatımda bundan daha kötü (sıkıcı anlamında) açılışa sahip süper kahraman filmi izlemedim.
-Müzikler güzel ama tekrar ediyor The Batman theme'in malum yeri hariç pek numara yok.
-Penguin'i oynayan aktör müthiş iş çıkarmış. Ben çok beğendim.
-Gordon'a zenci diye acaba demiştim ama o da çok iyiydi. Sadece aktör hep aynı yüzü yapıyordu biraz duygu katabilirdi.
-Climax ve sonrası çok çok çok kötü. Bu kadar kötü bir Act 3 olabilirdi.
-Kurguya tekrar değineceğim yani tam bir filmi değil de ard arda 3 bölüm Batman dizisi izledim gibi hissettim. Kesinlikle sıkıntılı.
-Dövüşler vasattı.
-Gotham çok iyi. The Dark Knight'dan sonraki en iyi Gotham bu bence. Batman Begins ve TDKR Gothamlarından kesinlikle iyi.
-Yine The Dark Knight ayakları yere basan ve gerçekçi bir süper kahraman filmi olma çabası güzel fakat gadgetlerın aktif olduğu sahneler bakın bunu böyle düşündük demek için çekilmiş gibiydi. Yine de Batsuit sahnesi çok iyiydi.
-Son olarak Batman ve Bruce Wayne bence sıradandı. Yani yakışıklı ve fit herhangi bir aktör ne oynayabilirse Robert Pattinson onu oynamış. Belki yönetmen böyle istemiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sp!deR -- 5 Mart 2022; 0:57:48 >
-
Film iyiydi. En iyi Batman filmi diyemem ancak yaklaşık üç saat sürmesine rağmen sıkmadı. Öyle 9-10'luk bir film kesinlikle değil bence ama dediğim gibi iyi bir filmdi genel itibariyle.
Gotham güzel tasarlanmış sonunda iyi bir Gotham görebildik. Nolan üçlemesini çok severim ancak Gotham şehrini ilk film hariç pek sevememiştim ben. Batman Begins filmindeki Gotham iyiydi, özellikle ismini unuttum bir bölgesi hoşuma gitmişti.
Görüntü yönetmeni iyi bir iş çıkarmış, bazı sahneler baya hoşuma gitti.
Filmde Batman'in dedektiflik yönünü ön plana çıkarmaları iyiydi.
Oyunculuklar güzeldi. Özellikle Penguin'i oynayan aktör çok iyi bir iş çıkarmış, keza Robert'ta öyle. Nedense Catwoman'a pek ısınamadım ama seveni de olmuştur mutlaka.
Finali daha iyi olabilirdi bence filmin.
-
Beyler Batman Begins, Batman - Superman ve Zack Synder Batman'i seven biri bu filmi sever mi?
Filmde Batman'e ait araçlar vb. kullanıyor mu Batman? yoksa tamamen olay ağır şekilde dedektiflik yönünde mi gidiyor
-
Filmden yeni çıktım.
10 yıl geçti dark knight serisine kapak atmış film ama çok boş sahneler var. 3 saat dolu dolu bir film beklentisine girmeyin.
Batman benim için 1 numaralı dc karakteri olduğu için vasat diyemem. Ama Dark knight serisi kadar iyi olursa, buda başarıdır..
-
Filmi izlemiş biri olarak benim yorumum filmi kesinlikle gidin sinemada izleyin . Ama öncelikle filmden beklentiniz çok önemli .
Bu filmde daha korkutucu , zeki ama biraz toy bir batman var. Batman'in gerçekten ağır bir duruşu ve korkutucu bir gizemi var. Filmin kötüsü bana joker hissiyatı verdi ve bu hoşuma gitti. Bu filme süper kahraman filmi demek çok basit kalır bence biraz dedektiflik , gerilim hatta yer yer korku öğeleri var . Filmdeki çoğu karekter ne tam iyi ne de kötüler. Gri karakterler diyebiliriz.
Arkadaşlar ben bir film gurmesi olarak size filmin kaliteli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim ama bu film herkese hitap etmeyebilir . Filmin en önemli sıkıntısı 3 saat olması bu durum belirli bir saatten sonra insanların filmden kopmasına sebep olabilir .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 5 Mart 2022; 2:54:12 >
Batman bizim ülke de tutmuyor galiba, salon bomboş 5 dakika sonra film başlayacak güya, ışıklar bile kapalı. Enteresan.
@kırılanhayaller zodiac se7en gibi filmleri seviyorsan bunu da seversin. Film 3 saat olmasını göz önüne alırsak fazla aksiyon yok. Dedektif hikayesi.
-
Genel olarak beğendim.
Son 1 saatte veya ikinci yarı bazı şeylere biraz daha dikkat etselermiş. Çok daha iyi olacakmış.
Toy batman ilk defa kız öpüyor. Kaç yaşına gelmiş. O derece toy.
O da 1 metrelik kedi gacı.
Olum sen koskoca bruce waynesin. Paran .ok gibi.
Başlayayım gothamına.
Muhteşem bir filmdi. Özellikle Pattinson, Kravitz ve Wright rollerine müthiş oturmuş. Epilogue kısmı pek tatmin edemese de kamera açıları, müzikleri ve bir sonraki film için bıraktığı açık kapıları ile çok beğendim. Özellikle tamamıyla dedektiflik üzerine bir film kurmalarını da ayrıca beğendim. Eğer zamanınız varsa direk gidin çünkü baya beğeneceksiniz.
Dün akşam seansında gittim filme, salon zırh gibi doluydu. Umarım film ayağına koronada olmayız neyse filme gelecek olursak trailerlardan filan beklentim düşüktü ama tamamen ters köşe oldum. Mükemmel bir film olmuş yani Nolan'ın çıtayı zirveye çıkardığı üçlemeye ey yakın film bu olmuş. Sonunda klasik vurdu kırdı süper kahraman filmleri haricinde daha bir gerçekçi dedektif yönlü bir film gördük. Belki de bunları bilerek filme gittiğim için beni yeterince tatmin etti çünkü sağımda solumda oturan elemanlardan sürekli ''ilerlemiyor abi, batman niye çok sıska vs..'' gibi şeyler duyuyordum. Bunların sebebini de söyleyim filmin yönetmeni özellikle böyle olmasını istemiş çünkü Batman'ın ilk acemilik yıllarını konu alacağı için Pattinson'un spor yapmasını istememişler özellikle ayrıca batmobile laf atılmış keza buda aynı sebep daha Lucius Fox ile tanışmadı Batman o yüzden teknolojik olarak da çok profesyonel bişey beklemeyin. Çoğu kişi Batman filmi olduğunu görüp tamamen farklı beklentiler ile gelmiş olmalı sanırım. Ayrıca ilk duyurulduğunda ''Robert Pattinson'dan Batman mı olur yeaağ'' diyordum ama o soğuk suratı ve olaylara karşı umursamaz duruşuyla tam Batman'ın ilk acemilik yıllarına uygun olmuş. Müzikler çok mükemmel, karanlık Gotham atmosferi tam olmuş bu sefer. Cast beni tamamen ters köşe yaptı Catwoman için bile laf etmiştim ama onu da çok beğendim. Doya doya herşeyi açıklayan üç saat bir film izledik, sanırım Joker filmi ile izlemeleri gereken rotayı anlayıp ona göre çıkaracaklar bundan sonraki filmleri de.
Son olarak sinemada yiyecek işi yasaklanmalı bence, çünkü bizde bu kültür gelişmemiş belli. Ben bunu her seferinde gördüğümde utanıyorum su dışında hiçbir şey sokulmaması lazım. Film bittikten sonra o koltukların üstü cips poşetleri kola şişeleri ne ararsanız var. En azından batırdığınız yeri temizleyin oda yok bırakıp gitmişler. Koltuk aralarında yerler olduğu gibi mısır dolu. İnsan gibi yemek yerine adeta mısır savaşı yapmışlar sanki çünkü bu normal bir yemek olamaz. Bunu nasıl bir insan kendini yakıştırır oda ayrı konu. O temizleyenlere de yazık, karın doyurmaya mı geldiniz film izlemeye mi belli değil. Abartmıyorum yerlerdeki kırmızı döşeme mısır tanelerinden gözükmüyordu. Çimlerin üstünde çekirdek kabuğu gördüğünde laf yapan adamlar sinema salonlarını enkaza çeviriyor. Sırf bu yüzden zorunda kalmadıkça zaten sinemaya gitmeyi tercih etmiyorum ama böyle filmler için katlanıyoruz.
Neyse fazla uzattım filme puanım 9/10
-
Film muhteşem. 9/10
Senelerce böyle bir Batman filmi bekledim. "Dünyanın en iyi Dedektifi" filmin teması.
Film tam bir derin polisiye film havasında geçiyor.
Aksiyon sahneleri ustalıkla çekilmiş. Dövüş sahneleri Batman'in insan olduğunu gösterir nitelikte.
Kovalamaca sahnesindeki açılar ve çekimler beni benden aldı.
Bazı yerlerde yavaşlasa da hiç sıkmadı. Filmi hayatında en az bir kez Batman Çizgi Romanı okuyanlar daha çok sevecektir.
Batman'in hayatı Arkham oyunları gibi sürekli aksiyon değil arkadaşlar. Filmi bunu aklınızda tutarak izlerseniz daha büyük zevk alırsınız.
Pattinson gayet iyi bir Bruce Wayne / Batman. Penguen ve Gordon da muazzamlar.
Teşekkürler Matt Reeves.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X