Şimdi Ara

The Age of Decadence (2015) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
3
Favori
5.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  The Age of Decadence (2015) [ANA KONU]

Steam Linki:http://store.steampowered.com/app/230070/

Oyun Roma'nın en zirvede olduğu zamanları örnek alan bir dünyada geçiyor. Fantastik bir dünya ama büyü ve canavarlar çok yaygın değil, gerçeğe daha yakın. 3boyutlu idare eder grafikler(şu an için gözüken), aksiyon puanlı-sıra tabanlı savaş sistemi (fallout 1-2! gibin) ve 7 adet bir birinden farklı oynanışa sahip sınıf barındıyor.

Oyunun sitesi;

http://www.irontowerstudio.com/index.htm

Özelliklerinden biraz bahsedecek olursak;

-7 birbirinden farklı oynanış tarzı: soylu bir evin emrindeki şovalyeden, insanların saflıklarını ve açgözlülüklerini sömüren bir dolancıya kadar.

-Hançer kullanma,kritik vuruş,kılık değiştirme, ikna etme, el sanatları ve ilim,irfan gibi 23 adet yetenek,

-Her biri farklı özelliklere sahip Hançer,kılıç, balta, çekiç, mızrak, yay, arbalet, fırlatma silahlarıdan oluşan 8 adet silah sınıfı.

-Ayarlanabilir standart saldırılar, alan etkili,delici,kanatıcı v.b. özel saldırılar ve vücudun istediğimiz bölgesini hedef alabileceğimiz saldırıları kapsayan, aksiyon puan tabanlı bir dövüş sistemi.

-Barışçıl görev çözümleri ve güzel yapılmış (onların yalancısıyım ) diplomatik bir yol. Düşmanımın düşmanı benim dostumdur tarzı bir söylem yapmışlar .

-Kasabalardan sınır karakollarına, arkeolojik kazı alanlardan mühürlenmiş güç merkezlerine, yer altı tesislerinden tapınaklara kadar 22 değişik mekanda çözmemizi bekeyen 100ü aşkın görev.(oy oy)

-Her sorunun yeteneklerimize, popülerliğimize ve bağlantılarımıza bağlı olarak birden çok çözüm metodu olacakmış ve her verdiğimiz karar birini ya da bir olayı etkileyecekmiş.İyi ya da kötü.

-Rol yapma ön planda tutulmuş, "yoğun" diyaloglar. Diyaloglara karakterimizin kişiliğine göre yön verebilip, diyalog esnasında yeteneklerimizi (hırsızlık ya da sinsi saldırılar gibi) kullanabilecekmişiz.

-Oyunun hikayesi zengin ve tamamiyle sizin seçimlerinizle gelişecek birbirinden ayrı 7 sonu olacakmış.

-Detaylı zanaat sistemi;eşyaları eritip yenilerin yapmak, kılıcımızın dengesini ayarlamak, Yunan ateşi ve barut la oynamak (sonumuz pek hayırlı olmaya bilir ) zehirlerimizin gücünü arttırmak ve kilitleri eritmek için asit üretmek bunlardan bazıları.

Elimden geldiğince, kısıtlı zamanımda oyunun öne çıkan yönlerini çevirdim. Oyun şu an yazılanlara göre tam bir "old school" RPG olarak, gümbür gümbür geliyor gibi. Hikaye ve diyalog kısmının üzeine adam gibi bir savaş sistemi oturtabilirlerse tadın yenmez. Yedi adet karakter sınıfıda cabası. Akşama doğru daha detaylı bir ön izleme yazmayı düşünüyorum. Oyunun çıkış tarihi ile tam bir açıklama yok malesef ama az kaldı diyorlar :)

Ekran görüntüsü ekledim 4 tane;

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Oyunun savaş kısmını içeren bir demo da yayınlanmış.

http://www.irontowerstudio.com/forum/index.php/topic,1259.0.html

Şu an işten girdiğim ve evde elle tutulur bir makinam olmadığı için deneyemeyeceğim. Oynayan olursa yorumları beklerim
  • eski rpg cilerden değilim . hatta ingilizce bilmediğimden rpg leri pek beceremem ama titan quest ten sonra adam gibi mızrak kalkan kullanılan oyuna rastlayamadım(nedendir bilmem ama kılıç sarmıyo beni illa mızrak ve kalkan olacak :) titan quest teki warden siklleri olsun dövüş stili ve animasyonları olsun tam benlik bi karakter) mount and blade serisi yada obliviona mod la mızrak koydum ama onlar sarmadı animasyon olarak. bu oyun benlik olacak gibi. tabi çok ingilizce gerektirmezse
  • Eski yeni farketmez, ne olursan ol gel :)

Combat ta silah değiştirmenin sadece zarar kapasitesinden çok daha fazla etkileri olduğunu yazmış combat deosunu oynayanlar. Zırh ve silah tipleride güzelse combat akar. Ama anladığım kadarıyla oyun baya bir inglizce gerektirecek. Gerçi Fallout 2 deki gibi düşük zekalı bir karakter açıp silahlarınla konuşabilirisin gibi duruyor :)
  • hobaaaa zalım görünüyor.

ben rpg oynamaya witcher çıktığında başlamıştım 2007 civarları. diablo'dan tut planescape torment'e eski yeni demeden ne varsa hatmetmiştim. eskilere bayılmıştım rpg konusunda dinozor olmasam bile dinozorcu sayılırım zaten biyoloğum fosil felan :) yeni rpg'lerden en sevdiğim witcher olarak kaldı hatta 2. oyunu bile ilk oyun kadar sevmedim çünkü ilk oyun daha bi klasik rpg tadı veriyordu. mouse imleci, menü tasarımı felan modernize konsola uydurma amacı güdülmeden felan klasik rpg tadında yansıtılmıştı. bu oyun da tam klasik rpg tadında, hele sıra tabanlı oyunlara bayılırım.. keşke square yeni final fantasy tactics felan çıkarsa pc'ye şöyle 100 saati aşan oynanışlı felan mesela o tarzın eksikliği de var pc'lerde. bu oyunu da heyecanla bekliyorum ağzım sulandı terbiyesizim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 30 Haziran 2011; 14:14:57 >

• Hocam zaten dinazor olunmaz doğulur.(ohoh klişeye bak sen) İçinde varmış ortaya çıkmayı bekliyormuş :) Ben de çok isterim bir Ogre tactics FF tactics çıksın PC ye diye ama Square bize DS 3 ü makul gördü ...
  • 3. ss nin altındaki menu satırı şerrrefsizim aynı Fallout.
    Umarım benzerlik sadece menude kalmaz.
    Normal attack, 4 AP yazısı direk "war never changes mode" on yaptı bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nømad -- 1 Temmuz 2011; 9:59:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen bende de o Fallout izlenimi bıraktı.Sol alttaki bilgilendirme penceresindeki yazılardan tut bütün arayüze kadar fallout kokuyor. Aimed shot ta var dediklerine göre. Fallout hayranı bir grupla karşı karşıyayız gibi
  • Yalnız abi bir kombat demo izledim.
    Teknik yeterlilik açısından şu anda kıyaslasak Fallout ile bu oyunu, Fallout kazanır.
    Şu animasyon ve nasıl ifade edeyim "dull" oynanışa acil bir çözüm bulsunlar.
    Az önce oyunun combat demosunu indirdim. Akşam evde bir dener, bekleyişteki umut katsayınızı kaçta tutmanız gerektiğini söylerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nømad -- 1 Temmuz 2011; 10:20:34 >
  • Oyna bakalım üstad, benim lap top yandığı için şu aralar test edemiyorum, demolarıda ofisteki müthiş makineler açmıyor...
    Sıkıla sıkılada olsa oynarız Alpha protokolu o "harika" oynanışına rağmen bitirdiysem benim önümde kimse duramaz!

Şöyle bir video izledimhttp://www.youtube.com/watch?v=o9CfpSVltD8

Çok akıcı durmasada animasyonlar ve hareketler güzel gibi, o yavaşlıkta biraz turn basedden geliyor sanırsam. "İmpale" güzel yalnız sonlara doğru :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 1 Temmuz 2011; 11:52:09 >

• Dün combat demoyala 15 dk kadar haşır neşir oldum.
    Özetle başarısız olmuş. Böylesi bir combat konursa oyuna gerisi teferruat olur.
    Senaryon, sunumun, kurgun ne olursa olsun bu vasat combat ekranı ile oyun başarısız olmaya mahkum.
    Fallout 1 bile her açıdan daha iyiydi combat ekranı olarak. Keşke King's bounty gibi temiz bir combat ekranını tercih etselerdi.
    Az biraz da animasyonlara falan özenselerdi. Bir de beceremeyecekseniz niye 3d ye girersiniz. 2 boyut old school rpg fanlarını daha mutlu ederdi.
  • Katılıyorum ben de az önce oynayabildim. Vasat geldi, belki çıkışa kadar düzelir...
    Bu arada saç sakal opsiyonu DA2 ile aynı sayıda
  • Tek kelimeyle iğrenç.
  • Oyun RPGCodex forumlarında Vault Dweller olarak bilinen kişi tarafından yapılıyor. Yaklaşık da 4 yıldır üzerinde çalışıyor. 2011 yılı içerisinde gerçek bir demo yayınlayacağını söyledi.

Age of Decadence tamamen seçimler ve sonuçlar üzerine kurulu bir RPG. Vault Dweller bunu her fırsatta dile getirdi. Fallout 1-2 ve Arcanum ayarında olacak.
  • Böyle çalışmaları takdir etmemek elde değil, tek başına değildir herhalde eğer tekse daha da büyük özveri.

Aklındaki seçim-sonuç ilişkisini oyuna yansıtabilirse destek için alınır bile oyun. Combat demosunu oynama fırsatım oldu dün, biraz durgun geldi combat açısından ama konuyu ve anlatımı başarılı yaparsa bilgisayarın bir köşesinde durur "kağıt&kalem RPG"si olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 4 Temmuz 2011; 11:48:24 >
  • x) youtubeda gezinirken denk geldi. Oyundaki karakter çok sakin bir şekilde adam öldürüyor.
    Bu oyun daha çıkmadı mı?
  • En son aralık ayındaki forum updatelerinde çıkışına az kaldığına yönelik bir yazı vardı.
    Ocak gibi kapsamlı bir demo çıkacağını söylemişleri ama daha tam tarih vermediler bekliyoruz :)

Aşağıdaki linkten takip edilebilir;

http://www.irontowerstudio.com/forum/index.php?PHPSESSID=a73b6573d7416d96ceeb9e87658ec2ea&board=1.0
  • kusucam
  • Diablo'dan önce çıkarsa denerim, sonra çıkarsa...
  • Resimlere bakınca süper bir şeye benziyor, fallout tarzı, tam beklediğim bir oyun gibi gözüküyor.

Ama sadece gözüküyor, demo falan oynamadım, çıkmasını beklicem. :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.