Şimdi Ara

The Age of Decadence (2015) [ANA KONU] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
3
Favori
5.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Son zamanlarda oynadığım en iyi rol yapma oyunu diyebilirim. Bir kere adam gibi rol yapma seçenekleri var, her karakter ile farklı oynama seçeneği veriyor oyun bize.

Tatlı dille yılan deliğinden çıkarıp, sonra o deliğin üzerine saraya yapabiliyoruz.
    Hırsızlıkla ve sinsilikle kimsenin ruhu duymadan yönetimleri değiştiriyoruz bir gecede.
    Konuşma sırasında rakipleri sinsice öldürebiliyoruz, ister pıçahla ister tuzak, zehir gibi şeylerle.
    Full lejyoner zırhı giyip, orduya katılıp darbe yapabiliyoruz. Veya aklımızı, dilimizi kullanarak ülkeyi tek isim altında toplayabiliyoruz.
    Yayın ucuna zehir sürüp, önümüze de Grejuva ateşinden duvar örüp, gülerek kesebiliyoruz düşmanları bize yaklaşamadan. Gerekirse el bombası da atabiliyoruz.
    Bütün bunları yaparken geri plandaki geçmişin hikayesini de detaylıca araştırabiliyoruz. Antiklerden kalan mekanları ve "büyülü" cihazları kullanarak geçmişin sırrını çözüp, tanrılığa doğru adım atabiliyoruz.
    Arkamızda bıraktığımız ceset sayısı arttıkça insanlara göz dağı vermeye başlıyoruz. Tuttuğumuz veya tutmadığımız sözler ileride bir şekilde işimize yarıyor.

3 tane ev, sorunlu bir ordu veya 2 tane lonca arasında seçim yapmamız gerekiyor tuttuğumuz taraf olarak. Hepsinin hikaye ilerleyişi farklı ama çoğu yerde kesişiyor, değişen tarafımız ve yaptıklarımız oluyor. Yeri gelince her türlü patronumuza ihanet edip taraf değiştirebiliyoruz veya kendi tarafımızı seçebiliyoruz.

Muazzam geniş bir yelpazesi var oyunun. Çok geniş ve 7-8 defa baştan oynatacak durumda kendisini. Çok uzun bir oyun değil, özellikle direkt ana görevlere yüklenirseniz ve haritada keşfe çıkmazsanız 10 saatten kısa sürede bitiyor. Ama her şeyi didik didik ederek 30-35 saat arası uğraşabiliyoruz istediğimiz sonu görmek için.

Grafik, ses dert etmiyorum ben arkadaş. Sağlam ve beni terletecek bir oyun arıyorum diyenlere şiddetle tavsiye ediyorum. Ama uyarayım, oyun zor yeri ve dikkat gerektiriyor. Savaşlarda hata affetmediği gibi, diyaloglar sırasında yanlış bir cümle söylemek veya adamla aranız bozuk diye geçebileceğiz bir "skill check" te kaybetmenin sonucu da ölüm. Sürekli değişik kayıtlar alarak ve hazırda, dağıtılmamış yetenek puanlarıyla takılmak lazım oyun içersinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 20 Ekim 2015; 10:04:18 >

• Bu oyunda "Stockholm Sendromu" ele geçirdi beni. Bu devirde böyle grafik / UI mi olur arkadaş diyerek yarım saatte silmem gerekirdi aslında oyunu. Fakat arkadaş savaşlar o kadar zor ki "yeneceğim ulan hepinizi" diye inada bindiğinden bir türlü silip atamadım.

Öyle combat'lar oluyor ki saç baş yolmamak elde değil. Bir yanım "başlarım böyle oyuna" diyor bir yanım "bitireceğim oğlum hepinizi" diyerek azimle devam ediyor. Dur bakalım sonumuz nereye varacak.

Yanlız hakikaten tekrar oynanabilirlik açısında başka bir oyun yapmış adamlar. Yukarıda siberarmi arkadaşın dediği gibi envayi çeşit farklı yol, yöntem, faction vb. var. Oyun sonuna kadar 100 kişi öldüreceğim gazıyla gidiyorum, bakalım becerebilecek miyim.

• 300 öldüren kasaplar var O_o Ben 160 la böbürlenecektim steam forumda, direkt sustum adamları görünce. Özel bir başlık açmışlar "cani piskopatlar" aranıyor diye, bir göz atın derim.
    Orada beğenilen tipler arenada düşman olarak ileride karşımıza çıkacak bu arada gelecek yamalardan sonra.
  • Cadılar bayramında direkt kapacağım bu oyunu. Peki yapımcılar oyun çıktıktan sonra yamalarla eksiklikleri kapatma konusunda titizler midir üstat ?
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Baktım hocam o foruma. 300+ kişi indirmiş adamın birisi.

Bu sadece karşılaşılan herkesi indirmek ile elde edilebilecek bir skor değil. Demek ki team vs. team savaşlarda kendi takım arkadaşlarını falan el bombası ile ayıklamış. Başka açıklaması var mı bilmiyorum.

Cheat engine türü bir şeyle para hilesi yapılabilir. Abanırsın sonra el bombasına. Ama nereye kadar, bir noktada yine iş save / load'a kalır. Adam demek ki yememiş içmemiş kendisini bu işe vermiş.
  • bobafett kullanıcısına yanıt
    Yamalar konusunda sıkıntı olmayacak, iyi dinliyorlar geri besleme mekanizmasını. Biraz yavaş olabilir tabii oyunu 11 senede bitirdiklerini göze alırsak
    Bu oyunla ilgili güzel planları var ama oyun iyi sattığı için (10 bin adet şu ana kadar, böyle bir oyun için süper) 2 tane de yeni projeye başlayacaklar. Biri AoD ye benzer ama uzayda, koloni gemisinde geçecek bir sci-fi RPG öteki de Legend of Grimrock tarzında (sıra tabanlı :) )olacak.

Edit: %66 nın altına inmeyeceğiz diyorlar bu arada başlarda, en fazla 75 olur bence 2016 dan öce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 26 Ekim 2015; 18:45:47 >
  • mumak M kullanıcısına yanıt
    Rise of Argunauts'u denemelsiin o zaman
  • Hakkımı aradım diye şehirden attılar beni
    Hırsızın peşinden koşmayacağız anlaşılan.
  • Suraz kullanıcısına yanıt
    Ehehe, illa ki kurtulamanın yolu oluyor her şeyden ama belli başlı özelliklere sahip olmak lazım. Preator olunca direkt çekiliyorlardı önümüzden muhafızlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Ehehe, illa ki kurtulamanın yolu oluyor her şeyden ama belli başlı özelliklere sahip olmak lazım. Preator olunca direkt çekiliyorlardı önümüzden muhafızlar.

Muhafızlardan öcü fena aldım hocam.
    Tek başıma değil tabi
  • Suraz kullanıcısına yanıt
    Dikkat et onların bağlı olduğu ev/taraf senden daha kötü öc almasın daha sonra Özellikle son yamadan sonra, eğer birilerine kazık attıysanız veya taraf değiştirdiyseniz çok fena olaylar geliyor başınıza uyarayım. 10 küsür eleman daldı bana geçenlerde, nasıl sağ çıktım bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Dikkat et onların bağlı olduğu ev/taraf senden daha kötü öc almasın daha sonra Özellikle son yamadan sonra, eğer birilerine kazık attıysanız veya taraf değiştirdiyseniz çok fena olaylar geliyor başınıza uyarayım. 10 küsür eleman daldı bana geçenlerde, nasıl sağ çıktım bilmiyorum.

Tam kazık gibi değil aslında ama olsun devam, ben de bu şekilde roleplay yapacağım
  • Widowmaker'ı öldürdüm. Sırf ofans kasmış eleman.
    Assassin Guild ile devam ediyorum.
    3. şehirde

Bizim guild tarihe karışmış gibi, yeniden diriltebiliriz umarım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.