Şimdi Ara

Tetris ekranı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ben bir proje için bir firmaya ürün geliştiricem ve bu üründe ufak bir ekran olması gerekiyor, Bu ekranların adı neydi ne die arama yapayım google de? Hani bu eski tetris ekranları vardıya onlardan lazım bana 8 bit lcd ekran diye mi geçiyordu yardımcı olurmusunuz ? Birde bu ekranlara yazı basma olayı nasıl oluyor içine yazı önceden yüklenip yol sıralamasına göre ceyran gelince o yoldaki yazıyımı basıyor ekrana ?

• Her türlü mikroişlemci gerekiyor.
  • Teknomani.com kullanıcısına yanıt
    Evet hocam buna benzer bişey belki bundan az bişey daha büyük olabilir. Bir de bir şey soracağım bunların çalışma prensibi nasıl ? Benim bildiğim bazı modelleri var her tetik ucuna bir yazı kaydediliyor içine pc den sonra o uca elektrik geldiğinde o ucdaki yazıyı basıyor ekrana var dimi bu tarz ekran ? ve bana toptan lazım hani en kötü 10 bin civarında bunun toptanını tr de nerden bulurum ?
  • Bunlar mikroişlemciden gelen veriyi gösterebilir.

Sizin söylediğiniz türde göstergeleri ben duymadım. Mikroişlemci ile yapmak çok ucuz ve basit olduğu için bu yol daha kolay gibi...
  • Hocam sizin dediğiniz pine elektrik geldikçe çalışması için yazdığınız veriyi EEPROM a kaydetmesi gerek.Boylece hem boyut buyur hem de risk alırsınız.Arkadaşların dediği gibi mikroişlemci ile yapacaksınız.Küçük olmak zorundaysa ve programlamaya hakim değilseniz Arduino Nano yada Pro Mini işinizi gorur.Programlama biliyorsanız PIC12F675 yeterli olacaktır.Kendi içinde EEPROMları var hepsinin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.