Şimdi Ara

Test: Renault Fluence 1.5 dCi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bursa’da üretilen Renault Fluence, benzinlisinde 37.900 TL’den başlayan fiyatlarla bayilerdeki yerini ald›. Megane Sedan’ın yerini alan Fluence, selefine göre orta sınıfa yaklaşan boyu, zenginleşen donanımı ve ekonomik motorlarıyla tüketicilerin yeni gözdesi olduğunu ilk aydaki 856 adetlik satış rakamıyla ispatladı.
    Otohaber yorumu

Yeni F.K.E lideri Renault Fluence, düşük kullan›m maliyetleri sayesinde tüketici dostu olduğunu kanıtladı. Bu başarıda 1.5 dCi motor kadar standart olarak sunulan 6 ileri manuel şanzımanın da yakıt ekonomisine katkısından dolayı rolü var. Düşük kasko gideri ve bakım gideri F.K.E puanını arttırdı. Selefinden 10 litre daha fazla hacim sunan bir bagaja sahip olan otomobil, 530 litrelik yükleme alanı sağlıyor. Kartlı giriş ve entegre navigasyon gibi donanımlar Fluence’ın çekiciliğini arttırıyor.

Artılar

Bagaj hacmi, ekonomik motor, malzeme kalitesi, geniş iç mekan.

Eksiler

Arka koltuklara iniş-biniş zorluğu, alt devirlerde zayıf çekiş.

Baz donanım

ABS, AFU, sürücü, yolcu ve yan havayastıkları, acil fren durumunda yanan flaşörler, otomatik kilitlenen kapılar, Isofix, Renault Card sistemi, yol bilgisayarı, immobilizer, elektrikli camlar, elektrikli yan aynalar, yan aynalara entegre sinyaller, ön koltuk kol dayama, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon simidi, soğutmalı torpido gözü, manuel klima, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, katlanabilir arka koltuk sırtlıkları, direksiyondan kumandalı Radyo-CD-MP3 çalar, AUX girişi, sis farları, renkli camlar, refakatçi aydınlatma, 205/65 R15 lastikler.

Renault Fluence'ın test fotoğrafları için tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KILIÇ -- 21 Ocak 2010; 16:45:56 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 21 Ocak 2010; 18:04:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

En büyük eksisi tipi ve kullanmaya devam ettikleri o at nalı gibi kart.

Gerçekten de hiç estetik bir araba değil, 1 saat önce çekmiştim bu resmi yolda ilerlerken:

Test: Renault Fluence 1.5 dCi

Onu kullanamayanlar da var. İlk kartlı sistemi Laguna getirmişti yamulmuyorsam(piremiyum sınıf hariç)

O kart büyük falan ama çokda kullanışlı.

Cebime koyuyorum ne kapıyı açarken ne kilitlerken nede aracı çalıştırırken cebimden çıkarmıyorum gayet rahat ve kullanışlı

Tasarım kısmı kesinlikle göreceli beğenenler kadar beğenmeyenlerde olucaktır.Halkımız daha keskin hatlı araçları seviyor buda ayrı bi gerçek.

Ama Fluence yakından bakıldığında daha güzel bir araç bence resimlerde çok daha kötü duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 21 Ocak 2010; 20:00:16 >
  • Koca dötlü falcılara benziyor araç arkadan ayrıca iç mekanda da pek ergonomi olduğu söylenemez cruize kontrol düğmelerinin kolcağın altında ne işi var pek anlamış değilim ayrıca araç itici geliyor.
  • mondeo ya benzetmişler

Orijinalden alıntı: osmanlı13

Koca dötlü falcılara benziyor araç arkadan ayrıca iç mekanda da pek ergonomi olduğu söylenemez cruize kontrol düğmelerinin kolcağın altında ne işi var pek anlamış değilim ayrıca araç itici geliyor.

Cruise controlu açma kapa tuşu kolçağın altında değil.Kolçağın önünde el freninin yanında kolçağa kolunuzu koyduğunuzda tam parmağınıza gelen noktada ergonomi açışından pek kusuru yok fluence'nin herşey olması gerektiği yerde.

Hatta bu aracı biz türkler için yapmışlar adeta eliniz vitesdeyken 1,3,5'inci viteslerde parmağınız tam radyonun önüne geliyor inanılmaz kullanışlı oluyor

• Forumda yapılan çoğu yorumun aksine ben tasarımını beğeniyorum, hatta yolda gördüğümde "bizim DH bunu neden pek tutmadı"diye kendime de soruyorum.

Geri kalan yönleriyle alakalı pek bir yorum yapamam ,bilgim yok ,sözüm sadece dışına.
  • Oldukca hantal bır araba dıye duymustum..tam hatırlamıyorum tv de bır araba programında sürüş testi vardı..3000rpm de 5. vites ( son vites ) 100km/h..

Orijinalden alıntı: NexX

Oldukca hantal bır araba dıye duymustum..tam hatırlamıyorum tv de bır araba programında sürüş testi vardı..3000rpm de 5. vites ( son vites ) 100km/h..

105 beygir dizel'den bahsediyorsanız ağır olduğunu sanmıyorum gayet atak ve yeterli bir motor.

Sizin bahsettiğiniz herhalde benzinli versiyonu.

Çünkü 105'lik dizeller 6 vitesli ve 3000 rpm'de yaklaşık 150-160km civarı bir hızda gidiyor.

araba yok yok versiyon idi

yani opsi,yon standart ne varsa vardı arabada

bi defa malzeme kalitesi dedniği gibi değil

priv versiyon arabada bile göğüs plastiği exp versiyondakilerle aynı

o eski hblerdeki kaliteli plastiğin yerinde yeller esiyor aretık

ama motoru ve şanzımanını çok beğendim

eski megane gibi yormuyor adamı tepkisi vites geçişleri düşük devirlerden toparlanıp fırlaması

oldukça beğendim

ama daracık iç mekan çok bunalttı beni

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • reno ilginç bir marka.çok sık makyjlanan kasalar ve iyi satan bir aracını bitirme.aslında cesurlar.estetik açıdan otomobillere bakışımı değiştiren iki otomobil olmuştu.1. si ford focus 2, si megane 2.bana göre ikiside diğer marka ve modellerin tasarım anlayışlarınıda etkilemiştir.fluance nin ön tarafı bana göre mükemmel.ama arka taraf bu görüntüyü tamamlayamıyor.bir şeyler eksik.herhalde iki sene sonra kasayı makyajlayıp sağlayacaklar estetik bütünlüğü.ne de olsa işleri bu.bence tutar.

Megane II'nin kasası çok daha ihtişamlı duruyor.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.