Şimdi Ara

test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 23 Aralık 2020; 20:57:24 >

• Sorun şu ki, üstte gördüğünüz 20-30 cm beton ve altındaki 15 cm mıcırdan başka demir falan başka hiç bişi yok.. Benim bildiğim şantiye alanlarına konteynır koymak için bu kadar basit şeyler yapılır.. 5 katlı bina için sanırım burda bir sorun var?
  • Önce kolonlar cıkılır benim bildigim :) tuğlada ne olaki ?! bunlar tam yap sat kaçcı sanırım :)
  • @Batu Evet ev yapılacak 5 katlı..
    @Hirbag konuyu biliyorsan biraz açabilir misin? Bu temel değilse tam olarak nedir? Bu şeyin üzerine 5 katlı bina çıkılabilir mi?
  • temelden önce uygun düz zemin elde edebilmek için dozajı düşük, donatısız beton dökülür. yani taşıyıcı eleman gibi hesaba katılmaz faydalıdır ve yapılması gerekir çünkü direk toprağın üstüne temel dökmeye kalkarsan hem düzgün yüzeye dökmemiş olursun hem de temel betonunun şerbeti toprağa karışabilir.
    Test
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Adamlar ailecek kendileri mi yapiyor acaba evlerini ?:D o betonun yanindakiler tugla mi ?

Orijinalden alıntı: Hirbag

temelden önce uygun düz zemin elde edebilmek için dozajı düşük, donatısız beton dökülür. yani taşıyıcı eleman gibi hesaba katılmaz faydalıdır ve yapılması gerekir çünkü direk toprağın üstüne temel dökmeye kalkarsan hem düzgün yüzeye dökmemiş olursun hem de temel betonunun şerbeti toprağa karışabilir.

Bu durumda temel daha atılmadı ve bunun üzerine atılacak diye anlıyorum..

Teşekkür ederim açıklamalar için.. İçim oldukça rahatladı..
  • Burası Türkiye ise normal değildir. Peki burası Türkiye mi ? Evet. O zaman kesin anormaldir.
  • bana bir ev temeli gibi gelmedi yada bi apartman temeli gibi. gördümde direk tuglaları örmeye başlamışlar bile :D temel böyle mi olur ki ,temelden kolon demirleri çıkışları tutucuları çıkmaz mı ? bence o temel değil gibi yada oraya yapılacak bir kümes

temel böyle yada böyle değil mi ?

test

test

bu işlerden de anlamam ama daha temel bunun üstüne yaparlar herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytepeli06 -- 6 Ocak 2012; 11:18:43 >

• RADYAL TEMEL OLMASI LAZIM BUNDAN SONRA BİNALAR BU SEKİLDE YAPILACAK DİYE DUYDUM

Şampiyon olmak mümkün, FENERBAHÇE olmak imkansız ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: @vonalı

RADYAL TEMEL OLMASI LAZIM BUNDAN SONRA BİNALAR BU SEKİLDE YAPILACAK DİYE DUYDUM

Siz yetkili bir abiye benziyorsunuz

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Orijinalden alıntı: @vonalı

RADYAL TEMEL OLMASI LAZIM BUNDAN SONRA BİNALAR BU SEKİLDE YAPILACAK DİYE DUYDUM

Siz yetkili bir abiye benziyorsunuz

Şampiyon olmak mümkün, FENERBAHÇE olmak imkansız ...
  • ARKADAŞLAR
    Orada şimdi şap betonu dökülmüş durumda oraya paratoner ve atık su gideri yapılacak sonra temel demirleri örülecek normaldir yanına tuğla örülmesi çünkü orayada izalasyon yapılacak yoksa temele su kaçar.3 yıllık tecrübe
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.