Şimdi Ara

Tesla, sileceklerin yerine lazer kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gelecekte silecekleri tamamen kaldırmak isteyen Tesla, lazer destekli cam temizleme sisteminin patentini aldı.


    Dünyanın en popüler elektrikli otomobil üreticisi Tesla, üzerinde çalıştığı yeni teknolojilerle araçlarını geleceğe hazırlıyor.

    Gelecekte direksiyon ve pedallardan tamamen kurtulmak için çalışan ABD merkezli üretici, şimdi de cam sileceklerinin fişini çekmek istiyor.


    LAZERLE CAM TEMİZLENEBİLECEK

    Tesla; sadece otomobillerde değil, aynı zamanda güneş panellerinde de kullanılabilecek lazerle cam temizleme sisteminin patentini aldı.

    ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) veritabanında listelenen patent, cam yüzeydeki kirleri lazer ışınlarıyla temizlemekten bahsediyor.

    Şirket mühendisleri tarafından tasarlanan sensörler, cam üzerinde leke algıladığında sistem o bölgeye lazer ışınları göndererek temizlenmesini sağlayacak.


    Tesla, söz konusu teknolojiyi aynı zamanda güneş panellerinde de kullanmayı planlıyor. Toz ve kir tabakasının güneş panellerinin verimliliğini önemli ölçüde azalttığı bir gerçek.

    Bu nedenle yeni teknolojinin, enerji alanında ciddi bir sorunu ortadan kaldıracağı tahmin ediliyor.

    Öte yandan, lazerle cam temizleme teknolojisi henüz patent aşamasında olduğundan ne zaman karşımıza çıkacağını şimdiden tahmin etmek oldukça güç.



    Tesla, sileceklerin yerine lazer kullanacak


    Tesla, sileceklerin yerine lazer kullanacak
    Tesla, sileceklerin yerine lazer kullanacakensonhaber
    Tesla, sileceklerin yerine lazer kullanacak
    https://www.ensonhaber.com/teknoloji/tesla-sileceklerin-yerine-lazer-kullanacak
    Tesla, sileceklerin yerine lazer kullanacak
    Tesla, sileceklerin yerine lazer kullanacakensonhaber
    Tesla, sileceklerin yerine lazer kullanacak
    https://www.ensonhaber.com/teknoloji/tesla-sileceklerin-yerine-lazer-kullanacak







  • bu lazeri saraya ve iş birlikçisi hdpye tutsak iş görürmü.

  • Sonra da şoförlere kaynak gözlüğü gibi özel camlı gözlük verirler aracı kullanırken mutlaka bunu takmalısınız diye. Yoksa, ön cam üzerindeki tozu yokedecek güçte bir lazerin şoförün gözüne geldiğini düşünmek bile istemiyorum.

  • her ışıkta var zaten bir tane cam silici, bu mesleği icra edenlerin sayılarını artırarak cam sileceklerini ortadan kaldıran ilk ülke olabiliriz.

  • inşallah ışıklarda durdugumuzda istemeden cam silmeye calısan cam silicilerin ellerini lazerle kökünden kopartır.

  • Ne gerek var
    Sileceğin çıkardığı sesi seviyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Görseldeki ışınlar beni bitirdi. Düşük bütçeli Cyclops Tesla, sileceklerin yerine lazer kullanacak 

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sileceğin temizlerkenki rahatlatıcı duygusuna zarar vermeden yapacaklarsa sıkıntı yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tamam hadi diyelim lazerle toz kir temizlendi. Ama kimse sormamış yağmur yağdığında ne olacak.

  • milli maç konvoyunda silgeçleri kaldırıp araya nasıl kırmızı beyaz kurdelaları sallandıracağız. Tesla, sileceklerin yerine lazer kullanacak 

  • Ülkemize 100 yıl sonra bile gelip yaygınlaşmayacağı için sorun yok.. İsterse yörüngedeki uydularını kullanarak, Tesla araçlarının üzerine yağan su damlalarını uzaktan buharlaştırsın..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.