Şimdi Ara

Tesla Nin Adi Nicin Cok Gecmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektrik elektronik alaninda cok.buyuk buluslsr yapmis suan evde elektrigi kullanmamizi saglayan bu adamin adi neden kitaplarda pek gecmiyor ogretilmiyor?

Benim.birkac arastirmamda amerikan hukunetinin istemedigi sonucuna ulastim arkadaslar fikri olan varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam öldükten sonra abd hükumeti her şeyine el koydu zaten.

Çoğu teknolojide payı vardır.

Otoriteler Edison kafasıyla yaşadıkları için Edison'ı herkese öğretirler. Sanırsın hayat onun sayesinde kolaylaştı.
  • edisonun teslayı hazmedemeyip önünü kesmeye çalışmasından dolayı pek tanınamamış diye biliyorum
  • Kromatit kullanıcısına yanıt
    1890 Larda oyleydi. Ama tesla birisiyle bir sirkete irtak olmustu ismini unuttum. Bir sehirde bir fuarin elektrik ihalesini edisondan biraz farkla aliyor. Edison teslanin kendi ampullerini kullanmasini onluyor. Tesla kendi ampulunu yapiyor ve fuara yetistiriyor. Ve edisonun cokusunu baslatiyor. Edisonla arasida tesla dan birsey yapmasini istiyor tesla yapiyor ama edison vaad ettigi parayi vermiyor. Bu yuzden bozuk. Bildiklerim bu kadar

• Bu hikayeyi ilk kez duydum

• Tesla yi arastirin hocam cok buyuk mucit ama hakkindaki tum belge bilgiler fbi in elinde

• belki bilim insanından çok mühendis olduğu içindir ancak yine de kattıkları inanılmaz bana kalırsa. belki de parasızlıktan öldüğü içindir veya edison'un buna attığı kazıklardan bir de bu vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hesher kullanıcısına yanıt
    Bir muhendisten cokta ote hocam. Kablosuz elektrik. Yaptigi teleforce silahi(modern deyisle H.A.A.R.P) tesla bobini, ac bir bilim adamini rahatlikla ezer gecer. Heleki einstein bir teorisinde hata bulusu

• Bildigim kadariyla abd hukumeti teslanin onunu kestigi icin.
    eger destek verselerdi bambaska bir dunyada yasiyor olabilirdik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yaptigi gelisme ve buluslarin patentlerini almamis olmasindan ötürü yaptıklatırının başkalarınca(edison diyenlerde var) alıntılandığı hakkında bir duyuma sahibim ama yaptıkları yadsınamaz...

• ressione kullanıcısına yanıt
    Bu adamın ne mezarı vardır nede ceseti Yani resmi olarak ölü değildir. Yani bu adamı Abd nin bahsetmemek istemesi bunun yüzünden olabilir. Zaten biliyorsunuz ki meb kitaplarını biz değil abd yada avrupa yapıyor. Ayrıca bir apartmanı havaya kaldıracak kadar güç üretmiştir. Bunlar yalan değil ben böyle teorilerle uğrasan insandım ta ki 10. sınıfa kadar sonra dersti notlardı filan ilgilenmemeye başladım
  • tesla reis inci sözlükde çok geyiği döndü zamanında oralarda takılın görürsünüz
  • berkkutlu061 kullanıcısına yanıt
    Hocam Nerdeyse tum dunyada adi kitaplarda gecmiyor. Bende bir hocamizin ac ile ilgili birseyler soylemesiyle ogrendim. Mesela edison ampulu buldu. Herkes biliyor. Ama suan elektrigi onun sayesinde kullanabildigimizi kimse bilmiyor. Bir binayi yerinden oynatmasi duymustum. Oturdugu yerden eliyle bazi hareketlerle bardagi yerinden oynatmasi gibi pek cok seyi yapabilen bir kisi. Heleki teleforce silahi ve tesla bobini bulmasiyla kablosuz elektrige yonelmesi. 200 Mt uzaktaki 40 ampulu yakmasi suni deprem yapmasi. Bla bla cok fazla ayrica. Acayip takintialari da olan bir insan mesela hersey 3 e bolunebilir olucak gibi

• navti kullanıcısına yanıt
    Edison istedigi parayi vermemis ve bazi kisiler bazi patentleri ondan almistir. Mesela tesla radyoyla ilgili deneyler yaprken. Ama dunya cevresinde tamamen iletim gibi bir deney markoni patlatiyor bombayi ilk kitalar arasi haberlesme vs. Tesla bombayi patlatmak uzere ama bu.bulununca destek cekiliyor. Teslada da para kal.ayinca devam edemiyor. Ama oldukten sonra bazi patentleri amerikan mahkemesi ona geri verdi.

• tesla idealist bir kişiliğe sahip olduğu için, patent haklarından feragat etmiştir. ama ipini çeken şey, elektriği kablosuz olarak iletme çalışmalarıyla, şirketlerin tekeline tehdit olmasıdır. bir anda, çalışmalarına olan maddi ve manevi destekler kesilmiştir.
  • "Binayı kaldırdı." gibi şeyleri başarı görenler için,

http://en.wikipedia.org/wiki/Raising_of_Chicago#The_Row_on_Lake_Street

Saygı duyduğum bir insandır Tesla. Bilgiden çok öte bir şey var onda. Ama ölçüp biçmeden de övmemek gerek.
  • Tesla yaşadığı devrin çok ötesinde projeler geliştirmiş bir insandır, o devirde çevresindeki insanlar Teslanın büyücü olduğunu düşünmekteydiler. Sanıyorum ki abd nin teslanın tüm projelerine el koymasının sebebi belgelerinde silah olarak kullanılabilecek bilgiler olmasıdır, yoksa amerika gibi bir ülke neden 150 yıl önce yaşamış bir bilim adamın projelerinin peşinde koşsun ? Bugün amerikanın geliştirdiği haarp gibi silah sistemleri teslanın yaptığı çalışmaların bilgi birikimi ile yapılmış olduğunun düşünüyorum.

Düşünsenize 150 yıl önce bir adam elektriği kablosuz iletmek için deneyler yapıyor. Bu adamın ömrü yetse ve maddi sıkıntısı olmasa şuanda cebimizde taşıdığımız cep telefonunun asla şarjı bitmez, hiç fosil yakıt kullanmazdık, araçlarımız doğaya sıfır zarar vererek hiç duraksamadan binlerce kilometre yol gidebilirdi.

Kim bilir bu adamın hayatımızı bu denli değiştirebilecek kaç tane daha çılgın projesi vardı ?

Saygılar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu düzeni kimse bozmak istemiyor. Bozmaya çalışanıda direk susturuyolar zaten. Adam 1.5 asır önceden yapabiliyosa şimdi neden yapılmasın ki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.