Şimdi Ara

TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (263. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.290
Cevap
347
Favori
478.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 dakika önce siparişimi verdim :) şimdi elimdeki aracı satma sırası :)

Bir video da izledim, araca bindiğinizde, her hangi bir şekilde d ye geçmek için birşeye basmanız gerekmiyor. Frene bastığınızda otomatik geçiyor. Park için el frenini hatırlamıyorum. Dolayısı ile geri gitmediğiniz sürece zaten ekrandan vites ile ilgili birşey yapmayacaksınız.

VW benzeri bir vites yok zaten. Dolayısı ile sizin hissedeceğiniz bir aktarma organı yok. Gaza bas gitsin, durmadan, kesintisiz bir güç aktarımı var. Elektriklileri güzel yapanda bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 7 Mayıs 2025; 22:37:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt

Henüz Beta aşamasında olmasına rağmen fena çalışmıyor. Ama seri geri-ileri gitmeye alışkın kişiler için biraz uğraştırıcı olacak.

Merhaba hocam şu videoda gördüğüm kadarıyla durum belirttiğinizin tam aksi yönünde olabilir. Kullanıcı ileri-geri manevra esnasında direksiyon ile seri hareketler yaptığında auto shift kusursuz çalışmış. Duraksama halinde ise araç şoförün ne yapmak istediğini anlayamamış.

ureviewsyoutube
    Use my referral link for your next Tesla: https://www.tesla.com/referral/oren91221
    https://www.youtube.com/watch?v=XVMBJk2yPnA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt

evet kesintisiz kademesiz güç aktarımı güzel bir deneyim olacak

hep o çok övülen dsg li bir vw kullanma düşüncem olmuştu. olmadı :)

tesla ya geçiş sürpriz. hayat ne getirecek bilinmiyor gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 9 Mayıs 2025; 8:33:37 >

Tesla da şanzıman yok sabit oran.

Otomatik park uygun paket satın alınırsa ülkemizde var. Tam otonom sürüşü bilmiyorum. Youtuber Selim Krespin de bu özellik var. Bazı videolarında otomatik park yaparken gördüm.

Bilenler cevaplasın lütfen. Juniper ile geri kazanımda 2 mode var artık. Daha az iken standartta tam geri kazanım aktif oluyor. Az kazanım açıkken frene basınca geri kazanımda artış oluyor mu yoksa direk balata disk freni mi yapılıyor.

Togg da geri kazanımı kapatında frenlemede bir seviyeye kadar sadece elektrik motorunun geri kazanımı ile yavaşlama yapıyor ötesinde balata disk freni dahil oluyor. Benzer durum tesla içinde geçerli midir?

• Stoklara giren araç sayısı ne acaba? Herkes güzelleme yapıyor da 50 tane mi getirip biz 1.9m a satıyoruz diyorlar o belli değil. Şuan siparişe açık olsa gümüş gri düşünebilirim mesela ama ortada araba yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar 2023 model 19000 km de Model Y aracım için trim sesleri nedeniyle mobil servis çağırmıştım. Bugün geldiler fakat halledemedikleri konular var ve benzer durumu yaşayan varsa tecrübe ve bilgilerinizden faydalanmak isterim. Öncelike aracın sorunları bagajdan gelen trim sesi, parke taş yollarda araç rezonansa girince direksiyon altından gelen o meşhur tıkırtı sesi ve düz yolda bile gaz fren yapınca kaplardan geldiğini düşündüğüm gacır gucur seslerdi. Görevli arkadaş sizin araç 2023 modelmiş, Tesla nın trim sesleri için garantisi 1 yıldır ama elimizden geldiğince yardımcı olalım dedi. Bagajdaki plastik parçaların altına yalıtım malzemesi kondu ama pek bir değişiklik olmadı. Onu çok dert etmedim çünkü zaten en az rahatız edici yer orasıydı. Direksiyon altından gelen ses için ücretsiz onarım yapamıyoruz, açıp bakacağım, bir şeyler yaparım ama ses kesilmeyebilir. 7000-8000 civarında bir maliyeti olur dedi. Ben de haliyle kabul etmedim. Tesla ya geri dönüş olarak bunu bildireceğim ama sizden böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu? Bir yıl dolunca yaklaşımları böyle mi oluyor gerçekten? Bir de beni en rahatsız eden konu dümdüz bir yolda bile giderken hızlanma ve yavaşlamalarda aracın her iki yanından gelen, tabi ki bozuk yolda daha da belirginleşen sürekli bir ses var. Sanki doblo kullanıyormuşum gibi. Başka bir arkadaşımın aracını denedim ve bu seslerin hiçbiri yoktu. Servis görevlisi abi bu seslere takılıyorsan Tesla senin için doğru araç olmayabilir gibisinden bir şeyler söyledi. Kapı fitillerine silik sprey sıktı, bu sıkıntını giderir dedi. Gerçekten de ilk anda geçirdi gibi oldu ama akşamına yine eski haline döndü. Benzer sorunu yaşayan var mı acaba? Evet motor sesi yok ve her sesi daha fazla duyuyoruz ama her araçta bu sıkıntıların olmaması beni aracı satma noktasına getirdi. Bahsettiğim sorunu anlatan ve çözümünü bilen varsa bilgilendirebilir mi?

• Arkadaşlar biz de juniper siparişini geçtik. Merak ettiğim bir konu var, kullanan arkadaşlar süspansiyon ve sürüş konforunu günümüzdeki standart araçlarla kıyaslandığında hangi araca daha yakın dersiniz? Örneğin sertliği bir seat leon, mu passat mi gibi. Görüşlerinizi merak ediyorum. C5i sattik bunun için nasıl bir beklentide olmalıyım anlamaya çalışıyorum.

Melgosh Adige
  • Minotor kullanıcısına yanıt
    Genelde insanlar 2024 SR dan çok farklı olmadığını söylüyor. 2024 SR kullanıcısı olarak spor araba sertliği olduğunu söyleyebilirim. Beni hiç rahatsız etmedi. Hatta çok memnunum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

delikli olması düşündürüyor beni. delikli olmasa ıslak mendille silince geçer. ama bu şekilde emin değilim. binlerce delik var gibi koltuklarda.

siyaha göre çok daha şık durduğu kesin bana göre tabi :)

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.