Kablo tesisatı lazım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (265. sayfa)

-
-
Ben demiştim 😂 biraz geç oldu ama tam da dediğim gibi oldu.. Tecrübe..quote:
Orijinalden alıntı: FinalVerdict93Ben matrahların kesinlikle değişeceğini ve bu aracın 10% da kalmayacağını düşünüyorum. Hatta bence hiç bir elektrikli araç 10% da kalmayacak.
20% lik bir ara dilim bile gelebilir.
Devletin yapmadığı işler değil bunlar 20 yıldır araç alır satarım, kendi adıma 40 dan fazla aracım olmuştur. Neler gördük neler.. Otursam ÖTV nin tarihçesini yazarım buraya. Üstünde bu kadar fazla değişiklik yapılan KDV den sonra en büyük vergi kalemi.
Bu sebeple şu 10% - 40% ÖTV laflarına takılıp kalan insanları anlamıyorum. Şu an 10%-40%-50%-60% tam 4 tane ÖTV oranı var EV lerde. Yarın sabah devlet resmi gazetede 25% diye bir oran çıkartsa kim itiraz edebilir ? Yeter bu kadar 10% dan araba aldığınız artık başlangıç oranını 25% yapıyorum diyebilir.
Veya başka bir konu.. Yerli ve millilik konusu. Yerli araçlara sadece 10% yapıyorum kalanlar 20% den başlayacak da diyebilir.
Devletin işine akıl ermez boşuna kafa yormamak lazım o yüzden bulduğunu alacaksın Türkiyede. Beklenilen her an pişmanlıktır. 2019 da krediyie ev alırken millet bana alma ya napacaksın evi vs diyodu şimdi ben 4000 tl kredi ödüyorum 10m tl lik eve , o alma diyenler 40 bin tl kira ödüyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Tesla Model Y'ye ÖTV güncellemesi
ÖTV düzenlemesine göre Tesla Model Y Standart Range, yüzde 10 ÖTV’den yüzde 25 ÖTV dilimine girdi. Tesla Model Y Standart Range fiyatı ise 1.866.203 TL’den 2.120.685 TL’ye yükseldi.
Tesla Model Y Long Range artık yüzde 40 ÖTV yerine yüzde 25 ÖTV dilimine, Tesla Model Y Long Range Dört Çeker ise yüzde 60 ÖTV yerine yüzde 75 ÖTV dilimine giriş yaptı. Buna göre Model Y Long Range, 2 milyon 377 bin 483 TL, dört çeker versiyon ise3 milyon 790 bin 479 TL'ye yükseldi.
-
O fiyatlara Teslâ'nın yapacağı zamlar eklenmemiş. Tesla'da zam yapacak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sitedeki fiyatlar guncellenmis, yanlis bilmiyorsam hergun yeni arac satisi yapiyorlar yani bu fiyattan satis yapacakalr buyuk ihtimalle. Kendileri zam yapsa bile yeni sattiklari araclara yaparlar eski sattiklarinin fiyatlari sabit kalir.
-
Satışlar 1 Ağustos'a kadar durduruldu. Karar öncesi alanlara zamsız bu fiyattan vereceklerini açıkladılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 25 Temmuz 2025; 12:55:40 >
SR 2.241 TL. Tesla da %5 gibi zam yapmış.
Lr yüzde 25 te gözüküyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatal_Blow -- 26 Temmuz 2025; 20:23:24 > -
Değişecek o. %55 ile 3.255 milyon TL olması lazım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X