Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (839. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
17 Misafir (8 Mobil) - 9 Masaüstü8 Mobil
5 sn
53.586
Cevap
1.387
Favori
3.557.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
32. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 837838839840841
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu tablodaki elektrik fiyatı hemen hemen aynı kaldı ama akaryakıt fiyatları yaklaşık ikiye katladı.

Burada devletin asıl sorunu akaryakıtta aldığı fahiş vergileri elektrik üzerinden alamıyor oluşu. Elektrikle ve akaryakıtla çalışan araçlar için km başına aynı maliyet bile çıksa bu tutar üzerinden ödenen vergiler arasında uçurum var.

İkincisi vergi kaçağı ise şirkete kayıtlı araçlar... Normalde binek araçlarda akaryakıtın tamamını vergiden düşemiyorsunuz (~%70). Ancak aracı şirket elektrik şebekesinden şarj ediyorsanız elektrik tutarının tamamını vergiden düşüyorsunuz. Dolayısı ile burada da bir vergi kaçağı var ve satılan her elektrikli araç ile bu delik büyüyor.

Dolayısı ile elektrikli araç sahipleri için "bir cisim yaklaşıyor". Yurtdışından getirilen cep telefonlarında olduğu gibi biz elektrikli araç sahiplerini bekleyen astronomik MTV'ler ya da yeni tip vergileri düşündüklerine eminim. Ancak bir taraftan da elektrikli araç üretip insanları bunları kullanmaya teşvik eden yetkililer ikilemde kalıyor ve "şimdilik" kulaklarının üzerine yatıyorlar. Zor iş.

• lenduhacafer L kullanıcısına yanıt

:))) ben aracı teslim eden tanıtan elemana adettendir hesabı bahşiş verdim. Çocuk ısrarla istemedi ama yinede verdim.

Sonra "günde 30 araç teslim etse yarısından bahşiş alsa, iyi para haa" hesabı yaptım Cem Yılmaz gibi :)))

son bölüm işin şakası tabi. :))

• rasap74 R kullanıcısına yanıt

:) Allah kabul etsin.

• sikayetvar.com a servis problemi ile alakalı şikayet açıcam bence sessiz kalmamak lazım . 10000 araç satılmış hala servis problemi adına en ufak. bir bilgilendirme dahi yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Radiologist R kullanıcısına yanıt

Geçtiğimiz gün serviste sormuştum uydu görünümüne geçmenin bir yolu olup olmadığını. Ancak maalesef Türkiye'ye TESLA'nın direkt getirdiği araçlarda bu özellik kapatılmış ve yokmuş. Müneriden getirtilen araçlarda mümkün.

Daha önceden bir arkadaş dili İngilizce yapınca çıkacağını yazmış ancak o da çözüm değil, direkt kapatılmış.

• Yanlış bilgi vermişler. Arkadaşın dediği şekilde sorunsuz binlerce kişi kullanıyor.

*NOT: Birçok konuda burada verilen bilgiler, yetkili servisin verdiği bilgilerinden daha doğrudur.

• jratmaca41 J kullanıcısına yanıt

25 metre uzun bir mesafe değil. Ben 55 metre 3x6mm antigron kablo çektirdim, 32A çekiyorum ve sorun olmuyor. Aynı tip bir kablo düşünmenizi tavsiye ederim.

Tesla'nın beraberinde şarj cihazı veriyor olması büyük nimet, faydalanın elbette.

Mavi adaptör kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. Bendeki Evseadapters'tan alternatif, onaylı bir ürün. Tavsiye ederim.

• tunatek kullanıcısına yanıt
    Cimer üzerinden ticaret bakanlığına da şikayet edilebilir, şikayet sayısı artarsa yetkililer buna kayıtsız kalamaz.
    merak ediyorum Avrupa’da herhangi bir ülkede 10bin araç satıp 1 servisle idare edebiliyor muymuş?

• Adabeyi A kullanıcısına yanıt

Aracın yanında gelen mavi AC şarj kablosunu kastediyorsanız atın bir köşeye boşu boşuna taşımayın. Eski AC istasyonlarda sadece priz vardı ve kendi kablonuzu takıyordunuz. Şimdi AC/DC hepsinde kablo takılı geliyor.

Siyah olan ise TESLA'nın hediye ettiği taşınabilir şarj istasyonunuz (yaklaşık değeri 400 USD). Ucunda adaptör bağlı kalın-uzun bir kablo ve kısa elektrik kablosu olmak üzere 2 parça. Bununla 1 saatte yaklaşık 3kW doldurabilirsiniz (~%4). Bu hız yeterli değil ise kısa elektrik kablosu yerine ayrıca satın alabileceğiniz "Mavi adaptör" olarak anılan elektrik kablosunu alır takarsanız performansını 2,5 katına çıkarırsınız.

• M_K_B kullanıcısına yanıt

E ben İngilizceye çevirdim olmadı? Siz bizzat denediniz mi?

Bu bilgi süper oldu.

O zaman ekstra olarak taşınabilir cihaz almaya gerek yokmuş. Zaten yanında verilmiş.

Teşekkür ederim.

• M_K_B kullanıcısına yanıt

premium bağlantı süresinin dolmasına bağlı olabilir mi acaba?

Ben uydu görüntüsünü sesli komut ile açtım ve kullanmaya devam ediyorum sadece araç dili ingilizce olmalı.

Tam yöntem şuydu
    1. İngilizce yapmak
    2. Sesli komut ile uydu görünümü aç demek.

Ben aktif kullanıyorum uydu görüntülü.

• Murats1907 M kullanıcısına yanıt

Şahane bilgi! Ben dili İngilizce yaptım ve uydu görünümü için "dünya ikonu"nu aradım, bulamamıştım. Sesli komutla geçince uydu görünümü açıldı!

Çok teşekkürler.

• Adabeyi A kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler, aynen tarif ettiğiniz şekilde yaptım ve açıldı. Gözden kaçırmış olmalıyım.

hocam biz mtv olarak baştan emsal benzinli araçlara göre nerdeyse 5kat bir vergi ödüyoruz zaten

Bu konuda size katılmıyorum.

En son Ankara'da ve Çeşme'de kaldığım otelllerin ikisindede kablosuz Ac şarj cihazı vardı.

Kendi aracımdaki kablo ile şarj edebilmiştim.

Seyahatlerde çok işe yarayabilir.

Siz yinede aracınızda taşımaya devam edin derim.

Seyyar şarjı ise bugüne kadar hiç kullanma ihtiyacı hisssetmedim.Merkezi yerler dışına çıkmadığımdan olabilir.

Evde ise tesla wallbox kullanıyorum ve sorunsuz gidiyor.

DC şarj istasyonları Haziran 'dan bu zamana bile çok ciddi arttı.Kritik şarj ihtiyaçlarınızda her zaman bir adet bulunuyor.

Abrp

Lixhium

Zes

Trugo

eŞARJ

Oncharge

Plugshare

gibi uygulamalarda her zaman yardımcı olacaktır.

Şarj konusunda tavsiyem imkanınız var ise wallbox kurun.Şehiriçinde hiç bir sorununuz kalmıyor.(İstanbul)

• blacklegend kullanıcısına yanıt

Emsal benzinli araç olarak neyi görüyorsunuz, ona göre bu iş değişir  

mesela 3990 cc, 500 beygir bir suv sahibi olsanız, bu yıl verginiz 60bin lira olurdu. 60 bin de ekstra, oldu 120bin.

Çin'in vergi politikası sebebiyle 4 litre üstü motor zaten pek kalmadı, çoğu üretici 4 litrede tutuyor motorları.

• Arkadaşlar sipariş verdikten sonra tesla hesabına ne zaman tahmini teslim tarihi düşüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 837838839840841
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.