arkadaşlar bana fikir verebilir misiniz ? Ev ile otopark arasında 25 metre bir uzaklık var . Bazı arkadaşlar mesafe uzadıkça direnç artar diye yazmışlardı. Wall yaptırmak istemiyorum her gün aracı kullanmıyorum. Geceden tak sabaha kadar şarjda takılsın mantığındayım. 16a mı 32a mı yaptırmamı önerirsiniz. Birde mavi adoptör baktığımda sitesinde dolum olarak model y göremedim. Kullananlar alanlar vardı memnunlar mı almaya değer mi ? https://shop.tesla.com/en_ie/product/blue-adapter---16a_32a- < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jratmaca41 -- 4 Ekim 2023; 15:27:50 > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (837. sayfa)

-
-
daha çok kullanım sıklığınız ve günlük yaptığınız yol ile alakalı.
Ben normal priz ve araç ile verilen mobil şarj kullanıyorum. Bu şekilde bile 13A yerine sisteme çok yüklenmesin/kablo ısınmasın diye 9A ile şarj ediyorum. Akşamdan sabaha yetiyor. Mavi adaptöre bile gerek kalmıyor bu şekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutluthegreat -- 4 Ekim 2023; 16:11:32 > -
Ben de hat çektirdim. Mesafe uzadıkça kablonun kalın olmasında fayda var. Wallbox yaptırmadım. Mavi adaptör almadım ama Türkiyede satışa sunulursa almak istiyorum. Şu an bana 16 a yetiyor ama acil durumlar için en azından mavi adaptör almak istiyorum. Altyapıyı kurarken 6×5 kablo çektirdim. Hem trifaze hem de monofaze var. Böylece ilerde wallbox kurarsam altyapı hazır olsun istedim. İkinci elektrikli araç alırsam wallbox kurduracağım. Dolayısıyla size naçizane tavsiyem ihtiyaçlarınız ve gelecek planlarınız doğrultusunda alt yapı kurmanız yönünde olacak. Hayırlı olsun şimdiden
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar, 15 metre için kaça kaç kablo çektirmeli. Apartman oldukça eski, normal prizden kabloyu uzatarak şarj etsem sorun olur mu tereddüddeyim.
-
Ppf kaplama yaptıran öneren var mı ? Renk qs
-
Az önce araca ilk kez güncelleme indirdim ve yüklemeyi başlattım. Araç yatarken de fırsat bu fırsat boya ölçümü de yaptım ( araç sabahtan seramik korumadan çıktığı için temizdi ). Alet 2 kere hatalı gösterdi, dedim Tesla çaktın bize lokal boyalı aracı :-) Hiç güven vermeyen bir firma olmasının etkileri tabiki bu hissiyatlar. Araç genel olarak boya kalınlığı 140 - 160 micron arası. Kaput biraz ince, 100 dolayları. Farların arkasındaki bombeli yüzeyler 180 dolayları. Bunu belirtmemin nedeni, aracı ilk alanlara bu konuda sorduğumda "galerici miyiz biz" çıkışı almamdı. Benim gibi merak edenler varsa boyası çok ince diyemeyiz. PSA Grubu araçlarından en az 50 micron daha iyi genel olarak. ( Edit: Renk: Beyaz )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.L.Crassus -- 4 Ekim 2023; 17:49:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selam arabanız ne renk?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Belirtmeyi unutmuşum haklısınız, beyaz.
Hocam galerici misiniz? :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
😂
Beyaz diğerlerine göre biraz daha kalın denmişti forumda o yüzden merak ettim,teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ne demek hocam. Ben de ölçüm yapmadan rahat edemiyorum. Paranoyak oldum sanırım. Konvansiyonel aracı bayiden alım sürecimizde teslimat anında hep ölçtürürüm senelerdir. Tesla'da teslimat süreci baştan beri beni tedirgin ediyordu. Normalde araç geliş tarihini Kasım - Aralık beklediğimden ölçüm cihazını almayı da yetiştirememiştim. Sanayiden de satanı bulamadım, internetten sipariş verince teslimata yetişmedi. 2 haftadır huzursuzluk hissediyordum kullanırken. Araç da temiz olunca nihayet bugün fırsat bulabildim.
PPF kaplamayı Stek gibi düzgün bir marka filmle biraz bilinen bir atölyede yaptirirsaniz yaklaşık araç bedelinin %5 ini gözden çıkartmanız gerekiyor. Uygulama yapılırken bazı yerlerde kabarcık kalabiliyor, bunu sıfırlayamıyorlar. Kabarcık kısmını bir tarafa bırakırsak falçata izine maruz kalmak riski de var. Satarken de bir tanıdığa vermezseniz söktürmeniz gerekecek çünkü boya ölçüm cihazları filmle iyi sonuç vermediğinden ekspertizler de sökülmesini tavsiye ediyor. Sökerken vernik veya boyadan almak riski de sıfır degil. Özellikle siyah, deep blue, midnight cherry gibi renklerde bana da daha gerekli gibi geliyor. Maliyeti düşük olsa Beyaz renk aracımıza da düşünebilirdim doğrusu ama bugün ₺100k edecek bir değeri olduğunu düşünmüyorum. Sadece şahsi fikrimdir, yaptırana saygı duyarım. Bu işlerin fırsatçılık olarak görülerek fiyat çekilmesi bana kendimi kötü hissettiriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Beyaz multi coat olarak geçiyor. Çok katlı boya. Kalınlık o sebepten biraz daha fazla sanırım.
-
Denedim sadece harita siyah zemin oldu uydu görüntüsü gelmedi.
Merhaba,
3x2,5 kaliteli bir uzatma kablosu ile 13 amper kullanarak 2,2-2,9 kw arası saatte dolum yapılır.
Ben 2 aydır kendi yaptığım 20 metrelik 3x2.5 HES marka kablo ve 16 amperlik erkek-dişi fişle 2. kattan balkondan sarkıtıp sarjı yapıyorum.
ayrıca plastik spiral aldım ve kabloyu onun içerisinden geçirdim. Hem güneşten hemde sudan korunaklı oldu.
Duvardaki elektrik prizinede akıllı bir priz taktım. Hem anlık tüketimi,amperi görebiliyorum hemde günlük, aylık olarak ne kadar harcadığımı gösteriyor ve istediğim yerden cep telefonu üzerinden aşağı inen elektriği kesebiliyorum.
Malzeleri internet üzerinden www.starakim.com adresinden aldım. Fiyatları gayet uygun ve indirimli.
Bu kabloyu sarıp bagaja atarak istediğin yerden tabi elektrik prizi sağlam olmalı Sarj edebilirsin.
Fiş olarakta Fonri marka akıllı fişi aldım ama bir ayda fiyatı artmış ben 210 TL civarına almıştım.
Elektrik idaresinede ek bir işlem yapmadım. 2. faturam bugün geldi. Bir sıkıntı yok. Zaten çektiği enerjili klima yada elektrikli soba kadar.
Mavi adaptörle direk saatten yapacağım bir ara o zaman daha kalın kablo ile 7kw civarı alacağım.
-
Aynen :)quote:
Orijinalden alıntı: lenduhacafer"Çip krizi" sanılandan çok kısa sürdü ama bu yalanın arkasına saklanarak araba arzını düşüren bizdeki gözü aç distribütörler oldu. Onların kırıntılarını toplayan bayiler, büyük galeriler, araç kiralama firmaları da bu düzeni besledi. Hepsi yerin dibine batsın. Umarım milletten çaldıklarının fazlası ile batar hepsi. Umarım o açıktan avanta alıp araç satışı yapan, beş para etmeyen aksesuarları 10 katına satan müdüründen, satış temsilcisine dek hepsi bunların bedelini misli ile öder.
Servis krizi de olsa alacağım araç bugün de araya hiçbir avantacının giremediği TOGG ya TESLA olurdu. Mercedes'in ağzına yüzüne bulaştırdığı aracısız satış sistemini diğer markaların örnek alması ve uygulamasını diliyorum.
Çoğumuz kimlik dahi göstermeden otoparktan aracımızı aldık çıktık. Demek ki kimseye ihtiyaç yokmuş.
Aracı klasik bayiden alsanız sanki onu icat eden gereksiz satış temsilcisi, gereksiz muhabbeti, teslimde yalandan aracı silip sizden bahşiş bekleyen yancı, "abi hayırlı olsun" akaryakıt pompacısı... Hepsi motor sesi ile birlikte bitti gitti.
Üstüne diyecek tek söz yok…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
iPhone 14 Pro’da sıkıntı yoktu ama iPhone 15 Pro’da şarj etmeye çalışıyor :)quote:
Orijinalden alıntı: tanriseven
Kesinlikle; Magsafe standart olsa keşke :)
Şarj bölümünü kapatma seçeneği olsaymış keşke.
Bu tarz bir ürün aldım; memnunum:
https://www.tparts.com.tr/model-3-y-kablosuz-sarj-yeri-pedi-149
Alıntıları Göster
Sanırım manyetik anlamda daha güçlü…
Kılıfsız kullanıyorum bu arada…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 4 Ekim 2023; 19:38:47 >
-
Hocam ; araç şarj usul ve yöntemleri ile ilgili bir konu açarak oradan mı paylaşsanız acaba. Bu tip paylaşımlar çok değerli, mesajlar arttıkça gömülüyor. Yine sizinki gibi teknik bilgi paylaşımlı mesajları kaybetmemek için mecburen ekran görüntüsü alıyoruz ama bir başlık olsa takıldığımız noktaları bizzat da sorabiliriz.
ben favorilere ekle yapıyorum onemli yazıları . istediğim zaman ulaşabiliyorum böylelikle
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X