Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (818. sayfa)

12 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 25 Misafir (5 Mobil) - 30 Masaüstü7 Mobil1 iOS
5 sn
48.172
Cevap
1.281
Favori
3.177.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
4. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 816817818819820
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Premium Bağlantı ne işe yarar?


    Tesla yetkilileri 30 gün deneme süresi verilen Premium Bağlantı için şimdilik bir süre sınırı olmadığını, kendilerinin de bilmediği bir süre devam edeceğini bildirdi. Ancak;


    * Güncellemeleri bu hücresel premium bağlantıcı üzerinden yapamıyorsunuz. Ev/ofis WiFi ağına bağlanamayacaklar için tek çözüm yine telefonunuzdan bağlanmak.

    * Araçtaki netflix, disney vb. sadece park konumunda iken oynuyor. Aracın içinde oturma merakınız yoksa onu da kullanamıyorsunuz. Şarj olurken herkes gibi ben de dışarıda vakit geçirmeyi tercih ediyorum.


    Araçla seyir halinde iken de bu oldukça hızlı interneti kullanabileceğiniz sadece iki yer var:


    * Spotify (olmaz olsun, zaten Bluetooth üzerinden cep telefonuma bağlanır, youtube music ya da kendi spotify'ımı kullanırım)

    * Navigasyonda trafik bilgisi (o da olmaz olsun, Premium bağlantıya sadece navigasyondaki çok da doğru olmayan trafik bilgisi için para vereceksem)


    Bu arada, navigasyonun çalışması için ve araç lokasyon bilgisi için gerekli standart bağlantı ömür boyu veriliyor.


    Bilmediğim/atladığım bir şey var mı, bu güncellemeleri telefonumun internetinden yapmak can sıkmaya başladı. Ev otoparkı da, işyeri otoparkı da bina altında olduğundan internet iyi çekmiyor. Dışarıda bir yerde indirip, daha sonra yükleme işlemini başlatıyorum. En son bugün 2023.32.6 geldi.





  • Ras0 R kullanıcısına yanıt

    Kablonuz uygun ise evet, yapabilirsiniz. En az 3x6 mm kablo olması gerekir.


    Edit: Farketmemişim, trifaze kablo çektirmişsiniz zaten bu kablo zaten muhtemelen 5 x 6 mm'dir.



    Bu arada kablo sonuna hem standart, hem de komando priz taktırdım. Standart prizden vazgeçmek zorunda değilsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lenduhacafer -- 30 Eylül 2023; 12:29:11 >
  • ridleyscott kullanıcısına yanıt

    Araç şu an yanımda değil ama son şarjda(%80 den %32 ye düşen) ortalama 225 Wh/km gibi bir şeydi hatırladığım kadarıyla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devrimç D kullanıcısına yanıt

    Güvenlik modunu evin 500 metre yakınında kapat seçeneği aktif ev yanında bu yüzden güvenlik modu kapalı oluyor. Genelde %1 düşerdi ilk defa dün böyle bir şey gerçekleşti. %10 luk bir düşüş oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler Hocam. Pompa hortumu ile ilişkisini anlamadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lenduhacafer L kullanıcısına yanıt
    Ben sadece 2023.32.6 update i ile ilgili bir şey söylemek istiyorum. İndirdikten sonra tahmini güncelleme 25 dk sürecek diyor buna aldanmayın yaklaşık 50-55 dk sürüyor, hatta bir çok yerde uzun süre sabit kalıyor, kilitlendi vs diye düşünebilirsiniz, hayır kilitlenme yada donma değil tek yapmamız gereken uzun süre sabırla beklemek.

    Bunu yazdım çünkü gruplarda yazıldı birçok kişi donduğunu düşünüp aracı resetlemeye varan hareketlerde bulunmuşlar, bu da işi daha da uzatır doğal olarak.

    Bu arada benim de wi-fi ye bağlanabileceğim bir yer yok. Bu sebeple ben de telden hotspot açıp yüklüyorum, yüklerken de bir çok defa 0kb/s yazıyor, yüklemiyor sanıyorsunuz sonra aniden yeşil çubuk %30 daha artıp yüklediğini görüyorsunuz. Yani telden hotspot ile internet paylaşıp indirirken de sabırla beklemek lazım, bir de telefonun güzel internet çektiği bir konumda yapmak lazım indirme işini.

    Kolay gelsin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Araba hareket halindeyken cep tel internet paylaşımı yapıyorum yolda yukluyor. Beklemekten kurtuldum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AtaçOruç KX4IV A kullanıcısına yanıt
    İndirip hemen yuklemeyin. Aracı akşam park edince yuklemeyi calıstırıp bırakın kendisi yuklesin. Sabah hazır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lenduhacafer L kullanıcısına yanıt

    Evet dediğiniz gibi 5x6 NYM kablo takılmış benim hattımda.Monofaze otomatik sigorta kullanılmış yazıyor bunla ilgili değişim gerekir mi ? Dediğiniz mantıklı bu arada 220v standart prizden vazgeçmeden yanına bir de komando priz taktırabilirim elektrikçimle bir görüşeyim.Geriye sadece mavi adaptörü almak kalır.

  • Makyajlı model 3'ü test etme fırsatım oldu, kesinlikle model y'den bariz bir şekilde ses yalıtımı ve süspansiyon olarak çok daha iyi, inşallah en kısa zamanda ülkemize getirirler.

  • bu arada son guncellemeyi ben wifi bağlamadan araç kendi indirdi üzerindeki sim karttan düşük hız int ile

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • barısarses B kullanıcısına yanıt
    Yenilenen model y bekleyen çok kişi vardır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tanriseven T kullanıcısına yanıt
    Elon abi konfor için 39’a düşürebilirsin, menzil sadece %2 farkediyor diyor.
    Ben soğuk lastikte 40 kullanıyorum. Çok memnunum.

    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkerem -- 30 Eylül 2023; 14:26:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ras0 R kullanıcısına yanıt

    Şarj istasyonu uygulamalarında "Halka Açık" veya "Kısıtlı Kullanım" olarak görünüyor. Halka açık olana girer kullanırsınız, sonuçta firmaya ödeme yapıyoruz. Sadece otel değil örneğin Opel servisinde de E-Sarj var, adamlar gelmiş benzinli araç park etmiş, kullanamıyorsunuz. Halbuki uygulamada müsait görünüyor. Bu işlerin rahatlaması için Trugo'nun da yaygınlaşması gerekecek sanırım. ZES veya E-Şarj vb. ünite kurmakta biraz nazlı ve yer seçimleri da kullanışlı olmayabiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AtaçOruç KX4IV A kullanıcısına yanıt

    O durumda da çok kesinti oluyor, en azından benim başıma gelen bu... Kesildi mi, indiriyor mu diye ilgilenirken de sürüş güvenliğini bir kenara bırakmak durumunda kalıyorsunuz.

  • Dün yeni model y ile istanbul-Isparta-Istanbul yaptım. Toplamda 1150 km. Sabah 6 da caddebostandan çıktım, Afyon ikbalde yemek sonrası 13 de Isparta’ya vardım. 3 saatte işlerimi halledip 16 da yola çıktım. Yine Afyon da akşam yemeği ile non stop istanbul ve 23 de eve varış ile 100kmlik aracım bir günde 1250 km oldu.
    Elektrikli araçla uzun yol nasıl yapılır diyen arkadaşlara çok rahat yapılıyor diyebilirim.
    100% ile evden çıktım, %13 ile geri öndüm. tüm şarjlarım aşağıdaki gibi.
    Giderken bozoyükte yanlışlıkla şarjı durdurdum. Yeniden başlattım. Afyonda e-şarj’a taktım ama etrafta starbucks ve kfc harici biryer yoktu. Orada 5 dk kalıp Ikbal’in yanımdaki Zes de şarj ettim ve öğle yemeği yedim. Dönüşte de aynı yerde akşam yemeği ve şarj.

    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Merhaba aracın korna sesi azaldı, bir değişiklikte yapmadım diye düşünüyorum. Neden oldu bilen var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı benimde çözüm bulamadım bulursanız ya da bulursak haberleşelim 👍

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nurullahkrks N kullanıcısına yanıt

    Model Y için bir makyaj ya da kasa değişimiyle ilgili bir bilgi var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EC750996B

    Günaydın hayırlı olsun teslim alanlara.Araç çok ilgi görüyor iyi hoş ama kapı kolunun mıncıklanıp zorlanması sinir ediyor beni.Ekranda çıkan sentry gözünü anlamıyor anlayanda sırıta sırıta devam ediyor kapı kolunu mıncıklamaya.
    Maalesef.

    Özellikle ufaklıklar nasıl bilgi sahibi ise, uzaktan tanıyorlar aracı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 816817818819820
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.