Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (798. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: xeriphas , WEAS , WEAS
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 20 Misafir (8 Mobil) - 14 Masaüstü9 Mobil
5 sn
53.417
Cevap
1.390
Favori
3.542.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
13. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 796797798799800
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Neden hocam açıklar mısınız bende kararsızım yaptırmamak ağır basmaya başladı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Günaydın
    Dün geldi bugün yükleyeceğim

• pc-se7en kullanıcısına yanıt

istesem verirlerdi muhtemelen 3-4 tane model 3 vardı ben istemedim işim kısa süreceği için

• rapidturkey R kullanıcısına yanıt

yaptırmayın abi hem paranıza yazık hem ufak bir yere sürtsen de söktürmen gerekecek ona tonla para isteyecekler, yaptıracaksın boyanacak belki tekrar üstüne ppf mi yaptıracaksınız. Tampona geldi biri dokundu bunlar onu engellemez para tuzağı tamamen. Sadece otobanda hız yaparsan taş vs gelirse belki onu korur o kadar. Binici isen yaptırma 50-60 bin liran cebinde kalır ona gider lastik alırsın aksesuar alırsın ne bileyim yazık diyorum. 3 sene sonra da en babası da olsa söktürmen gerekecek, ona ayrı para yenisine ayrı para yazıktır. Arabayı boya korur unutmayın. 1 sene sonra seramik vs yaptırın pasta isterse o da.

Uygulama da sıkıntılı falçatayı alıyor arabanın anasını belliyorlar arkadaşım. Farları söken mi dersin tekrar takan mı dersin yazık araçlarını kurcalatmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attorney58 -- 26 Eylül 2023; 11:15:22 >
  • aracı satarken alacak arkadaş boya ölçtürmek isterse, ppf sökmeye gerek kalmadan buna imkan sağlıyor mu?

Daha önce satmak için kaplama söktüren ve bu sırada güneş ve çok zaman geçmesinden dolayı boya ile bütünleşen malzemenin boyaya hasar verdiğini söyleyen bir arkadaş vardı.

siz yaptırdıktan birkaç yıl sonra söktürmeye gitseniz ve o sırada boya yada vernik kalksa, söken arkadaş yapanları suçlar gibime geliyor bir aksilik olursa. Kapıdaki çizikten daha çok can sıkar verniğin kalıp halinde kalkması

Kaplatma maliyeti ve sökme maliyeti ciddi rakkamlar. Kaldı ki aracın amblemi dahil, lambalarını vs sökülüyor sonra yeniden toplanıyor. Bu işlemi Tesla servis bile yapsa kafama takılır.

Daha önce polen filtresini yanlış takan BMW servisi, kaput aralık ayarı yapamayan MB servisi tecrübe ettikten sonra bence çok gerekli bir operasyon değil ppf.

• farukdanis F kullanıcısına yanıt
    Bu tip ürünlerde mutlaka içinde kullanılan ana kart sigorta kaçak akım rolesi gibi parçaların markasına mutlaka bakın .Kutusu yada markası değil içinde kullanılan malzeme önemli diğer türlü hepsi aynı

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F6694287A

Günaydın
    Dün geldi bugün yükleyeceğim
    Hangi sürüm?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mutluthegreat

aracı satarken alacak arkadaş boya ölçtürmek isterse, ppf sökmeye gerek kalmadan buna imkan sağlıyor mu?

Daha önce satmak için kaplama söktüren ve bu sırada güneş ve çok zaman geçmesinden dolayı boya ile bütünleşen malzemenin boyaya hasar verdiğini söyleyen bir arkadaş vardı.

siz yaptırdıktan birkaç yıl sonra söktürmeye gitseniz ve o sırada boya yada vernik kalksa, söken arkadaş yapanları suçlar gibime geliyor bir aksilik olursa. Kapıdaki çizikten daha çok can sıkar verniğin kalıp halinde kalkması

Kaplatma maliyeti ve sökme maliyeti ciddi rakkamlar. Kaldı ki aracın amblemi dahil, lambalarını vs sökülüyor sonra yeniden toplanıyor. Bu işlemi Tesla servis bile yapsa kafama takılır.

Daha önce polen filtresini yanlış takan BMW servisi, kaput aralık ayarı yapamayan MB servisi tecrübe ettikten sonra bence çok gerekli bir operasyon değil ppf.

Aynen öyle.

Hiçbir aracıma yaptırmadım bugüne dek.

Boya koruma vb. şeyler içinde geçerli fikrim.

Şu an Midnight Cherry ve QS araçlarımız var. Yaptırmayacağım :)

Kullanması zor belki kabul ama fırsat buldukça kendi garajımda imkan olduğu için yıkıyorum.

Ufak tefek şeyleri de takmıyorum şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 26 Eylül 2023; 12:0:58 >

• Lastik patlamalarına karşı ne önlem aldınız?

Yıllarca Runflat kullandıktan sonra bunun tedirginliğini yaşamak kötü.

Bosch pompa aldım 2 aracada; yanına mecbur lastik tamir kiti almak şart sanırım.

Kullandıktan sonra sensör değişimi oluyor sanırım ama temizleyip kurtaranlarda var Reddit’te.

Tesla’da kendi ürününde sensör değişimini ön görüyor.

• ppf konusunda kararsız kaldıktan sonra, bir başka aracımızdaki ppf kaput filmi ile yaşadığımız tecrübe sonrası gereksiz bir para tuzağı olduğu kanaatine vardım. Bir kere eğer güneşte bırakırsanız "aa güneşte bırakmışınız, yanmış bu" deniyor. Her sene bakım yapılması gerek. Onun da çok faydası yok. Yapılsa bile ömrü 3 sene! O 3 sene sonra matlaşan, arabayı rezil hale getiren bu filmi sökmek için de bir dünya para ödüyorsunuz ve aracın zarar görmeme garantisi de yok.

Yani bırakın araç çizilecekse çizilsin, taş çarpacaksa çarpsın. Bu ppf filmin verdiği zararı veremiyor.

Tüm bunların dışında piyasada Tesla avcısı filmciler türemiş. Her biri en kaliteli filmin kendinde olduğunu, diğerlerinin 5 para etmediğini iddia ediyor. Aldığım fiyatlar 100 bin, 60 bin, 50 bin (arkadaş! fiyatı) ve 40 bin (Z... ünlü markası) şeklinde. Bu kadar oynaklığın, yalan ve dolanın olduğu bir yerde en sağlıklısı bunlardan uzak drmak dedim kendime.

Saygılarımla.

• lenduhacafer L kullanıcısına yanıt

akıllıca bir hareket yapmışsınız. Araç kaza olmazsa biri gelip vurmazsa neden çizilsin. Zaman içinde kılcak çizikler oluyor onlarda da pasta seramik olur. Diğer türlü hasarları zaten ppf engellemeyecek. Üstüne söktürme parası yok yenileme parası yazık zamanınıza

• rapidturkey R kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156840481

• muratbeyaz_1 M kullanıcısına yanıt

5008 aracımız var, tavanda perde var ama yazın sıcakta beynimize vuruyor sıcak.

Aynı sıcakta, şehirlerarası yolda saatlerce Tesla ile yolculuk yaptık, bir kere bile güneş rahatsız etmedi; ne ısı ve ışık yönü ile. Tesla'nın en başarılı yerlerinden biri de tavan izolasyonu.

• Attorney58 A kullanıcısına yanıt
    Performans donanımda fren kaliperleri büyük lastık tabanları geniş. Long range’lerle beygir gücü açısından da çok fark yok anca yetiyor frenleme. Long range 19 inc’ler özellikle çok yığılma yapıyordur.

• berkolo88 kullanıcısına yanıt
    Alan arkadaşlarımın yaşadığı sıkıntıları gördükçe tüm hevesim kaçıyor. Hala servis ağı olmaması özellikle İstanbul dışında yaşayanlar için büyük problem. Ön cam çatlaması ve işçilik hataları arabayı sıfır alıp servise götürme ihtimali korkutuyor. Fiyatlar yükseldikçe avantajını kaybetti benim gözümde. Büyük ihtimallle siparişimi iptal edeceğim. Sıfır arabaya bu kadar para verip rezil olmak, sıkıntı yaşamak ihtimali bütün hevesimi kaçırdı. Farklı elektrikli modellere bakmaya başladım. Volvo XC40 ve C40 güven veriyor. Alternatif önerisi olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: lenduhacafer

5008 aracımız var, tavanda perde var ama yazın sıcakta beynimize vuruyor sıcak.

Aynı sıcakta, şehirlerarası yolda saatlerce Tesla ile yolculuk yaptık, bir kere bile güneş rahatsız etmedi; ne ısı ve ışık yönü ile. Tesla'nın en başarılı yerlerinden biri de tavan izolasyonu.

Bende bir sıkıntı yaşamadım bu konuda.

Biraz kişisel tabi değerlendirmem…

• quote:

Orijinalden alıntı: vires

Performans donanımda fren kaliperleri büyük lastık tabanları geniş. Long range’lerle beygir gücü açısından da çok fark yok anca yetiyor frenleme. Long range 19 inc’ler özellikle çok yığılma yapıyordur.
    Kaliperler kapak; boyut olarak aynı.

Sanırım disk kalınlığında 1 tık fark var.

Daha eski modellerde fark varken son üretimlerde böyle bir durum ortaya çıkmış.

Aradaki fark taban genişliği ve lastik marka/model kaynaklı bence. Hankook’lar ile mutlu olan görmedim.

Benim araçlar 20’’; Michelin’den memnunum.

Model Y performance and model Y long range come with identical front brembo brakes (lr painted silver and p painted red), they always have and they still do.
    Prior to August 2022, model Y performance came with rear brembo brakes, model y long range had smaller mando. After August 2022, both model Y performance and model Y long range have the same mando in the back.

https://electrek.co/2023/01/16/tesla-sneakily-downgrades-performance-brakes-puts-cover-hide-it/

• vires kullanıcısına yanıt

yığılma hissiyatı var hocam haklısınız. Ama Türkiye yollarında 21 jant tercih etmek istemedim. Araç daha alçak ayrıca. Bizim yollar malum benim güzargah da toprak yol da var. Memnunum

lütfen bu 5008 le falan tesla yı kıyaslamayın.

güzel bir paylaşım olmuş. Benimde merak ettiğim bir konuydu.Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 796797798799800
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.