Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (63. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: tylan , xfenomen23
2 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
48.631
Cevap
1.301
Favori
3.213.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
11. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lr da sonradan yazılımla falan açmanın bir yolu var mı peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TeslaY T kullanıcısına yanıt

Düz siyah dan bende solgun olduğunu düşündüm. Ama videolarda hep bir parlak ve canlı görünüyor. Ben beyaza dönersem Perf paketi ciddi seçenek hale gelecek. Çünkü dediğiniz gibi 19' jantlar ile bir türlü beğenmiyorum beyaz rengi. Arabanın dışı okadar sade ki beyaz renk ile tamamen düzleşiyor. Canlı görmek en doğrusu. 2 3 yıl kullanılmış bir siyah görsek anlardık net bir şekilde. Şimdilik siyah ile devam. Beyaza dönme kararı alırsam ya jant değiştiririm yada Perf e yükseltirim.

• Along For The Rideyoutube
    BEST TESLA MODEL 3 PERFORMANCE REACTIONS COMPILATION | Acceleration & Launch | Volume 2
    https://www.youtube.com/watch?v=P-cbuKq6BKI&feature=youtu.be

Performance tamamen farklı bir araç gibi düşünün. Çünkü farklı:))

Sadece janta indirgemek de değil olay, canavar yani, videoyu izleyip ona göre bir şeyler canlandırın kafanızda. Bana bu güç lazım değil yoksa yemişim jantını. İcabında kırarsam yenisini alırım. Koça boynuz ağır gelmez derdi babam. Benim ihtiyaçlara YLR cuk oturuyor. O da kötü değil, P ye göre kötü:))

Kanyonda siyah 21 ler ile beyaz da çok şık duruyordu. Beyaz istemeyen eşim bile beğendi. Ben zaten 100k bir boyaya hayatta vermem ama içi siyah quicksilver da çok beğendim. 21" uberturbine araca bambaşka bir kimlik katıyor. 19 jant ile beyaz da siyah da çok silik kalıyor Performance yanında onu söyleyeyim. Alt katta da test araçlarına baktım. Hele siyah alanlar 19" alırsa mutlaka boyamalı. Ya da konfordan ödün verip 20 ile almalı.Teslada renkler metalik hep. Opak boya yok ama beyaz ve kırmızı Multi coat. Görsel önemli derseniz Performance ateş ediyor. İşlev derseniz ihtiyaç öne çıkar.

Bir videoda sadece LR için süspansiyon konforu iyileştirildi gibi bir şey diyordu. Performans için güvenlik amaçlı yumusatmamis olabilirler. Onu da alanlar her gün gittiği yola göre hesap edecek. Tesla stok fazlası var aslında şu anda. Ürettiğinden az araç teslim etmiş. Neden diğer ülkelere kaydirmiyor bilmiyorum. Bu işlerde çok başarılı değiller sanırım. Ya da netten olduğu için, aslında stok görebilme imkanı olsa Avrupa gibi daha kolay olur.

Araç çok performanslı da, uzun yolda 150 den fazla gidemeyecek gibiyiz,o da ayrı bir ironi sanki:))

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Tatomu T kullanıcısına yanıt
    Yorumlarda solid black in cizik gostermeye cok meyilli olduğunu belirtmis kullananlar. Obsidian black diye bir siyah daha varmış onu ovuyorlar. Solid black icin en ideal cozum kaliteli bir yerde komple ppf kaplatip kafa rahat kullanmak galiba. Ne yapsam beyazi begenemiyorum bende. Haftaya canli bakmaya gitmeyi planliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatttroporte -- 17 Nisan 2023; 1:10:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Ben de tamamen aynı şeyleri düşünüyorum… P ile ilgili olarak da bu sefer 21” devasa jantların sert sürüşe sebep olması, ekstra lastik maliyeti (ciddi pahalı) gibi soru işaretleri çıkıyor ortaya.

• quatttroporte Q kullanıcısına yanıt
    Siyah hangi arabada olursa olsun çizik ve kir belli eder, bakım isteyen zor bir renktir. Ayrıca arka kapıya da çok taş atıyormuş on tekerler den. Arka kapının lastiğe doğru olan alt kısmı şiş. Önden taş geliyormuş. Bazı araçlarda kaplama var hatta orada.

Amerika'da beyaz alıp kaplayan da çok olmuş. Acayip tebkler gördüm videolarda. Eğer kaplatacaksaniz en iyi renk seçimi siyah da demişler. Beyazda kapı açılınca çok sırıtıyor belki ondan.

19" bile pahalı Lastik, 21 inç ayrıca performans lastikleri.

Bir videoda jant kenarları hep cizikti, yaralı bereli idi. Sürüş sert diyordu. Ama adam yine de 21 den vazgeçmem çünkü görüntüsünü çok seviyorum demişti ki ben de evli çocuklu 40 yaş üstü olmasam performans alırdım.

Vin numaranız belli olduktan sonra kesin fiyat belli olacak. Ayrıca evrakları hazırlayacağız. Sonra da 1 hafta süre olacak ödeme için fakat aracın teslim tarihinden 15-20 gün önce belli olacak gibi sanki tahmini ödeme zamanı. Sık sık takip etmek lazım. Diğer ülkelerden siparişe göre fazla oluşursa, bizim kota da artabilir.

Model yılı demişler, ruhsattaki model yılı aracın gümrükten ülkeye girdiği yıl oluyor.

• Bu taş sıçramasını engellemek için ön çamurluğun altına plastik karlık gibi birşey alıp takıyorlar. Araç fabrikadan arka çamurluk altları ppf kaplı olarak çıkıyor sırf bu yüzden.

videonun 27. dakıkasında camurluklara karlık takıyor.

ikiTekeryoutube
    Aksesuar Listesi: Paspas, Mat Ekran Koruyucu Film, Usb Şarj Aleti, Çamurluk, Ön Bagaj Aydınlatması, Kapi Basamak Aydinlatmali Model Y, Projektör Tesla Logo Kapı Altı Aydınlatması, Plastik Bardaklik, Tesla Direksiyon Matt Karbon Kaplama, Tesla Mat Karbon Konsol Kaplama, Tesla Ön Arka Mat Logo, Konsol İçi Bölmeleri, Karbon Görünümlü Kapı Kolları Abone olmayı, beğenmeyi, paylaşmayı ve tavsiye etmeyi unutmayın. Dikkatli sürün. Kendinize iyi bakın. Edit: Adobe Premiere Pro CC Kameralar : Vlog Kamerası : Sony A7R3 + 24-70 f2.8 / 85mm f1.4 GoPro Hero 8 Black Edition E-Mail: tekeriki@gmail.com Diğer Sosyal Medya hesaplarım; Instagram: tekeriki Facebook: http://www.facebook.com/ikitekermotovlog Motosiklet : KTM XCW 300 TPI 2019 Yarış Tulumu: Alpinestars GP Pro Tech-Air One Piece Kask : Acerbis Steel Carbon Bot: Alpinestar SMX Plus Gore-Tex, Alpinestars Tech7 Göğüs ve Sırt Koruma: Alpinestars Nucleon KR-R
    https://www.youtube.com/watch?v=ETP5rGgNxfs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALOK -- 17 Nisan 2023; 2:20:11 >
  • Merhaba uzun süredir takip etsem de ben, hem DH foruma hem de Tesla severler kulübüne yeni katıldım.

11 Nisan’da Siyah, içi beyaz Modey Y Performance siparişi verdim.

Eskişehir’de yaşıyorum, evim müstakil bahçeli ve garajlı. 19,21 inç jant kararsızlığına çokça şahit oldum. Muhtemelen yazlıkları 21” übertribüne kışlıkları da yeni bir takım 19” yapacağım.

Ondan sonraki ilk planım garajıma wallbox bağlantısını kurdurmak ve evimin çatısına GES kurmak (bu iş ile haşır neşirim) olacak.

Seçimler sonrasında iktidar değiştiği takdirde yenilenebilir enerji ve elektrikli araçlar konusunda teşvik ve destek ( ÖTV ve MTV düzenlemesi gibi) olacak (kesin bilgi 😉) bu da Tesla sahiplerinin araçlarına değer ve avantaj katacak. Ancak umarım seçim sonrasında araçlar gelmeden bu kanuni düzenlemeler yetişir.

Teslalar herkese hayırlı olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haki_Tr kullanıcısına yanıt

400 civarinda kredi cikiyor, geriye kalan rakam pesin odenmesi gerekiyor.

Bu arada Mugla’ya giderken bugun yolda siyah Model Y gordum. Yanimdan gecip gidince yakalayayim dedim, 205 beygir 2004 model Grand Cherokee ile motoru bagirta bagirta 2 saatte 160’a hizlanip anca yakalayabildim.. Kisaca bu Tesla feci ve zahmetsiz hizlaniyor arkadaslar  

Renk konusunda ise, benim Grand Cherokee siyah renk. Bugun Akyaka’da hava 22 derece ve bulutlu olmasina ragmen, arabanin ici cehennem gibiydi ve klimayi fulleseniz bile sogumasi uzun suruyor. Metalik gri Corsa’m ise asla bu kadar isinmiyor. Ek olarak da siyah rengi yikatiyorsunuz, az biraz tozlu yola park edin, ayni gun ince toz tabakasi belli oluyor ve daha gunes vurdugunda belli olan kilcal cizikleri saymiyirum bile.. O sebeple bunlardan muzdarip olanlar icin net beyaz renk.

Bu arada uzun yolda 130-140 yaparim diyen arkadaslar, carpisma testleri 90 km civarinda yapiliyor, bundan sonraki her 10 km ekstra hizda olum riski de 10 kat artiyor, bilginize..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cou_de_GraCe -- 17 Nisan 2023; 2:23:4 >

• ALOK A kullanıcısına yanıt
    Araba yan cam siperlikleri olmazsa olmaz.

• av.kmlsylr A kullanıcısına yanıt

Bu düzenleme hemen olmaz diye düşünüyorum. Keşke olsa, burası bayram yerine döner..

• Akşam sitenin otoparkında yürüyüş yaptım tüm arabaları ve renklerini inceledim (700 araç görmüşümdür). Beyaz arabalara özellikle baktım. Beyazların çoğu clio, fluence, focus idi. Ve neredeyse hepsi şirket arabası, ve plakalıkları araç kiralama filosu amblemi taşıyordu. Birde azınlıkta olan beyazlar vardı bunlar mercedes, BMW, audi gibi araçlardı. Onları beğendim 😊. Bu D sınıfı beyaz araçların beyazların baktığımda araçların kaporta sının %20 ye yakın kısmının boya dışı alan olduğunu gördüm yani ön panjur, cam çıtaları, arka tarafı, arka bagaj açma yerleri gibi alanlar hep krom amblem gibi şeylerle doldurulmuş ve çokta güzel görünmesini sağlamış. Birde 2 focus vardı yan yana parketmiş. 2 arabada aynı kasa biri temel donanım diğeri full paket. Temel donanım beyaz full paket füme rengindeydi. Net şunu söyledim 2 araç aynı olamaz. Aynı işlevsellik aynı motor aynı iç donanım ama bıraktığı izlenim ile bana bıraktığı beğeni oranı %100 füme dersem %60 beyaz derim. Aslında renk dışı hiç bir fark yok arabalarda herşey aynı. 2 arabada kirliydi yağmur yağdı bugün. Yandan baktığımda beyaz olan dümdüz görünüyordu kaporta üstü eğimler tasarım detayları hiç belli olmuyor. Füme de arabanın Tasarım sal hatları daha net farkediliyor ve beğenmemi sağladı.

Tesla da kıvrımlı bir araç ve sade yapılı. Panjur yok, krom detaylar yok, boyalı alan miktar çok yüksek. Buyuzden beyaz araba yeni yıkandıpında boya kalitesi iyi ise güzel görünebilir ancak sonrası kötü malesef. Oyüzden jantlar kırmızı kaliperler hatta arkada kırmızı bir çizgi bile beyazda Perf aldırır.

Ben siyah olmazsa maviyi de bir inceliyecem.

• extinct kullanıcısına yanıt

Hayır mümkün değil . LR yi yazılımla biraz daha hızlandırma seçeneği var sadece .

Beyaz ile 19 jantlar bu arabaya yakışmıyor cidden .Bu aracın hakkı 20 inch jantlar bence .

• corylus C kullanıcısına yanıt

Hocam bu uygulamaya erişmek için aracı teslim almamız mı gerekiyor? Uzun yol planlaması önceden yapabilsek kararsız arkadaşlar için de faydalı olur

• Cpt.Apollo C kullanıcısına yanıt

Ben ücretsiz versiyonunu kullanıyorum. Ücretli versiyonunda canlı trafik durumu, gidilen güzergahtaki sıcaklıklara göre menzili ayarlama vs yapılabiliyor.

Ücretsiz versiyonda benim şu anki aracım Kia Niro EV ve yazıldığım Tesla Model Y LR aracını araçlarım olarak atarladım. Yalnız araç seçimi ayarladığınızda (özellikle Tesla) CCS ve AC şarj istasyonununu seçmeniz gerek. (Chargers&Networks/Type of chargers sekmesinden) Speed kısmından hızıda ayarlayabiliyorsunuz. Ama örneğin hızı 150 km/h de seçseniz güzergahta otoban harici bir yol varsa ve hız limiti örneğin 100 km/h ise ona göre bir sonuç gösteriyor anladığım kadarıyla.

Ben de biraz daha detaylı düşününce şu kanıya vardım: MYP çok albenili duruyor ve bundaki en büyük 2 unsur 21” siyah uberturbine ve kırmızı kaliperler.. ben aslında MYP deki görselliği beğeniyorum. MYLR de ise daha yüksel oluşunu, süspansiyonunun iyileştirilmiş olmasını, az da olsa ekstra menzili beğeniyorum.. bu durumda; hem LR seçip hem de MYP benzer bir görüntü almak için kesinlikle 20” induction jantları seçmek gerek. Gemini jantları siyaha boyatabiliriz ancak yine de MYP deki heybetli görüntüyü vermez. İkincisi ise LR de kaliperleri kırmızıya boyatmak (basit bir işlem olsa gerek)
    Eğer LR araç tercih edilir, induction jant ve kaliperler kırmızıya boyanırsa görüntü olarak çok iyi bir seviyeye gelmiiş olur.
    Gelelim araç rengine; ben kişisel olarak beyaz ya da quicksilver arasında bir tercih yapacağım. Siyah rengin araç biraz tozlu olduğunda iyi durmayacağını düşünüyorum (solid black olmasından dolayı)
    0-100 hızlanma: LR deki 5,0 saniye benim için zaten çok iyi; 5 saniyede 100 km hıza 1 yıl içinde birkaç kez çıkarım diye düşünüyorum. Benim için bu aracı eğlenceli kılan onu nasıl daha iktisatlı kullanırım kısmı olacaktır.. km başına harcadığım kw değerini düşürebildikçe daha çok keyif verecektir

Bir video da görmüştüm 19' jantın kapağını söküp sürmüş biri ve %4 e yakın fazla yakıt harcadığını söylüyordu aslında o kapak bize menzil uzattıran. Benimde amacım aynen sizinki gibi. Uzun menzil hoş görünüş ve alabileceğim en fazla konforu istiyorum. Bunların hepsini birleştirince LR siyah +19' ve iyi bir ppf(parlak olandan) çıktı karşıma.

Acaba Türkiye de dolaşan siyah model s lerde aynı boyayamı sahip?

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.