Teşekkürler hocam. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (62. sayfa)

-
-
Kesinlikle katılıyorum. 10 yıl yurtdışında yaşadım, hiç kimsede bizdeki gibi boya vs takıntısı görmedim. 3 kez araba aldım sattım, expertize de götürmedim, iyi bir ustam vardı, her seferinde mekaniğini ona kontrol ettirdim, o kadar.
Yanlış anlaşılmasın, kimseyi suçlamıyorum, bizde yatırım aracı olduğu için insanlar araçlarının üstüne titriyor. Çok değişik bir piyasa.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de sizin gibi quicksilver sipariş etmiştim. Kanyonda hem quicksilver hem beyaz vardı, görünce direkt beyaza döndüm. Aradaki fiyat farkı da cabası tabi.
Teşekkürler bildiriminiz için, ben de gördükten sonra son kararımı vereceğim, sanırım ekstradan 100 bin lira vermeye değecek bir görüntüsü yok..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tesla daki arkadaşım quicksilver önermişti ama beyaz daha güzel duruyor
Ben de hakkı alkanın incelemesinde quicksilver için “çok iyi yaa” yorumu ile etkilenip vermiştim siparişi ama şimdi çok kararsızım. Canlı görmek lazım
Hakkı Alkan ile ilgili yorum yapmayım Kanyon da kendiniz görün
Zevkler tartisilmaz, herkesin renk tercihi dogru tercihtir mutlaka.
Kanyon'da quicksilver ve beyazi gordukten sonra beyaza ekstra para isteseler bile beyazi tercih ederdim muhtemelen. Model Y beyazini canli gormediyseniz eger Citroen 301 beyazi gibi hayal etmeyin diye soylemek istedim.
-
Hocam giderseniz İstanbula, almanyada üretilen siyah rengin amerikada satılandan farklı olup olmadığı oda sorabilirmisiniz? Amerika da siyah renkte çok ince olduğu ve taş izlerinden çok şikayeti oldukları yazılmış. Hatta bir videoda ön kaput kapatma yerinin el ile bastırma yüzü den çiziklerle dolu olduğu söylenmiş. Tabi siyah görme imkanınız olur ise rengin sedefli bir renk olup olmadığı oda incelemenizi rica etsem.
Tabiki sorarım. Yalnız taş izi benim eski sedefli siyah bmw aracımda da olmuştu ppf yapmadığım için. Boya ne kadar kaliteli de olsa taş izi önlem alınmazsa oluşuyor malesef.
Bu konular eski Fluence Z zamanından beri tartışılıyor. Lisans işini ancak çözebildiler :/
380V 11KW'ye kadar verebiliyor. Ama sonuçta araç şarj edebiliyor. Bu kapasite tüm oto yıkamacılarda vs var ancak yasa gereği kullandıramıyorlar(lisans gerekiyor). Halbuki kullandırabilseler çok kişinin işi kendiliğinden çözülür.
Öte yandan memlekette elk dağıtım işi rezalet. Araç sayısı arttıkça problem de artacaktır. Bizde normal günde bile elektrik gidiyor, ana sigortalar vs atıyor. Bir sitedeki araç kapasitesinin %5i kadar şarj koyarsanız zaten trafo kaldırmayacaktır, mümkün değil çoğu yerde. Altyapı yok.
-
Teşekkür ederim. Taş izi için ppf den başka çare yok biliyorum. Bende 2006 siyah Alfa 159 var. Arabayı yıkattığımda ilk günkü haline dönüyor ve bu beni çok mutlu ediyor. Ancak benzer yaşlarda başka siyah arabalara baktığımda solgun ve matlaşmış bir renk görüyorum. Boya sedefli olduğunda hem kılcal çizikler farkedilmiyor hemde ışıklı ortamda çok güzel parlıyor. Ankara da 1 tane bile Model Y göremedim ne beyaz nede siyah. Solid Black diye geçen renk solgun bir siyah ise yada birkaç yıl içinde solgun bir hal alacak ise teslim tarihinin uzamasını göze alıp renk değiştirmek gerekecek. Birde showroom larda ışık ayarları ile en mat renk bile parlayabiliyor. Sedefli boyalarda telefon feneri ile yakından bakıldığında boya içindeki kristaller farkedilebiliyor. Sizin BMW aracınızdaki gibi bir siyah ise yola siyah ile devam ederim. Yada mazda larınki gibi bir siyah ise beyaz ile devam.
-
İlk gün 9:30 da quicksilver performance sipariş ettim. Eylül- kasım olarak tarih verdi. Sonradan Canlı olarak görünce renk beklediğim kadar hoşuma gitmedi ancak benim gördüğüm gün hava kapalıydı kanyonun ambiyansı gereği renk kendini tam belli etmiyor diye düşünüyorum açık havada daha farklı duracaktır. Performanstaki frenlerin güçlü olması beni cezbetti. Lr bile çok hızlı araç frenler önemli diye düşünüyorum.
Eğer jant çapı rahatsızlık verirse ekstra bir jant lastik setide alırım zaten araba fiyat olarak benim beklentimin çok altında çıktı.
Görevliye diğer avrupa ülkelerinde nisan teslim yazarken bize neden ileri tarih verildiğini sordum o ülkelerde hazır stokta araç var Türkiyeye özel kota yok diye cevapladı. Ben ikna olmadım.
Lastikleri sordum 4 mevsim dediler.
Beni düşündüren en önemli konu mesafe sensörlerini çıkarmışlar. kamera ile park sensörünün yerini doldurmaya çalışıyorlar araştırdığım kadarıyla mesafe sensörü gibi güzel çalışmıyor dar bir otopark girişim olduğu ve bu arabanında boyutları hayli büyük olduğu için endişem var. 360 derece çevre görüşüde yok bu kısıtlı görüş imkanıyla otopilot nasıl düzgün çalışıyor soru işareti oluştu bende.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
2. güncellemeden sonra kameralar park sensöründen daha iyi oldu diyordu YouTube daki e Mobilete kanalındaki eleman. Ama yağmur sensörü görevinide kameralar yapıyormuş ve hiç memnun değilmiş.
usb aksesuarı ve ekran koruyucu guzel olur.
ikiTekeryoutube
Aksesuar Listesi: Paspas, Mat Ekran Koruyucu Film, Usb Şarj Aleti, Çamurluk, Ön Bagaj Aydınlatması, Kapi Basamak Aydinlatmali Model Y, Projektör Tesla Logo Kapı Altı Aydınlatması, Plastik Bardaklik, Tesla Direksiyon Matt Karbon Kaplama, Tesla Mat Karbon Konsol Kaplama, Tesla Ön Arka Mat Logo, Konsol İçi Bölmeleri, Karbon Görünümlü Kapı Kolları Abone olmayı, beğenmeyi, paylaşmayı ve tavsiye etmeyi unutmayın. Dikkatli sürün. Kendinize iyi bakın. Edit: Adobe Premiere Pro CC Kameralar : Vlog Kamerası : Sony A7R3 + 24-70 f2.8 / 85mm f1.4 GoPro Hero 8 Black Edition E-Mail: tekeriki@gmail.com Diğer Sosyal Medya hesaplarım; Instagram: tekeriki Facebook: http://www.facebook.com/ikitekermotovlog Motosiklet : KTM XCW 300 TPI 2019 Yarış Tulumu: Alpinestars GP Pro Tech-Air One Piece Kask : Acerbis Steel Carbon Bot: Alpinestar SMX Plus Gore-Tex, Alpinestars Tech7 Göğüs ve Sırt Koruma: Alpinestars Nucleon KR-Rhttps://www.youtube.com/watch?v=ETP5rGgNxfs -
Çok araştırdım Güncellemeden sonra bile 2 kat boşluk bırakıyor duvarla. Kameranın konumu nedeniyle arabanın burnunu görmesi tam mümkün olmadığından garantici davranıyor. Bazı engelleri göremeyebiliyor. Mesafe kısmında 2-3 inch sapma ile gösteriyor. 5-7 cm eder bu.
Solid blackten benim anladığım “düz siyah” yani sedefsiz, veya metalik olmayan siyah. Çünkü beyazda “sedefli” diye ayrıca belirtmişler, siyah sedefli olsaydı mutlaka belirtirlerdi. Düz siyah da açıkçası cila vs yapılmadığı sürece boz durur, en ufak kirlenmede iyice silik bir görüntü verir gibi geliyor. Beyaz sanki sedefli olması nedeniyle daha iyi duruyor. Siyah sedefli olsaydı direkt siyah derdim… bu arada eğer beyaza dönersem jantları mutlaka induction yaparım çünkü hem beyaz hem gemini jant arabayı olduğundan basit gösteriyor.. ya da gemini tervih edip kapakları boyatmak..
Lr veya p modelinde aracın çekiş tekerini ayarlama şansımız var mı?
Esp kapatabilir miyiz?
Lr ve p arasında
Tork, far, yükseklik ve fren dışında fark var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extinct -- 17 Nisan 2023; 0:37:8 >
Performansta track mode ile drift mümkün
Arkada spoiler var birde fark olarak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X