Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (54. sayfa)

10 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 16 Misafir (4 Mobil) - 19 Masaüstü7 Mobil
5 sn
48.638
Cevap
1.301
Favori
3.213.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
6. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet sadece performancede geliyor..

https://www.tesla.com/ownersmanual/modely/en_us/GUID-92CA3DCA-EDA3-4243-861E-2C770F5506FD.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt

Evet

• irresponsible kullanıcısına yanıt

"100 kw enerji ihtiyacı var" bilgisi de, "elektrik birim fiyatı 1,71"de yanlış.

Yaklaşık 78 kw enerji tam doldumda gerekli olan enerji. Evden kullanılan elektrik belirli bir aralıktan sonra yaklaşık 2,6 TL (son yapılan indirim hariç).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corylus -- 15 Nisan 2023; 17:7:28 >
    Mevcut MTV ve beklenen kasko değerleri ile, ayrıca ülkemizdeki dikey mimari nedeniyle evde şarj imkanının az olması gibi gibi nedenlerle ülkemizde ev henüz erken. Bununla ilgili daha önce paylaştığım autoclub kanalının kimler ev araç almalı videosunda güzel detaylar vermişler.

Adam diyor ki şarj istasyonuna gittim, arızalı. Diğerine gittim orada da elektrik yok. Bunlar Türkiye de olağan şeyler. Benzinin bitse, gidip bidonla alır doldurursun.

Şu an ev ların en cezbedici yanı ucuza çok pahalı araçların motor performansını vermesi. ayrıca mevcut sarı site fiyatlarının yarısına ülkeye giriş yapınca insanlar lansman fiyatları gibi algılayıp, ileride fiyatı artarsa bir daha alamayız diyerek sipariş geçiyor. Ben de kendi aracımı satıp, üstüne ekleyip alabilirim diye girdim bu işe. Dolar 25 e kadar da alırım, 2 milyon 100 bini geçerse ardımda bırakırım.

Full self driving muhtemelen ülkemizde hiçbir zaman kullanılamayacak. Ne sokak sokak, ne de sürücüler sürücü. İstanbul da takip mesafesi bırakıyorum, hemen önüme kırıyorlar ya da arkadaki kornaya basıyor yapış öndekine diye. Yollar dar, yamuk, daralip genişliyor vs. Amerika'da adamların kullandığı yollara bakıyorum, yaşamıyoruz biz.

Yaz kış tatili, kırsal gezisi, kaplıcası vs. düşünüyorum nasıl şarj edeceğim diye. Bodrum'da 3 ay kaldıktan sonra İstanbul' da memnun olduğum spor süspansiyon aracımı sattirmisti eşim.

Bir heves verdik siparişi, en kötü kardeşimin babamın arabasını alıp gideceğim uzun yola. Babamın dükkanda trifaze den şarj edeceğim. Ama bunların hepsini düşünmek lazım. Şimdi bekliyorum teslim alsınlar, ülkemiz yollarında kullanıp deneyimleri aktarsınlar, zaten eğer vergi ve kasko yıllık 100 bini bulacaksa kendimce salak parasıdır yakarım kaporayi geçerim.

Bize insanca yaşamak zaten haram. Ucuz hayatları pahalıya yaşamaya devam canım ülkemde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• emrdmr1 kullanıcısına yanıt

hayal kurmayın... kimse yanıp tutuşmayacak bu jantlar için.

Oooo hoş geldiniz, birkaç gündür almadığınız arabayı kötülemeye gelmemiştiniz, özle(me)miştik.  

• Bugün trafikte beyaz renk tesla lr gördüm ilk defa algıda seçicilik olsa gerek çok güzel görünüyordu sessizce geçti gitti yanımdan darısı başımıza😊

• Bu arada maliyet hesabı yapan arkadaşlar için 3 yıl servis ihtiyacı olmadığını duymuştum. Doğru ise bunu da hesaba katabiliriz.

• corylus C kullanıcısına yanıt

mesajı dikkatli okursanız ortalama dedim çünkü elektriğin gece tarifesi, gündüz tarifesi de var.

78 kw olayına gelince, aşağıdaki videoda bir beyefendi yaptığı testte mercedes eqe'nin 400 km menzil için 90 kw gibi bir elektriğe ihtiyaç duyduğunu söylüyor. eğer tesla'da kullanılan lityum iyon piller de fark var ise bilemiyorum. koskoca mercedes yapamamış tesla nasıl yapıyor hayret doğrusu.. dakika 8.50'den itibaren

Serdar Başkanyoutube
    Bu videoda bir elektrikli arabanın kaç paraya şarj olduğunu ölçmeye çalıştım. Sonra da elde ettiğimiz ölçümleri geleneksel benzinli ya da dizel araçların yakıt tüketimi maliyetleriyle karşılaştırdım. Gerçekten çok şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı. Ayrıca elektrikli scooterların kaç paraya şarj olduğuna da baktık ve ortaya çıkan maliyeti scooter kiralama uygulamalarının fiyatlarıyla karşılaştırdık. Bonus olarak da kızımın akülü arabasının elektrik tüketimini ölçtük. Bakın bakalım nasıl olmuş. Caretta Oto Instagram Sayfası: https://instagram.com/carettaoto Wattmetre: https://tme.rocks/NneQ1 ----------------- Burada bir sürü süper deney yapıyorum, bilim anlatıyorum ve harika şeyler inşa ediyorum. İyi seyirler Instagram: https://www.instagram.com/sserdaraksu/
    https://www.youtube.com/watch?v=lN_8YPA5jP8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irresponsible -- 15 Nisan 2023; 17:42:5 >
    Eqe 2.5 ton.

Model y 2 ton.

Eqe, hem içi dar hem bagaji küçük hem de on tarafta bagaji yok hem daha ağır. Inanilmaz.

"Koskoca" mercedes nasıl böyle rezil bir araç çıkarttı kimse anlamadı dünyada.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tesla model y dışında araçları burada lütfen yazıp çizmeyin. Forum kurallarına uyalım. Bu başlıktaki tesla dışındaki paylaşımlar kaldırılacaktır

• Tesla Model Y: 75 kW Pil kapasitesi yani depo kapasitesi

Bu hesap dışarıda şarj edecekler için.

75x8,00 TL: 600 TL ile depo doluyor. (Ortalama 8,00 TL/kW. Daha ucuza da var daha pahalısı da)

1.50 TL/km Şehir dışı

1.20 TL/km Şehir içi

Bu hesap evde şarj edecekler için.

75x2.67 TL: 200 TL ile depo doluyor.

0,50 TL/km Şehir dışı

0,40 TL/km Şehir içi

Şehir dışı 400km giderseniz.

Şehir içi 500km giderseniz.

Benzinli araç

22,40TL x 7lt: 156,70TL/100km Şehir dışı

22.40TL x 9lt: 201.00 TL/100km Şehir içi

1.56TL/km Şehir dışı

2,01TL/km Şehir içi

Dizel araç

21.10TLx 6lt: 126,00TL/100km Şehir dışı

21.10TLx 7lt: 147,00TL/100km Şehir içi

1.26TL/km Şehir dışı

1.47TL/km Şehir içi

Sonuç:

Müstakil eviniz yoksa yada evde şarj imkanınız yoksa elektrikli araçlar pek ekonomik değil hemen hemen aynı işletim ücretine sahip.

Ancak evde şarj imkanınız var ise müthiş bir tasarruf yapabilirsiniz.

Dışarıda şarj etmekle dizel ve benzinli araç arasında kalıyor. Benzinliden ucuz, dizelden pahalı

Dizel>Elektrikli>Benzinli

Hesapta yanlışlık bulursanız haber verin düzelteyim.

Koskoca mercedes’in elektrikli aracı yokken tesla vardı ve küçücük Tesla , space x şirketi gibi küçük şirketlerinden teknoloji transferi yapıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ben kendim Kia Niro EV kullanıyorum ve ABB Terra AC Wallbox kullanıyorum. Hem elektrik sayacından hem ABB uygulamasından ne kadar kw harcadığımı görebiliyorum. Bataryada örneğin %20 kaldığında %90'a kadar doldurduğumda, yaklaşık 46 kw enerji sayaçtan çektiğimi görüyorum. Kia Niro EV bataryası brüt 68 kw. Hesapladığımda %70'i yaklaşık o kadar zaten. Yazdığınız yorumda Tesla'nın bataryasını tam doldurmak için 100 kw enerji ihtiyacı var, dediğiniz için yanıt yazdım. DC istasyonlarda da dolum yaptığınızda aynı sonuç oluyor yaklaşık olarak. Örnek verdiğiniz video 400 km için gerekli enerji diyorsa bu aynı şey değil. Ben Tesla'da 400 km için şu kadar enerji gerekli demedim. Bataryayı doldurmak için gerekli enerji daha başka bir şey.

Örneğin aşağıdaki videoda Tesla Model Y LR uzun yol testine göre 70 mph (112,65 km/h) ortalama hız ile Tesla Model Y LR bataryası ile 286 mil (460 km) yapmış.

Out of Spec Reviewsyoutube
    Kyle ran this thing completely out! We would really appreciate it if you subscribe to our channel! The more subscribers we have, the more awesome opportunities we will be able to bring to you! Find all of our Amazon must-haves here: https://www.amazon.com/shop/influencer-3317696d Kyle on Twitter: @itskyleconner Kyle on Instagram: @Virtualkyle For more behind the scenes content: Twitter: @Out_of_Spec Facebook: https://www.facebook.com/outofspecreviews Instagram: @OutofSpecReviews Inquiries: info@outofspecstudios.com If you liked this video, we recommend checking out some of our other channels! Out of Spec Motoring: http://youtube.com/outofspecmotoring Out of Spec Reviews: https://www.youtube.com/outofspecreviews #Tesla #modely #range
    https://www.youtube.com/watch?v=YvEty1MQUOs&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corylus -- 15 Nisan 2023; 18:17:45 >

• Suni motor sesi var mı tesla da?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kanmet kullanıcısına yanıt

Model 3 e facelift 2024 de gelir ise çok geçmeden model y de güncellenir. Belkide 2024 teslimi hiç model Y olmayacak. Hala ekim-aralık yazıyor yeni siparişler için. Bu indirimler de bu yüzden olabilir kimbilir. Geçmişte yeni kasa tesla lar ile eski kasaların satış fiyatı aynı mı oluyordu inceleyen var mı?

• Tatomu T kullanıcısına yanıt

Model 3 ile Y arasında 3 yıl var. Tesla Model 3 güncellemesini, Model Y üretim tekniğine geçmek için yapıyor zaten.

Model Y için, Model 3 güncellemesi sonrası en az 2.5 yıl diyorum. Beklerseniz öte güncellemesiye birlikte alırsınız :)

• nosfecagri N kullanıcısına yanıt

Full Self-Driving'i unutun, daaha beta sayılır ABD'de bile, burada asla çalışamaz, önce trafiğe kafa sokmasını öğrenecek araç, yol vermez bencil insanlarım.

Geliştirilmiş'e de kesinlikle gerek yok bence, kendi park etme özelliğini kaç kişi kullanır? Veya kendisi araç sollaması ne kadar önemli (ve yine bizim ülkede kolay gelsin derim beyine, 10 dakkada devreleri yanar  ). Zaten normal adaptif cruise var araçta, onda bile phantom braking denen can sıkıcı sorunlar oluyor, umarım kimseye denk gelmez.

• Janissary. J kullanıcısına yanıt

Aynen ve bütün gün temizlenmiyor orada belli ki. BAslında byaz koltuğun bakımı kolaymış, ıslak mendille vs. Leke de tutmuyor pek ama kot kumaşı filan zamanla hare yapabilir çok titiz olunmazsa.

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.