< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (539. sayfa)

-
-
Boyle bir olay yasanmis. Uzucu.
Tesla Owners Türkiye 🇹🇷twitter
Tesla Owners Türkiye 🇹🇷https://twitter.com/teslaownerstrky/status/1684122193339248640?s=46
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam araba sürmeye ve tablet telefon kullanımına hakim bir insan 3,5 günde öğrenir ama öncesinde videoları izlemek önemli.Uygulamada var videolar veya youtube da tonla var kafanıza takılan bişey olursa foruma yazın mutlaka cvp gelir zaten,hayırlısı olsun şimdiden.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
En korktuğum şeylerden biriydi arkadaşın başına gelmiş ne yazık ki,2001 yılında Almanyadan C200 kompressor getiriyorum,3 ay bekledim her şey bitti,tıra yüklerken sağ arkayı vurmuşlar,indirim yaptılar tabi kabul etmedim,1,5 ay daha bekledim, geldi araç.2 sene sonra karşı yoldan üzerime araç uçtu benim merso pert ama hayatımı kurtardı.Herşey nasip kısmet yani.Ama Teslanın bu işi hızlıca çözmesini beklerdim.
Niye otomolle anlasma olmali ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üstad kullanıcı ismin RF olduğuna göre bilgin vardır diye soruyorum,
rockfordfosgate.com
Punch 8" P2 4-Ohm DVC Subwoofer | Rockford Fosgate ®https://rockfordfosgate.com/products/details/p2d4-8/Bu sub Model Y orjinal subwoofer gibi çift bobin ve 4 ohm, watt olarak da orjinal anfiye uyumlu ( orjinal sub 2x80w ). elektriksel bağlantı çok kolay.
İnternette tesla Y sub kutusuna normal 8" sub monte etmek için adaptör halka da satılıyor.
P2 serisi ya da bu sub ile ilgili tecrübeniz var mı? bariz fark yaratır mı orjinal sub ile?
-
Eskiden vardı ancak uzun zamandır ilgilenmiyorum o yüzden bir cevap veremeyeceğim.
-
İstanbulda iseniz test sürüşü yapmanızı öneririm.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Farklı bir noktaya değinmek gerekirse
Model Y aldığınız araçlar tamamen yazılımdan ibaret,
Garanti süresi sonunda 4yil, Aracınız artık güncelleme almayacak bazı özellikleri olabilir.
Ya da sizin otopilot kullanmanıza sınırlamalar getirebilir.
Elon Musk babasının hayrına ucuz araç satmiyor.
Zamanla abonelikler gelecek, Mesela Premium Connectivity ve Tesla Charger aboneliği henüz başlangıç.
Bugün nasıl Google drive kullanıyorsanız, nasıl ki android telefonu kullanırken bazı Google servisleri için para oduyorsaniz yarın Tesla için ödeyebilirsiniz.
Ve araçlar yaşlandıkça bu özelliklerden yoksun kalabilir.
Aynı ios'un 5 sene sonra yavaş yavaş güncelleme almaması gibi.
Bu nedenle Elektrikli arabalarin ve hatta Tesla'nin fiyatı çok ciddi düşüş yaşayabilir ikinciel satarken.
Tabi bunlar varsayım zaman ile göreceğiz.
-
Yaren hanim dimi 😂
Aynen, hatta Elon lastiklerin havasını indirip yeni model tesla almaya zorlayacak bizi
-
Fiyat bir etken olabilir.
Ama asıl etken maturity ve fiyat endeksi. Tesla çıkana kadar elektrifikasyon Toyota'nın Hybrid saçmalığı altında ilerliyordu (saçmalik deme nedeni çok yavaş ve cimri olması)
Şuanda Başta Mercedes ve BMW pastadan pay kapmak için hem çok daha kaliteli hem de nispeten rekabetçi (kendi maliyetleri daha yüksek servis ve tedarik ve bayi ağı nedeniyle) fiyatlar ile boy gostermeye çalışıyorlar. Dünya pazarında.
Elon Musk, 2 gun evvel bir tweetinde F150 Lightning aracın çok çok pahalı olduğunu belirtti.
Bu da CyberTruck için fiyatın uygun olacaginin gostergesi,
Tesla elektrikli araclarin fiyatını düşürmeye devam ederse,
Başta küçük Elektrikli Araç üreticileri "skywell" gibi batacak.
Ve giderek fazla araç üretecek. Tüm otomobil Piyasada dominant konuma gelene kadar.
Bu rekabet aşamasında eldeki kullanıcıları 2 haftada bir yazılım güncellemesi paketleri ile güncel hissettirecek, ama o güncelleme ismi guncelleme bir süre sonra aynı telefonu uygulama güncellemesi gibi hissediyorsun, bugün girip yeni WhatsApp uygulaması çıkmış mi diye bakmiyorsun.
Ama rekabet ortamında eldeki kullanıcıları düşünen olmaz, çünkü hedef pastanın büyüğüne gitmek.
-
Öyle deme onun da üslup seviyesi yerlerde.
Baksana Elon'dan çok Eloncuklar dolmuş foruma.
İzmir e yolun düşerse uğra bana 10 dk bineriz bakarız oynarsın
İptal etmeden araç VIN atandığında maille erteleme talep edenler mevcut. 3 ay sonra yeniden denk araca VIN atanacak şeklinde dönmüşler ama ben şahit değilim. Büyük ihtimalle ben de bu yolu deneyeceğim. VIN atanınca iptal etmeden şimdilik alacak durumum olmadığını belirtip daha sonraya değerlendirip değerlendiremeyeceğimi soracağım. İlk etapta ₺10k iade istemezsek tek seferlik olabiliyormuş galiba .
Bu arada ne kadar dogru bilmiyorum . Izmirdeyim dun malzeme almaya bir servisden geldiler . dediklerine gore kaporta dogrultma
isleri ile alakali tesla ile anlasmislar . yetkili servis olucaklarmis . autonetwork diye bir firma
öncelikle araba her ne kadar son 3 yılda yatırım aracı gibi olmuşsa da asli amacı o değildir. bugün geldiğimiz noktada aracınıza yatırım gözüyle bakmayıp, ihtiyaçlarınızı giderirken keyif de alıyorsanız bu fayda yeterde artar bile. araba denen şey cep telefonu değildir, aynı ihtiyaçları gidermek için üretilmez. bunu mukayese de kullananın aklından şüphe ederim. 10 yıllık cep telefonu piyasada zor bulursunuz ama Türkiye'de binlerce kişi halen 1973 model reno ts ye biniyor.
tesla fiyatı düşecekmiş oymuş buymuş şuan için saçmalık. bu ülkede enflasyon böyle devam ederse herşeyin fiyatı artar, yatırım için almamış olsanız bile birkaç yıl sonra dahi fiyatı enflasyon kadar artar bundan da aracın yıpranma payını düşerek satabilirsiniz. gerisini boşverin.
şuanki ekonomi yönetimi özellikle ithal mallara dayalı tüketimi yavaşlatma çabasında o nedenle kredi muslukları kapalı, bu da yetmezse ithalatı zorlaştırıcı ekstra önlemlerde getirirler. bu da fiyatları yukarı çeker. ama dediğim gibi benim alma nedenim bu değil.
bence en azından 1-2 yıl fiziki mal almış olan herkesin parası enflasyon karşısında tutunur ama teslayı keyifle binmek ve kullanmak için alın gerisi lafügüzaf.
-
Tesla yetkili servisi, Otomol Merter. Acildi mi bilmiyorum ama.
-
Benim öyle olmadı malesef, noterden aldım ruhsatı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X