Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (3219. sayfa)

5 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 10 Misafir (5 Mobil) - 8 Masaüstü7 Mobil1 iOS
5 sn
64.376
Cevap
1.446
Favori
4.332.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
112 oy
Sayfa: önceki 1...1609...3216321732183219
Sayfaya Git
Git
Giriş

Geçmiş olsun ama bu gitmiş yani direk çöp.

Tabandan darbe alsa ve fitil atılsa sıkıntı olmaz ama yanaktan alınan darbe riskli değil çok riskli grubunda. Sebebi ise yolun birbir türlü hali var yani bir yayayı, motorluyu ufak bir kediyi kuşu ezmeyeyim diye aniden kırmak gerekirse istenmeyen sonuçlar ortaya çıkacaktır.

3 5 bin km lik lastiklerse tek değişebilir ama üstüyse en garantilisi çift değişimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Teşekkürler , ben de öyle düşünüyorum. daha 1000 bile değil ve başıma bu geldi, zaten gelecekti bekliyordum çünkü alışamamıştım.

Km çok düşük bu yüzden tek değişim yapacağım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam sizin AWD zamanı gelmiş  

Lastikten parça kopması, fizik kurallarına göre ciddi bir sorundur ama derinliği, şekli ve yanakta bulunduğu bölge önemlidir.

Formül şu; max gerilim=ortalama gerilim * (1+2 * derinlik/açı)

Şekil ve derinlik: V biçimli bir parça kopması, çok daha büyük yay biçimli bir kopmadan daha ciddidir. Maksimum gerilim formülünde; derinlik/açı çarpanı var.

Lastik yanağındaki ortalama gerilim kuvvetleri, lastik basıncına göre ortada birleşir. Basınç azaldıkça birleştiği bölge kalınlaşır.

Sizin durumda ise, iki açıdan önemsizdir; jant koruma bantları, ortalama gerilim kuvvetinin çok çok az olduğu iç çemberdedir ve gerilim kuvvetlerinin oluşacağı yüzeyin dışındadır, bir çeşit dış banttır.

Muayeneyi yapan teknisyenin lastik datasını inceleyip bu formülü uygulayacak zamanı yoktur. Ama siz muayene zamanına kadar güvenle kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 13 Eylül 2026; 10:27:59 >

• ohayyam kullanıcısına yanıt
    Güzel bir seçenek :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

teşekkürler yorumunuz için, bir süre idare edip çok km yapmadan tekli değişime gidebilirim.

Lastiğin koruma bandı görevini yaptı, jantı ve hatta kaportayı korudu.

Teslanın tasarımında arkaya doğru genişleme var biliyorsunuz, burada genel deneyim nedir bilmiyorum ama bence çok da sağlıklı bir tasarım değil. Dar alanlarda o bombeli dışa kavisli yer bende manevralarda sorun oluyordu aldığımdan beridir, anlık bir dikkatsizlikle tam kurtardık arabayı çıkıyoruz derken lastik takıldı, inanın hiç beklemiyordum.

Dar alanlarda yan görüş kameralarını açmanızı öneririm   Bir de park ederken kaldırıma sıfıra sıfır yanaşmamak gerekiyor

uzun yolda yolcularla oynayacak bi şey olsa güzel olur diye düşünüp roadquiz diye küçük bi şey yaptım

tesla ekranından oda açılıyor yolcular qr okutup telefonlarından bağlanıyor ve beraber bilgi yarışması oynuyorsunuz herhangi bi uygulama indirmek gerekmiyor

daha çok yeni özellikle tesla kullananların fikrini merak ediyorum deneyen olursa eksik gördüğünüz şeyleri yazarsanız çok sevinirim

roadquiz-tesla.onrender.com
    RoadQuiz — Tesla Yolcu Oyunu
    https://roadquiz-tesla.onrender.com
  • Merhaba kaputta birkac tas izi oldu ve kaldirima parkederken de jant ezildi birazcik, ve bir kapida diger araba kapiyi hizli acinca gamze olustu, tum bunlari en iyi nerede yaptirabiliriz? istanbul avrupa tavsiye edebileceginiz bir yer var mi

Benim lastiklerde bu şekilde bir kaç hasar var. hatta bir tanesi bunun 3 katı büyüklükte.. Onun dışında lastikler diş derinliği olarak değil ama görübtü olarak 10 yıllık gibi. her tarafı çizik ve delik içinde.. böyle kötü görünümlü lastiğim hiç olmamaıştı. Önceki suv aracımda lastiklerimi 80K km kullanabilmiştim. Şu an 49000km deyim. En kısa sürede değiştireceğim.

Bu arada forumda çok konuşuldu ama hiç kaydetmemişim. Önerilen bir astik marka/model var mı?

Kışlık lastik olarak pirelli sottozero 3 aldım. Yazlıktan (Hankook) kışlığa (gene 18") geçişte bir rahatsızlık hissetmedim (Önceki aracım olan golf 7 de 18" Michelinden , 16" Continental e geçerken hissediyordum). O sebeple ben yazlıkları da pirelli tercih edeceğim zamanı gelince.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 14 Eylül 2026; 14:35:25 >
  • Performans sürücüleri; araç 10.000 km oldu. Performansta ön ve arka lastik ebatları farkı yüzünden Lastikleri Sol-sağ yapayım diyorum gittiğim lastikçi yönlü lastikse jantıda sökmek ve diğer janta geçirmek lazım uğraşmaya gerek yok diyor, bugün mobil servis başka bir işlem için geldi, gelen arkadaş performans için gerek yok diyor. Siz ne yaptınız?

Orijinalden alıntı: İsmail2190

95.000 km oldu. 65.000 de bir takım lastik değiştirdim. Hiç lastik değişimi yapmadım. Mevcut lastiklerimle de hiç değişim yapmadım.
    Bu arada lastiklerim P Zero. Yenilerini de aynı aldım

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.