Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (26. sayfa)

5 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 28 Misafir (7 Mobil) - 24 Masaüstü9 Mobil
5 sn
48.177
Cevap
1.281
Favori
3.178.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
5. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Long Range lastik ebatları 255/45/19

Perf. Lastik ebatları ön 255/35/21

Süspansiyon aynı olsa bile (ki değil, kendi sitesinde yazıyor alçaltılmış süspansiyon diye) Türkiye şartlarında 35 yanak kullanmak mümkün değil. Ben Performance alsam araçla km yapmadan 255/45/19 olan ebata geçerim. Şuan ki aracım D segment 235/45/18 bu lastik bile rahatsız ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MAS207

benim performanceyi seçmemem deki tek pişmanlığım eğer led far gelmezse o olur yoksa performans derdinde değilim hali hazırda 10 sn de 100 e çıkan araçtan gececiğiz ve şehir içinde sık kullanım olacak 3.5 mu 5 miş çok önemli değil

gerçek hayatta 3 saniye ile 5 saniyeler arasında çok fark olduğu söyleniyor. Kağıt üstündeki gibi dğeil çok fark var. Fark olmasa bu saniyelerde tesla yok accelaration boostttu yok bilmem neydi 2-3 bin eurolar istemez. Matrix farların bütün tesla y lere geleceğini okudum bir yerlerde ama emin değilim. Bence matrix farı LG ye de koyarlar gibime geliyor

• turcoblanco kullanıcısına yanıt

performansra arkalar 275 35 21 ön arka farklı

• Attorney58 A kullanıcısına yanıt

insallah ya hadi bakalım süpriz olacak görecegiz

Doğru. ama 275 taban ile 255 taban arasında çok knfor farkı olmaz. Zaten konfora daha çok ön lastikler etki eder.

3sn ile 5sn cok ciddi fark ; hatta 3 ile 4.2 kullandim ; bariz fark ediyorsunuz. Asil sorun 0-100 degil ; siz arac sollarken de bunu hissediyorsunuz.

Benim sorum hali hazirda Tesla kullanan var ise ; Auto Pilot Turkiyede islev goruyor mu tek merakim bu aslinda cunku acikcasi bu araci alirsam onun icin almayi dusunurum.

• RN118850xxx sipariş numaram sabah tesla account oluştururken yanlışlıkla tamamlamış oldum siparişi. Geliştirilmiş otopilotu iptal edersem temmuz-eylül gelişi etkilenir mi? Siparişi de verirken mayıs-hazirandı sonra aradığımda temmuz-eylül dedilerdi değişiklik yaparsanız ekim-aralığa sarkabilir demişlerdi ama forumda değiştirip tarihi sabit kalanlar varmış.

• Model Y Performance Çift Motor Dört Çeker
    • Solid Black Renk
    • Performans Yükseltmesi
    • 21" Überturbine Jantlar
    • Performans Frenler
    • Karbon Fiber Rüzgarlık
    • Performance Pedallar
    • Tamamen Siyah Premium İç Mekan
    • Beş Koltuklu İç Mekan
    • Otopilot
    • Geliştirilmiş Otopilot

• cuoresportivo kullanıcısına yanıt

aynen araç sollarken hissedeceğin bir özellik. Bence performance aradaki fiyat farkı bu kadar azken tercih edilmeli. O eklemeleri sonra yapsan fiyat uçar zaten ki hızlanmas vs onları yükseltemezsin.Full self driving falan onlar çalışmaz türkiyeden. Avrupa amerikada bile düzgün çalışmıyor bizde levha yok adam gibi

• SirCourage kullanıcısına yanıt

çıkar boşuna ötv ödeme

• Ya mobil uygulamada siparişini görüntüleyebilen var mı?Bende sadece Model Y yazıyor başka hiçbir şey yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • YiğitGöldağı 95WKN Y kullanıcısına yanıt
    Herkeste aynı.Uygulamadan hesabınıza gitmeniz lazım.Orada biraz daha detaylı bilgi var.Sözleşmeniz, araç detayı vs.

• Performance alanların bu tercihi diğerlerine dayatmalarını manasız buluyorum. P ile LR arasında fiyat farkı oldukça az, bu fiyatlara bu performansı sunan araç bulunamaz zaten, bu açıdan haklı bir yorum. Ama 5 saniye de insanların %90’ının şimdiye kadar deneyimlemediği bir performans.

Herkes farklı kriterlere farklı önem veriyor, bu nedenle artık herkes kendi seçimleri üzerinden hayatlarına devam etmeli bence. İki seçimin de artı ve eksileri var, kim nasıl seçtiyse hayırlı olsun.

Şarj konusunda ne düşünüyorsunuz, günlük olarak şarj etmek mi, belli bir seviyenin altına düştükçe şarj etmek mi sizce? (Aracın sunduğu toplam menzilin, günlük ihtiyaç duyulanın çok üzerinde olduğu varsayımıyla soruyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engynew -- 12 Nisan 2023; 11:5:13 >
  • biz kimseye bir şey dayatmıyoruz. Başka marka araçlarda bu motor hızlanması vs olaylarına girince sana ilave 500-600 bin fark çıkıyor. Bizim dediğimiz bu. İsteyen istediğini alır isteyen gitsin 2 çekerini alsın. Neyse o konumuz değil tüketiciyi bilinçlendirmektir. Sarj işine gelince bence şehir içi kullanımda haftada 1 sarj yeterli olacaktır. Hergün sarja takmaya gerek yok ama tesla aracın sürekli sarjda kalmasını öneriyor. Ben elektrikli araç kullandım bu tesla menzilinden daha düşüktü ancak o bile şehir içi yetiyordu.

• cuoresportivo kullanıcısına yanıt

Auto pilot TR de iş görmez kesinlikle acele etmeyin. Almanya'da bile kullanışsız yollar dar olduğu için fren yapıp duruyor test ettim almaya gerk görmedim kendi otomatik cruise controlü fazlasıyla yeterli.

2 aydır kullanıyorum aracım 3000 km model Y long range standart. Sorular varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum, aynı aracı alacaksınız zaten benimki de Berlin üretimi.

• Ben ikisini de denedim ve long range tercih ettim.

Performans inanılmaz bir hızlanması var ve çok keyifli bir araç. Ancak çok sert öyle böyle değil içinde uzun yol aileyle yaptığımı düşünemedim.

Performansın lastik mastafı fazla olacaktır.

Performansa küçük lastik takarsanız aslında mükemmel bir araç olabiliyor ama o da ne kadar doğru o parayı verip bilemedim, yumuşacık long range aldım geçtim. O da inanılmaz hızlanıyor burada yazan kimse 5 saniyede 0 100 yapan araç kullanmıyordur günlük olarak. Artı long range de hızlandırılabiliyor. TR fiyatları ile bence de performans doğru tercih ama long range de kesinlikle mantıksız değil 4 çeker mis gibi araç...

• quote:

Orijinalden alıntı: nosfecagri

Auto pilot TR de iş görmez kesinlikle acele etmeyin. Almanya'da bile kullanışsız yollar dar olduğu için fren yapıp duruyor test ettim almaya gerk görmedim kendi otomatik cruise controlü fazlasıyla yeterli.

2 aydır kullanıyorum aracım 3000 km model Y long range standart. Sorular varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum, aynı aracı alacaksınız zaten benimki de Berlin üretimi.

kâğıt üzerindeki ve gerçek menzil arasında ne kadar fark var ?

araçla beraber şarj kablosu geldi mi ? gelen kablo ile kaç saate doluyor?

sizdeki aracın farları matrix mi ?

• nosfecagri N kullanıcısına yanıt

farlar mercekli led mi geldi

• Katılıyorum. Her kişi kendine göre beğendiği ve beğenmediği yada eksik gördüğü yanları, gerekçeleriyle yazabilir. Ama ergen futbol muhabbeti gibi "az bir fiyat farkı varken LR yerine performans tercih edilmemesi saçma olur", "şunu alın bunu almayın" gibi şeyler yazmasını anlamlı bulmuyorum. Örneğin bence, elektrikli araçların çok yüksek beygir ve torka (ki "yüksek" de kişiye göre, beklenti ve kullanım alışkanlıklarına göre değişir) sahip olması felsefelerine uymuyor. Aynı şekilde bence, LR gereğinden fazla performans verisine sahip. Tesla'nın LR gibi 78 Kwh bataryaya sahip 150 kw motoru olan bir aracı olsa ben onu tercih ederdim. Bu da benim görüşüm. Ama gelip de burada "150 kw motor ve 78 kwh bataryalı modeli almamak mantıksız, onun yerine performansı almak saçma olur, menzili azalıyor" gibi şeyler söylesem doğru olmazdı. Çünkü benim beklentim ve kullanım alışkanlıklarım gereği şu aracı almak daha mantıklı olabilirken, bir başkası daha farklı bakabilir.

Burada şunu yapabilirsek daha faydalı olur forum herkes için;

nedenleri ve verileri ile görüşlerimizi belirtip, eksikliklerin ve önerilerin olduğu görüşlerimizi paylaşmak.

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nosfecagri N kullanıcısına yanıt

Merhaba, ilk soru elbette süspansiyon konforu olacak, kıyaslama yapabileceğiniz araçlar var mı, şundan daha sert, bundan yumuşak vb? Ben okuduklarımdan mini cooper countryman tarzı bir şey bekliyorum ama emin olamadım.

Performance seçmeme tek sebebim süspansiyon, konforu ve ground clearence. Yoksa jant kısmı kolay değiştirilir. Bu konuda yorumunuz olursa sevinirim. Tşkler.

Bu arada 10 kez yapmışımdır değişiklik ve en sonunda quicksilver LR 19 extra yazılım olmadan tercih ettim merak eden olursa. Ekim-Aralık görünüyor.

• Selamlar, uzun zamandır girmediğim donanımhabere Tesla sebebiyle giriyorum. Bende sipariş verenlerdenim. Beyaz, Long Range 19” modeline sipariş verdim. Gelişmiş Autopilot ve Performance paketini sonradan ekletmeyi düşünüyorum.

Siteler için wallbox kurulumu konusunda mevzuatı bilen, daha önceden deneyimi olan arkadaşlar var ise nasıl bir süreç izleneceği konusunda yardımlaşabilirsek güzel olur diye düşünüyorum.

Site yönetim kurulu mu, genel kurul mu yetkili bu konuda emsal oluşturabilirse faydalı olacaktır.

Herkese Hayırlı olsun…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaman06 -- 12 Nisan 2023; 11:21:39 >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.