Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2424. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: cmkrcn , emreeregiz , Oswinaldo
3 Kayıtlı Üye ve 16 Misafir (6 Mobil) - 13 Masaüstü6 Mobil
5 sn
53.420
Cevap
1.390
Favori
3.542.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
26. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 24222423242424252426
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tesla’dan Yeni Model Y siparişimi verdim ve aracımın teslimini beklerken, tüketici hakem heyetinden kazandığım iade hakkı için bir önceki sipariş tutarımla ilgili TESLA bana bir üst mahkemeden dava açmış. BRAVO TESLA, bakalım kazanacak mısın? Kazansan da kazanacak mısın?

• _EUA_ kullanıcısına yanıt
    Sistem ilk kurulurken benimde elektrikçim 5x6 ya ne gerek var 5x4,5 çekelim maliyet düşer dedi. Ama bir müddet sonra asiri ısınmadan kablonun en dış katmanı erimeye başladı. Özellikle cihazın bağlı olduğu soketle sigorta arasındaki kablo. Elektrikci de yeniden kablo çekti. Bu arada Adanada yasiyorum ve kurulum yapildigi zaman kullandigim arac 22 kwh ile sarj oluyordu. Ben dış mekan olduğunu düşündüğüm için antigron kablo dedim. Çünkü bana söylenen öyleydi. Siz detaylara daha vakıfsınız gibi. Yanlışım varsa düzeltin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmkrcn -- 11 Haziran 2025; 7:6:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KnN.LmS kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani açıklarmısınız

• _EUA_ kullanıcısına yanıt

Cihaz 22kw ise en makulu 6mm, tesla 11kw ile şarj alıyor cihaz buna trifazede 16 A ile enerjiyi çeker 2.5mm de yeterli ancak cihaz büyük olduğundan işi garantiye almak daha mantıklı ani aşırı akımlara karşı, 11kw 16Aile ısınma minimum olur ve şuan çindeki cihazlarda dahil 12 ayrı devre hat koruma önlemi vardır cihazın içinde, araç farklı ise 22kw alabiliyorsa 32A ile şarj eder, tesla wallconnector de arızalanmaz piyasanın en kaliteli cihazı demek dogru olmaz, kaçak akım rölesi de herzaman işini tam anlamıyla yapar demekde buna güvenmekde hata olur, bu devre elemanı arıza yapabilir kontaklar bozulabilir aylık bunların kontrolü yapılması gerekir kaçak akım rölesi üzerindeki test butonu ile, hat önemlidir topraklama önemlidir gerekirse parafudur kullanılmalıdır, ancak trifaze 11kw tek faz 7kw dan güvenlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela şarj cihazını elektrik panosu içine koyan arkadaşlar var buda çok yanlıştır, elektrik panosundan min 2mt uzağa hava alabilen yağmur almayan direk güneşe maruz kalmayan bir yerde olması önemlidir

• S1000XR kullanıcısına yanıt

aradaki fark tesla bu sorunu görüp anında müdahale edecek donanım ve altyapıya sahip. uğraşmanıza gerek yok ilanla. bir galeriye verebilirsiniz anında alırlar.

• rash.87 kullanıcısına yanıt

benim evim caddeye bakıyor ve yüksekte. o yüzden bazen 1, şanslıysam 2 diş çekiyor ve kilit noktada durması lazım :) onun yerine bir arkadaşımdan rica ediyorum onlar alt katta oturuyor. evinin önüne park ediyorum.

• Vierna V kullanıcısına yanıt

Bu sorun global ama düzeltildi. Yeni bir güncelleme geldi.

• MMistanbul kullanıcısına yanıt

bu kadar zaten. yaygara yapmaya gerek yok. millet bayılıyor bir sorun olsa da hemen boklasam diye.

• Marka taraftarlığı veya düşmanlığı tutumu şeklinde kutuplaşma kimseye fayda sağlamaz. 2 milyon değil 2 bin liralık araçta olsa güvenlik konusunda 1 saniyelik duraksama kabul edilemez. Aracınız çalışmayabilir, boyası atabilir, kapısı durduğu yerde düşebilir, camı çatlar, patlar bunlar telafi edilebilir. Fakat sizin çalışacağını umduğunuz veya çalışacağına güvenerek kullandığınız araç bir kazaya sebebiyet verir birinin canı yanarsa o markanın önceden sahip olduğu itibar veya sonradan yapacağı özürle kazanacağı güven o kazayı yaşayan için anlam ifade etmez. Yazılımsa yazılım donanımsa donanım iyice kontrol edip sunsunlar. Bunu eleştirerek söyleyen kişiler aracı kötülemekten ziyade sizinde hakkınızı arayan soran kişilerdir.
    Ülkemizde basit bir güvenlik tedbiri ihmaliyle büyükşehir belediye başkanı belki kapısından girmeyi bile düşünmediğimiz bir sitede vefat etti. Bu kimsenin tanımadığı gece konduda yaşayan bir adamda olabilirdi. İnsanlar ölecekler hayatın gerçeği ama önlenebilir basit ihmallerden dolayı başınıza bir iş geldiğinde o ihmal sizin için dünyadaki en büyük ve telafisi olmayan ihmal olacaktır.

Öncelikle geçmiş olsun, anladığım kadarıyla eski nesil Model Y SR siparişi verip 50k iptali için dava açtınız ve kazandınız. Şimdi Tesla'da sözleşmede iade edilemez şartı nedeniyle sizi dava mı etti?

• ForceBeWithYou kullanıcısına yanıt

28 mayıs siparişler için 3.aşama için mail hala gelmedi, mt ile görüşebilen var mı

• araç kaplama için seramik kaplama vardı. şimdi herkes ppf kaplama diyor. şu an en iyi kaplama yöntemi ppf kaplama mıdır acaba?

gmg garage ın da yaptığı ppf kaplama mıdır?

daha kaliteli matyeryaller ve işçilik mi yapıyor?

tesla model y juniper için nasıl bir fiyat istiyorlar bilgisi olan var mıdır?

• bodysolid B kullanıcısına yanıt

Teslanın boyası bir tık ince kalıyor ve taş sekmelerinden tutun kapı çarpmalarına kadar hemen soyuluyor tecrübeyle sabittir. Bunlara takılmam diyorsanız 2-3 sene biner satarım diyorsanız yaptırmayın ancak ben başından beri PPF yaptırılmasını öneriyorum. PPF ufak sürtmelerden, bazı kazalardan gerçekten aracınızı koruyor tecrübeyle sabittir. GMG veya bir başkası fark etmez piyasada kaliteli marka PPF kulllanan bir çok işletme var tercih sizin. Fiyat olarak bildiğim kadarıyla 60-70binden başlıyor - 100 bine kadar çıkıyor.

Tesla, üst mahkemeye itiraz etmiştir. Kaporayı yatırdıktan sonra 14 günlük süre içinde iptal ettiyseniz, sorun olmaz, geri alabilirsiniz.

14 günü geçtiyse geri almak zor. İtirazda Tesla'nın kazanması, mahkeme masraflarını da sizin ödemeniz olası.

• arslanplaza kullanıcısına yanıt

4mm kablodan geçebilecek akım 40A üzerinde diye biliyorum. Sürekli hareket eden, içinde kırılmalar olacak bir kablo için evet 4mm NYM tip kabloda kırıklar oluşabileceğinden belki ileride sorun çıkabilecektir. Ama tesisata döşenmiş, sabit duran bir tesisat kablosunda 4mm yeterli gibi geliyor bana. Heleki NYY (tek damarlı) kabloda zaten 4mm yeter de artar gibi düşünüyorum. Belki tesisat içerisinde havanın 45 derece hava sıcaklığında olduğu gibi durumlar göz önüne alınarak 6mm diye tavsiye ediliyordur. Belki birisi "göz kararı" 6mm da demiş, ondan beri o şekil gitmiş olabilir.

Piyasada Tesla Wall connector gen3 den daha kaliteli, daha doğru tasarlanmış bir wall connectör varsa ben bilmiyorum. Sonuçta güvenliğin, önlemin de sınırı yok. ama aman bozulur diye 2-3 tane kaçak akım rölesi, sigorta takmanın da bir mantığı yok diye düşünüyorum. Örneğin klimaların yanına illaki sigorta konur. Nedenini anlamam. Sigorta kutusundaki sigorta yetmiyor, görevini yapmıyor mu? Klimanın yanına ekstradan sigorta koymanın ne anlamı var o zaman. Ha klimaya bakım yaparken kolaylık vs. Oradan kapatırsın güvenli olur sonra açarsın deniyorsa her ampüle özel sigorta mı koyalım o zaman. Benim mantığım almıyor bunları.

11kW tek faz 7kW dan neden güvenlidir anlayamadım? 32A geçiyor diye mi daha tehlikeli? Tesisat uygun ise isterse 40A geçsin, tehlike açısından neden farklılık yarattığını anlamadım. Ben 3 faz her zaman çok daha tehlikelidir diye düşünüyorum, fazlar arası voltaj farkı, nötr-faz arasındakinden daha yüksek olduğundan. > voltaj > tehlike.

Yani kavga edeyim polemik çıksın da ortalık şenlensin düşüncesi ile yazmıyorum. Sadece aklımdakileri söylüyorum. Yanlış anlaşılma olmasın. :)

• Araca gelen guncellemeler ortalama kac mb/gb oluyor? Telefondan interneti paylaştırıp indirmek icin soruyorum.

• ysuleymany kullanıcısına yanıt
    Tesla davaları kazanacağından açmıyor. 10 kişiden para alsam 5 kişi uğraşmasa üzerine yatsam yeter derdinde. Yoksa kazanma ihtimali yok.

• 
Sayfa: önceki 24222423242424252426
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.