Ayda 4 defa sarj etseniz ve her seferinde yaklasık 50kw pil doldurursanız, 200 kw ilave harcamış olursunuz. 600kw harcamaya kadar konut elektrik fiyatı 2,93 TL/kw diye biliyorum. Sadece araç için 200 x 2,93 = 586 TL verirsiniz. (fiyatı yanlış biliyorsam hesaplamada düzeltirsiniz.) Hava sartları vs cok değiştiriyor ama 200 kw ile sehir içi yaklasık 17 kw/100 km harcama ile 1150-1200 km gidersiniz. Eğer eviniz müstakil ise solar sarj kurup , yatırım maliyeti sonrası bedava bile kullanabilirsiniz. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2417. sayfa)

-
-
Biz bu paketleri aldık , bu lar bizim hesabımıza tanımlı, yeni model Tesla çıkınca ona kurunca geçerli oluyordur dimi 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Otopilotun bu ortamda kullanımı doğru değil. Otopilota Fsd muamelesi yapılmış resmen.
Bu tip yollarda nasıl performans gösterir merakımızı giderdik en azından
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hirikus -- 9 Haziran 2025; 17:31:54 >
Hocam sanırım bu araçla eşleşiyormuş. Araçtan araca aktarım yok yani.
-
Açık olayım ben juniper’i aldığımda; yaptırmam ya, gerek yok demiştim. (Aracı daha alamadım gerçi) şu an kullandığım aracımda sadece kaputta mevcut ppf. Bugün sığır’ın birisi kapı açmış arabada hata boya nokta bir defo yok. Aşırı titiz birisiyim ama ne yazık ki ufak bir kapı vuruntusu olmuş. Çok minimalize de gamze oluşmuş. Gamze neyse çözülür ama boya defosu en nefret ettiğim olaydır rütuş da atsan benim gözüme geliyor ne yazık ki.. bu olaydan sonra kim ne derse desin juniper’i alınca komple PPF yaptıracağım dedim. Satarken de alan alıcı ona göre gelir alır gider. Benim boya atmasında psikolojim bozulacağına, satacağım zaman alıcı ona göre gelir alır gider 😅 dünya malı dünya da kalır, fakat korumak kollamakta gerekir diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrec6 -- 9 Haziran 2025; 17:36:10 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Araçta kalıyor hocam. 1 defalık devir oluyormuş. Yani alan kişi satarken 2.defa devredemiyor.
Yurtdışı uygulamaları genelde bu şekilde. Ülkeden ülkeye farklılık gösterebiliyormuş
Siz sipariş verirken karşınıza hiç turing testi diye ifade edilen, insan olup olmadığınızı anlamaya çalışan resimleri eşleştirme penceresi çıkmadı değil mi.Ben iki defadır o aşama yüzünden zaman kaybediyorum.Bir kaç youtuber ın canlı yayınında bu soruyu sordum.Banka kartıyla alakalı olabilir dediler.Hiç sanmıyorım ama , yine de sanal kart yerine başka bir bankanın fiziksel kartını ekleyerek de denedim yine sipariş et butonuna bastığımda botmuyum insanmıyım diye kontrol eden sayfa çıktı.Çok sinir bozucu.
28 Mayısta çıkmamıştı ama geçen hafta girdiğimizde çıktı. Sanırım bot satışlarını engellemek için koydular. Ama o ekrana rağmen alabildik. Auto fill de kullanmadık arkadaşın bilgilerini bir Word dosyasına yazdım kopyala yapıştır yaptım.
Hayır araca tanımlanıyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bende çıkmadı (25 nisan). sonradan eklemiş olabilirler. sanal kart kullandım alırken
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hirikus -- 9 Haziran 2025; 18:7:49 > -
Evet sadece aradaki farkı ödeyip FSD geçebilirsiniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
FSD gelse yüzde kaç alan olur acaba? az bi para değil sonuçta. eğer özellik filan kısmazlarsa (avrupa için bu konuşuluyor) ben kesin alırım.
-
Bu tarz bir şey benim de başıma gelmişti hocam 0 araç getirdim 28 kmde, sabah ppf yaptırmaya götürecektim bir baktım kapıda çizgi halinde altlı üstlü 3 tane gamze... Sinirlerim zıpladı tabi ama yapacak hiçbir şey yok diyip geçtim. Nazarlık olsun. Sakınan göze çöp batar mantığıyla yaptırmayacağım sanırım. Kendim bakım yapmayı seviyorum, çok fazla malzemem var araç temizliği için sonaxtan tutun turtle wax'a kadar a kalite. Onlar yeter bana. Varsın kuş pislesin varsın yandaki açsın kapıyı ne yapalım artık.. PPF'in 2 sene sonra ne durumda olacağını bilmiyoruz, sökmesi de ayrı problem açıkcası. Sökerken boyayı kaldırırsa siz o zaman görün cümbüşü
Bu tarz sebepler itti beni ppf'ten.
-
Çok şanslıymışsınız 😀 Güle güle kullanın.Memnun musunuz?
-
yeni alacaklar için güzel bir video olmuş
Elektrikliyle Yollardayoutube
Son zamanlarda oluşan yeni Tesla Model Y SR Juniper 'fomo'su ve 'sürü psikolojisi' etkisiyle Tesla alma isteği ve niyetinde olup, Tesla'nın belki de kendisine hiç uygun olmadığının farkında olmayanlara bir farkındalık yaratmak istedim. Oluşan aşırı talep etkisiyle belki alıp pişman olacak, hayal kırıklığı yaşayabilecek olanların doğru kararı vermesi, bilinçli bir bir şekilde Tesla almak isteyenlerin önüne geçmemesi için bazı Tesla'nın bazı kişiler tarafından eleştiri konusu olan yanlarını, yönlerini anlatmaya çalıştım. Yeni Juniper ile ilgili bazı şikayetler üzerine düşüncelerimi aktardım. Ayrıca iki YouTube kanalı önerisi yaptım. Videonun bölüm başlıkları ve dakikaları aşağıda yer almaktadır. İstediğiniz bölümün dakikasına tıklayarak o bölümü izleyebilirsiniz. Yorum ve değerlendirmeler kişisel düşüncelerimdir. 📢 Dipnot: Bu paylaşımımda yer alan markalarla herhangi bir işbirliği bulunmamaktadır, yasal nedenlerle marka isimleri geçtiği için #reklam ibaresini ekliyorum. Tamamen deneyim, tecrübe, araştırma ve düşüncelerimden oluşan yorum ve bilgilerdir. Videodaki Bölümler; 00:00 Açılış ve bilgilendirme 01:02 Tesla fomosu ve sürü psikolojisi 02:13 İlk kez elektrikli araç alacakların sürüş alışkanlıkları 03:17 Malzeme kalitesi, üretim hataları, trim sesleri 05:48 Rejenerasyon, fren, süspansiyon, konfor, dönüş çapı, sensör 08:42 Alüminyum kaporta, boya kalitesi, tamir zorluğu 10:44 Yol yardım, servis ve anlaşmalı kaporta noktaları 11:47 Soğuk havalarda veya sürüş yapmadan şarj hızı 12:22 Tesla'nın ekosistemi 12:53 Bataryanın Tesla'nın sistemi gereği bir miktar azalması 13:56 Ben niye Tesla aldım? 14:20 Juniper'de yaşanan bazı sorunlar üzerine 14:30 Ön göğüste dalgalanma 15:20 Fren hidroliği sıvısı sorunu 16:24 Aydınlatma şikayetleri 17:00 Lastik şikayetleri 18:10 Ekranda çıkan hata bildirimleri 18:25 YouTube kanalı önerileri 19:05 Teşekkür ve kapanış Tesla'nın servis, onaylı kaporta onarım noktaları ile ilgili merkezlerinin olduğu internet adresi linki, https://www.tesla.com/tr_tr/support/collision-support#list Ozan Çağrı Seyhan YouTube kanalı linki, @ozanseyhanevcar https://youtube.com/@ozanseyhanevcar?si=IRgw7gt6dpa1-WLA Gökhan Vatansever (Elektrikli Hayat) YouTube kanalı linki, @ElektrikliHayat https://youtube.com/@ElektrikliHayat?si=A1AfXE55bztJoIUE #elektrikliyleyollarda #elektrikliyle #yollarda #newteslamodely #juniper #Tesla #TeslaModelYSR #yeniteslamodelysrjuniper #Mg #Mg4 #Mg4luxury #elektrikli #electric #electriccar #car #automobile #araba #otomobil #otomotif #elektrikliaraba #elektrikliotomobil #şarj #charge #elektrikliaraç #battery #recharge #enerjikaybı #energy #degrade #chargestation #batterydegrade #maliyet #hesabı #ekran #verisi #lfp #nmc #lfpbattery #nmcbattery #lfpbatarya #nmcbatarya #otomobilgünlüklerim #otomobilgunluklerim #günlüklerim #vlog #gezi #travel #keşif #bodrum #dikili #volvoxc40 #p8single #volvoylayollarda #ex40 #volvo #xc40 #xc40recharge #VolvoP8 #volvocars #volvoex40 #teslamysr #teslamy #teslamylr #teslamyp #performance #citroen #citroenec3aircross #citroenec3 #byd #bydatto3 #byddolphin #bydsealu #compare #karşılaştırma #mg4comfort #androidauto #abrp #lixhium #şarjplanlama #voltla #zes #astor #trugo #supercharger #googlemaps #googleharitalar #google #maps #haritalar #compare #karşılaştırma #Peugeot #PeugeotE3008 #e3008gt #e3008 #Mercedes #eqb250+ #eqb #MercedesEqb #kia #kiaev3 #ev3 #gtline #Elegance #Prestige #uzunyol #ford #explorer #fordexplorer #mini #minicountrymane #Countryman #kia #kiaev3 #ev3 #gtline #togg #t10x #t10f #Hyundai #ioniq #ioniq5 #Volkswagen #id.7 #id7 #id.7pros #vw #vwid.7 #vwid7 #skoda #elroq #enyaq #skodaelroq #skodaenyaq #byd #bydsealu #seal #sealuev #bydsealuev #elektrikliaraçkulkanıcıları #yolsohbetleri #yol #sohbetleri #bmw #bmw230e #ActiveTourer #phev #pluginhyridhttps://www.youtube.com/watch?v=BfSLOjBQ74w -
PPF nin tek bir artısı varsa 10 tanede eksisi var. İstenilen fiyatlar akıl mantık dışı ayrıca gerçekten başta söylenilen kalitede malzeme kullanılacak mı soru işareti, işlem yapılırken işi bilmeyenler araca zarar verebilir vs vs. uzar gider bu liste.
Evet izleyince bir acaba mı dedirtiyor ama bu fiyata da daha iyi bir alternatif ben göremiyorum.
-
Teşekkür ederim. Umarım sizde alabilirsiniz. Başta bi takım talihsizlikler yaşamıştım ama şu an memnunum.
arkadaşlar.hala yeni modeli sipariş veremiyormuyuz? birde şuan fiyatı ne kadardı acaba
A evet daha önce okumuştum forumda fren ile ilgili problem yaşamıştınız ve çözülmüştü sanırım.Geçmiş olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X