Hemen hepsi beyaz. 500e vardı bir de zibil gibi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (226. sayfa)

-
-
-
Yoksa sizin aracınız mı hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1 feet falan filan; önemi yok hocam. 0.3 saniye farkın neye benzediğine dair önceki mesajlardan birinde video bıraktım. araçlar arasında 1 boy ya oluyor ya olmuyor. Performance almanın konfor ve maliyet açısından dezavantajı çok. Performans açısından ise pek yok. Frenlerin farklı olduğunu sanıyordum ama onlar da aynı neredeyse. 100 bin farkla elinizde sert süspansiyonlar ve Türkiye yollarında çizilip yamulmaya çok müsait 21 inç jantlar kalıyor. Yurtdışında 21 inçleri 18-19'larda değiştiren çok kişi var.
Kötülemek için söylemiyorum ancak 3.7 saniye falan yok 21 jantlarla. Alacağınız maksimum 4.1 saniye. GPS verileri ile sabit, yukarıda görüleceği üzere.
Benim önerim aradaki farkla (ki standart zaten 20 geliyor LR'de) renk değiştirin veya farklı aksuarlar alın. Şöyle bir şey gördüm mesela, her şey AliExpress malzemeleri ile yapılmış aşağı yukarı;
44 fotoğraf var içinde, hepsine bakın derim.
marktplaats
≥ Tesla Model Y High Performance LTD Edition 1/10 (sfeerverlic — Tesla — Marktplaatshttps://www.marktplaats.nl/v/auto-s/tesla/m1979875517-tesla-model-y-high-performance-ltd-edition-1-10-sfeerverlic
-
Myp 3 yüksek hızla mola ile gider. 2.0 passatlar myp gidene kadar çeşmede denize girer çıkar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qznnn -- 24 Mayıs 2023; 1:16:21 >
Bu araçlarla drag yapmayacağız fakat o videoda hiç de küçümsenir bir fark yok. Yaklasık 100mt mesafede 1 boy az değil. ACB ile kağıt üzerinde fark kalmıyor fakat 21 jantlarla daha ağır olduğunu unutmayalım MYP'nin. Örneğin 20 inc jantla MYP farkı daha da hissedilir açar bu karşılaştırmada. Arka motorlarında teknik ne fark olduğunu da bilemiyoruz. Benim için LR veya P tercihinin bir önemi yok, isteyen kendi gerekçesiyle şahsi tercihini yapar. Benim konfor takıntım yok örneğin. ₺100k fark da şimdilik tolere edilir bir fark olarak görünüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
P gereksiz demiyorum ama çok kısıtlı bir performans karşılığında çok fazla dezavantajı var standart kullanıcı için.
Drag yapsak dahi bence pek de bir önemi yok. Şanzımanı olmayan, ek bir müdahale gerektirmeyen ve 100 kilometreye kaç saniyede, salisede çıkacağı her defasında belli olan bir aracın drag yarışına girmesinin nazarımda pek bir önemi yok.
Zaten P'yi 19-20 inçle alabilse birçok insan yapardı diye düşünüyorum. Hem maliyeti düşürecek, hem performansı hem de konforu artıracaktı. Yine de herkese güle güle kullanmasını diliyorum. Yorumlar geldikçe daha da netleşecek.
-
Moral bozmak istemem ama ben de aynı fikirdeyim. .
Hunharca gazlamak uzun yolda, benzinliler ve dizel ile kapismak toplam verim olarak bakıldığında mümkün değil.
İçten yanmalı araclar bu anlamda size epey bir özgürlük sunuyor.
Yine de alan insanlar bunu bilerek aliyor sonuçta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 24 Mayıs 2023; 7:36:7 >
Size göre forumda yeni birisi olarak bu olumsuz yazanları gerçekten anlamıyorum.Buraya bilgi edinmelk için geldim ama bir iki kişi hariç Teslayı kötüleme yazılarıyla dolu heryer.
Gerçekten amacınız nedir?
Yabanci forumlarda esas farkin 0-40'da oldugunu soylemisler. LR' hizlandirma opsiyonu alinsa bile myp'deki kalkis hissayatina erisemiyormus. Bence cokta onemli degil detaylar ama bu hayata bir kere geliyoruz durtusu ile 4 saniye altinda hizlanmasi olan bir araca bu kadar kolay ulasim varken YOLO performance derim ben. Cok detaylarda bogulmaya gerek yok bence.
Model Y LR 2 Motorlu, Sabit Mıknatıs ve Induksiyon Motora sahip
Bunların belli miktarda görev dağılımı var toplam 384hp civariydi yanlış hatırlamıyorsam.
Bu motorların biri kalkışı desteklerken diğeri devamlılığı daha fazla destekliyordu.
Model Y Performans için 534 bg ya da 503 bg mi belli değil. Tesla bazı modelleri degistirebiliyor.
Yalnız Ben Performans için 3 motor olduğuna dair yanlış bir hatira edindim. Belki bir dönem plaid bakiyordum ondan olmuş olabilir.
Herhalde plaid bir konfigurasyon ile karıştırdım önceden verdiğim bilgiyi de tekzip edeyim.
Sadece TriMotor Konfigurasyon sahibi Model S var şuanda, o da 2 saniye daha hızlı.
Simdi kontrol ettigimde ModelY performans icin de 2 motorlu oldugunu goruyorum, Belki motorlarında sargı sayısı farklidir.
Tesla'da drive unit garanti kapsamında sargı degisimi olduğunu duymuştum. Ancak hangi modeldi hatırlayamıyorum.
Kusura bakmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 24 Mayıs 2023; 9:4:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu araç model 3.
Arka ve ön tek parça pres ile üretiliyor diye biliyordum. Bu olay nasıl olmuş enteresan.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Model x ve model y’de çeki demiri opsiyonu var. Model 3 ve model s’de yok. Tamponun ağırlık çekemeyeceğil belli model 3’e neden böyle bir şey yapmışlar bilemiyorum. Yine tesla karalama kampanyalarından olabilir.
Araçlarda donanım farkı olmayınca renge, janta vs. takılıyoruz hep birlikte
Yeter ki fiyatlar "piston aşağı" demeden kavuşalım hepimiz araçlarımıza. Gerisi gerçekten teferruat şu durumumuzda.
-
Size ulaşacaklar, ya telefon ile arayacaklar ya da aracınız gümrüğe girdikten sonra o ekran aktif olmuş olacak. Ama muhtemelen bir satış temsilcisi sizi arayıp süreç ile ilgili bilgi verecektir ve sizin için uygun teslimat tarihini birlikte planlayacaktır.
Benim de aynı şekilde. Muhtemelen herkesin böyle zaten araçların gümrük işlemleri tamamlanıncaya kadar açılmayacak.
Bu arada Ankara Maidan A Blok No: 108 deki gri Model Y Performance sahibi komşum forumda ise tanışmak isterim.
teşekkürler anlaşıldı o vakit beklemede kalacağız
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X