< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (224. sayfa)

-
-
Şuan sarı sitede 1-2 ilan var 30 bin tl üzerinde.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Batarya garantisi ile safety score'un bağlantısı nedir arkadaşlar? Mideden tahmin yürütmeyelim lütfen yanlış yönlendirmeyin..
Türkiyede 8 yıl 190bin kmde batarya garantisi var. İsterse skor puanınız 60 olsun. Safety score bambaşka bir konu.
Kendi sayfasında da yazdığı üzere amerikada sigorta şirketlerine yardımcı olmak (mesela safety puanınız 100 diyelim sigorta şirketi bunu size sorarsa ve gönderirseniz daha az para ödeme gibi), güvenli sürüşe sürücüyü teşvik etme amaçlı kullanılıyor. Batarya garantisi için böyle bir durum söz konusu değil. Yaklaşık 10 yıldır çeşitli BMW'lere sahip oldum, onlarda da bu analizler yapılıyor. Bir kere olsun safety score yüzünden garantiden değişmesi gereken bir parça "aaaa senin puanın çok düşükmüş senden para alıcaz" demedi.
Hatta öyleki teslanızı sattınız, başka tesla aldınız safety score'unuz aktarılmıyor bile. Aracı sıfırladığınızda sıfırlanıyor. :) Batarya değişimiyle falan ilgisi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalci07 -- 23 Mayıs 2023; 15:52:7 >
-
Bu sistem önceden de vardı. BMW,'ni bul.com da önceden vardı. Bmw den araç alan da çok çevremde. Mercedes online store da 2-3 gün uğraştım. Bireysel alıcının araç alması mucize değil, imkansız. A'dan S'e ne çıksa anında stoktan düşüyor. Siz de deneyin göreceksiniz. Tamamen vakit kaybı. Muhtemelen aynı ekran bayilere de açık. Onlar tek tıkla aracı stoğa alıyor. Biz kredi kartı girene kadar araba kayboluyor sistemden.
İstediğiniz wallbox kurdurabilirsiniz marka model farketmez.
Ben müstakil evimde 20 m kablo çektirerek kurulum yaptırdım. 5x6 TTR kablo 4 32a sigorta istiyorlar. 120 m kablo iddialı bir mesafe, hem çok pahalı (15 bin tl tutar) hem de altyapı açısından sıkıntılı olur mu bilemiyorum.
Toplam maliyet 40 bin tl olur, ev ile dışardaki şarj 1/4 maliyet. Aracın kabaca 20 kw / 100 km yakacağını düşünürseniz 30-35 bin km sonra yatırım maliyetiniz amorti eder.
-
Elbette Var, Uretici sana SINIRLI garanti verir.
Bunun hukuksal bir anlamı var.
"What Is a "Limited Warranty"? A "limited warranty" restricts the warranty to specific parts, certain types of defects, or has other limitations. Limited warranties, unlike full warranties, can include a provision that restricts implied warranties to the length of the limited warranty."
Mesela 70% batarya kapasitesinin altına düştüğünüzde Tesla Bataryanizi degisiyor.
Bu bir limitlendirmedir.
Ya da Sürücü Skoru veya araç profilinin garanti değerlendirmesinde uzun zamandan beri bir yeri var. Bu değerlendirme neredeyse tüm araç firmalarinda daha evvelden beri var.
Pil ömrü kullanım karakteri ve koşulları birebir etkiler. Bu nedenle bataryadan sürekli tam yük cektiginizde ya da sakin kullandiginizda aynı deformasyona uğramıyor.
Bunlar garantiyi etkileyebilir. Tesla bu bilgiyi garantiden kullanmayacagina dair bir bilgilendirme yapmıyor.
https://www.findmyelectric.com/the-ultimate-guide-to-tesla-warranty-coverage-model-s-3-x-y/#Model-Y-Warranty
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 23 Mayıs 2023; 16:5:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Polemiğe girmek istemiyorum fakat son 3 mesajınızda sürekli bir dibe çekme haliniz var. Yanlış bilgilerle insanları donatıyorsunuz. Safety score'un ne işe yaradığını bir önceki mesajımda açıkladım (yukarıda). Aracın devredilmesiyle sıfırlanabiliyor. Hatta komple bu özelliği kapatabiliyorsunuz. Batarya değişimi ile hiçbir ilgisi yok bu söylediğinizin. Sınırlı garantinin ne demek olduğunu bence tam olarak anlayamadınız siz.
Alakalı olan kısmı söyler misiniz? Sıfırlanan bir puandan bahsediyorum. Sigorta şirketleri için (sadece amerikadaki sigorta şirketlerini kapsıyor), daha uygun fiyatlı sigorta yapmalarını sağlıyor. Bunun haricinde siz yorulmayın ben size tekrar garanti koşullarını atayım mideden sallamayın :
https://www.tesla.com/sites/default/files/downloads/tesla-new-vehicle-limited-warranty-tr-tr.pdf
Burada yazanlar dışında bir durum söz konusu değil. Özel link atmak yerine ben size Tesla Türkiye'nin garanti koşullarını atıyorum. Burada sınırlı garantinin kapsamında bataryaya kasten zarar verme, su altında bırakma, batarya ömrünün uzatılması için donanımsal veya yazılımsal müdahale etme vb durumları kastediyor.
Burada sizin teziniz şuydu : "SAFETY SCORE BATARYA DEĞİŞİMİNİ ENGELLER". Safety score'u ölçmesini istemediğimde ekrandan kapatabiliyorum, kapattığımda ne olacak? Haklımı sayılayacağım? Lütfen tahminlerinizi doğruymuş gibi yansıtmayın. Zira son mesajlarınızda sürekli tahminler ve yanıltıcı içerikler görüyorum.
-
@hayalci07 parmaklarınıza yazık. ben hiçbir mesajını görmüyorum. size de tavsiye ederim
-
Aynen bende de öyle 😀
Forumda bloklama sınırı olmaması güzel, çok kullanılıyor
-
Jant için ise, Örneğin, bir satış sonrası jant, kapsanması gereken süspansiyon arızası durumunda Tesla'nın garanti şartlarını geçersiz kılabilir mi? Tesla'nın garanti şartlarına göre, satış sonrası jantların potansiyel olarak neden olduğu hasar, garantiyi geçersiz kılan bir durumdur. Demiş. Amerkan yasalarındaki uzlaşmacı farklı bir detaya da değinmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi larves -- 23 Mayıs 2023; 16:30:29 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İnsanlar aracın lastik rotasyonunu bile Tesla Servise yaptırıyor.
Tesla'nin parca tedarigi konusunda biraz kötü unvanı var.
Bu nedenle garantiden insanlar epey çekiniyor. Yani araçlarında garanti dışı kalacak birsey yaptırmak istemiyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Siyah P 04/04 14:00 Kanyon sipariş update
Parçalı ödeme yapılabiliyor ayrı dekontlarla
Trafik sigortası tamam
Para tamam
Yarın ödeme için 5. ve son gun ödeme yapmak için kredi harici tutar gecelik repo yapıldı günlük 1250 tl verecek. Bugünden göndermek yerine yarın sabah göndereceğim. Teslim tarihi bakalım ne olacak.
-
Darısı bize diyelim…
Aşırı komik birisin, azıcık ingilizcem var küçümsediğinden daha fazlası da olabilir. Reddit veya özel url link paylaşarak yana döne bir şeyler mi arıyorsun sen, güzel insan klavyeyi sakince bırak ve nefes al, kendine şunu tekrar et "insanlar benim fikirlerime katılmak zorunda değiller" :) Aracı kasten kötüye kullanmanın tanımı bir alt satırda yazmış, sen hala ne okuduğunu anlamadan bir heyecanla hemen bunu foruma yazmalıyım derdindesin. Önce okuduğunu sindirmelisin.
Gözlerini kapatmış, sadece kendi fikirlerine odaklanmışsın. Yazdıklarımı okumadığını ve savunma moduna geçtiğini görüyorum. Devam et. Troll olduğunu son 5 mesajında anlıyorum, belliydi böyle çıkacağın.
Muhtemelen arkadaş tesla düşmanı, yanından hızlıca dip gaz geçmeyin diye aman gazlarsanız tesla takip ediyor sizi bataryayı bitirirsiniz ve batarya garanti dışı bırakırsınız diyerek korkutmaya çalışıyor. Söylediği çoğu şey tamamen saçmalık ve kendince yorumda bulunuyor. "İma ederek" bak burda şöyle demiş nerden bildi ? Bak burda şu yazıyor, demekki garanti geçersiz gibi saçma argümanları var. Üzgünüm arkadaşlar haklıymış. Block.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalci07 -- 23 Mayıs 2023; 17:5:43 >
-
-
Acceleration boost alındıktan sonraki 4,4 saniyelik 0-100 süresinde 1 feet midir ne boktur dahil mi değil mi acaba?
Performance’ın gerçek 0-100 süresi 4,1 saniye.
Eğer 4,4 saniyeye ilk hareketteki 1 feet süresi dahil ise;
Performance = Long range ACB olur…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X