Ayda 1000 adet teslimat çok bir adet değil bunun fazlasını teslim eden bayiler var Tr de markaların aylık ve yıllık satışlarına bakabilirsiniz ODD kayıtları sitesinde Pazar - Otomobil & Hafif Ticari (odmd.org.tr) burda TOGG ne alaka anlamadım bir gaztecinin aldığını duyurduğu bilgiyi paylaştım onun üzerinden sektör deneyimlerimle bir çıkarım yaptım. Bence olabilir ve yönetilebilir bir rakam 100 adet teslimat Haziran ayı için Tesla ekibi o deneyime gelmiştir. Yıllık 350.000 Avrupa üretim kapasitesi için az bile belki de? |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (223. sayfa)

-
-
Bu bilgi tamamen afaki, doğrusu 30.000 km kullanım sonrası %1-2 degradasyon, ölçümlerini yapan birçok kurum var. İlgili kişi hangi ölçüme göre söylemişse bizle de paylaşsın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Vergiler artar ise, Togg ‘da artar. Bunu herkes için yazdım.
Avrupa Birliğindeki Her ülkede sadece AB içerisinde üretilen araç gibi bir kısıtlama yok. Türkiye’de var mesela Gümrük Birliği konusu.
AB’için Tesla İhtiyacı Cin’den veya ABD’den de karsılayabilir.
Türkiye ‘ için ihtiyaçların AB’den karşılanması gerekiyor mevcut yasalarda Togg ile aynı vergisi olması için.
Ben de bu sayılar kime göre veriliyor onu anlamadığımı yazdım. İnsanları gereksiz paniğe teşvik etmeye gerek yok.
Aslında Kimse ihtiyaç fazlası için Fabrika Yapmaz. Bunların hepsi Optimal gider.
Panikle insanlar araç almasın ne de olsa fiyatlar artıyor gibilerinden.
Bu kadar fabrika bu kadar üretim kapasitesi (YILLIK 2Milyon Elektrikli Araç)
Tesla’nın ne kadar agresif olduğuna dikkat çekmek istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 23 Mayıs 2023; 11:33:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çin’de 2025’den itibaren satılan araçların yüzde 80 elektrikli olması hedefleniyor. Avrupa 2035’den itibaren içten motorlu araç satışını yasaklıyor. Bir devrin sonu geldiğini öngörerek yatırım yapıyor tesla.
Ülkemizde mevcut yaşam stili apartman içerisinde ve genelde park problemi ya da park içerisinde şarj tesisatı alt yapi problemi var.
Bu nedenle sanki 2. Araba olmaya daha müsait.
MYLR günlük kullanımda 200-300km'de bir sarj etme ihtiyacı doğuyor
Tesla onerisi ise günlük şarj.
Pil kayibi konusuna gelince sıcak iklimlerde bu kayıp yilda 8% olursa pil değişimine gidiyorlar.
Bunları engellemek için Tesla şarj kapasitesi de olsa arabayı sarja takılı istiyor ki batarya soğutma sistemi park halinde araç kendini sogutabilir hale gelsin.
Diğer kısmı da sürekli olarak bu soğutma sisteminin bir şekilde aktif olması bu da kullanımda menzil kaybına neden oluyor.
Tesla'ya Türkiye için Garanti koşulları sorulabilir, hangi koşullarda batarya degisiyor gibi...
Mesela 8 yıl garantisi olan bir araç 7.Yil her 150km'de bir 80%-20% aralığına düşüyorsa bu durumda batarya degisimi yapiyorlar mi ?
Bu tamamen nasıl kullanıldığına bağlı.
Mesela sürekli dip gaz yapan birisi, sıcak iklimlerde kullanan birisi ile nispeten sakin ve 15-25Cde araci süren birisi aynı olmaz.
Aslında İçten yanmalı motor değil ama dikkat isteyen bir araç Model Y şarj seviyesi olsun sürekli sakın kullanım gerektirmesi olsun uzun vadede buna alışmak zaman alıyor
Bir diğer konu da Tesla Müşteri skorlamasi.
Tesla diğer araba ureticilerinin de yaptığı gibi sizi sürekli skorluyor.
Agresif kullaniminiz, ne sıklıkla ve nasil şarj ettiğiniz, frenlemeniz, autopilot aktifken dikkat oranınız sürekli olarak skorlaniyor.
Araç garantisine de bu konular yansıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 23 Mayıs 2023; 12:29:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Konular biraz karışıyor fakat araçlarını ilk teslim alan arkadaşlardan burada aktif olan var mıdır? İlk gözlemleri, araçların artıları, eksikeri nelerdir. Şarj konusında hergün şarj ediyorlar mı? Genel bilgilendirici mesajlar paylaşırlarsa memnun oluruz.
Sipariş tarihi 04/04 olmayıp aracına VIN atanana şahit oldunuz mu ?
-
Beyaz 19” Long Range teslim alan oldu mu ?
Sarı sitede 2 tane sıfır ilan var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"Bir diğer konu da Tesla Müşteri skorlamasi.
Tesla diğer araba ureticilerinin de yaptığı gibi sizi sürekli skorluyor.
Agresif kullaniminiz, ne sıklıkla ve nasil şarj ettiğiniz, frenlemeniz, autopilot aktifken dikkat oranınız sürekli olarak skorlaniyor.
Araç garantisine de bu konular yansıyor"
Bu konuda bir kaynağınız var mıdır merak ettim? Bu skorlama sadece (şu anda TR'de olmayan) Tesla kaskoyu kullanırsanız kullanılıyor diye biliyorum, onun dışında "sen araçla hep ani fren yapıyorsun, garantin geçersiz oldu" gibi bir şeyin olduğunu zannetmiyorum. Siz bu bilgiyi bir yerden okudunuz veya aldıysanız hepimizi aydınlatmak adına kaynağını paylaşmanızı rica ederim. Eğer kaynağını bilmiyor veya emin değilseniz de bu tarz bilgileri paylaşmadan önce tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.
-
%10 vergi bir süre sonra katlanmaz olacak TOGG için başka bir kanun çıkartırlar misal %XX yerlilik oranına sahip diye. Bir benzerini HYBRİD Toyota da yapmışlardı 1800 cc idi ama garip bir vergilendirme sistemi vardı.
1500 e Merso olan bir yerde En kral milliyetçi bile TOGG alırken ulan doğru mu yapıyoruz acaba der.
Bizim Tesla'lar zaten zamnındaki porche %15 taycanlar gibi olacak. Yakın bir vadede 2000 litrelik araçlar gibi olur. 500bg araba %60 ötv hayal olacak gibi hissediyorum.
He bunu P almış biri olarak yazmam içimdeki beklenti :)
-
Arkadaşlar Model Y siparişi verdim ama "Tescil" kısmı çıktı doldurulması gereken. Onu şimdi mi yapıyoruz? Vekaletname ve nüfus cüzdanı önlü/arkalı istiyor. Bir de tahmini teslim tarihi en erken Ocak 2024 yazıyordu, bu tarihe kadar uzarsa cidden dolar 30 olur, olan benim 10 bin tl'ye olur. Gerçekten bu kadar uzar mı yoksa sadece öylesine bir tarih mi?
-
Acelesi yokmuş sanırım ama bir an önce yapsanız iyi olur.Tahmini teslim olayına gelirsek de burdaki arkadaşlardan gördüğüm kadarıyla aşağı yukarı tahmini teslim tarihiniz ne zaman yazıyorsa o zaman geliyormuş arabalar.
arkadaşlar teslayı aradım 45 dakika müşteri temsilci ile görüşemedim.Bu süre normal mi? Görüşebilen arkadaşlar nasıl görüştü önereceğiniz farklı bir yol var mı?
-
Sanırım normal çünkü ben de ulaşamadım hiçbir zaman
oto pilotla fsd i iptal ettirmek istiyorum nasıl yapabilirim?
-
Tasarımı düzenle bölümünden yapamıyor musunuz?
arkadaşlar selamlar,
bende ilk gün sipariş verip bekleyenlerdenim.
bugün evde şarj konusunu biraz araştırdım ve sizlere danışmak istedim.
tesla wallbox gereksiz pahalı ve anladığım kadarıyla yerli/tr pazarında bulunabilen alternatiflerde aynı işi görüyor.
merak ettiğim şu : apartmanda oturup kapalı otoparkına 100-120 metre kablo çektirerek wallbox kurduran oldu mu acaba? kuruldu ise kablo çapı nedir. hangi kabloyu nereden temin etti. toplam maliyet ne oldu. ve en önemlisi evde şarj ile hızlı şarj arasında büyük kazanım oluyor mu? bu yatırım kaç ayda/km de kendini amorti ediyor.
-
Bu teslaya özel birsey değil. Detaylara aşağıdan bakabilirsin.
Firmaların garanti prosedürunun bir parcasi oldu. "4 years Limited warranty" buna denir.
Hukuk olarak da bunun alt yapısı vardır.
"Sınırlı Garanti" Nedir? "Sınırlı garanti", garantiyi belirli parçalarla, belirli kusur türleriyle sınırlar veya başka sınırlamalara sahiptir. Sınırlı garantiler, tam garantilerin aksine, zımni garantileri sınırlı garantinin süresiyle sınırlayan bir hüküm içerebilir.
Sen ani fren yaptın diye garanti geçersiz olmaz ama sen sürekli drag yariscisi gibi kullanıp sonra da her batarya 1%
Olmadan şarja takmadan kullanıp sürekli bu davranışı sergilersen, garanti konusunda sorun yaşarsın
FSD için de benzer yaklasim var.
Autopilot için de var.
Sigorta skorlamasi olduğu doğru ama Tesla Bu bilgileri Sigorta dışında kullanmayacağıni garanti etmiyor.
https://www.tesla.com/support/safety-score#version-2.0
Bu bilgiyi paylaşmam seni neden rahatsız ediyor?
Musteri profillendirmesini Mercedes BMW senelerdir yapıyor.
Garanti değerlendirmesinde Müşteri Profilleri daha doğrusu VIN araç kullanım profili bilgisi zaten senelerdir toplanıyor.
Tesla Extrnded Warranty Secenegi çıkarıyor ve bu her kullaniciya görünmeyecek ya da araç bazinda fiyatlama yapacak. Bu veri bu gibi kaynaklardan gelecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 23 Mayıs 2023; 15:57:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Telegram’da Tesla Türkiye diye aratırsanız, çok detaylı tartışılıyor.
Hocam merhaba, link alabilir miyim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X