Ben de şunu merak ediyorum: Tesla sitesi ve usülü tam Amerikan işi. Aşırı pratik ama yetersiz bilgilendirmeli. Son fiyat neye göre olacak mesela? insan bi açıklar. O günkü dolar/eur kuruna göre atıyorum 85000 dolar neyse, TL olarak onu alacağım mı diyecek? Her ay başı kura göre mi diyecek . Ne olacak? Baz aldıkları 28 Mart’tan beri TCMB kuru %6.5 yükseldi mesela. 1.7 milyonluk araçta bu şimdiden 110 bin artış demek. Ayrıca devletin artık şu ÖTV matrahlarını ve hatta kredi seviye ve sürlerini yukarıya doğru revize etmesi lazım. Ama tatlı para şu an, talep arzın aşırı üzerinde, neden oynasınlar? Aynı şekilde krediyle neden yardım sağlasınlar? Zaten araç satışında problem yok, satınalanlar bize yeter diyorlardır. Kredilerin batma ihtimalini de arttırmayayım diyorlardır. Bankalar da zaten bence düşük faizle krediyi vermek istemez, anca devlet zorlarsa (ki devletin özel bankayı bu şekilde zorlaması da ayrı bir garabet) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (22. sayfa)

-
-
Açıkçası ben hesaplamayı yaparken güncel Euro kurunu 21 olarak aldım. 1.634/21 = 77.800 Euro anahtar teslim Fiyatı.Teslim aldığımdaki kura bakıp 77.800 ile çarpacağım.Benim hesabım ve firmanın hesabı arasında umarım ciddi fark çıkmaz.Ama son fiyatı neye göre belirlerler net bilmiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: yunsu
Açıkçası ben hesaplamayı yaparken güncel Euro kurunu 21 olarak aldım. 1.634/21 = 77.800 Euro anahtar teslim Fiyatı.Teslim aldığımdaki kura bakıp 77.800 ile çarpacağım.Benim hesabım ve firmanın hesabı arasında umarım ciddi fark çıkmaz.Ama son fiyatı neye göre belirlerler net bilmiyorum.euro kuruna göre araç çıplak fiyatı 1350.000 i geçtiğinde ötv otomatikman üst dilime geçecek ona göre hesaplama olacak. belirsizlik var ama buna da şükür. Aracı bir bayi olsaydı bu fiyatları üzerinde en az 700-800 bin bayi karı koyarlardı
-
EUR daha mantıklı olmalı evet, Almanya üretim...
28 Mart - 10 Nisan EUR/TRY kurlar 20,6467-20,9810, artış %1.62 şimdilik :)
-
Dua edelim de teslimatlar çok gecikmese.Seçim sonrası tam bir karadelik.Ne olacağını kimse kestiremiyor.
Aynen öyle olurdu.Bu insafsız bayilerin elinden bizi kurtardığı için teslaya ne kadar teşekkür etsek az.Zaten dediğiniz gibi döviz kuru uçarsa direk hesaplamayı çıplak fiyat üzerinden yaparım. O da 5 bin Tl lik tescil masrafı dahil 923.570 TL. Euro 21 tl den 44 bin Euro yapar.
Almanyada model y long range 55.000 euro. Orada kdv %19’muş gördüğüm kadarıyla.
Ötv benzeri bir uygulama göremedim, varsa arkadaşlar bilgilendirirse iyi olur.
46.200 euro çıplak fiyatla satılıyor almanyada. Bunun üzerine %50 ötv %18 kdv eklediğimizde 81.800 euro fiyat çıkıyor. Tl’ye çevirirsek 1.717.000 tl fiyat çıkıyor. Bizde 1.634.000’e satışa sunuldu bu versiyon.
Kur artışları mecburen yansıtılacaktır, umarım çok fazla artış olmaz.
Benim aklıma LR modeli yattı, ücretsiz 19" jantlarla, zira menzil ve konfor beninm için daha önemli.
Ama jant kapakları çalınır, onun peşinde koşmak da istemiyorum, alırsam kuytu, ücra yerlere veya gece hiçbir umumi yere park etmemek lazım.
19 inç jantı kapağı çıkarıp siyaha boyayanlar da var bu arada
Siyah 20' jantla alınca da Performance ile farkı 93000 TL sadece.
P'de zaten o güzel Überturbine jant fiyatın içinde.
Ama fiyat farkı olmasa bile performans seçmezdim, büyük otobanlar hariç yollarımız kötü, şehir içindeçoğu yerde berbat.
Konforu geçtim, alçak da araba. 3008 22 cm iken Model Y 17,2 cm.
Performance daha da fena 15.7 cm. (2 kişiyle)
Fark sadece 1.5 cm ama çok farkedebilir.
O farkı da kırmızı renge verebilirdim:), bir de canlısını görebilsek keşke şu cherry'nin.
Hala sipariş vermedim, 2024 modele kalacağım sanırım
, sitede şarj kurabilecek miyim veya site kuracak mı onu bir öğreneyim.
-
Aracın kaskosunun 50-60k olacağı söyleniyor, beygir gücü yüksek araçlarda risk faktörü olduğundan bu fiyatlarda çıkıyormuş kasko.. emsallere bakın dedi tesla çalışanı bmw nin bir modeli söyledi ama aklımda tutamadım.
Bu 25bin MTV olduğu sürece elektrik bedava bile olsa tasarruf yapmak imkansız gibi(yıllık 20-30km yapmıyorsanız). Tesla almak için tek sebep performans kalıyor.
Bu durumda standart 4x2 versiyonu 19” jantla almak daha mantıklı oluyor. 455km menzil 15bin Mtv. Gördüğüm kadarıyla da kimse bu modeli seçmemiş galiba.
Keşke tesla motor gücünü düşük tutup daha sonra yazılımla performans seçeneği sunsaydı Mtv’den kaçınmak için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üstadım sigorta acentesi olan bir arkadaşım var, çok yüksek fiyat denmesinin sebebi Tesla'nın eskiden Türkiye'de resmi satışının olmaması dedi. Onun öngörüsü 25-30k bandında olacağı.
Hatta kaskonun fazla çıkmasının sebebini kendiniz de anlayabilirsiniz dedi, Kasko İkinci El Değer listesinde 2022 Tesla ile 2023 Tesla'nın farkına bakarak kolayca anlaşılabilir dedi ki orada 2022 Model Y LR 2.764.644,00 , 2023 ₺1.619.532,00.
-
MTV + kasko yıllık toplam 50.000 😏
Umarım öyle olur 50-60k kasko vermek istemiyorum:/
Mantıklı.Ancak kaskoda hasarsızlık indirimi yüksek olanlar totalde 40-45 civarı birşey ödeyebilir.Umarım şu MTVye bir düzenleme gelir.Çok saçma rakamlar.
Şuan kullandığınız aracın gücünü merak ettim açıkçası
-
Ben yıllardır şirketim üzerinden araç kiralayı biniyorum (gider vs vs muhabbetleri). O yüzden bende hasarsızlık indirimi yok. En son kendi arabamı 2012'de satmıştım. Acaba oradan bir hasarsızlık oranı yansır mı :)
quote:
Orijinalden alıntı: turcoblancoŞuan kullandığınız aracın gücünü merak ettim açıkçası
bmw 530i kullanıyorum
-
Öyle yapamaz çünkü motor gücümdem kasıt arabanın üzerinde bulunan elektrik motorunun gücü. Sen yazılımla 10 bg yapsan bile adam elektrik motorunun gücüne bakıyor. Aynı silindir hacmimde olduğu gibi 5 bin motor 200 bg araba da var piyasada. Motor gücü kısık ama hacimden patlıyor.
Bugün tekrar Kanyona gittim.
Tecrübeli bir satış danışmanı ile detaylı görüşme yaptım. Daha önce uzun yıllar Volvoda üst segment satıştaymış.
Tesla genel merkezden gelen son bilgiye göre tüm siparişler, sipariş verdiğimiz gün ve saate göre kayıt altına alınıp, sıralanıyormuş yapılan yazılım veya donanım değişiklikleri ekranda sonradan değişen tarihe göre değil sipariş verilme tarihine göre kayıt altındaymış. Tüm gözüken tarih ve araç fiyatı bilgi amaçlı olup herşey sizinle iletişime geçildiğide netleşmiş olucak dedi.
(Bu bilgiye güvenerek gelişmiş otopilotu siparişimden sonunda çıkardım)
Berlin fabrika burda verilen siparişe göre üretim yapmıyormuş orda banttan çıkan araçlarla burdaki siparişler eşleşicekmiş ve ona göre bizlere mail gelicekmiş. Örnek olarak Mayıs beyaz renk ve herhangi bir donanımlı araç yerine temmuz gözüken siyah renk araç daha öncede gelebilirmiş. Tamamen fabrikada banttaki üretime göre şekillenicekmiş.
Kanyondaki deneyim alanı 25 Nisanda Akasyaya taşınıyormuş ve ilk teslimatlar Akasyadan yapılıcakmış.
Bizlerde zamanla ilk araçlar yola çıktığında ve buraya geldiğinde teslimat ile ilgili tecrübe kazanıcaz ve o zaman çok daha sağlıklı bilgi verebileceğiz dediler.
MTV bizlerinde gördüğü gibi yıllık 25bin TL imiş. Kasko fiyatları diğer premium araçlarda olduğu gibi aracı alıcak kişinin veya şirketin hasarsızlık oranı vb. şartlara göre değişicekmiş net birşey söyleyemiyorlar 30binde olabilir 80binde olabilir bu kişiden kişiye değişir dedi.
Mayıs ayında araçlar kesin olarak gelmeye başlayacakmış ama asıl yüklü adetler haziran ve sonrasında bekleniyormuş.
İlk ay mobil bağlantı ücretsiz sonrasın biz bir telekom firması ile data anlaşması yapıcakmışız.
Tesla wall charger mayıs ayında ilk siparişlerle beraber stokta olucakmış.
Ödeme havale ile yapılıcak,(kredi kartı ile bir kısım ödeme alınmayacak) ve herşey online ortamda tamamlanıcakmış. Vekalet çıkarıp online olarak onlara ulaştırıcaz, trafik sigortasını yapıcaz ve sisteme yükleyeceğiz. Kredi için Yapı Kredi ile anlaşma yapmışlar ve başvurular onlar üzerinden yapılıcak eğer bir kredi onaylanırsa imzalar bile online ortamda tamamlanıcak dedi. Kredi şartları ve oranları araçlar geldiğinde o zamanki BDDK kuralları çerçevesinde olacaktır dedi.
Aklımda kalanlar bunlar. Sorulması gereken bir çok konuyu sordum sanıyorum.
Hepimize hayırlı olur umarım.
-
Detaylıca bilgi paylaştığınız için teşekkürler. Tekrar tekrar sorulan sorulara bir nebze olsun Tesla ekibi tarafından yanıt verilmiş oldu. Bu süreçte mayısta aranacak arkadaşların tecrübeleri bu konuyu şekillendirecektir diye düşünüyorum.
Siparişlerin %90'ı gördüğüm kadarıyla LongRange + 19" jant modeli. Görüntü olarak hem siyah isteyip, hem 20" almak istemeyenler için aşağıda bir ürün paylaşıyorum. Buna benzer ürünler bolca var, araçlar geldiğinde 19" jantlarınızı siyah görünüme kavuşturabilirsiniz 2-3K TL masraf ile.
Ürün Link:
aliexpress.com
77.77US $ 30% OFF|4pcs 19inch Hubcap Performance Replacement Wheel Hub Cap Automobile Hubcap Full Cover Accessories For Tesla Model Y 2021 2022 - Hub Caps - AliExpresshttps://www.aliexpress.com/item/1005005017999286.html?spm=a2g0o.productlist.main.13.43e924ecUgX5Ko&algo_pvid=c8992d2b-0404-41eb-bd08-13a37d27a9e8&aem_p4p_detail=202304110533023345325465956120000060501&algo_exp_id=c8992d2b-0404-41eb-bd08-13a37d27a9e8-6&pdp_npi=3%40dis%21TRY%212286.88%211600.75%21%21%21%21%21%402145265416812163821153177d06e0%2112000031643869733%21sea%21TR%21104321439&curPageLogUid=GC7OnQBWG3jj&ad_pvid=202304110533023345325465956120000060501_7&ad_pvid=202304110533023345325465956120000060501_7
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X