< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2074. sayfa)

-
-
Rica ederim hocam.Bende müstakil evde oturuyorum trifaz 11kw kullanıyorum. İmkanınız varsa tesisatı trifazeye çevirin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaa89 -- 1 Nisan 2025; 10:21:27 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tesisat trifaze ye uyumlu çekiliyor 25m kablolama ve 2 adet ayrı kombinasyon kutusu. Kombinasyon kutusunun birinde trifaze 32a için ileride wallbox alırsak diye priz koydurduk. Trifaze için galiba elektrik idaresine gidip bir takım işlemler yaptırmak gerekecekmis emin değilim. Saat panosuna baksam nasıl anlarım trifaze var mı yok mu diye bilginiz var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
3 Fazlı yazar sayaç üzerinde.
Eğer öyle yazıyorsa, elektrik idaresinden birşey yaptırmaya gerek yok mu?
Elektrik sözleşmeniz de, "Sözleşme Gücü" diye bir madde olmalı.(Kullanılabilecek maksimum güç) (Bazen de kullanılabilecek maksimum akım yazabiliyor.)
Bu değer 11kw'in altındadır muhtemelen. Ona bir bakın. Yüksek güç kullanım durumunda dağıtıcı firma sorun çıkarabilir.
Sözleşmeniz de muhtemelen tek faz üzerine yapılmıştır. Burada sınır genellikle 9kw oluyor. 3 faz için ayrı proje istenir ve sözleşmenizi yenilemeniz gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 1 Nisan 2025; 10:57:40 >
3 fazlı yazıyorsa trifaze var demektir.
-
Juniper ile test sürüşü yaptım.
-Bana dış tasarım o kadar çekici gelmedi. Arka bile aşık olunacak tasarım değil bence.
- içinde hem iyi hem kötü yerler var. Bizim konsoldaki ahşap görünümlü plastik gitmiş, yerine keçe gibi bir şey gelmiş. Kapı kartlarındaki kaplama da gerilemiş. Biz eşimle begenmedik. Direksiyon çok Honda işi olmuş keşke yoke gelseydi. Bardakliga kapanma gelmiş koltuk arası komple daha iyi olmuş. Arka ekran ne işe yarayacak anlamadık. O kadar asagiya bakılmaz herhalde. Sadece arka havalandırma için faydalı olacaktır. Vites kolu kaldırılmış ekrandan kullanmaya alışmak çok kolay fakat bazen ekran kararıyor biliyorsunuz. O zaman bu araba nasıl kullanılacak
- on kamera çok iyi olmuş. Çok gerekliydi.
- lastikler hankooktan devamke.
- gelelim sürüşe. Subjektif değerlendirmem şöyle(çok iddialı değilim ) araba bizimkinden bir tık daha sessiz.bu iyi. Süspansiyon konforu bir tik artmış, fakat salınım bir tık fazla gibi. Bol virajlı şehirlerarası yollarda özellikle arka koltuktakiler için biraz yorucu,rahatsız edici olacaktır.
- tabii çift motor lr çok güçlü .
Sonuç olarak eski fiyattan veya %10 a kadar pahalı gelirse iyidir. Biz biraz acele etmiş oluruz , biraz ama çok az biraz pişmanlık olur. Ama daha pahalı gelirse hiç pismanliga gerek yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yazdıklarınıza katılıyorum. Mevcut SR dan makyajlı SR a geçilecek bir durum yok bence de baya gereksiz hype yaptı millet. Araba aynı araba hatta bazı yerlerde gerileyen durumlar var ses sistemi, vites kolu gibi. İyileştirmeler için de bence mevcut sr dan yeni sr a geçmek için max 200k veririm o da sırf arabanın model yılını yenilemek için olur. Daha fazlası anlamsız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
200-250 verilir ama daha üstü kesinlikle verilmez. 400-500 binlik bir fark yok ortada.
Ben yarın test sürüşü yapacağım, ancak aracı incelediğim kadarıyla, sizin yazınız üzerinden bir kaç görüşümü belirteyim.
- Dış tasarım göreceli, ancak kurbağa görünümünün gitmesi güzel. Arkadan ise bence oldukça başarılı bir görünümü var. Daha sert bir görünümü olmuş ki, ben bu tarzı daha çok seviyorum.
- Arka ekran bence küçük çocuklu aileler için kurtarıcı olmuş. Uzun yolda veya trafikte, çocukların kriz anlarında işe yarar. Vites sadece ekrandan değil, dikiz aynasının orada tavandan da değişiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Elektrik bu şakasi olmaz, siz ve diger tecrubeli - bilgili arkadaslara tesekkur ederim. Sunu anliyorum 3 faz hat saatten cektiricez o kesin, 3 aylik kullanim icin wallbox almadan saglikli ve optimum sarj i minumum maliyetle nasil yapabilirim peki ?
220v priz ve Mobil şarj cihazı. 3.5kw ile geceden sabaha. Herhangi bir altyapı gerektirmeden, en basit ve en uygun çözüm.
O zaman biraz tercih meselesi; gerçekten çok çok konforlu ve sessiz bir araç.
Genel anlamda başarılı elbette.
Fakat ben şahsen sevmiyorum; minibüs tarzı bir oturuş pozisyonu var, sevemedim...
Onun dışında hala iPhone ile arada olan bağlantı sorunları, bazen ekranın donması/takılması gibi Tesla'dan oldukça uzak bir ekosistemi var.
O yüzden diyorum keşke Model X olsa, Model Y'nin en büyük eksikliği olan konfor sorunu ortadan kalksa :)
-
Vites konusuna açıklık getirelim; ekran donduğu veya sorun olduğu zaman tavanda tuşlar mevcut.
Otomatik geçiş ön kamera ile birlikte daha verimli olacağı için, dar alanlarda ileri-geri yaparken zaten araç otomatik değiştireceğinden kullanım ihtiyacı beklediğimizden az olacak.
-
Bizde hattı bu hafta içi çekiyoruz, kardeşim mobil şarj cihazı ile 5x6 kesitli tesisattan monofaze 16a prizden 3kw ile şarj edecek, kısmetse bende yine aynı hattan 16a monofaze prizden 3,5kw hemde ihtiyaç halinde 32a monofaze prizden 7kw çekilecek şekil kullanmayı düşünüyoruz. Tabi benim şuan için arabam yok Juniper i bekliyorum.
Mobil sarj cihazi icin oneri var midir ?
Tesisat yapip wallbox almadan max kac alabilirim peki ? Trifaz cektirip.
Mobil şarj cihazı Tesla'dan alırsanız hem kaliteli hemde uygun fiyatlı almış olursunuz.
Tesisat yapacağım diyorsanız, mavi adaptör alıp, marin priz üzerinden, monofaze 18-20A ile 5kw hız ile şarj edersiniz.
Ben direk site panosundan aldığım için 32A alabiliyorum. O durumda 7kw ile şarj edersiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X