Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1349. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: zevkurt , hautbois , ForceBeWithYou
3 Kayıtlı Üye ve 29 Misafir (10 Mobil) - 22 Masaüstü10 Mobil
5 sn
52.147
Cevap
1.380
Favori
3.465.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
20. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 13471348134913501351
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • An itibariyle Amerika Tesla satış sayfasında en baz modelin menzili 320mi yani 514 kilometre olacak güncellendi, acaba Türkiye'ye girecek araçlar nasıl olacak merakla beklemedeyiz

• Amerikada tesviklerden dolayi cin uretimi LFP batarya kullanilmiyor ve bu menzil artisi LFP olmayan bataryalarla ilgili sanirim. Avrupa sitelerine bakarsaniz herhangi bir menzil guncellemesi yok. Elon abi “All SR models” diyerek gaza geldi sanirim :) Muhtemelen LFP olmayan bataryada pil sagligi acisindan gizlenen bir kisim vardi isteseler bile %100 sarj edemesinler diye, onu kullanima actilar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Günaydın
    Paspasları ( Gafad marka )ve tavan perdesini ( Basenor) Amazon’dan aldım
    Diğerlerini AliExpress’ten ısmarladım forumda hemen hepsini paylaştım,
    Not: Bazı ürünleri satıcılar güncellemiş bu nedenle aynı fiyat ve aynı ürün bulunmayabilir, “review”ları inceleyerek karar verirseniz daha isabetli olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 6 Mayıs 2024; 11:4:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • berkolo88 kullanıcısına yanıt

Benim de kapi citalari PPF den zarar gormustu.

Maalesef degisim yapmadilar.

Sanayi esnafinin soyledigi en buyuk yalan “ Garantiden Cikmaz “.

Cikiyor arkadaslar. Ambiyans, kucuk ekran, elektrikli perde vs eklemeyin. Isi sansa birakmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbee -- 6 Mayıs 2024; 10:35:50 >
  • redbee R kullanıcısına yanıt
    Günaydın
    Bu nedenle ppf hatta seramik kaplama, sabit buzdolabı, elektrikli perde vs,yaptırmadım

• Gunaydin,

Acikcasi uzun yol ve Tesla olunca hic olmazsa on bolume ppf yaptirmak mantikli oluyor. On tampon, kaput, camurluk ve farlar icin yeterli. Bu arac cidden uzun yolda bocek ve tasi cekiyor. Boya ince olunca baska care yok. Quicksilver, Midnight Chery ve Deep Blue Metallic renklerinin boyalari daha iyi. Kalan yerlerede seramik yeterli. Bu sefer hayatta komple kaplatmam. O hatayi bir kere yaptim. Bir sey olacagi varsada olsun. Dert etmiyorum artik. Ekstra bir tl vermekten yana degilim. Ppf soyguna dondu artik. TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkolo88 -- 6 Mayıs 2024; 11:26:54 >
  • Merhaba arkadaşlar,

Konuya biraz geç cevap veriyorum galiba ama aşağıda görebileceğiniz gibi ücretli menzil artırma durumu sadece ABD üretimi NMC bataryalı SR araçlar için. Elon Musk US variant araçlar için atılan bir twite cevap vermiş. Tüm SRları kapsamıyor. Twite sorulan sorular arasında da cevaplamışlar.

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025
    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

Selamlar

QS boyada zayıf ön tamponun batarya havalandırma portlarında, ön kaput altındaki tampon yüzeylerinde küçük taş izleri oluştu
    Bu arada kapılar için parça siyah renk koruyucu film araştırıyorum ancak servislerde uygulama yaparlar mı emin değilim

• apolat72 A kullanıcısına yanıt

Hayirlisi artik. TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

• İyi günler
    Batı Trakya üzerinden Dedeağaç, Kavala, Selanik yaptım çok kez ailece, çoğunlukla şarj istasyonlarının seyrek ve otellerde AC olduğunu gördüm ocak ayında, bu yaz Tesla ile gitmek istiyorum şarj konusunda sıkıntı yaşarmıyım …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 6 Mayıs 2024; 12:4:46 >
  • Selamlar,

Ben cok gidip geldim. Arkadasim her ay gidiyor. Sikinti olmaz.  Yolda E sarj, Trugo ve Zes sarjlari mevcut. dogru planlama ile rahat gidiliyor. Avrupaya gecince de sarj yerleri mevcut. Ayrica bazi otellerde Ac mevcut. Bazilari ise ufak prizler yapti. Sag olsunlar hep yardimci oluyorlar. Benim en sevdigim guzergahlardan biri Dedeagac. TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

Bu arada PPF den oldukça memnunum. Bir daha olsa bir daha yaparım.

Son ocak ayında minibüs ile gittim, DC istasyon çok seyrek kaldığım otellerdede bir veya iki AC istasyon vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 6 Mayıs 2024; 12:14:29 >
  • apolat72 A kullanıcısına yanıt

Evet maalesef durum bu.

Tesla üretimi yalınlaştırmak için parçaları çeşitlendirmemeye çalışır ve opsiyonu limitli tutar. Amaç daha fazla araç üretimi.

Dolayısıyla ABD'deki SR araçlar LR araçlar ile aynı fiziksel kapasiteye sahip, yazılımsal olarak kapasitesi limitlenmiş ve fiyat olarak alt seviyedeydi. Muhtemelen bunu ilk yaptıklarında da ileride yazılım ile atıl kapasiteyi açtırtırız diye de düşünmüşlerdir.

2023 Mayıs itibariyle ise Berlin fabrikası LFP'ye geçti. Bu bataryalar NMC'ye göre aynı hacimde daha az kapasite sunarlar. LFP bataryanın performansı da düşüktür. Bunu 0-100 değerlerinden de anlıyoruz. Dolayısıyla Berlin üretimi SR'ler LFP olarak üretiliyor.

Bundan dolayı da TR'ye gelecek araçlarda teknik olarak kapasite arttırmak pek mümkün olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbee -- 6 Mayıs 2024; 12:17:26 >
  • Ben bir ara sarj bolgelerinin yerlerini toplayip yollarim. Buna gore bakarsiniz. Cunku sarj portu fazla olan istasyonlara girince insan kendini daha cok guvende hissediyor. Biri olmasa digeri oluyor. Tabii ki ben riske etmiyordum. Kaldi ki max 100km -150km arasi kullanirim. Dinlenip bir kahve gibisi yok. :) sakin sakin. TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

• Kesinlikle yaşamazsınız.

ABRP'den rota planlayın. 60 kw'lık cihazlar var ve genellikle marketlerin otoparkına konumlanmışlar.

Yunan'da market gezmek de keyifli olur. 30-40 dk'da batarya seviyesi oldukça iyi bir seviyeye geliyor.

Sağolun
    Benim gibi 100-150 km sonrası mola seyahati eğlenceli kılıyor

• redbee R kullanıcısına yanıt
    Tşk bilgi için

• Geçen gün bahsettiğimiz gibi 2024.14.3 yayını durmuş. Yeni sürüm artık 2024.14.5. Dağıtımı daha başlamamış.

• altugbank kullanıcısına yanıt
    Mayıs içinde gelir herhalde

• 
Sayfa: önceki 13471348134913501351
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.