Fiyat dalgalanmaları olacağını öngördüğümden dolayı sipariş vermekten vazgeçtim. 50bin tl yakabileceğim bir para değil. Envantere düştüğünde tekrar değerlendireceğiz. Hayırlısı olsun herkese. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1258. sayfa)





-
-
ABD için geçerli; Avrupa için değil.
-
Selam 08:27, daha aranmadık ühü ühü :) ne dediler görüşmede?
-
Beni de aradılar, mayıs ortası gibi fiyat teklifleri gelip, haziran başı gibi teslimata başlayacaklarmış.
-
Kendi çevremden 3 kişi sipariş verdi; 1'i bana "her 2 araca nasıl cesaret ettin? ben 1 araca bile edemem şu an" diyen biri :)
-
Bugün öğlen TESLA yetkilisi aradı bütün işlemleri benimle yapacaksınız diyerek. Teslimat sordum. Haziran öncesi olmaz dedi. Sipariş 08.30
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ödeme ekranında açıkca 13 hoparlörlü ses sistemi olduğu yazıyordu hukuksal detayını bilemem ama müşteriyi kandırmak olur öyle birşey. Bu aralar Amerikada sık teşvik ve indirimler var belki orayı ilgilendiriyordur Avrupa paketinden çıkacağını düşünmüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beni de aradılar öğlen arası hal hatır falan filan sipariş ile ilgili görüştük
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
İki arkadaş cumartesi akşam verdik haziran/ağustos teslim henüz aranmadık ama bugün temsilci ekstra bir mail yollamış siparişe ve sürece dair.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen yıl da iade edilmez diyordu. Fiyat arttığı için önce oteledim, sonra da iptal ettim bir dilekçe ile. 1 ay içinde de aldım.
Arkadaşlar sipariş ekranında gördüğünüz donanım bağlayıcıdır. Bir içerik üretici, Amerika da premium ses sistemi kalktı, Avrupa hala kullanıyor yazmış, acaba bizden de kalktı mı?
Matrix far kalkar mı? Hayır, 2022 den sonra üretilen tüm Y ler Matrix far donanımına sahip.
Şu algidan çıkın, bu araç aynı araç, sadece motor ve batarya farkı var. Alanlar aynı Tesla deneyimini yaşayacak.
Fiyattada vergi köpüğü gidince fark açıldı. BMW gibi her şeyi paket paket satan bir zihniyet değil Tesla. Avrupa fiyatları ile bizde satıyorlar. Vergisi ÖTV si ayrı.
Dün %10 da hep araç olur deniyordu, şimdi Temmuz - Ağustos riskli diyorlar fiyat için. Dün alanla bugün alan arasında teslimat için çok bir fark olacağını sanmıyorum. Dün Haziran Temmuz diye alana yine Temmuzda verecekti. Bugün alana da Temmuzda verebilir.
Realiteye göre hareket edin arkadaşlar. Şu an realite aynı araç, en düşük vergi paketinden satılıyor. Ve Tesla bunu tutabildigi kadar tutacaktır. Sipariş umarım 8 bindir. O zaman bu vergi diliminin kıymetini daha iyi anlarlar.
Bizim adamlar pazarı, dinamikleri anlatmadilar ya da anlatamadilar, geçen yıldan bunu biliyoruz.
E-posta bana da gelmiş ama ben hepsini yapmıştım zaten. Rutin belki de otomatik mesaj.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Döviz çok artarsa zaten togg’da zam yapıyor. Bu zam gelmeden önce yüzde 10 ötv üzerine çıkmasın diye matrahları arttırıyorlar. Ayrıca bir engelleme olmazsa tesla yüzde 10 ötv diliminde sürekli bir model tutar. Onlar için hiç sorun değil yeter ki satış olsun. Beni tek düşündüren artık togg nasıl araç satacak. Çevremde togg alan tanıdıklarım bile satıp tesla alma kaygısına düştü.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Doğru haklısınız. Ben de en başlarda buralarda fazla durmaz diyordum ama olası kur artışında ötv matrahını 200.000₺ yukarı çekmeleri bile işi görür. Togg için mecbur çekerler. 1450’yi 1650 yaparlar olur biter.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Togg un da avantajları var, 800bin kredi veriyor bu aslında günümüz şartlarında 400bintl hediye demek, yani krediyle alınan Togg 1.4 milyon. Bir de togg burda üretildiği için kaza vs gibi durumlarda arabanın geri dönüşü daha hızlı olabilir. Tr de en yaygın şarj ağı trugoda togg a özel indirimler kampanyalar olacaktır. Pozitif bakmak isteyenler için Togg un da artıları var. Bende ileride almayı düşünüyorum özellikle euroncap gibi testlere girdikten sonra.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence Tesla 1 yıl içinde Türkiye'nin ÖTV gerçeğini çözdü ve yine geçen yıl Nisan Mayıs ayında olduğu gibi yüksek sipariş aldığı için teslimat sürelerini uzatıyor. Minimum 5-6 bin sipariş toplamış olmaları lazım bu durumda. Bu siparişi aldıktan sonra da %10 ÖTV'nin ne kadar ciro yaptırdığını görecek ve bu ÖTV diliminde kalmak için her şeyi yapacaklardır. Nasıl ki Mercedes BMW 1.6 motorlu araçları yıllarca bize özel üretip getirdi ise bu dilime uygun motor üretebilen her EV markası bu akıma katılıp ciro yapmaya çalışacaktır. Kur yükselse bile devlet yeniden matrah attıracaktır, hep arttırmıştır. Sene sonuna kadar en çok satan araç olma ihtimalleri bile var bence. Sevgiler..
-
800bin kredinin avantajı 400bin tl olmaz hocam, öyle bir hesap şekli mevcut değil. Böyle durumlarda kabaca bütün ödemeyi vadenin ortasında (6 ay) yapıyormuş gibi değerlendirilir, o da yıllık faizin yarısı kadar avantaj anlamına gelir.
İnce hesaba girersek de, 12 ayda 800bin kredi ödeyebilmek için bugünden kenara yaklaşık 615bin gibi bir para koymanız gerekiyor. Bu paraya her ay %52'den faiz işletip, ay sonunda 66bin tl kredi ödemesi yapacak şekilde hesap yapıyorum. Yani avantajınız 400bin değil de 185bin tl gibi oluyor. Faiz daha fazla olarak hesaplarsanız da 200bin liraya yaklaşır avantaj.
-
İyi Akşamlar
Odometreyi sürüş ekranında görmek için işaretliyorum ancak ekranda görülmüyor bu konuda bilginiz varmı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir kişi doğru hesap yapabildi nihayet youtube da binlerce takipçili tesla sahibi fenomenin biri 800 bin kredinin 500 bin karlı olduğunu einstein gibi formülle hesaplıyordu ekrandan.Altta yorumlarda bir kişide ne oluyoruz dememiş.
Bu da faiz %50-55 lerde kaldığı müddetce geçerli faiz elbet düşecek.Bu hesabı yapabilmek için sayısalcı olmaya bile gerek yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Engin Hoca Ankara servisini ziyaret etmiş. Güzel video tavsiye ederim.
Engin Ozorenyoutube
Mükemmel Olmuş - Tesla Türkiye Servis Deneyimi - Model Y Siparişi öncesi mutlaka İzleyin !https://www.youtube.com/watch?si=t21TdFLY9Bl032Xb&v=apxbCI8wXy8&feature=youtu.be
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X