Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (12. sayfa)

5 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 35 Misafir (12 Mobil) - 26 Masaüstü14 Mobil
5 sn
51.506
Cevap
1.377
Favori
3.423.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
4. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben sistemde değişiklik yaptım,standart jant olarak değiştirdim ve sipariş numaram değişmedi.Umarım teslimat tarihim de değişmez.Benim teslimat temmuz-Eylül dönemiydi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • myname21 M kullanıcısına yanıt
    Yakın zamana kadar Süspansiyon çok şikayet alınca sadece Long Range için süspansiyon değişikliğine gidilmiş ancak durumu pek düzeltmiş görünmüyor

• BhuRkY B kullanıcısına yanıt

Konudaki ilk mesaja aksesuarlardan bazılarını ekledim. Buraya da yazalım:

Arka güneşlik: https://shop.tesla.com/product/model-y-rear-liftgate-sunshade

Tavan güneşlik: https://shop.tesla.com/product/model-y-glass-roof-sunshade

• Son olarak bir konuya değinmek istiyorum;

Tesla Gelişmiş Otopilot (Enhanced Autopilot) özelliğini şuan 66.000 TL'ye satıyor. (ötv+kdv hariç)

Yurtdışı fiyatına baktığımda $6.000 görünüyor. Yani 120.000 TL.

Bunu iptal eden arkadaşlar için soruyorum, zaten burada satın alırlarsa $6.000 + KDV = $7.000 fiyat ödenecek. Bugünün döviz kuruyla 135.000 TL yapıyor. Şuan 120binTL'ye alınabiliyor iken, daha sonra yüksek fiyata almak zorunda kalabilirsiniz.

Bu konuya dikkat çekmek istedim. Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalci07 -- 9 Nisan 2023; 17:11:53 >
  • hayalci07 H kullanıcısına yanıt

Sizinde yazdığınız gibi Türkiye'deki satış fiyatı vergi hariç 66.000 TL. Yani şu an araç gelse biz bu opsiyonu aracı aldıktan sonra yani yarın alsak 66.000 TL+KDV ödeyeceğiz.Eğer geldiği tarihte fiyat artarsa, örneğin vergi hariç 80.000 TL olursa şu an araçla birlikte sipariş edende 80.000 TL+ÖTV+KDV ödeyerek (tıpkı araca gelecek zammın yansıyacapı gibi) geldiği tarihteki fiyatıyla alacak. Oysa ertesi gün o opsiyonu alsa 80.000 +KDV olarak alacak.Yani Türkiye satış politikası ile yurt dışı aynı olmaya biliyor.Örneğin ABD'de şu an ek indirim yaptılar yaklaşık 5.000 dolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corylus -- 9 Nisan 2023; 17:39:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Doğrudur valla, ben de bu konuya bakacağım

Ben de az önce beyaz iç döşemesini siyah olarak değiştirdim. İlk görüntünün cazibesine kapıldık. YouTube’da videolara baktım, beyaz uzun ömürlü olmayacak gibi. Pantolon, en ufak bir tırnak çiziği bile koltukta leke-iz bırakıyor. O yüzden istemeye istemeye siyah koltuklara döndüm :((

Bildigim kadariyla amerikada ek yazilimlarin fiyatlarini arttirdilar cunku arac sahiplerini aylik abonelikle bu ozellikleri veriyorlar vey vermek istiyorlar.

Enhanced Autopilot 99 - FSD 199 dolar/ aylik olmasi lazim

Bahsettiginiz Gelismis Autopilot Almanyada aracla beraber 3.800 euro ya aliniyor yani Almanyada Amerikadan daha ucuz Turkiyedede daha ucuz olmasi normal.

O yuzden sahsi fikrim suan hem ilave OTV hemde o OTVnin tekrar KDVsini odemek mantikli degil.

Bende pazartesi gunu telefon ile arayip siparisimde bulunan Gelismis Autopilotu iptal ettirecegim.
    Tek korkum teslimat tarihine etkisi ama bununla ilgili bir cok kisi arayip yazilimsal degisikliklerde tarihin degismediginin teyidini aldi.

Bunlarin katlanma ve hacim olarak daha az yer kaplama imkani var mi acaba. En kotu atariz bagaja, kutusunda durur. İhtiyac olunca cikarir donemsel takariz. Ucaklar icin amazonda benzer sunshadeler var, araba icin de olabilir.bakayim.

• 20” induction jant seçmiştim ama yorumlara bakılırsa aracı iyice sertleştirecek bu jantlar. Tekrar 19” olarak değiştirmeye karar verdim, gerekirse sonradan koyu renk kapak alıp takarım.

• Jant güncelleme sonrası teslimat aralığı değişmedi; hala ekim aralık.. önce beyaz döşeme iptali şimdi de 20” iptali derken arabanın fiyatı 100 binden fazla düştü  

• cemeksioglu kullanıcısına yanıt

Tesla TR'yi aradığınızda bu konuyu da sorabilir misiniz rica etsem? Türkiye fiyatı (bugün geldiğini varsayarsak) 66.000 TL olarak TeslaAPP'de görecek miyiz yoksa şuan APP'deki fiyatı olan $6.000 (Almanya 3.800EUR imiş) göreceğiz.

Selamlar.

• Tesla tr girişiyle premium araç katili olur bmw 1-2-3 mercedes a c vs a3 a4 derken tüm premium müşteriyi Süperspor otomobil deneyimi yaşatıcaklar şu paralar ülkemiz için çok uygun kaldı.

• Biraz uzun yazdım destan oldu, şimdiden özür dilerim. Burası zaten sipariş vermiş olanların yeri ama yine de burada yazıyorum; bugün Kanyon'da bugün biraz inceledim kısaca zira çok kişi vardı. Biri beyaz koltuklu ve beyaz, diğeri siyah koltuklu ve gri idi ve ikisi de Performance idi. İzlenimlerin şunlar:

Beyaz (dış) tahminimden şık duruyor, en çok griyi beğenmiştim, canlı görünce griyi beğenmedim ben. Siyah yoktu ama alsam siyah isterdim, tabii araç güzel gözüksün istenirse çok daha sık yıkatmak gerekir, ve çizikler filan bariz belli olur. Bu yüzden benim beğenime göre ya riski alıp siyah ya da beyaz. Kırmızıyı kesinlikle canlı görmek lazım, kırmızı zor bir renktir, birbirine yakın iki ton çok farklı durur, sitesindeki gibi olduğunu sanmıyorum gerçek hayatta, mesela video'larda çok farklı, sitedeki gibi olsa kesin en güzel renk olur. Mesela Peugeot 3008 kırmızısını hiç beğenmemiştim, bordomsu idi o. En güzel kırmızıyı ise şimdiye kadar Mazda'da gördüm. Mavi ise ben sevmem. Tabii bunlar kişisel hep. Ayrıca aracı alınca bütçesi olanın ppf kaplatmasını tavsiye ederim.

Koltuklara gelince, sitede kesinlikle beyaz döşemeyi daha çok beğenmeme rağmen, siyah olanı da bu kadar beğeneceğimi tahmin etmemiştim. Genişlik algısı farklı da olsa sonuçta mekan aynı mekan, siyah tercih edebilirdim. Zira ahşap desen görünümlü panelleri de oldukça beğendim, hiç kötü değil, aksine güzel buldum onları da. Beyaz döşeme kirliydi ama araştırmalarıma göre bakımı azıcık dikkatle kolay, yapay derisi öyle kolayca eskiyen veya leke tutan bir çeşit değil.

Aracın arkası koltukları beni ilgilendirmiyor ama baktım, arkası bence dar, 2 kişi tamam, ama şaft tüneli olmamasına ortadaki kişinin ayaklarını sokabileceği boşluk da olmasına rağmen 3 kişi sıkıntı, omuzlar yapışık olur. Garip şekilde beyaz koltuk ile gözüme de daha dar gibi geldi, ferahlık artmasına rağmen. Bunun bir sebebi de koltukların küçük olması, bir arkadaşın yukarıda yazdığı gibi baldır destekleri yok, oturulan kısımın uzunluğu az.

Malzeme kalitesi ve işçiliği ise umduğumdan çok beğendim. Bu konuda yurt dışında çok şikayet vardı ama sonradan işçilik kalitesi artmış deniyordu, doğru demek ki.

Araç tavanı koyu renk cam, yazın güneşte duran araçta sıkıntı oluyormuş ama diğer araçlardan o kadar da farklı değil, yaz güneşinde bekleyip de hamam gibi olmayan araç var mı ki. Klima kontrolü var onu aktif edince belli sıcaklığı zaten geçirmiyor araba galiba (tabii bu çok düşük bir sıcaklık değil ve tabii pillerden yiyor). Her araç gibi bunu da mümkün olduğunca güneşte bırakmamak lazım. Ancak üst cam simsiyah değilse de bayağı koyu.

Bir diğer negatif konu da şu, biri sordu, temsilci cevapladı, ev şarj kablosu arabayla geliyor, evde ne kadar sürede 0'dan %100'e şarj oluyor diye soruldu, 36 saat dedi temsilci !!!! %80'e ne kadar dedi, 28-30 dedi. Yani ev elektriği OK güzel ama durum bu.

Benim bildiğim temel, uzun menzil ve performansın süspansiyonları aynı (yanılıyor olabilirim) ama lastik seçimi konforu etkiliyor. 19" olan daha konforlu ve menzili de 35 km kadar arttırıyor, ama konfor farkı dağlar kadar değilmiş, genelde sert bir araç (ama aşırı sert de değil, alışılamayacak bir şey değil). Ancak diğer jantlar daha estetik tabii ki, hele siyah araç alınırsa gümüş kapaklar sırıtabilir ama aftermarket daha şık, siyah filan kapaklar olabilir belki.

Bagaj muazzam, öndeki kısım da bayağı iyi, bagaj girişi tamponla hizalı dümdüz.

Şimdi sipariş versek Ocak mı olur dedim, oraya doğru kayıyor evet dedi. Bir de 2024'te gelenler 2024 model olacak tabii. Muhtemelen Şubat Mart gelecekler filan. Araç değişir mi, ne değişir, nasıl seçenek değişimi yapılır bilmiyorum.

Başka birinin de de son teslim ayı Ağustos'muş teslim tarihi gecikebilir dediler, yani gelecek araç sayısına bağlı dedi, ben sanki biraz gecikmeler olacakmış gibi hissettim.

Araçla ilgili youtube'dan izlediklerim vs şu şekilde düşünmeme neden oluyor; menzil çok düşebilir 565 km nominal 400 veya 380'de kalabilir. Yine fena değil tabii. Birçok kritere bağlı. Dahası benzine göre yakıt harcamı avantajı belirtilen kwh başına 6,6-7 TL şarj ile çok fazla değil, sitede yıllık 15000 km kullanımla 5 senede 99000 TL tasarruf hesabı doğru ama o evde şarj edersen. Tesla şarj istasyonları yaklaşık 5 kart daha pahalı, o tasarruf 99 binden 30 bine düşer toplam 5 sene için. Tesla olmayan şarj yerlerinde fiyat daha da fazla olunca/olursa tasarruf filan kalmaz.

Kaldı ki senede belki 10-12 bin bakım yok ama 15-20 bin fazladan vergi var, ve kasko da içten yanmalı bir arabaya göre ne olur bilmiyorum ama daha pahalı olması söz konusu.

İlk 1 aydan sonra networke bağlanma ücretli olacak (Turkcell 'di sanırım) ama hot spotla telefondan da bağlanabilirsiniz, birçok şey çalışır ama bazıları çalışmaz mesela: ive Traffic Visualization, Satellite-View Maps, Sentry Mode Live View...

Kısacası (yukarıdaki uzuncası için özür dilerim) , aracın tüm numarası hızlanması, bagaj alanı, değişik olması "innovation" faktörü, Ve minimalizmi. Ben çok sade araçları severim, bundan daha sadesi de olamaz pek; ama biraz sıkıcı gelmeye başlayabilir bir süre sonra. (Mesela çıkarken Mini Countryman gördüm, o bana şişirilmiş mini gibi gelen ve artık gözümüzde eskiyen araç daha güzel gözüktü. Beyaz döşeme de öyle, önce daha şık gibi gelip sonra ucuz gözüktüğünü düşünenler de olmuş. Şarj için eve daha hızlı şarj eden bir sistem gereksinimi var, yoksa 7.6 lt benzin/100 km bir araca göre tasarrufu pek yok. Hyundai Ioniq bence daha güzel ve şarj hızı muazzam, ama tabii performansı ve menzili çok çok öneml, o konularda kağıt üzerinde Tesla çok daha iyi, gerçek hayatta da öyle olur, ve tabii Ioniq daha bir hatchback :) İzlenimlerim kişisel tabii ve böyle, genel olarak beğendim mi, evet. Evde şarj olanağım yok, olsa çok düşünmeden alırdım, menzil sebebiyle hala da alınabilir. Alanlara kazasız belasız sürüşler dilerim. Yanıldığım noktalar varsa affola.

Ben de beyaz tercih ettim, YouTube’da tam tersine beyaz döşemeden herkes çok memnun Hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ayın 4 8:10'da LR - 19 Beyaz siparişi verdim. Sipariş verirken Mayız-Haziran gözüküyordu sipariş verdikten sonra Temmuz-Eylül'e dönmüştü. Sipariş numaram RN118851XXX ile başlıyor muhtemelen önceden üretilmesi planlanan her araca bir sipariş numarası verilmiş ve sırayla siparişte o numaralar iletiliyor. Almanya forumlarında aşağıdaki tabloya ulaştım bekleme süreleri 2-3 aydan daha kısa çok göremedim.

• sifirderece2005 S kullanıcısına yanıt
    Temmuz Eylül olduğunu nasıl öğrendiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • igokkaya20 İ kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetlerini arayınız. Benim de benzer şekilde Mayıs siparisi temmuza ertelendi. Forumda yazan bir telefon no var arayınız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.