Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (107. sayfa)

8 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 42 Misafir (18 Mobil) - 30 Masaüstü20 Mobil
5 sn
51.502
Cevap
1.377
Favori
3.423.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
4. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çoğu insanda bu umut hocam, ne yapalım ☺️

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • karagozgilh K kullanıcısına yanıt

TOGG'un da tasarımını beğeniyorum fakat bu yasayı çifte standart olarak değerlendiriyorum. Vatandaşın parasını yine eşit şekilde tüm vatandaşa dağıtmalıdır. Elektrikli arabalarda kredi imkanı diye (tvde hiç togga özel demiyor çünkü hukuksuz olabilir) reklam yapılıyor.

Bu kararın adı "TOGG'a Özel Kredi İmkanı" olmalıdır. Aksi halde kanunlara aykırı olduğunu düşünüyorum. BDDK istediğim otomobil markasına kredi verdirtirim deme hakkı var mı ? Hukukçular yanıtlarsa sevinirim.

• Janissary. J kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun, süreç hakkında yeni bir bilgi olur ise paylaşmanızı rica ederiz. Heyecanla elektrikli dünyaya geçiş yapmak için bekliyoruz.

• hayalci07 H kullanıcısına yanıt
    Bu karari kesinlikle adaletsiz bulmakla birlikte, yerli uretilen urunlere ilave birtakim destek uygulamalari farkli alanlarda da halihazirda yapiliyor. Ornekleri enerji sektorunde bolca mevcut.

Ama bunun asil mantigi yerli uretime destegi onceden aciklayarak bu alanda calisacak firmalari yureklendirmek olmali, bitmis araca siyasi rant elde etmek icin kredi tanimlamak adil rekabete uygun degil.

• hayalci07 H kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle bir an önce bu yanlıştan dönülmesi lazım

• engintamer E kullanıcısına yanıt
    Surekli hizli sarj istasyonlarini kullanmanin batarya sagligi uzerine olumsuz etkileri oldugu biliniyir, ama bu etkinin ne kadar buyuk olduguna dair kesin bir oran yok.

Tesla supercharger’lari uzun yolda ihtiyac duydukca kullanin diyor, onun disinda gunluk kullanim icin ac yavas sarjin kullanilmasini oneriyor.

Hizli ve yavas sarj etmekten daha buyuk etkinin, sarji %100e getirmek ve orada uzun sure tutmak oldugunu biliyoruz genel olarak. Bu nedenle eger evde sarj imkaniniz yoksa mumkunse haftada 2 kere ac sarj ile %80e getirip kullanmaya devam etmeniz iyi olacaktir.

• Arkadaşlar merhaba, vekaletname için notere gitmek gerekiyor mu yoksa yazıcıdan çıktı alıp doldurup iletsek de oluyor mu? Gönderenler nasıl ilerledi yardımcı olabilir misiniz?

• Notere gidiyorsunuz. Dijital ortamda istiyor. Doldurup imzalatıyor. Sonra resim çekip yüklüyoruz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockNblack

Arkadaşlar merhaba, vekaletname için notere gitmek gerekiyor mu yoksa yazıcıdan çıktı alıp doldurup iletsek de oluyor mu? Gönderenler nasıl ilerledi yardımcı olabilir misiniz?

Noter'e gitmelisiniz.

• igokkaya20 İ kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, teşekkür ediyorum.

• Resmi olması lazım araç alımı olduğu için adi yazılı şekilde yapılamaz. Noterden düzenletmelisiniz. Süre olarak 6 ay denilmiş ama yıl sonuna kadar yapın isterseniz gecikme olabilir tekrar belge ile uğraşmazsınız. İçeriğinde bir sıkıntı yok klasik sıfır araç alım belgesi, diğer marka araçların bayilerine verilenlerden farkı yok.

• vires kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam, teşekkürler.

• engintamer E kullanıcısına yanıt

Öncelikle herkes için kararlarının hayırlı olmasını temenni ederim. Benim de oturduğum ev şarja müsait değil. Eski bir bina, müstakil otoparkım yok, daireden kablo sarkıtsam balkon altını yakalamam lazım vs. soru işaretleri mevcut. Ancak evimin çevresinde 3 - 4 AVM olduğu gibi pek çok benzincide de birer tane de olsa şart ünitesi mevcut. Açıkçası evden şarj etmeden bir planlama alışkanlığı tutturarak yürütmek mümkün olacak düşüncesindeyim. Sadece evden şarj etmek gibi hesaplı olmayacak şarj maliyeti. Mevcutta 2 adet aracımız var. Birisini elektrikliye çevirerek maceraya atılıyoruz. Tutarsa soluduğumuz havaya tek araçlık da olsa pozitif katkımız olmuş olur zira günde 40km - 60km kadar dur kalk İstanbul trafiğindeyiz. Dün şehirlerarası İstanbul - Antalya yolculuğum oldu. Yolda şarj imkanı olan yerleri takip ettiğimde molalar esnasında 3 kısa şarj ile 800km yol sorunsuz tamamlanır izlenimi de edindim. Bu araçlarda planlama yaparak aracı yürütmek alışkanlığı kazanmamız gerekiyor. Bunu edinebilirsek evden şarj etmeden de kullanabiliriz düşüncesindeyim. Sadece bayram günleri gibi herkesin bir anda yollara düştüğü günlerde farklı ulaşım araçlarını ya da varsa içten yanmalı araçlarımızı kullanmak daha mantıklı ve güvenilir olacaktır. Benim araçla ilgili çekincem azalan sensörlerin getirebileceği kullanım negatiflikleri ve belirsiz ikinci el değer durumları. Volkswagen I.D.4 ülke kapısından girdiği anda karaborsa olacak. Bundan çok eminim. TOGG'un yarattığı rüzgar ile birlikte I.D.4 de elektrikli pazarını körüklediğinde ikinci el kuşkularımız da ortadan kalkabilir. Evet , bu araçlar senelik MTV avantajına sahip olacak ancak Teslalarımızı 3 sene kadar kullandığımızda , yaş aldıkça MTV düşmesi sayesinde böyle bir senaryoda ikinci elde de gerek uzun menzili, gerek araç içi hacmi ve Tesla popülaritesiyle araçlarımızda ikinci el değeri de korunabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• M.L.Crassus kullanıcısına yanıt

Şu an bu ayarda araçlar 2.5 milyon tl o da araç yok diyorlar. Şu an fiyat olarak çok uygun gerçekten. Benim için şarj sıkıntısı yok işyerimde 16 kw trifaze hat var. Wallbox alacağım işim bitecek çok şükür.

Uzun yollarda yüksek dc şarjlar bayağı arttı . İyi bir planlama ile rezervasyon yapılarak yolculuk yapılır. İkinci arabası olan için zaten sıkıntı olmaz.

• ilk vınn geldi arkadaşlar, telegram grubuna gelin isterseniz

• ozturkosman kullanıcısına yanıt

Gruba nasıl ulaşabiliriz. Hayırlı olsun ilk seri numara.

• tesla model y kullanıcıları

Harika haber!! Telegramda cikaramadim ben grubu ama turkce karakterle mi yazmam gerekiyor?

Telegrama yazınca çıkmadı.

• parnasnyc P kullanıcısına yanıt

yok hocam normal ilk harfler büyük, türkçe

• 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.