TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (106. sayfa)

-
-
hayırlısı olsun şimdiden
Bende de açılmış bu alanlar 😀
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karagozgilh -- 28 Nisan 2023; 11:38:11 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sizlerde istemedi mi?
Teslimat tarihim Ekim-Aralık arasıydı kontrol ettğimde bendede teslimat konumu tescil bölümleri açık ve bilgi girmemi istiyor.
Bir umut acaba araç erken mi gelecek yoksa herkese mi açık bu bölümler ?
Edit: Arkadaşıma geçen hafta sipariş verdik (Ekim-Aralık teslimat) ondada bu bölümler açık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptorf -- 28 Nisan 2023; 10:33:25 > -
Herkesde istiyor olabilir mi? Bende de öyle
Herkesten isteniyor galiba. Benden de isteniliyor. Aradım Teslayı. Benim teslim Ekim-Aralık olmasına rağmen istendiğini söyledim. Herkesten istenmiş ama ne zaman uygun olursanız yükleyebilirsiniz diyor. Bir de 1 yıllık vekaletname yüklemenizde fayda var dedi. Açıkcası o kadar süreli vekaletname vermek istemem. Teslim süreci yaklaşırsa vekaletname veririm. Risk almaya gerek yok bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uygulamada hangi aşamada görünüyor acaba
Arkadaşlar merhaba, kesin yazılmıştır genede sizlere danışmak istedim, genel olarak tüm sayfaları okudum. Bende teslayı uzun süredir takip ediyorum, teknolojiyi çok seviyorum, heyecan verici bir deneyim yaşatacağına inanıyorum.
Şuan ortalama bir c suv fiyatı civarında bir fiyatla girmesi süpriz oldu, gerçi yapılan bir indirim vs gibi bişi yok, 50 bin dolar satış fiyatları ötv felan doğal olarak zaten bu fiyata geliyor.
Çekincelerim şunlar; genel olarak elektrikli bir araba, pil ömrü için yavaş şarj ile akşamdan sabaha hergün şarj edilebilir mantığıyla üretiliyor diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltin lütfen. Bu mantıkta bakılınca türkiyede bizler genel olarak müstakil olmayan kendine ait garajı olmayan evlerde yaşıyoruz, sanki bize şuan için pek uygun değilmiş gibi geliyor. Yani çözümler mevcut ama ben şahsen kirada bir apartman dairesinde yaşıyorum ve bu çözümleri kullanamıyorum, diyeceksiniz ki imkanı olanlar alsın zaten, senin ne haddine :D
Sorum şu diyelimki arabayı aldık, aracı hergün düşük kapasiteli şarja takamayacağım, yakınlarda şarj istasyonları var tesla hızlı şarj da var. Genel olarak pil ömrü için hızlı şarjı mümkün olduğunca az kullanın deniliyor, arabayı çok fazla kullanmıyorum, şehir dışı senede 2 3, günlük kullanımda da bazen max 20 km, bazen hiç kullanmiyorum.
Sadece şarj istasyonlarını kullanarak idare edebilir miyim?
Teslanın hızlı şarj istasyonunda sürekli şarj sakıncalı olur mu ?
Düşük voltajlı başka şarj istasyonlarında 30 dakkikalık şarjlar iş görür mü? Bu 30 dakkikaliık şarjlarda mı hızlı şarj oluyor?
Sarj etmeden evin öndünde kaldığı sürede çok şarjı gider mi telefon gibi?
Zamanla şarj kapasitesi azalır mı, telefon gibi ?
Kısaca evden şarj imkanı olmayanlar için bu iş biraz sıkıntılı gibi genede oluru var mı?
-
Sadece alım vekaletnamesi, ne gibi bir olumsuzluk olabilir ki?
Şarj istasyonlarında yavaş şarj edebiliyorsunuz. Zaten mevcutta çoğu istasyon Tesla Supercharger’ı gibi hızlı şarj etmiyor. Ama zaten sizin aceleniz yoksa şarj hızını düşürüp yavaş şarj edilmesini de sağlayabilirsiniz.
Arkadaşlar ben yurtdışındayım şuan bulunduğum yerde konsolosluk falan da yok. 2 ay sonra anca Türkiye ye geleceğim. Ne olacak bu vekâlet işi
Teslimat ayınız ne zaman ? Eger Ekim-Aralık ise bence hiç kendinizi sıkıntıya sokmayın zaten çok acil bir evrak olsa sizinle muhakkak iletişime geçerler.İletişime geçmeyene kadar birşey yapmanıza bence gerek yok
Vekaletnameyi okudunuz mu? Orada ikametgah adresi değişikliği ibaresi var. Araba satın alırken neden ikametgah değişikliğine vekil tayin etmemiz gerekiyor? Bence ekim-aralık teslim tarihi olanların vekaletname için acele etmelerine gerek yok.
Selamlar, sorularına kendi fikrimce cevap vereyim.
*Sadece şarj istasyonlarını kullanarak idare edebilirsiniz de , edemeyebilirsiniz de. Bu tamamen yaşam tarzınıza ve motivasyonunuza bağlı. Kulanım alışkanlıklarınıza bakıldığında haftada bir bir avm'ye gittiğinizde şarja takmanız yeterli olacaktır.
*Devamlı tesla supercharger da şarj etmek pile ne kadar zarar verir bilemedim. Ama % 80 civarı doldurmak pil sağlığı için daha iyi olabilir.
*Düşük voltajdan kastınız 11 kwh lık AC'ler ise yeterli olmaz. 50-60 kwh'lık DC ler ise bu size yarım saatte yaklaşık 25 kwh elektrik sağlar. Bu da size şehir içi enerji kayıplarını da hesaba katarak ortalama haftalık 150 km. menzil sağlar.
*Bir video da görmüştüm. Tesla sahibi yaklaşık 2 hafta seyehat için aracını havaalanı otoparkına bırakıyor. 2 Hafta sonunda %17 lik bir pil kaybı oluşmıştu diye hatırlıyorum. Benim de bildiğim park halinde, uygulama güncellemeleri hariç günlük %1 enerji kaybı oluşuyor.
*Tahminimce, 100.000 km sonunda %85-90 civarı pil kapasitesi kalır.
*Son sorunuz için özetle; Yaşam tarzınızı elektrikli araca adapte ederseniz, sıkıntılı bir durum oluşmayacaktır. Şehir içi ortalama günlük 20 km. kullanıyorsanız, 2 haftada bir şarj bile yeterli olabilir. Bunu bir avm ye giderek çok rahat yapabilirsiniz (tabii sinemaya girmek şart :)). Ya da bir DC de, ortalama 40 dk. nızı ayırarak. Ama yine de, bu bahsettiklerim zor geliyorsa, tenolojinin biraz daha gelişmesini beklemenizde fayda var.
-
Konsolosluklardan vekaletname verilebiliyor diye hatırlıyorum ama emin değilim, çok zorda kalırsanız öyle denersiniz.
vekaletnamedeki bilgileri doldurup onlara yollamamız yeterli mi? bizim noter ile işimiz var mı?
-
Noterden almanız lazım
Denizci olduğum için konsolosluk işi biraz sıkıntı. Mesela şuan bulunduğum limandan en yakın konsolosluğa gidiş yok. Bir sonraki limandan ise yaklaşık 600km. Tahmini teslim tarihim Ekim aralık. Bu işleri erken halleden erken teslim alma durumu olursa kendi adıma üzülürüm (:
Öyle bir ihtimal yok bence acele etmeyin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janissary. -- 28 Nisan 2023; 12:2:57 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X