Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (108. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: VethekBK , tt38
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir (4 Mobil) - 10 Masaüstü5 Mobil
5 sn
51.704
Cevap
1.374
Favori
3.437.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merak ettiğim bir husus var, ben aracı eşimin adına sipariş verdim fakat sonradan karar değiştirirsem aracı kendi adıma tescil ettirebilir miyim? Bilgisi olan var mı acaba?

• sariduru kullanıcısına yanıt
    Uygulamada teslimat adresi vs girerken baktim simdi, isim degisikligine izin vermiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sariduru kullanıcısına yanıt

Kesin teslimat aşamasında bence noterden bir muvafakatname vb evrakla izin verirler.

• ozturkosman kullanıcısına yanıt

Vınn nedir ?

vekalet ücreti ne kadar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telegram Grubu Tesla Model Y Kullanicilari
    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

• ozturkosman kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun araçlar atanmaya başladı öylemi? Ben sabah ilk sipariş verenlerdenim ama bana herhangi vin felan atanmadı.

• cevaplarda hatalar var kısmen. elektrikli kullanan biri olarak araba motor forklift sana cevap verim.

+++ "sadece dışarıdan şarjla idare etmeyi bırak, daha iyi aslında"

ama evden 120 tl yerine dışarıdan 600-700e dolar depo. şehir içi 20km ile sürüyorsan menzil 500 diyorsa sen 550 gidersin. elektrikli şehir içinde çok daha ekonomik şehirler arasına çıkınca 2 kat yakıyor ve istasyonlar evden 4 kat daha pahalı olduğundan 8 kat daha yüksek yakıt masrafı oluşuyor. uzun yol benzinle eşit oluyor. yoksa şehir içinde otobüsten ucuz. ve elektrikliyi yürütme maliyeti çok düşük. sen 400-500bg araba alsan 4-5 aya bir 15b tl servise paran gider. o güçteki arabada 20b km de balata yer, 50b km de disklerin hepsini yersin. 60b km den sonra intercooler turbo dur hortumdur 400-500bg lik arabalar böyle. bu arabayı doblo ile kıyaslama m4 typer amg a45 ile kıyasla yürütme maliyeti açısından. ayrıca çok güçlü motorlar kamyon motosiklet araba fark etmez çok sıcak havalarda şişer. günlük kullanım zor. bu araç günlük bir araç.

+++ "hızlı şarj sakıncalı değil."

pil ömrünü azaltır evet. bu bir sakınca değil. bmw ix 8 yıl sonunda %95 pil garantisi veriyor. yani menzil 500 değil 475 e düşsün dert mi? benzinli dizel alsan 8 yıl sonra ya motor komple ölür yada o da çok yakmaya başlar. sanki benzinliler zamanla fazla yakmıyor... dizelde enjektör tıkanır partikül filtresi tıkanır onlarda 1 depo 400 gidiyorsa 350 ye düşer. ayrıca teslada %20-80 arası doldur bırak ayarlamaları var. emin ol dikkat edersen 8 yıl sonra %98den aşağı inmez.

+++ "düşük voltaj 11-16-22 ise 30 dakikada o günlük yetecek kadar 50km gibi doldurur."

0-100 arası 7 saat zaten. yok eğer ev prizine takacaksan 0-100 dolum 400km için 40 saat sürer. 30 dakikada anca 5 km doldurur. birde %3 şarj kaldı ise şarj hızı başka, %20 pil varsa şarj hızı başka olur.

+++ "evin önünde şarjı çok gitmez."

ama internete sürekli bağladın ise pil yer, ayrıca düşük güç modunu seçebilirsin gereksiz ışık bağlantı vs bunları kapatıyor araç. biri havaalanında %15 gitmiş 2 haftada gibi yazmış. şimdi hava 30 derece başka 0 derece başka. mersedes sitesinde 700km menzil araç kötü koşullarda 300km ye düştüğünü mersedes kendi söylüyor. en iyi sıcaklık 20 derece. belki adam 20 derecede bıraktı aldığında 8 dereceye düştü hava. yani bu araç boşta kaldığından değil belki hava sıcaklığından ötürü bir menzilde düşüklük oldu yani bunları net bilmeden yorum yapmak yanlış. yani pil %100 dolu diye hep 400 götürmüyor. yine pil %100 yazar menzile bakarsın 300 gösteriyor hava 0 derece çünkü.

+++ "evden şarj etmezsin dükkandan şarj edersin, konu komşu akraba çiftlik köy avm bir yolunu bulursun"

neticede 5 milyon liralık bmw m4 gibi araca doblo maliyetine bineceksin. insanların çoğu buna ilk başta soğuk olur çoğunluğa uyma. otobanda ogs hgs çıktı çoğu insan halen para verip bilet alıyordu. ne zaman paralı gişeler kapandı millet zorla gitti hgs aldı. çoğunluk böyle ne yazıkki. yeniliğe karşı bir toplumuz ne yazıkki politikacılarda bunların içinden çıkıyor uygulamalarda yenililere teknolojiyi engeller şekilde oluyor. sen doğru rüzgarın peşine takıl, sonra tosuncuka dolandırılan teyze gibi "herkes para veriyor bu kadar insan aptal olamaz heralde" gibi çoğunluğun peşine takılanların cümlelerini kurma.

• Ön sipariş olarak bende yazıldım araca, merak ettiğim şu ev balkonundan aşağıya 3 lü kablo felan çektiğimizde model y yi direk şarj edebiliyor muyuz?

• Canisev kullanıcısına yanıt

Wallbox kuracak alanınız yoksa çok anlamlı değil Elektrikli araç. Evde istasyon kuramayınca DC’den şarj etmek isteyeceksiniz, o da pil hem maliyetli hem de ömrünü kısaltacak. Bilginize

• Canisev kullanıcısına yanıt
    Ev elektriğinden edebilirsiniz ama ev eskiyse yine bir elektrikçiye kontrol ettirin. Saatte 2 kw doldurur. Toplam batarya büyüklügü 80 kw. Normalde her gece sarjda bırakılması tavsiye ediliyor en güzel ve ucuz batarya doldurma yöntemi. Sadece kablonun çalınma ihtimali var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Thathurts kullanıcısına yanıt

ben 658.94 verdim

• VIN Numaraları ilk sipariş verenlere dağıtılmaya başlamış. Vekalet vermeyenlere de atandığı söyleniyor. Demekki araçlar yola çıkıyor fabrikadan

• arkadaşlar belki yazan olmuştur bilmiyorum noterden vekalet çıkardım ödediğim ücret 658,94 tl

• Sarı-- S kullanıcısına yanıt
    Aynı ücreti verdim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dun kuşlu sıtede emre özpeynircı paylaşımı vardı türkiye den talep 10 bin civarı dıye almanya fabrıkası haftada 5000 araç ürettiğine göre türkiye ye sevkiyat fazla uzamaz bence ağustos ayına kadar belkı araçlarımıza kavuşuruz eğerki talep o kadarsa almanya diğer avrupa ulkelerıne sevkıyat yapıyor şuanda ağustos ayına kadr sıra bıoze gelırse bır aylık uretım karşılar bızı bakalım önumuzu goruruz mayıs bı bıtsınde

• Siparişi kendisi verip de aracı eşinin veya çocuğu gibi birinci dereceden akrabasının üzerine alacak olup Tesla danışmanı ile görüşen oldu mu aramızda vekalet işlemi için ? Ödemeyi sipariş veren yapacak ancak tescil yakınımız üzerine olacak. Normalde vekalet ile bunu çözüyorduk ST ile görüşerek. Burada da aynısı olması gerekiyor sanırım ama Tesla'nın yoğurt yiyişi farklı mı bilemedim.

Teslimat yeri olarak da İstanbul Park görünüyor. Akasya AVM veya bir başkasından teslim etmeyecekler miydi ? Anadolu yakası herkeste İstanbul Park mı görünüyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.L.Crassus -- 28 Nisan 2023; 17:7:36 >
  • 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.