< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (104. sayfa)

-
-
Audi'de sorunsuz çalışıyor.
-
Ben 8 Miami 4 ay Istanbul’da yasiyorum ve Miami’de yilin neredeyse 4-5 ayi hunharca yagmur ve firtinayla geciyor. Ufak tefek sikayetler disinda cevremdeki isyerimdeki hicbir tesla surucusu durumdan magdur ya da muzdarip degil. Benim anlamadigim turkiyede 1.2 1.6 maks 2.0 araca binip, bir cok luks gorulen markanin baz donanimlarini kullanip bir de bu markanin sensoru olmamasi teknolojisini mekanik bir mantikla elestirmek. Bu arac AI uzerine olusturulmus bir arac. Bundan supheniz varsa ailenizi ve kendinizi hic riske atmayin, binmeyin.
Ben tesla fani falan degilim. Ama rasyonal gelmiyor soylenilenler.
Herseyden once su var, suan bindigimiz milyonluk araclar da dahil upgrade imkaniniz var mi parca degisiminden baska? Yok!
Bu aracin en ufak hatasi teslaya rapor ediliyor ve sonraki surumde iyilestirmeler yapiliyor.
Surekli yenilenen kusursuza yakin bir teknolojiye passat parasina sahip olacagiz. Daha ne isteriz ki…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bmw’de sürekli sensör açık konumda bırakılabiliyor. Her çalıştırmada açmaya gerek yok. Ayrıca genelde sorunsuz çalışıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sensör konusu burada birkaç üyenin dert edindiği diye tanımlanacak kadar yüzeysel bir mesele değil. Ben bilgisayar mühendisiyim, Image Processing üzerine biraz araştırma yaparak fikir edinirseniz, daha sağlıklı bilginiz olur. Konu zaten dünya üzerinde epeyce tartışılıyor ve ortak kanı sensörlerin Tesla Vision ile bypass edilmiş olmasının ciddi sorunlar yarattığı üzerine mutabık. Ki bunların içinde çarpışma engelleme, şeritten ayrılma, yaya güvenliği gibi hayati şeyler var.
Dalga mı geçiyorsunuz? Hepsi yanlış bunların. 7 yıldır aktif bir şekilde 3 farklı Mercedes kullanıyorum. (2015, 2017, 2013). Hepsinde de hayalimdeki gibi çalışıyor. Yağmur yağdığında kendiliğinden devreye giriyor, yağmur hızlandığında hızlanıyor, yavaşlayınca yavaşlıyor. Herhangi bir düğmeye basmanız da gerekmiyor. Siz devre dışı bırakmadıkça devreden de çıkmaz. Ayrıca zannettiğiniz gibi ilkel sensörler de değildir.
Sonunda! Benimle aynı dili konuşan birisi çıktı. Ben de görüntü işleme, ML üzerine çalışıyorum. Derdim Tesla yı kötülemek değil ama en azından kabullenelim ve çözüm arayışına girelim.
%100 doğru…
Zaten yapay zeka ve makine öğrenmesi ile uğraşan herhangi biri Tesla Vision’ın bu eksikliğinin zamanla aşılabileceğini düşünmez. Yazılım güncellemesi ile bazı özellikler ekleyebilirsiniz ancak fizik kanunlarını yıkamazsınız : )
Ben Tesla’yı bu eksikliklerini bilerek pahalı bir oyuncak olarak satın aldım. Hem evde hem işyerinde kendime ait otoparkım var, park sensörüne ihtiyacım yok. Zaten bence belli bir süre sonra bu sensörlerin bir kısmını tekrar eklemeye başlayacaklar.
Hocam bu güruh böyle idare et...
Adam hayatında 1.5 160hp üstü araca binmemiş....
Burada 440hp aracı tartışıyor.
Hata Tesla'nın bu ülkeye sokaydın 2.500k dan bak bakalım bu kadar yorum olacak mıydı=?
Adam e-tron satıyor 4mlyn istiyor menzil 420km Tık diyen yok:)
IX3 yapıyor 420km menzil 3mlyn istiyor .
Adam 4 çeker 550km menzilli araç satıyor.
Burada dediğim kriterlik tipler ego kasıyor.
Kusura bakmasın kimse :)
Bu arabanın en büyük sorunu mn. 3mlyn dan girmeli idi.
-
-
Volvoda devreden çıkmıyor, yanlış bilgi.
Biz teknik bir konudan bahsederken burada bazı arkadaşlar olayı popülist bir fanatizme çekmeye çalışıyorlar. Kişisel sataşmalara cevap vermek istemiyorum.
Tesla muhtemelen bir sonraki hardware güncellemesinde geri adım atacaktır ama bizim siparişlerimiz güncel araçlarla aynı gelecek gibi duruyor. Yanlış hatırlamıyorsam, sensörlerin kaldırılmasının major sebebini veri işleme yükünü çok yükseltmesi olarak açıklamışlar.
Elon Musk’ın basitlik ilkesi bence bu kararda etkili olmuş, ama karmaşıklığı düşereceğim derken neyi kaybettiğini de bilmek önemli :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muraty2 -- 27 Nisan 2023; 20:16:2 >
Forumdaki ergen muhabettlerinden sıkılanları telegram'a bekleriz: Tesla Model Y Kullanıcıları kanalındayız:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi youngeagle86 -- 27 Nisan 2023; 20:16:37 >
Sadece TOGG a özelmiş diye bir düzeltme tweeti atıldı
Emre Özpeynirci 🚙twitter
Emre Özpeynirci 🚙https://twitter.com/eozpeynirci/status/1651635990585384964?s=46&t=gdOkQVmP-gjCuxXTMYiH2w
Sadece elektrikli araçlar için yazıyor BDDK kararında.
13.06.2006 tarihli ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun Geçici 12 nci maddesi kapsamına giren mükellefler tarafından üretilen sadece elektrik motorlu taşıtlar için demiş
Yani;
GEÇİCİ MADDE 12 – (Ek:17/7/2019-7186/19 md.) (1) 20/8/2016 tarihli ve 6745 sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 80 inci maddesi kapsamında teşviklerden yararlanmasına karar verilen ve bu kapsamda sera etkisi yaratan egzoz gazı salınımını tamamen ortadan kaldıracak teknolojilerin geliştirilmesi için münhasıran Türkiye’de gerçekleştirdikleri Ar-Ge faaliyetleri sonucunda geliştirdikleri elektrik motorlu taşıt araçlarını Türkiye’de imal eden mükelleflerin, destek kararında belirlenen kadarıyla, bu yatırımları dolayısıyla bu Kanunun 32/A maddesi kapsamında hak kazandıkları yatırıma katkı tutarını, söz konusu malların ilk iktisabı dolayısıyla 31/12/2035 tarihine kadar vergi dairesine ödenen özel tüketim vergisinin, takvim yılının üçer aylık dönemleri itibarıyla bu mükelleflere kısmen veya tamamen, nakden ya da vergi borçlarına mahsuben ödenmesi suretiyle kullandırmaya Cumhurbaşkanı yetkilidir.
TOGG içinmiş gerçekten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bthn80 -- 27 Nisan 2023; 20:34:30 >
-
Yağmur sensörü şöyle,
Stuttgarttaydım ben dönüşte yağmur vardı.
Otomatik silecekte 1. Kademenin çalışması beni çok rahatsız etti yani sanki geç algılıyor gibi ama çalıştıktan sonra yağmur / hız şiddetine göre otomatik hızlanması vardı ama bir çok kez ekrandan manuel çalıştırdığım oldu silecekleri.
Evet ben de onu araştırıyordum. Öyleymiş
Yazılımla çözülmeyecek şeyler değil. Buradaki arkadaşlar volvo’da, bmw’de silecek kolu üzerindeki devreye alma tuşunu inkar edebilir, ya da sensör fasıla ayarını. Ama gerçekleri değiştirmez. Çocuk gibi polemiğe girmeye gerek yok burada 30 yaş üstü insanlarız kendinizde yoksa tanıdiğınızda vardır, bakarsınız.
Coook katiliyorum :) yakinda tesla surmek icin muhendis olmak lazim falan diyecekler..
Ben pratige bakarim kullanici olarak. Daha gormediginiz arabalarda entry lerden toplama bilgiler bunlar ne yazik ki..
Ben diyorum ki, bi surun, gorun, kullanin. Sonra detaylara inebiliriz..
Haydi umalim da bir an once siparislerimiz gelmeye baslasin.
Hocam ben bir şey demedim ki :)
Yani ekrandan silecekleri otomatik yapmak 3 kere ekrana dokunmaktan ibaret.
Ne sürüşü engelliyor nede kazaya sebebiyet verebilecek bir durum bu.
Kaldı ki tuştan yapsan ne yapmasan ne :)
Sadece tekrar ediyorum ilk yağmur yağdığında tepki süresi geç yani.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X