Şimdi Ara

Tesla marka otomobiller bir hamburgerle nasıl çalınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Tesla marka otomobiller bir hamburgerle nasıl çalınır?

    Tesla'yı hacklemek daha önce karşılaştığımız bir şeydi, ancak bu sefer Promon adlı güvenlik şirketinin araştırmacılarından oluşan bir ekip, sadece bir Android uygulaması kullanarak otomobilin konumunu tespit etmeyi, kapılarının kilidini açmayı, anahtarsız sürüş modunu etkinleştirmeyi ve çalmayı başardı.

     

    Her Tesla modeli, Android ve iOS için sahipleri tarafından pil düzeyini ve şarj durumunu kontrol etme, aracın yerini tespit etme, park yerini bulmak için ışıklarını yakma veya korna çalma gibi işlevleri yapma olanağı sağlayan kullanıcı dostu bir akıllı telefon uygulamasıyla geliyor. Ayrıca bu uygulama anahtarsız sürüş işlevselliğini etkinleştirerek, anahtar takılı olmadan arabayı sürmeyi mümkün kılıyor. Tüm bunlar kesinlikle kullanışlı olmasına rağmen hackerlar tarafından kolayca suistimal edilebildiği de bir gerçek.

     

    Her şeyden önce, Tesla araç sahiplerinin Android telefonlarına kötü niyetli bir uygulama indirip yüklemedikçe hiçbir şekilde hacklenemeyeceklerini belirtmek gerekir. Yani araç sahipleri şüpheli dosyaları indirmediği sürece bu saldırıya uğrama olasılığı son derece düşük.

     

    Ücretsiz Hamburger teklifine dikkat!


     

    Hackerlar Tesla sahiplerini, kötü niyetli uygulamayı indirmeleri yönünde kandırmak için ücretsiz hamburger gibi basit bir teşvik yöntemi kullanıyorlar. Öncelikle bir Tesla şarj istasyonunun yakınında ücretsiz ve açık bir Wi-Fi hotspot oluşturuluyor. İsim olarak da yakınlardaki bir hamburgerci tercih ediliyor. Daha sonra ise bu ağa bağlanarak bir web sitesine giren kullanıcılar reklam görüntüleyen bir portala yönlendiriliyorlar. Bu sayfada araç sahiplerine uygulamayı indirdikleri takdirde ücretsiz bir hamburger alabileceklerini belirten bir tanıtım gösteriliyor.

     

    Tesla marka otomobiller bir hamburgerle nasıl çalınır?

    Tesla Model S sahibi bu kötü amaçlı uygulamayı yüklediğinde hackerlar akıllı telefona bağlanarak çalma girişimi için hazırlıklara başlıyor. Araştırmacılar, Tesla sunucusuna kullanıcı adı ve şifre ile bağlanırken uygulamaya bir OAuth belirteci (token) verildiğini söylüyor. Kullanıcı, Tesla uygulamasına ilk kez giriş yaptığında bu belirteç oluşturularak uygulamanın sandbox klasöründeki bir dosyada açık metin biçiminde saklanıyor. Uygulama yeniden başlatıldığında ise bu token okunuyor ve sonraki isteklerde kullanılmaya devam ediyor.

     

    Sonraki adım bu belirteci sıfırlayarak kullanıcıdan uygulama için kullanıcı adı ve şifreyi bir kez daha girmesini istemek. Tesla sahipleri kullanıcı adı ve parolayı tekrar girdiklerinde hackerlar bu verileri ele geçirip kimlik doğrulaması için kullanıyorlar.

     

    Ayrıca Bkz.Xiaomi Mi 6, Mart ayında Qualcomm Snapdragon 835 ile gelecek
    Sırada neyin olacağını tahmin etmek zor değil. Bilgisayar korsanları Tesla'nın uygulamasına tam erişim sağladıklarında arabayı bulabiliyorlar ve hatta anahtarsız sürüş modunu da etkinleştirebiliyorlar. Dikkat edilmesi gereken en önemli şey Tesla araçlarının kendilerinde bir güvenlik açığının söz konusu olmaması. Aksine mobil uygulamada hackerların araçlarını çalmak için kullanabilecekleri bir açık söz konusu.

     

    Araştırmacılar, bunun akıllı telefon uygulamaları tarafından kontrol edilen nesnelere sahip olma risklerini ortaya koyduğunu söylüyorlar. Ayrıca kullanıcıların sistemlerini ve uygulamalarını güncellemelerini, her zaman için güvenilir olmayan kaynaklardan gelen uygulamaları indirmemelerini öneriyor. Aşağıda yer alan kısa videoyu izleyerek hack işleminin nasıl yapıldığını adım adım görebilirsiniz.

     







  • Teknoloji geliştikçe ve araçlar "online" oldukça tehlike artacak. Çalmak kolaylaşacak. Bu işin başını çeken tesla bile çok ciddi açıklar veriyor.

    Bu araçlarda güvenlik paketi satın alınca Antivirus yazılımı falan verecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla s modeli aracım olacak ve bedava hamburgere tenezzül edeceğim.

  • Hamburgerle nasıl çalışır diye okudum ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla sahibinin de bedava hamburgere çok ihtiyacı vardı. Bizde oy için makarna-kömür dağıtan aşağılık siyasetçiler gibi...

  • Teslada neyle uğraşacağını şaşırdı. Biri araç kendi kendine kaza yapar der. Birisi araba kolay çalınıyor der.
  • otoparkta şarj halindeyken yanına yaklaştım kapı açma tuşuna dokundum kol çıktı dokundum kapı açıldı içi aktif ti arabanın inceledim öyle göz ucuyla geri kapattım. yanımdaki güvenlikte şaşırmıştı. ilginç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeYLeR.

    Tesla s modeli aracım olacak ve bedava hamburgere tenezzül edeceğim.

    Bedava Hamburger her zaman çekicidir. :)
  • donanımhaber ölücüleri bunu begendi.

  • valla güzel teknik : D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mokinto

    quote:

    Orijinalden alıntı: PeYLeR.

    Tesla s modeli aracım olacak ve bedava hamburgere tenezzül edeceğim.

    Bedava Hamburger her zaman çekicidir. :)

    sirke bedava..... olunca farkına bile varmadan tenezzül edilir, hatta başkalarınada anlatılır.
  • Anahtarsiz çalıştırma kapı açma gibi özelliklerde bence yanlış anlaşılan birşey var.Anahtarsız çalıştırmada arac anahtarı kontağa takılı olmadan çalışıyor ama anahtarın cepte,çantada yani araba içinde bulunması gerekiyor.Cepte bulunması gerekiyorki arabaya belli bir mesafe yaklaştıktan sonra kapılar açılsın.Yani anlatmak istediğim şu, aracın anahtarsız çalıştırma işlevini dışardan etkinleştirselerde anahtar yinede olmak zorunda,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: profecco

    Tesla sahibinin de bedava hamburgere çok ihtiyacı vardı. Bizde oy için makarna-kömür dağıtan aşağılık siyasetçiler gibi...

    Yav he he..
  • Teslası olan adam bedava hamburger mi kovalarmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    quote:

    Orijinalden alıntı: profecco

    Tesla sahibinin de bedava hamburgere çok ihtiyacı vardı. Bizde oy için makarna-kömür dağıtan aşağılık siyasetçiler gibi...

    Yav he he..

    Tesla otomobil sahibinin bedava hamburgere mi ihtiyacı var yoksa bizim ülkede oy toplamak için devletin parasıyla makarna-kömür dağıtan aşağılık siyasetçiler mi yok! Neyi beğenmedin acaba ne yanlış sana göre.
  • bu günün tesla konusu açılmışvergi zamı çabuk unutulmuş güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu nasıl vbaşlık atmaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeYLeR.

    Tesla s modeli aracım olacak ve bedava hamburgere tenezzül edeceğim.

    Öyle deme ama, bu şekilde zengin olunuyor
  • Haberlerde, sosyal medyada, sohbet ortamlarında gereğinden fazla siyasi muhabbetler dönüyor zaten.
    Bu siteye bir nebze bunlardan uzaklaşma için tıklıyorum. Tesla haberinde bile makarna kömür diyenler çıkıyor.
    Profecco lütfen beni yanlış anlama sana laf atmak değil amacım. Genel bir eleştiri

  • Yav bende direkt access sağlıyolar zannettim boş herifler. Telefona rat koyup babamda sızar çok zor bişey anasını satayım. Google how to build android rat yazın hazır serverlar var congifleri kendi dnsnize yönlendirin karşı telefona HAMBURGER APKSI olarak kurun. Hey allahım.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.