Şimdi Ara

Tesla direksiyon düşmesi sorunu nedeniyle Model Y'ler için geri çağırma programı başlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tesla direksiyon düşmesi sorunu nedeniyle Model Y'ler için geri çağırma programı başlattı

Tesla, Model Y araçları için bir geri çağırma programı başlattı. Amerikalı elektrikli otomobil üreticisini bu kararı almak zorunda bırakan şey ise direksiyonun düşme riski taşıması. Hatırlayacağınız üzere ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) kusurla ilgili birkaç olay hakkında soruşturma başlatmıştı.

Ayrıca Bkz.Tesla Model Y yolda giderken direksiyonu düştü

Geri çağırma sadece 137 aracı kapsıyor. Tesla'ya göre geri çağırmaya dahil edilen 137 Model Y'nin sadece %10'unun direksiyonunda gevşeklik sorunu var. NHTSA'ya sunulan resmi rapora göre bir Tesla teknisyeni gevşek direksiyon kusurunu başka bir sorunu giderirken tesadüfen fark etti.

Sorun neden kaynaklanıyor?

Sorun direksiyon simidini direksiyon kolonuna sabitleyen cıvatayla ilgili. Tesla nadiren de olsa bu bağlantı elemanının uygun derecede sıkılmamasının mümkün olabileceğini ve bunun da nihayetinde direksiyonun düşmesine yol açabileceğini söylüyor.

Otomobil üreticisi ayrıca bu durumla ilgili olabilecek en az dört garanti talebi aldığını da doğruladı. Aynı zamanda direksiyon düşmesi nedeniyle meydana gelen herhangi bir kaza, yaralanma veya ölüm olayından haberdar olmadığını belirtti. Geçtiğimiz dönemde bu konuda birkaç vaka bildirilmişti.

Tesla direksiyon düşmesi sorunu nedeniyle Model Y'ler için geri çağırma programı başlattı

Bunlardan biri Ocak ayının sonunda meydana geldi. Tesla Model Y sürücüsü ailesiyle birlikte otoyolda seyir halindeyken bir haftalık aracın direksiyonu düştü. 2020 yılında ise bir Model 3 sahibi evinin garajına geri geri girerken aracın direksiyonu yerinden çıktı.

Kaynak:https://www.carscoops.com/2023/06/tesla-model-y-steering-wheels-might-fall-off-again-leading-to-yet-another-recall/

• Piston aşağı düşerde direksiyon neden düşmesin....
    Togg da ufak tefek sorunlar bekliyorum. Bu süreç normal her firmada oluyor. Önemli olan bunları hızlı şekilde kalıcı çözümler bulup geri çağırmalarla giderilmesidir.

• sağ salim filmi geldi aklıma, tesla ile yenisi çekilsin isterük:)

• vidalı somunlu sistem dururken gidip yapıştırırsan olacağı bu.

• otonom olduğu için tesla söküp atacak geri kalanı. gerek yok diyip.

• Hele şükür hatayı kabul etti.

• huh?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne kampanyası sayın editör?

• Çeşit çeşit oyuncu direksiyonu kullandım 20 yıldır. Bir kere düşmedi. Logitech'e çay içmeye gitsinler yardımcı olurlar.

• Sanki normal birsey gibi olayı kapatmaya çalışmış tesla.. Ulan direksiyon yolda giderken düşse ben altıma ederdim.. birde bu sorunun togg araçlarında olduğunu düşünün, bizim millet yerden yere vururdu aracı.

• quote:

Geri çağırma sadece 137 aracı kapsıyor

Geri çağırma deyince ben de bir şey sanmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 7 Haziran 2023; 13:22:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.